30713
TES
  • Zozo0122 #24966
    Fehércsermely gondolom Whiterun lehet. Mivel birodalmi illetőségű az őrség, ezért gondolom ez vmi Stormcloak küldetés. Ha hozzájuk csatlakoztál akkor nyugodtan megcsinálhatod, ha szeretnéd. De azért előbb tudd le a fontosabb küldetéseket a városban meg egyebek, mert ha leigázod a várost akkor valószínűleg a helyi Jarl meghal vagy leváltódik. (nem csináltam még a polgárháború küldetéseit csak gondolom ez lehet a helyzet )
  • Zozo0122 #24965
    A bolt - számszeríjvessző, az arrow - nyílvessző. Na már most neked először kell egy számszeríj, hogy használni tudd a lövedékeket amiket találtál. Nézz körül a Dawnguard erődjében ott valahol találsz egyet ingyen az egyik bástyán ha jól emlékszem.
  • midian
    Sziasztok
    Fehércsermely megtámadása az jótett?
    Visszavittem a bárdot Ulfricnak és utána adja be hogy megtámadjuk F.csermelyt.
    További kérdésem,hogy ti minden küldetést megcsináltok?
    Beleértve pl a tolvaj küldetéseket is .
    üdv G
  • kantorgabor
    Sziasztok egy olyan kérdésem lenne, hogy az invertoriban a fegyverek között van egy Dwarven bolt nevű tegez amiben nyilvesszők vannak ezeket a törp romokban szedtem el a robotoktól. Viszont hiába jelölöm ki ezt a fajta nyilvesszőt amikor lőni akarok ijjal azt irja ki a játék, hogy nincs kiválasztva lőszertipus. Ezt most csak valamilyen spéckó ijjból lehet kilőni vagy ez valami számszerijj lőszer mert ha fölveszem akkor nem is a hátamra teszi a tegezt hanem a derekamra és a mérete is sokkal kissebb mint a többi nyilvessző tipusé.?
  • csoki89
    Arról nem is beszélve amikor már meg van az a beszédkészséged hogy bármit eladhatsz bármelyik kereskedőnek, na onnantól aztán számomra érthetetlen ha valakinek nincs elég pénze :)
  • csoki89
    Nem tudom most ez csalásnak számít e, de nekem emiatt mindig van pénzem, amennyit nem szégyellek. Fogom, és az összes ércet, megveszem - Whiterun a székhelyem mint sok mindenkinek - akitől csak lehet, még Belethortól is azt a pár darabot ha éppen van neki, és abból csinálok amit csak tudok, és vissza eladom nekik, így visszajön a lóvé, általában az utolsó fillérig elszedem így a pénzüket. De ezer egyszerű módja van a pénzcsinálásnak. Én is ölöm minden szintlépésnél - amikor eszembe jut - a trénelésre a lóvét, veszem a nyílvesszőket, elég hardba nyomom újonnan szóval általában minimum Lydia velem van, neki is komolyabb cuccokra költök, veszem neki is a nyílvesszőt stb. Szóval folyik elfele az arany, de mindig akad még amennyi kell. Ha meg megszorulok, ott az a variáns amit írtam, vagy potikat csinálok. Azzal is minimum Arcadiát kifosztom, az egy ezres ha éppen kell valamire...
  • Fantusz
    Jobb nyílvesszőket - ha megvan hozzá a kovácsolás perk - érdemesebb legyártani magadnak, kereskedőknél viszonylag kevés, és drága a nyílvessző (leszámítva a vast, de az nem minőségi).
    Kiadások így is lesznek, mert a fémtömböket egyszerűbb megvenni, mint ében, vagy üveg érc után kutakodni a vadonban (van néhány fix bánya, de az ércek mennyisége véges)
    A kezdeti szakaszt leszámítva, amikor még minden aranynak van jelentősége, később nincs értelme összeszedni minden kacatot.
    Az értékesebb darabokon kívül az értéktelennek látszó tőröket viszem el, amelyeket enchantolva adok el a kereskedőnél.
    Aranyban sokáig nem bővelkedik a karakterem, sokat költ trénerekre - az aranynak kb ez a legjobb befektetése.
  • csoki89
    Ez könnyen elkerülhető ha többet kalandozol. Pénzed és cuccaid is lesznek, nem feltétlenül kell mindent megvenni. Ha csak azt a fejedbe veszed h legyen luxus h jobb fajta nyílvesszőket veszel, meg bűvölt fegyvert, páncélt, már sokkal izgalmasabb. Persze csak ha nem uncsi vagy túl idegesítő hogy többször meghalsz, meg ha csak egy medvével futsz össze is oda kell figyelni az életedre, na az a tuti. Nem játszottam túl sokat ma, de legyaktak vagy harmincszor. Kicsit már idegesítő volt, vissza is vettem eggyel a nehézséget mert nem láttam más kiutat. De elég uncsi lett volna ha csak átgázolok azon a seregnyi banditán. Persze ki hogy szeret játszani. Mondom az elején én is maxoltam a nordomat, tápos kis köcsög volt, és csak 70-es szint körül raktam fel masterre, de már mindegy volt. Tök értelmetlen volt így visszagondolva. Most úgy játszom h észre sem veszem de már halott vagyok ha összefutok 3-4 banditával (ha nem figyelek oda persze, bár sokszor az is kevés)
  • Austin Bailey
    szerintem ez a játék azon a ponton tud nagyon unalmassá válni, amikor az elején pénzt akarsz szerezni, és megpróbálsz minden vasat kivinni a kipucolt helyről.
  • Fantusz
    Ezt a játékot nem lehet kivinni, vagy végig játszani, ezzel játszani lehet hosszabb-rövidebb ideig, nincs "game over".
    Nincs azzal bajom, ha valaki azzal a céllal játszik, hogy márpedig ő ki fogja maxolni a karakterét (bár azért volt eset, amikor megjegyeztem, hogy akkor szóljon, ha kész lesz), nálam a kb. 50-es szint után már kevésbé volt érdekes az adott karakter, olyankor kezdtem egy másikat, amelyikkel némileg eltérő küldetéssorokat csináltam.
    Természetesen voltak átfedések, és volt olyan küldetés is, amelyiket valahogy még a gonosz karaktereimmel sem voltam hajlandó megcsinálni (pl Boetiah).
    A sok végigjátszásból persze jöttek a "már tudom" könnyítések, 20-as szintet nagyon gyorsan el lehet érni, bizonyos skill fejlesztésekbe nem érdemes az elején bele fogni, a fő harci képességeket érdemes tápolni, akár trénerek fizetésével (amihez ugye arany kell) - ennek ellenére nem mondanám, hogy unalmassá vált a játék.
    Nem folyamatosan játszom, voltak hónapos kihagyások is, variáltam a fajokkal, aprócska különbségek jönnek elő a játék során, semmi komoly, de azért pici dolgokra is rá lehet csodálkozni (ork főhős pl. testvér az ork helyőrségeknél, a többi fajnak vértestvérré kell válni - vissza vinni a Forgemaster kesztyűt)
  • IXEMGabeo
    High elfek általában a Thalmor társasághoz tartoznak, akik rosszak:)

Az igen jó sokszor kivitted a játékot:OOO
  • Fantusz
    Nincs azzal gond, mindenki úgy játszik, ahogy az neki megfelel...
    Nekem több karakterem volt, így kb tudom, hogy milyen küldetések vannak a guildokon belül, s tudom, hogy néhány (nélkülözhető) sárkányóbégatáshoz is csak úgy férhet hozzá a játékos, ha tagja mindegyik céhnek.

Most egyetlen aktív karakterem van, egy 48-as szintű mágus (archmage).
    Nem visel páncélt, pontosabban mage armorba öltözik szükség esetén, mester szintű illusion, destruction, alteration, enchant, 90 fölötti restoration, 70 körüli idézés mellett a fizikai fegyverek terén nevetségesen gyenge (20 alatti skilek) - így tartom helyénvalónak, nincs szüksége kaszabolásra, nyilazásra.
    Végig tudnám csinálni vele a Companions küldetéssort, de nem illik oda a karakterem, s az sem mellékes, tudom milyen kalandok vannak ott, orkkal, redguarddal, és norddal is végigcsináltam.

Jelenlegi máguskám "háttértörténete" nagyon zűrös, még előttem sem ismert, nem sok high elfről lehet állítani, hogy pozitív hős Skyrim-ben - talán Faralda a kivétel - pedig a +50 mana itt sokkal nagyobb előny, mint volt az Oblivionban (a breton sem rossz mágus a mágia ellenállásával, de azt meg is lehet szerezni, a high elfnek pedig Skyrimben nincs mágiaérzékenység büntetése)
  • IXEMGabeo
    nem tudom én játékélményért játszom főképp így nekem mindig az a célom, hogy minden létező küldetést megcsináljak tökmind1 milyen szervezetbe lépek be...

Beléptem a companions csoportba úgy, hogy a közelharc gyengepontom:D
  • Fantusz
    Céhtagságokkal járnak kisebb-nagyobb előnyök, még a Fred által említett "dilemma" sem nevezhető hátránynak.
    Picit azzal van hiányérzetem nekem is, hogy a céhtagságok, de különösen az előmenetel nincs feltételekhez kötve, sőt rangok sincsenek, egy karakter észrevétlenül főmágus lehet úgy, hogy alapvető varázsláshoz sem konyít, csak csinálta a College küldetéseit (de ez igaz a többi céhre is).
    Ez ellen annyit tehet a játékos, hogy ha valóban szerepet játszik, csak a karakteréhez passzoló szervezeteknek lesz tagja (ha a Gauldur amulet darabokat keresi, a mágusokhoz így is kénytelen lesz csatlakozni)
    Mágusoknál pl. megmutatják a szálláshelyet, s onnan még soha nem tűnt el cuccom, de a Companions "vacokból" volt eset, hogy minden lerakott cuccom füstté vált...
  • joe38
    Köszönet a gyors válaszért,majd ki forja magát a dolog:)
  • Although
    Nos tegnap este unatkozás közben, teszteltem a mod organizátort.
    Szóval a nexus manager felejtős, és uninstall.
    kicsit a FOMM-ra emlékeztet, de jó a tanító weboldal hozzá.
    Ami a legfontosabb van bsa archív kezelője. Ez azt jelenti végre ténylegesen felülíródnak a bsa fájlok. Ráadásul ki is tömörít tehát aki akar készíthet egy full loose versiont is.
    És tud futni oblivion, Falout, skyrim szóval mindennel.
    Tettem egy próbát a ACE+ERSO párossal és kellő mennyiségű alkohollal jól élvezhető. Jobb mint a SPERG+ERSO. tiszta oblivion feeling harcban vagy még jobb is. Végre a soilderek nem csak vágóhídra járó marhák az indulási erődben. komolyan szaladgáltam le fel míg kijutottam. nem egy requiem de megteszi. Élvezetes!

Szóval, nagyon nagyon jó az organizátor, tényleg működik. Kicsit bele kell tanulni de megéri! Volt egy srác aki felírta a hozzászólásokban ott, nexus több mint a semmi, de a mod organizátor az jó. És igaza van.
  • PiszkosFred
    Neha akadnak majd dontesek, amelyeknel merlegelned kell a "hogyan tovabbot" (lasd Companions elso par kuldetes utani "dilemma"), de ezt leszamitva csak elonnyel jar, es nem hatrannyal. Szervezetenkent valtozo, hogy mi az elony. Lepj be barmelyikbe, nyugodtan.
  • IXEMGabeo
    tudom ezért is szartam le mindig...nem láttam értelmét...

pickpocket egyik ága a +100 hely megtakarítás, ami csábító, mert én szeretek sok cuccot magamnál tartani még lopakodó mágusként is:), de az se túlzottan fontos kijövök a 300-ból...

szóval elvagyok a sneakkel az illusionnel és a destructionnel, mostmár a daggerek használata okán (befejlesztettem a 15x sebzést) az egykezes fegyverek is szépen növekedni fognak
  • joe38
    Skacok,mikor érdemes,ha egyáltalán érdemes belépni valamilyen szervezetbe,céhbe?
    Milyen előny vagy hátrány származik belőle ha pl. már az elején választanék egyet?
  • Fantusz
    Pickpocket egy nagyon könnyen fejleszthető képesség, de ugyanakkor sokad rangú, azzal nem lehet harcot, hogy a karaktered nagyon jó zsebtolvaj.
    Nagyon sok sz olyan feladat, küldetés, amikor nem lehet harcot elkerülni, így alapvetően mindenkinek valamilyen harci tudományt kell fejleszteni, a többi képesség alkalmanként hasznos lehet, de nélkülözhető.

Pickpocket fejlesztés: keress egy trénert, aki a karakterednek hasznos képességet oktat, megfelelő helyen fizess ki egy szint képzést, aztán lopd vissza tőle az aranyat... ismét egy szint képzés, arany visszalopás
    (számíts rá, hogy hirded thung-okat küld a nyakadra)
    Elég gyorsan fel lehet így tornázni 100-ra a zsebtolvajlást, sok haszna különösebben nincs, ezért érdemes is várni vele, 100-as lopás mellé 25-ös lopakodás, 20-as íjászat nem életbiztosítás.
  • IXEMGabeo
    Mondjuk az elég gáz, hogy úgy készülök Riftenbe menni és végre valahára megcsinálni minden Thieves guildes küldit, hogy a pickpocketem 19-es és alig használtam:DDDD lényeg a lopakodás
  • Molnibalage
    Ez az! Köszi!
  • genndy
    Pókos:
    Spiders Begone
  • Molnibalage
    Ezt futottam át. Ami ebben van az impresszív. Persze nincs benne minden páncél, fegyver és egyéb mod, de úgy látom, hogy bőven szinesítették.

Ez nekem már asszem elég hardcore, hogy elővegyem újra. A survival meg egyéb modra meg azért nem tartok igényt, mert annyi időm azért már nincs. A mechanikus pók modot kellene már csak megtalálnom.
  • Szaruman
    A manual ahogy néztem, csak részleteket tartalmaz a változásokból. Legalábbis pár hete, amikor néztem, nem volt teljes.
  • Molnibalage
    Köszi. A manualja hosszú, azt gondolom többet tartalmaz.
  • Molnibalage
    Nem találom azt a modot, ami nem medvére, hanem mechanikus pókokat tesz be a nagy szőrös izék helyett.
  • Szaruman
    http://tesalliance.org/forums/index.php?/topic/5327-wip-requiem-the-oldschool-roleplaying-overhaul/

Vmiért a nexusos nincs rendes changelog... Amit linkeltem, nem teljesen friss, de nagyjából képet kapsz, h mit változtat a mod.
  • Molnibalage
    Meg főleg az, hogy a spider lecserélő moddal működik -e. Utálom a szőrös dögöket.
  • Molnibalage
    Ez főleg mit mókol meg? Régen terveztem, hogy felrakok n+1 harc, fegyver, páncél és enchant módosítót meg survival modot, de megrémített azt, hogy ezeket hogyan lehet feltenni, hogy menjenek is. Ebbe mit vettek át ezekből?
  • csoki89
    Nem hinném. Az összes szomszédom idős ember. Feltéve ha nem egy kocka nagyi vagy. Esetleg az öreg Vedres Pista lennél. Ha igen akkor ezúton is üzenem hogy ha még egyszer kiengeded azt a rohadt kutyát csak hogy őt hajkurászva benézegess a portákra akkor kilövöm a szemedet a légpuskával :D
  • Susarc
    honnan vagy biztos benne,hogy nem ismerlek?:p lehet én vagyok a szomszédod....
  • csoki89
    Na hát így legyen befejezve a fikázás, hogy miután beláttam h én hibáztam, továbbra is kapom az ívet, nem egy helyről :D M1 am már hidegen hagy, én tudom meddig tart az eszem, de hát így hibázzon az ember. 2 napig én magyarázkodok egy fórumban!!!! csak h ki ne nézzenek... hát magamon röhögök, de na, ilyenek az érzések, elég régóta felnézegetek ide, segítséget is kértem nem egyszer stb. De túlfigurázza már itt némelyik ember... khm :)
    Egyébként Susarc, attól függetlenül h ennyire ismersz és szépeket írsz nekem :) fasza kis topicot nyitottál, most csekkoltam.

Genndy egyébként így látatlanba te tiszta apám vagy az írásaid, hozzászólásaid alapján. Csak az öreg már kicsit odébb van a 40től.
    Na de kösz az infot, igazad van nem néztem utána, és nem is olvastam végig a leírást, csak ami érdekelt belőle. És így fikáztam utána igen, tudom, túl van beszélve. Nem is követem annyira a dolgokat ezzel kapcsolatban, egy szó mint száz, bocs
  • Susarc
    minek foglalkoztatok egyáltalán egy ilyen buta provokátorral? illetve nem is provokátor volt,mert szerintem ő valóban azért volt mérges,mert szerinte "szarul" lett lefordítva meg megoldva a magyarosítás.....valószinüleg lövete nincs róla,hogy mekkora munka egy ilyen honosítás!
    Tutira veszem,hogy annyit beszél angolul,hogy yes meg no......mute-ot neki azt hali!
    egy ilyen kis butus kamasznak úgysem tudod megmagyarázni.....
  • PiszkosFred
    En csak annyit kerek mindig, hogy tartsuk tiszteletben egymas munkajat, es ne iteljunk elhamarkodottan. Olyan esetben pedig foleg ne, amikor valaki ingyen vegzi azt, a kozosseg erdekeben. Tudom, hogy a mai generacio mar ugy nott fel, hogy nem tisztel se Istent, se embert, de ez nem jelenti azt, hogy ez igy normalis. Ennyi.

Tul van ez mar beszelve, Csoki is belatta, hogy hirtelen felindulasbol cselekedett - a kesobbiekben valoszinu picit visszafogottabb lesz, es ennyi pont eleg is ahhoz, hogy normalis mederben folytatodjon a kommunikacio a topikban.
  • genndy
    És akkor megint információhiányból eredő fikázással állunk szemben. Ugyanis a "pali" aki "átfirkálgatta a kedve szerint amit marha sokáig fordított egy egész csapat" nem más mint Vik, a MorroHun csapat Skyrim fordításának egyértelműen legaktívabb tagja (és mára talán az egyetlen, aki egyáltalán foglalkozik a fordítással ). Csak persze Nexuson nem ezen a néven van fönt.
    Tehát nagyrészt a saját munkáját adta ki (mert rengeteget dolgozott a fordításban, tesztelésben, hibajavításban; az igaz, hogy saját szája íze szerint átdolgozta), de szó sincs arról hogy egy külsős kontár tette föl ezt a változatot. Fred ezt tudta (gondolom ő is folyamatosan követi a MorroHun fórumot is, mint én), azért is kapta fel a vizet. Oké, nem követhet mindenki minden rezdülést a játékkal kapcsolatban, de a magyarítás leírásából is elég jól kiderül, hogy ki ez a csávó, mit csinált eddig és miért tette föl a fordítást.
    Na. Túl is beszéltük.
  • Austin Bailey
    egyébkétn lesz majd később még egy ilyen forsworn faszagyerek, aki mindenre immunins, és egy mozdulattal kettévág.
  • Austin Bailey
    ]Amúgy nagyon jó volt ez a show, ami itt lement
  • Austin Bailey
    lol. Én meg ott szendvedtem a tőrrel
  • IXEMGabeo
    Miket tudok meg...

nem is kellett volna megküzdenem a bányában és a broken tower reduct helyszínen a forsworn briarhearttel:)

ugyanis, ha mögé lopózom és kiveszem a szívét akkor azonnal földet fog csata nélkül xDDD óóó