Kell-e sorkatonaság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerinted csak a liberalizmus oly engedékeny, hogy egy internetes fórumba írhatunk?
Ne keseríts el! 😊

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

És mi van akkor, na ezt figyeld, ha én szeretek eltunyulva lenni? Na? Akkor mi van? (nem vagyok eltunyult egyébként) Mi közöd van neked ahhoz? Téged ez mit zavar? Kárt okoz neked? Nem hinném. Akkor meg?

Miért akarjátok folyton megszabni, hogy ilyen meg olyan legyen a most felnövõ generáció? Ne akarjátok már az embereket akaratuk ellenére valamilyenre formálni.

Aki olyan ostoba, hogy nem tesz semmit az egészsége érdekében, az meg is érdemli a sorsát.

De nem ez a lényeg, hanem az, hogy folyton megakarjátok mondani, hogy a ,,mai fiatalság" márpedig legyen másmilyen. Miközben, minél jobban erõltetnek valamit, a ,,mai fiatalságra" annál jobban fog az ellen lázadni! Nem tûnt még fel? Ez a dolgok rendje.

Nem csak, hogy nem sorkatonaságra nem kell kényszeríteni, az egészséges életre, és sportra sem kell kényszeríteni senkit, mert akkor csak megutálják.
A sportra egészséges életre CSÁBÍTANI ÖSZTÖNÖZNI kell az embereket.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Mor3llo
Szimplán nem értem még mindig, mi a problémád a véleményformálásokról. Nem látom benne a logikát, ennyi😄

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Mike
ha nem lenne liberalizmus, most te nem írhatnál ide

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Liberalizmust se.

A munkáltató kérdésbe nem gondoltam, bele, de nyilván megoldható lenne valahogyan ez is.

Mike
hogy te mennyire irigy vagy 😊

Mike
nalátod
de az akkori öregek meg rád mondták, hogy maifiatalok, meg meg kéne õket nevelni

Molnibalage
Az, hogy õ mi akar, az nem túl lényeges. A világon jellemzõen 18-26 éves kor között híják be az embert sorkatonai szolgálatra. Afelett sok értelme már nincs.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Mike
linkeld be hol ordítottam
saját démonjaiddal küzdesz te is ám

Molnibalage
Az én idõmban is volt számítógép és most is. Semmivel sem kellett rávenni. Igen, sokat ültem a gép elõtt, HA nem volt lehetõség sportolni. Volt olyan, hogy 2 óra röplabdázásért utaztam 4,5-et...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Mike
propagálni kellene a mozgást, a tömegsportot
kedvet kéne hozzá csinálni
reklámmal, mindenféle kampánnyal
jobb belógatni a répát a nyúlnak, mint ostorral verni
na akarjunk már megint diktatúrát

elmennél 34 éves fejjel 3-4 hónapra?
megnézem melyik munkáltató támogatna téged ebben

Molnibalage
Többször is elismertem már, hogy tévedtem. Viszont egy 5 sec alatt eldönthetõ TÉNYT tévesen leírni és ordítva hivatkozni rá, az több,mint röhejes.

Mike
és te milyen teljesítményedre vagy ilyen büszke, komám? amit eddig az sg-n nyújtottál?

Nem hatékony? Akkor mi lenne szerinted ami rávenné a mai fiatalokat arra, hogy kimozduljanak és érvényesüljön az ép testben ép lélek?
Azon kívül, hogy kikötteted az áramot és kénytelen lesz lemenni focizni, bringázni stb.

Ezen kívül szociális hatása is van jó értelemben az emberekre, ha bizonyos ideig egymásra lennének utalva. Erre is kiváló lenne. Közösség képzõ ami az egész életre kihathatna.
Nyilván vannak kirívó esetek akiken ez sem segít, de alapvetõen a többségnek nem ártana.
Nem kell mindenkibõl Rambot faragni, de hasznosnak tartanám. Annó én kicseleztem a katonaságot. Mert abban a formában nem tartottam hasznosnak.
Viszont ma 34 éves fejjel is hajlandó lennék elmenni egy 2-3 hónapos kiképzésre.
Nem azért mert magamtól nem mozgok eleget. Az én generációm kevésbé van talán eltunyulva még.

Mike
az másr majdnem ugyanaz
de tudod mit, tévedtem
örülhetsz
csak egyszer látnám, hogy ezt a szót te le mered írni

Mike
te tényleg ennyire értetlen vagy, csak szimplán kötözködsz? 😄

Molnibalage
Bszod, azt sem tudod, hogy mikor volt mi, de osztod az észt. A magadfaja vén barmoktól mentsen meg az ég...

Molnibalage
Nem a mi oldalunról te bohóc. Szerb oldalról.

Molnibalage
A partnership levelt ne keverd már a tagsággal, te nagyon te...

Nem érdekel, hogy mit csinálsz. Magánügyed. Csak arra vagyok kíváncsi, csak a szád jár, vagy tényleg bevonulsz, ha már annyira érdekel a katonásdi?

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Mor3llo
Egyébként még nem olvastam el, hétfõn rákeresek a TIK-ben😄

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Nem támadtam le, és ha katonáskodni akar, próbálja ki. Miért ne próbálhatná? Vagy inkább csak arról van szó, hogy csak egy szokásos nethuszár, aki a fûtött szobából a kényelmes foteljából ülve osztja az észt?

Engem nem zavar ha valaki katona akar lenni. Szép dolog az. (már akinek) Csak a az üres hülye dumát nem szeretem. Vagy vonuljon be, vagy inkább tartsa magában a süket dumáját, de az milyen már, hogy valakinek csak a szája jár, de nem tesz semmit?

Mor3llo
És nem lehet véleményem a csoport egyes tagjairól??? Mostmár nevetek, nemár😄DD

Mor3llo
Ezek a bagatellizálások kezdenek megmosolyogtatóak lenni...

Mike
ja hogy még érettségid sincs

Mike
az, hogy te is ennek a csoportnak a tagja vagy

Vadnokedli
Elõbb az érettségit azért le szeretném rakni, meg a mostani szakmámat.

Megengeded?😄

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Mike
megértem, de ez számomra eléggé visszatetszõ
nem vagy még nyugdijas

Mor3llo
A "mai" jelzõt nem azért rakjuk oda, mert egy régebbi generációhoz hasonlítjuk, szimplán véleményt alkotunk a mostani 10-25 éves fiatalok egy részérõl.
Na ezen mit nem lehet megérteni?!

Mike
akkor menjen paintballozni

Vadnokedli
Az tény hogy nem viselkednek normálisan, se az idõseknek se a társaiknak nem adják meg a tiszteletet...

#299 - azért "mai fiatalozok" mert azért viselkedésileg jóval eltérõbb, és tisztelet tudóbb vagyok a mai átlagnál.

Mike
arról nem beszélve, hogy 19 de lelkében 80?
mert sok tatter/mammer mai fiatalozik
van botja is hozzá, amit ilyenkor ráz
meg kiabálja hogy huligánok! 😊

elolvastad már a könyvet?

Mor3llo
Õ valószínûleg NEM katona akar lenni foglalkozás szempontjából, csupán kipróbálná magát abban a közegben, egy kis ideig. Nem kell egybõl letámadni, hogy na, akkor miért nem mész, mert elég nevetséges szöveg...

Mike
egy fiatal ne mai fiatalozzon
mit neme lehet ezen nem érteni
lehet véleménye, de basszus, mai fiatal

Mor3llo
Nameg hogy a fiatalok egy része nem üti meg a normális kinézet/viselkedés szintjét...

Hadd legyen már véleménye más embertársairól...

*sportolással

Miért nem mész? Én csak azt nem értem, akik ennyire akarnak sorkatonaságot, miért nem vonulnak be? 19 éves vagy, a legjobb korban vagy. Vonulj be. Holnap hétfõ, nézz utána hol és mi módon lehet jelentkezni, és ha alkalmas vagy, már lehetsz is katona.

Persze lefogadom úgyse teszed meg. Csak az interneten mormogod, hogy jaj de jó lenne katonáskodni.

Mike
nem hatékony

Mike
akár össze is foglalhatnánk

egyesek, akiknek tetszik a katonaság, tetszene a sorkatonaság
a többieknek, akik ebben akkora fantáziát nem látnak, nem
akik voltak katonák, volt aki csak a szépre, jóra emlékszik, meg mekkora buli volt - idõ megszépít ugye mindent
mások szerint, akik meg csak a sok szerencsétlenkedésre, meg tétlenségre emlékeznek csak idõpazarlás volt

A sok könyvkukacot ki kéne küldeni a szabad levegõre, meg persze a "nincs életem" szintû gyereket erre a tömegsportterepre. 😄 Olvastam a mien kampfot és eléggé megfogott engem is Hitler nézete a soprtolással kapcsolatban. 😊

Vadnokedli
az hogy úgy látom hogy kéne a sorkatonaság?😄

Mike
akkor ne mai fiatalozz

Evvel egyetértek, de attól a sport még nem lesz kötelezõ.
Én a testnevelés órák számának a megemelésével kezdeném.
Ettõl még szerintem 2-3 hónapos normális kiképzés. Az ráférne az emberekre.

Mor3llo
Na, majd te is kapni fogod az ívet, hogy hogy mered ígylátni a dolgokat...

Mor3llo
Ez igaz! A tömegsport által minden ember tudna tanulni..

Vadnokedli
igaz; bunkók, tiszteletlenek a mai fiatalok.. bár én csak 19 leszek.. de én legalább megadom másnak a tiszteletet.. és ezt oda vissza elvárom; hogy ha én adok neki tiszteletet én is kapjak. De ugye ez nem így van már...

és jó lenne egy sorkatonaság. (hisz szívesen mennék katonának)

Mike
hát már 15 évesen el kellett bírni a puskát

egyébként ne vicceljük el
ha azt akarjuk, hogy az emberek sportoljanak, ahhoz lehetõséget kell biztosítani

[HUN]Crassus
abban az idõben a sport amolyan "álca" volt így tartották fitten és harcrakészen a hadra fogható fiatalokat...

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

Büdös Bohóc
Hitler is azt csinálta, a sportot nagyon támogatta 😄DDD

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Mike
aha
hát 91-ben ez Mo-n nem érdekelt senkit