30713
TES
-
Eisenberg #23235 Megcsináltam a küldit Faendal-nak mind a két féleképpen, de nem tudom felvenni követőnek.. Vagy másik küldiről van szó? Mit csesztem el? -
Stief #23234 Hogy működik a méhészet srácok ? Lakeview manorban van egy méh kaptárom 5 méheskével és benne egy léppel, de e már vagy több hónapja így van és nem gyarapszik, mit kell tenni? -
#23233 ha valakit érdekel ennek a javított verziója, ollé. (csak az esp, a két másik fájl is kell hozzá az eredetiből)
sokkal szebbé és rendezettebbé teszi Breezehome-ot, valamint bedob egy enchanter asztalt is alkímiás mellé - csak eredetileg egymáson voltak a padló lapjai, amitől villogott az egész, ezt kijavítottam, meg bedobtam enchanter asztal fölé két strongbox-ot soul gem tárolásra.
modos dokumentumhoz btw kitől kell hozzáférést kérni/mi kell szerkesztéséhez? bővíteném én is egy kicsit -
#23232 btw íjász trainerekre még:
van az előbb felsoroltakon kívül Aela is, ő expert trainer (75-ig), viszont tőle "visszakérheted" a pénzedet, lásd a hominger wood elf Faendal, viszont végig kell ehhez vinni Companion küldetéssorozatot - de kapsz mellé egy rakás másik trainert is, kb light armoron kívül minden harci képzettséghez.
a rossz hír az, hogy ha unofficial patchet használsz, ők "kijavították" ezt a "bugot". a jó hír, hogy kreatív emberek kijavították ezt a "javítást". (mert retardáltság volt pl az, hogy ha a kétlábú felhúzza a light armor skilljét Grelka-nál, képtelen eladni neki cuccokat h visszaszerezze a pénzét) -
Eisenberg #23231 Épp a lassú újratöltés miatt nem fekszik nekem. A karakteremet úgy építem fel, hogy a gyors támadások legyenek az erősségei mind távol mint közelharcban. Illetve íjjal először mindig sneak attack aztán ha már csak kevés élete van a célpontnak nem akarok lassú újratöltéssel tökölni mert mondjuk egy kétkezes kard van nála amivel egyet csap, és végem van hanem felhúzom az íjam, és leveszem azt a kis életét. Ha kissé sok élete marad (értsd: nem szedem le egy lövésből) akkor jöhet egy mérgezett vessző majd a közelharc vagy esetleg megidézem a farkasom ami leköti egy darabig. Meg most kacérkodom illúzió varázslatokkal is. Sztem nem veri az íjat mindkettőnek megvannak az erősségei, és a gyengéi, szvsz egy számszeríj nem minden helyzetben állja meg a helyét, ahogy egy íj sem. Kb mint a két, és egykezes kardok. Szerintem ez is játékstílus, és helyzetfüggő.
Fantusz: Igen a Dawnguard oldalon tervezek végigmenni, kösz a tanácsokat. Épp megérkeztem Riverwoodba. :) -
#23230 Nem követeli meg, csak egy lehetőség.
Nem szeretem én sem a számszeríjat, bár szerencsére nem is voltam rászorulva, az említett wood elfnél megfelelő alapra szert téve nem volt gond a lövészettel
A crossbow előnye a nagyobb sebzés, illetve vámpírok ellen tüzes vesszőt is lehet használni, de lassabb, mint az íj, és nekem a célzás sem volt bejövős vele.
Íjászként én kifejezetten eröltetném a Dawnguard küldetéseit, főleg, ha a vámpírvadászok oldalán tervezed a kalandozást.
Az ok egy másik íjász tréner, Sorine, aki mester szintű, s mellesleg kereskedő - nem tréner díjmentesen, de a kifizetett összeget vissza tudod tőle szerezni árucserével.
Ha még nem csináltad meg Riverwoodban a "szerelmi háromszög" küldetést, érdemes azt Feandal-nak kedvezően megcsinálni, s viheted magaddal kisérőként...
Nem egy erős karakter, max szintje is csak 25-ös lehet, de kisérőként adept szintig díjmentesen lehet nála tréneltetni az íjászatot (kifizeted, és vissza veszed az aranyat) - akkor igazán hasznos, ha a játék kezdetén kihasználod ezt a lehetőséget. -
#23229 Ingyen kap mindenki xbowt, azt erdemes enchantolni valami fire alapu sebzessel, es hajra, nincs is gond a vampirokkal. Csak a boltokat kell osszegyujteni elotte, mert az fogyoeszkoz (es a kezdeti szakaszban meg gyartani sem tudsz az erodben) -
#23228 nem vámpírok miatt szokik számszeríjjal rohangálni, hanem mert jobb mint a sima íjak :)
mármint sokkal. jobban lehet vele sneak attackolni, gyorsabban repülnek nyílvesszők (már ha számszeríj lövedékét is nyílvesszőnek hívja a magyar nyelv), nem kell felhúzni, nincs olyan íve nyílvesszőknek (bár ez SkyRe nélkül szerintem nem játszik) és baszomnagyot csíp - cserébe lassú az újratöltése, de még így is üti íjakat. ráadásul dawnguard oldalán kapni fogsz majd táposabb kiadásokat is.
vámpírokra btw semmi extra sebzésük sincs. -
Eisenberg #23227 Értem, köszönöm. Akkor egy darabig még hanyagolom, a vámpírok miatt viszont nem fogok crossbow-al rohangálni. Ez olyan mintha lenne egy tolvaj karim, és kétkezes fegyvert kéne forgatnom mert a játék megköveteli (mármint azon a szinten). -
#23226 Az ellenfeleket a szintedhez igazodva kapod, s a tizenpárszintes karakternek nagyon nem mindegy milyen képességekkel lépte meg a szinteket.
Elrontani nem igen lehet egy karaktert, de lehetnek átmeneti nehézségek, illetve annak is lehet szerepe, hogy az alapjátékban sokan szóvá tették a kicsi kihívást jelentő ellenségeket.
A két DLC-ben (Dawnguard, Dragonborn) erősebb rosszarcúak kaptak helyet, amelyek nagyobb kihívást jelentenek ugyan, de nem legyőzhetetlenek.
Sokszor esett már róla szó, hogy íjászoknak érdemes Riwerwoodban összehaverkodni s vén wood elffel (Feandal), aki gyorsan felhúzza 50-es szintig a lövészetet, kb. 8-as 10-es szinten már adept szinten lehet az íjászat.
Másik fontos képesség a sneak lesz, de visszatérve a Dawnguardhoz, a küldetés kezdete a nehezebb, de a gyógyital ivászat nincs korlátozva, ha gyengének érzed a karakteredet, tárazz be megfelelő lötyikből, illetve kell egy jó fegyver (crossbow?).
Nagy gondok akkor adódnak, ha többnyire jelentéktelen skillekkel lépted meg a szinteket, s ezt tetézheti az alacsony HP.
Miután Serena csatlakozik hozzád, némileg könnyebb dolgod lesz, nem lebecsülendő mágus (nercromanta+destruction) a leányzó - alapvető NPC, kidőlhet a csatából, de nem hal meg soha, nem kell külön figyelned rá is. -
#23225 78-as szinttől jönnek. De ritkák. Wiki szerint itt van egy, és odamenve tényleg meg tudtam vele küzdeni, meg is kaptam az achit:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Arcwind Point -
csoki89 #23224 Én 48-on mentem oda, az bőven elég. Experten. Masteren nem próbáltam még a dawn-t.
Más:
Ti találkoztatok már legendary dragonnal? Am is szeretek mindent megcsinálni, ha valami képzettség kimaxolódott akkor veszem elő a következőt, szóval most mindenképp arra hajtok h találkozzak eggyel, elvileg 70-valahanyas szinttől lehet csak összefutni vele. -
#23223 10. a minimum szint. Viszont erősek a vámpírok, lehet hogy érdemes csak később belefogni. Én az alapjáték alapos kivesézése után mentem csak oda. -
Eisenberg #23222 Öhm a Dawnguard-hoz hanyas szinttől érdemes csatlakozni? Mert most megkért az ipse, hogy csatlakozzak miután a falusiakkal legyűrtünk egy sárkányt Riftenben (szerencsére nem engem támadott) de az első küldetés iszonyat nehéz. 10-es szintű íjász karim van 13 damage-os fegyverekkel meg van néhány mérgem, és Elf íjat használok acélhegyű nyilakkal. Most ott vagyok, hogy meg kell nyomni valami gombot de ha a Vampire Thrall észrevesz lecsap egy ütésből, a másik meg idézi a csontvázait. Nekem meg van egy gyenge ghost wolfom ellenük már ami a varázslatokat illeti. -
#23221 Szerintem valami gyerekrákos nyomorék lehet aki egész nap ráér... Ne segíts neki, ne is válaszolj. -
#23220 Igen. Az elején még segítőkész voltam (már amihez hozzá tudtam szólni),de kezd besokallni. Egy kérdést feltesz háromféleképpen... -
#23219 Neked is priviben írogat?:D -
#23218 pasas :DD ez női szó :)
tiltsd le, sokan azt tettük, azóta nem zaklat -
#23217 Ez eléggé kínai számomra. Hogy ilyen a lista, ennek lehet valami következménye?
Más:
Ismeri valaki a Skyrim nevű pasast? Kezd az agyamra menni... -
SaGa #23216 Igen. Azérr, mert az esp-k "masterei" nem abban a sorrendben vannak a töltési sorban, ahogy azt a modder használta a mod készítésekor. Válaszd ki csak az egyik ilyet és jobb oldalt a Masters "ablakban" látni fogod, hogy mely más esp-k vagy esm-ek sorrendjét kellene felcserélni. -
csoki89 #23215 Ha jól emlékszek volt egy olyan mod régebben, hogy az embereknek a testalkatát variálja. Dagi, vékony, alacsony, magas stb. Valaki nem tudja melyik ez? -
#23214 Akkor a játék főkönyvtárában kell lennie. -
Eisenberg #23213 Igen kiírja mindig. -
#23212 Meg tudná mondani valaki hogy ez miért narancssárga?
Jó ez? Köszönöm! -
#23211 És kiírta hogy készült kép? (bal felül)
Ha nem, akkor nincs is engedélyezve. Skyrim.ini-ben: bAllowScreenshot=1 -
Eisenberg #23210 Tört játékom van, és a játék a C megajtón van egy külön mappában, és Print Screen-nel csináltam képeket. Főkönyvtárat átrágtam már. My Games-t megnézem. -
#23209 Lehet. Játékban PrintScreen. Ekkor a Skyrim főkönyvtárba teszi.
Vagy Steammel csinálod, alapból F12. Így meg ide: e:\Jatek\Steam\userdata\<hosszú szám>\760\remote\72850\screenshots\
De ekkor a Steam képkezelőjével birizgálhatod, abban van olyan is hogy 'Lemezen lévők megnézése', ekkor beugrik a képmentéses könyvtárba. -
#23208 A jatek gyokerebe, de egyszerubb steamen kliens keplopojat hasznalni, vagy FRAPS-t.
-
#23207 lehet egyáltalán screenshotot csinálni alapból Skyrim-mal? amúgy dokumentumok\My Games\Skyrim lenne a tippem. -
Eisenberg #23206 Hova menti a játék a képeket? Sehol sem találom.. -
Although #23205 Redoran house
sokaknak kedvence volt régen Giskard úrfi, itt egy újabb modja -
#23204 Visual C++ hibára is gyanakszom. Skyrim mellett ott van a segédprogramoknál, próbáld meg (még egyszer) lefuttatni. -
Jossua #23203 rendszergazdaként van futattva.... -
#23202 a kiírt hiba alapján nem az a gond, hogy nem rendszergazdai jogosultsággal futtatod? ha nem rendszergazdai fiókod van, próbáld meg jobb klikk->rendszergazdaként futtatni az skse_loadert -
Jossua #23201 fura... elvileg mennie kéne ! -
#23200 Hát én használok semmi ilyen Mod Organizer progit nekem is a legújabb van fennt és teljesen jól megy ! -
Jossua #23199 1.06.11 SKSE eddig ezzel az egyel volt csak hajlandó elindulni ! Ha nem az organizer-ből inditom ugy megy a loader ..... csak igy nem ... -
#23198 A legfrissebb SKSE van fennt ? Jah és a fájlokat a főkönyvtárba másold ahol a Skyrim.exe is van ! -
Jossua #23197 -
Jossua #23196