The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezért érdemes felrakni a rengeteg hangulat javító modot, sokkal élõbbé teszi a világot, a területek közt való bandukolás kevésbé lesz üres és unalmas.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Molnibalage
A baj az, hogy kinek van erre ideje? Az alapjátékba tettem bele vagy 160 órát úgy, hogy egy tisztességes végigjátszás volt, meg egy éppenhogy elkezdés. A MOD tovább nyújt a játékon...

Az elsõ végigjátszás során csak elmentem Dawnstarba, hogy lássam hogyan néz ki. Falkerath meg az északi nagyvárosba csak mutatóa jártam, ahogy a lázadók várában is. HATLAMAS a terület, bár kicsit üres is néha.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Teljesen más irány egyik a level-t és a perkeket úgy alakítja lehetõleg valamennyire rámenjen arra hogy a szintek és a fejlõdés hasonlítson valamire ráadásul a dungeonok is eszerint változnak a másik meg extrém kihívássá változtatja a játékot de más úton. Szerintem nem passzolnak.

Nem fog menni vele, de Altough köszi a tippet, a napokban ezt is letesztelem és berakom a mod listába leírássla együtt.

😊 Hát nem tudom olvasd el a leírást de mindkettõ átalakítja a perket meg a harcrendszert elvileg rákérdeztem tud együtt menni, de nem tudom van e értelme.

Molnibalage
Ez hogyan korrlelál a Skyre-vel? Mellé? Helyette? Vele?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nos ha elõveszem a gamet akkor nem tudok lemondani a skyre perk rendszerérõl 😊 A gond az nagyon sok támadást kap a gyerek azért mert kevés mod fut vele. Hiába írjuk páran ki nem szarja le..sajna próbál alkalmazkodni és sokmindent kitörölt már de még mindig az über atom perk rendszer 😊 Meg engem nem zavar ha a harcrendszer kicsit hac and slah csak legyen min gondolkodni benne az lapaaból ez hiányzott sajna. Amúgy szerintem a morrowind is kicsit hack and slash volt már. De jópofa hogy van egy ilyen mod mint ez a Requiem. 😊

Fehercsoki
Én ezt használom, és szerintem nagyon jó, egyedül a fast travelt hiányolom(bár ez nem akkora gond), de majd a gagyi sárkányok ezt is megoldják köv. DLC-ben...

Requiem
Ha nem ismernéd.

Egyébként lehet számodra megfelelõ lenne az old school rpg mod ami egy kicsit átalakítja a játékot a régi stílushoz közelebb állóra az ellenfelek is fixálva lesznek meg egyebek. Nekem is nagy kedvenc a skyre de ez elég komoly mozgást igényel még sõt többet mint a bethesda gyengus alapverziója.
Szóval az eddigi közös kérdez felelek alapján azt gondolom részedrõl megér egy próbát az említett mod. Egyszer majd én is kipróbálom. 😊

Molnibalage
Majd megpróbálom visszakeresni, én is havonta, ha egyszer járok erre. Készülök az "egyszer talán lesz idõm" játszani helyzetre.

Ööö megtennéd, hogy belinkeled a hozzászólást légyszi? Melózok és csak sunyiban tudok válaszolgatni <#rolleyes>

A Skyrim Redone-hoz pedig mint a mod oldalán írják, a legfrissebb verzióhoz kell a Dawnguard(és új karaktert is kell csinálni hozzá, de mindent leírnak).

Molnibalage
A Skyre modhoz kell kieg?

Molnibalage
A modlistában levõ modok mellé hogyan megy az, amit nem túl rég linkelt valaki, a Steam Workshopon feltûmõ "mini helyszínek" és questek?

A modok menüben mindent megtalálsz, amit én kezdõként neked mindenképp ajánlok, az a SkyRe, SkyUI, és az Unofficial patchek. A többi felsorolt mod ezeken kívül inkább "csak" hangulat javító mod, de mindenképp ajánlom azokat is, rengeteget tesznek hozzá a játékhoz.

Fehercsoki
Nézd meg a Catalyst Control Panelt, hogy nincs-e valami elállítva, állítsd vissza gyárira. Töröld a játék ini fileait és hagyd hogy a játék magától generáljon neked, és utána ne állíts a grafon.(C:\Felhasználónév\Documents\My Games\Skyrim, de ne az egész mappát töröld mert a mentések is itt vannak, csak a 2 ini filet, és egyéb fileokat amit modok készítettek, csak a save mappát hagyd meg)

A vinyó biztos h nem, mert minden más játék simán megy. Még a Metro is, minden maxon, FullHD-be, pedig az pont a magas felbontást nem szereti.
Azt nem értem mire gondolsz azzal h dupla videókártyás rendszer. Egy darab 7970-esem van a gépbe. A winchester egyébként 7200-as. A v-syncet megnézem, köszi
Kapcsold be a V-syncet.
A Skyrim nem szereti a dupla videokártyás rendszereket, az is lehet a baja.
Vagy lassú a vinyód.
Skyrim Mods by Unreal van Nexus-ba,vagy ha nem akkor honnan lehet letõlteni ?
Konkrétan meg-megakad egy pillanatra, szóval amit utoljára írtál. Nem annyira zavaró, csak idegesítõ h minden kifogástalaunl szalad, ezt meg nem tudom élvezni mert ilyen gyökeres problémák vannak. Régebben írtak olyat h az ati miatt. De frissítés meg minden után maradt a szaggatás. Amit írtál majd kipróbálom, csak most öcsém farcryozik. Remélem bejön. És akkor mehetünk tovább 😊

Itt egy videó ami tetszik, ez az elmosódás effektus nagyon bejön. Az áltlad linkelt videóban a környezet grafikája inkább a kiemelkedõ, ebben a páncél, meg az árnyékok, valami brutális. http://www.youtube.com/watch?v=IGMl5Dlbj6U
genndy
Kérdezek és válaszolok:
Kérdés: pontosan mit értesz 'laggolás' alatt? Kevés az fps? Microshuttering? Folyamatosan fut, aztán hosszabb idõre megakad, de aztán megy tovább? Kb. két mp-ként van egy kis megakadás?
Ami nálam gondot okozott, az az antialiasing+anisoptric filtering volt, ha mindkettõ be volt kapcsolva, akkor volt ez az utolsó 2mp-ként pici megakadás.

Válasz:
A legdurvább amit láttam az ez: Skyrim Mods by Unreal

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Idõrõl idõre visszatérek a játékhoz, megint így alakult. Vagy 2-3 hónappal ezelõtt elvette a kedvemet h egy két modot nem sikerült kipróbálni, valamit nyilván nem jól csináltam.

Látom h nagyon megy mostanában a modolás itt a fórumban, így nekem is kedvem támadt, hátha jobban és gyorsabban kapok segítséget mint anno.
Nekem a lényeg az lenne, hogy megnézzem mit bír a gépem. Láttam régebben, meg mostanság is olyan videókat youtube-on amikben olyan grafika van, hogy szerintem már lehetetlen. Na valami ilyesmit szeretnék én is elérni, eddig nem sikerült.
Kezdem azzal, h annak ellenére h elég erõs gépem van, a játék még talán alap állapotban is - minden maxon, mod nélkül - de laggol. Ezt mondjuk nem értem, azt hittem a patchekbe hivatalosan belerakták az ilyesfajta javításokat. Szóval itt kezdõdik a problémám. Ha ezt meg tudnám oldani, jöhetnének kõ kemény graf-tuning modok, amikkel felturbózom a gammát.
Légyszi adjatok valami jó tanácsot, mert eddig minden füstbe ment amit kipróbáltam.
Konfigom: 7970 lightning 3Gb, 3770K, 8 Gb RAM
a lényegesebb elemek...
Én megmondom õszintén, nem igazán használok modokat, csak ilyen apróságokat. Pl. amik másfajta fegyvereket raknak be, Legolas íja, Aragorn kardja, ilyesmik. 😄 Van még egy olyanom, amivel gyorsabban lehet kifeszíteni az íjat, mint alapból, és így gyorsabb a nyilazás, azt is leszedtem. Szóval csak ilyen nekem fontos, de amúgy jelentéktelen modok többnyire. 😊
Fókameister
Neked is köszi szépen 😊

role - lore 😊
A SkyUI-t ki ne hagyd!
A Quality World Map with roads is jó.
Én szeretem az Immersive Armores-t, amit még említenék, de néhol ez nem rolefriendly.

Én legalább 20 modot használok, az elsõ kettõ alap.
Fókameister
Igen már látom, hogy hamarabb kérdeztem mint nézelõdtem volna 😊 Egész jónak tûnnek a felsorolt modok, ezen kívül tudnál még valami hangulatfokozó modot ajánlani? Nem feltétlenül graf. húzás, vagy totál átalakítás csak apróságok amik élettel töltik meg a játékot 😊

Külön link van a modokról a bannerban, szerintem abból érdemes szemezgetni. Nem nagyon van ilyen, hogy amit egybõl elsõ indítás után használni kell, nézegesd meg õket, és ami neked tetszik, azt rakd fel. 😊
Fókameister
Halihó emberek! Hosszú idõ után most komolyabban szeretnék belekezdeni a skyrimbe. Valaki leírná a legjobb modokat amit rögtön 1. indításkor már használjak? 😊

Kly
A probléma az kedves 'Skyrim', hogy triviális dolgokra kérdezel rá az esetek nagy többségében, amik olykor el is ütnek a témától és mindezt külön hsz-ekben teszed, amitól a topik már-már egy chat-szoba hangulatát kelti.
Javaslom, hogy a jövõben olvass utána a dolgoknak, mielõtt kérdeznél. Elsõsorban a google használatát ajánlom, de a FAQ-ot, illetve más, nem feltétlenül játékokkal foglalkozó topikokat olvasva is sok értékes információra lelhetsz. Ha ezek után még mindig lenne kérdésed, akkor gyûjtsd össze õket egy hozzászólásban és úgy tedd fel õket. Korábban már küldtem errõl privit, de különösebben nem reagáltál rá.

Scientia potentia est.

Molnibalage
Kicsit nehezen állt összes a kommentek sorrendje.

ezt linkeltem, de köszi 😊
Molnibalage
Pl. erre?

Fallen servant
Épp ezt teszteltem ma. Ilyesmiket hiányoltam az alap skyrimból.
Nem látom sok értelmét a sima néma followersek letöltésének ennek viszont nem tudtam ellenállni 😊

Fehercsoki
Azt hiszem valaki kereste ezt a modot nem rég: link.

Na a vicc kedvéért rákerestem és a nexuson, az FNIS alapú animation van csak fenn és ha jól emlékszem ez volt az a név amit említett a srác az õ animációs modjuk neve most nem jut teszembe. de 10-bõl 10 erre a modellre épül rá. Nincs ezzel semmi gond õk csinálták ezt az oldalt legalábbis ha jól értettem közeli ismerõsei az lapítónak. Korrektül megoldották ne legyen konkurencia rajta.

És akkor az Andoran se maradjon ki:

De ha valaki tud más total conversiont, arra kíváncsi lennék 😊

http://frontierskyrim.wordpress.com/

Egy készülõ total conversion, érdemes figyelni rá.

Egyébként az Andoran, és Enderal világán kívül tudtok még total conversionrõl??? Asszem a Middle Earth projekt megakadt. Pedig már szívesen játszanék egy másik világban a Skyrim motorral végre.

Az Enderalról, ha valaki még nem ismerné:
Nos a srác tagja egy cspatnak, két rövidítést használt egyet arra akik a nexuson vannak egyet a sajátjára. Ha ennyire érdekel ma megkérdezem a neveket és beteszem ide. Nem magyar a gyerek és alapból nem szokott hazudni idestova 3 éve ismerem. De nyugodtan nyonjad tovább anélkül hogy konkrét infoid lennének arrül amit írtam.

PTW
"banolta õket a nexus mert nem akar konkurenciát a saját animációs modjaikhoz"

Ezt erõsen kétlem.

A nexust egy Gopher nevû arc csinálja akinek kb 2 db modja van : Dyna Vision és iHud. Nincs a nexusnak semmilyen "saját" animációs modja. A nexus egy modokat összegyûjtõ oldal nem pedig egy mod csapat aki bárkit bannolna azért mert olyan modot csinálna ami "nekik" nem tetszik.

Kivagyok amikor valaki baromságokat hord össze.. ismerõs a conanba mondta.....

Ezek nem viccelnek.
skywind
Van egy pár mód a steam-en ahol már készül a high rock meg hammerfell.
Egy ismerõs a conanba mondta van egy cspat aki szintén modolja a skyrimot de banolta õket a nexus mert nem akar konkurenciát a saját animációs modjaikhoz. Van egy pár ilyen hír. Úgyhogy nem árt majd máshol is körülnézni mert lesznek akik távol tartják magukat a nexus csapattól. Eddig is láttam jó pár jó modot már a steamen ami nincs is rajta a nexuson. A kedvenc moderem a thirteenorange is leszállt róla.

Fehercsoki
Mindenre van egy jobb mod.

genndy
De sok minden van, amit modokkal nem tudsz állítani, vagy egyszerûbb inibõl. Látótáv, víz tükrözõdés, fák száma, stb.

Fehercsoki
Initweakkel ultrán nem annyira szép mint amilyen szép lehet modokkal.

amúgy szinte félve súgom meg, hogy bár már nagyon jó gépem van, nemrég fejlesztettem (ssd, 7770 stb.) mégsincs telepítve a skyrim, mert olyanokkal játszok hogy eschalon book, doom3 bfg, portal 2 .... 😊))))))

nade majd 1x erre is sor kerül felmaxolva initweakmodokkal 😊

wesker24
Néhány kép tölem is !

Na beraktam a lenti modok közül azokat amik még aktuálisak, genndy kösz a listát, sokat segítettél. <#wave>

benőmenő
ini tweak-kel tényleg vigyázni, mert ész nélkül "mindent maxra" elvvel még az obli is megfektette a gépem xd
genndy
Huh, de belelendültél, jó kis gyûjtemény <#eljen>
Gyorsba néhány megjegyzés:
- ini file editorok nekem nem jöttek be, inkább szétbarmolták. Ettõl még hasznos lehet, én biztos hogy kézzel buzerálok, abban jobban bízok.
- BOSS király, de úgy tudom hogy NMM is tartalmazza (valaki erõsítsen meg vagy cáfoljon)
- SkyBoost már nem aktuális, valamelyik hivatalos patchbe bekerült, nem is frissül már.
- 4GB patch szintén hivatalos patchben van már, bár csak Skyrimhoz, tehát a többi Gamebryo motorú játékhoz tényleg hasznos.
- megcsinálták a Wyre Basht Skyrimre? Wow! Vigyázat, mélyvíz, csak úszóknak! De igen, hasznos.
- Tweaks: szupikirály ini-buzeráló gyûjtemény, én is ebbõl dolgoztam. Vigyázat, hamar kétvállra lehet vele fektetni a gépet, óvatosan a teljesítményzabáló átírásokkal. De az eredmény látványos (növelt látótáv, több tereptárgy, szebb víz, stb.)

Köszi a linkeket, holnapra átnézem õket és mennek a modok közé. <#eljen>