Kell-e sorkatonaság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bízom benne!

www.smart-bus.hu

Én meg elõadtam, mert ez a vágyam. Nem ilyen puritánul megfogalmazva, de valahogy így...

www.smart-bus.hu

Mike
az baromkodás volt

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

A vita normál fázisában sehova nem helyeztem magam. Ott szakadt el a cérna, amikor otthagytátok volna a párotokat a bajban... Ebben az esetben azt hiszem erkölcsi fölényben vagyok. Nem vagyok eredményes, de a tükörbe merek nézni.

www.smart-bus.hu

Mike
bocsánat de én nem adtam elõ, hogy 3-4 gyerek kell, meg egy nõ aki ennyit szül, meg nem dolgozik, tudod, én libsi vagyok

Te csesztetsz engem, erre kiderül, hogy neked sincs! Mondom, én vágyom rá, hogy a szerelmemnek gyümölcse legyen... ez úgy jön belülrõl! Fix, hogy nem lesz könnyû, de, ha egész életünkben csak azt csinálnánk ami könnyû, akkor mégis mi lenne belõlünk?

Pont attól leszünk valakik ( EMBEREK ), hogy tudunk áldozatot hozni... errõl beszéltem egész délután.

www.smart-bus.hu

Mike
na csak eljutottunk valahová
és te is normálisan kezdesz fogalmazni

Mike
rendben

Mike
ok

Ez már megint honnan jön? Ki mondott ilyet? Komolyan mondom, hogy egyszerûen nem értem meg, hogy ezeket honnan veszed! Légy szíves idézd ide, hogy mi alapján jutottál el ide! Már sértõ amit csinálsz...

www.smart-bus.hu

Mike
én szeretnék gyereket!

Mike
véleményed lehet, szerethetnél sok kis lurkót, de jelenleg ne helyezd magadat erkölcsi magasságokba a többiekhez képest, ugyanis erre te nem szolgáltál rá

Szeretném felhívni a figyelmed pár apróságra!

Te jól érzed így magad, én nem. Neked jó így, nekem nem. Te maradsz így, én változtatok, mert tudom mit szeretnék, és mert lehetõségem is van rá.

Bejártam sok utat, tudom, hogy nem lehet... van egy meggyõzõdésem, amit alátámaszt a boldogságom. Ha belegondolok, hogy attól a nõtõl lehet 3-4 gyermekem akibe fülig szerelmes vagyok, akkor elönt a boldogság. Emiatt vágyom erre...

És tudod mit, neked is kívánom, hogy egyszer ezt átéld! Talán akkor megértenéd mirõl beszélek! Nem prédikálok! Beszélek...

www.smart-bus.hu

Mike
majd amikor 2-3 gyereked lesz, rájössz, hogy ez mégsem olyan egyszerû és szimpla dolog, mint ahogy elképzeled
én legalábbis így gondolom, de ez is csak fikció
ilyenrõl az tudna nyilatkozni, akinek van 3 gyereke
õ tudna mesélni
mi csak pofázunk

Mike
ja és nem mondok olyanokat, hogy a csökkenõ népszaporulat miatt kell szaporodnom
én emiatt ugyan nem szaporodnék, mintha nem is tudom, ez valami program lenne, amit az állam kiadott, és nekem végre kell hajtanom
én kölyköt önmagáért akarok

Fizetném is, bár én mindig is inkább az ösztönzés, mintsem a büntetés mellett álltam... a büntetés már csak akkor, amikor az ösztönzés eredménytelen.

www.smart-bus.hu

Mike
mondjuk gyerekem nekem sincs
jó lenne ha lenne, de még nincs

nem is tudom lesz-e
de én nem is prédikálok 4 gyerekrõl, meg a család szentségérõl, én egy degenerált libsi vagyok csupán, aki egyesek szerint az õ konzervatív értékeit fel sem fogja

És? Ettõl még nem szerethetnék gyermeket, és ettõl véleményem sem lehet? Máson nem találsz fogást, vagy miért ezen rágódsz?

Ennyi erõvel a focidrukker se mondjon véleményt a csatárról, ha az a gólvonalon hibázik? Csak arról lehet véleményünk amit már megtapasztaltunk?

Akkor lenne igazad, ha mondjuk valami fejesként ezt a programot vezetném be, vagy ezt várnám az emberektõl, miközben én élném az életem... de ugye belátod, hogy itt nem errõl van szó?

www.smart-bus.hu

Mike
ez mind szép és jó, örülök, hogy úgy gondolod, más rételme van az életnek, mint a pénz hajszolása, egyet kérek, ne prédikálj olyan dolgokról amiben nulla tapasztalatod van

ugyanis lövésed nincs, milyen egy gyereket nevelni, róla gondoskodni, hát még 3-4-rõl

meg pláne ne prédikálj a család fontosságáról, meg hogy konzervatív vagy, mert nem vagy az tettekben, csak szóban

Csak ezt a csökkenõ népességet pótolni kell, ha nem akarják a nyugdíj rendszer összeomlását, illetve, ha nem akarnak piszkos munkát végezni...

Ugye látod te is, hogy milyen konfliktusok vannak mondjuk Párizsban ebbõl? Én ezt nem szeretném itt...

Mint az élet minden területén, itt is az egyensúlyon van a lényeg. Bármelyik szélsõség felé billen ki a mérleg, abból csak baj származik...

Ha az átlag a családonként 2-3 gyermek lenne, akkor nem lenne semmi gond... így, hogy fogyunk, a saját jövõnket veszélyeztetjük.

www.smart-bus.hu

Nem vagy elkésve. Bár lassan már kéne fizetned a gyermektelenségi adót ha lenne. Nem cseszegetni akarlak, csak mondom.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Ott van lentebb, ( pl #1213 ) de, hogy ne én legyek a fõ gonosz, leírom.

Elcsesztem a fiatalságomat ( húszas évek ) arra, hogy hajszoltam a pénzt, mert azt hittem istennek. Úgy voltam vele, hogy az mindenre megoldás.

A nagy önmegvalósítás marhára nem könnyû játszma. Rengeteg rossz tulajdonságot vesz fel az ember eközben, ha eredményes is akar lenni. Egoizmus, önzés, stb. Erre majdnem ráment az egészségem... szerencsére "idejében" észbe kaptam.

Ezek után meg nem találtam olyan NÕ-t, akivel el tudnám képzelni a jövõmet. Tavaly ez szerencsére sikerült, így innentõl kezdve már minden csak idõ kérdése... ennél személyesebbre nem fognám, ha nem baj.

Úgy fogom fel az egészet, mint egy tanulási folyamatot, ahol minden tanulságra szükségem volt. Az a szerencsém, hogy férfiként még nem vagyok semmivel elkésve...

www.smart-bus.hu

Mike
azért mert lövésed sincs milyen valójában a gyermeknevelés
vannak elképzeléseid, csak ezek vagy igazak lesznek vagy nem

A fejlett országokban fokozatosan csökken a népesség. Én örülök neki, és nem akarok olyan országban élni, ahol folyamatosan nõ a népesség, és mellé rohadtul szegények vagyunk, tombolnak a betegségek, magas a gyermekhalandóság.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Nem találok semmi konkrétumot. Miért nem tudod leírni normálisan.

Mint én: azért nincs gyerekem, mert egyrészt fiatal vagyok másrészt még nem találtam meg azt a nõt akivel leélném az életem. Egyelõre dolgozni akarok, és megalapozni a jövõmet, majd még képzeni magam, tanulni, és persze ismét dolgozni. Aztán jöhet majd a család, de 30 éves korom után ezek szerintem már mind meglesznek.

Persze vannak akik csak 60 évesen találják meg igazit, akkor gyereket vállalni meg ,már késõ, és vannak akik olyan szegények hogy nem tehetik meg.

Na, de én elmondtam, te jössz.

Többet még én sem tehetek. Ez is az én hibám, ne haragudj!

www.smart-bus.hu

Danny1987
0.
De nem ez volt a lényege a hozzászólásomnak.
Hanem az , hogy nem lehet a végtelenségig menekülni.

Live for nothing or die for something.

Nincs meg.

Leírtam lentebb. Csak olvasni kéne... persze, aki csak azt veszi észre, amirõl úgy gondolja, hogy bele lehet kötni, az nyilván "apróságokat" nem lát meg.

www.smart-bus.hu

Egy nénibõl meg egy bácsiból pár lesz. Ahhoz, hogy a népesség ne csökkenjen, a néninek, meg a bácsinak "pótolnia" kell önmagát. Õk ketten vannak, tehát ahhoz, hogy a népesség ne változzon, két gyermeket kell nemzeniük.

Így megvan?

www.smart-bus.hu

Te miért nem szaporodsz? Komolyan kérdezem. Miért nincs gyereked? Nincs feleséged? Barátnõd? Nem terveztek családot? Anyagi gondok? Vagy mi az ok?

Azért érdekel, mert bõszen osztod az észt, akkor ha ilyen okos vagy, mond már el.

De miért? Miért ne lehetne gyermek nélkül véleményem?

www.smart-bus.hu

Miféle szinten tartás?

Mike
akkor mondhatod, hogy zsákutca, amikor már van 3-4 gyereked
addig max álmokról beszélsz
úgyhogy én a helyedben mélyen hallgatnék

Hol írtam ilyet? Aljas azért ne legyél...

www.smart-bus.hu

Miért az? Normálisan leírtam mi a helyzet... tudom mit rontottam el, tudom mit akarok, és jelenleg ezen ügyködöm... mi ebben a hiteltelen?

www.smart-bus.hu

jah és belehet nézni a "magyar mentalitás" nevû topikban,solthoz hasonló 30-40 év közötti családnélküli férfiak osztják az észt hogy miért nem szaporák a magyarok 😄

Kérdeztem már hány éves vagy? 😄 Komolyan nõnek, anyának kell lenni ahhoz, hogy ezt valaki végig gondolja?

www.smart-bus.hu

múltkor még azt írta hogy a liberálisok miatt mert nincs elég pénze

arty
300+ hsz délután? kiszálltam 😄

Forza.

Mike
a család így meg úgy, közben meg még kölyköd sincs
ez így elég hiteltelen, nem?

Mike
"Az ANYASÁG ( így nagybetûvel ), egész embert kívánó csodálatos feladat. Nem abból áll, hogy a világra pottyantom, aztán rohanok vissza dolgozni... azt a gyermeket fel kell nevelni... minimum 18 éves koráig ez teljes embert kívánó feladat!"

voltál már anya?

Én tõlem azt csináltok amit akartok, van akinél jobb, ha nem szaporodik! 😄

Csupán a véleményem az, hogy a véleményetek zsákutca... ennyi...

www.smart-bus.hu

Választás mindig van, csak ki kell vonni az egyenletbõl a pénzt.

www.smart-bus.hu

akkor hagyjad majd mi is kinõjük vagy nem 😄

Inkább férfivé válás... 😉

www.smart-bus.hu

Minek kell 3-4 gyerek? Ja... innentõl én is azt kérdem, hogy mirõl beszélünk!!

Segítek... 2 gyermek, csak "szinten tartás"

www.smart-bus.hu

Ha lenne választásom én se dolgoznék( vagyis de, de akkor olyat dolgoznék ami örömet okoz) mert nehéz meló és nem fizet jól.

értem kapuzárási pánik 😄

Nem hát. Tudod, a tipikus, kedves férj figura, az asszony egész nap odahaza robotol, nem csinálhat ezen kívül semmit, apuka haza ér, felbassza a lábát az asztalra, bont egy sört, nézi a meccset, és nagyokat böfög mellé.

Az asszony meg majd neveli azt a fura kis lényt ott a sarokban akit gyereknek hívnak.

Milyen klassz család is az ilyen!