Kell-e sorkatonaság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mor3llo
Embernek ember, nade milyen? Inkább nem írok jelzõ(ke)t😉

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Inkább nyiss egy topikot.

www.smart-bus.hu

Ezért kéne az egészet úgy felépíteni, hogy 18 éves kor körül megkapja mindenki az alapot.

A késõbbi továbbképzés egy hónapos idejére mindenki pótolható... ez a része lenne a legkevesebb szerintem.

www.smart-bus.hu

Mike
hm... nagyon könnyen osztod a halált
hány embert öltél meg eddig?
ez nem egy fps!

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Egy fenét. Három hónapos kiképzés az semmit sem érõ dolog volna. Tök mindegy milyen intenzív. Egy igazi háborúban, a három hónapos kiképzésen átesett katonák, úgy hullanának el mint a legyek.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Mike
de ha megismernéd õket, rájönnél, hogy azok is ugyanolyan emberek mint te vagy én

Hát még ebbe hányan belefognak kötni. Én meg egy esetleges konfliktus során, nagyon nem akarnék senkit se lelõni. Azt meg végképp nem, hogy engem lõjenek le. Azért haljak meg, mert valami ostoba politikusok háborúsdit játszanak?

Nem arról van szó ,hogy áruló lennék vagy ilyesmi. De harcoljon az, aki háborút akar. Én nem akarok.

Ha ettõl gyáva, hazaáruló, nemzetellenes, gyökér vagyok, akkor vállalom, az vagyok.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Egy egészséges társadalom egy ilyen férget azonnal kivetne magából. Az a liberális szar, ami most ömlik a nyakunkba, az meg termeli az ilyeneket. Részemrõl én lennék az elsõ aki az elsõ lehetõségnél tarkón lõném... szívfájdalom nélkül...

www.smart-bus.hu

Az utcán is meg lehet halni. Elesel, bevágod a fejed és ennyi. Vagy a székben ülve is érhet agyvérzés miközben a remek sg-t böngészed.
Ez nem ok arra, hogy a kiképzést különösebben veszélyessé nyilvánítsuk.

Feleslegesnek nem mondanám. 3 hónap nem *aszverés az sok dologra megtaníthat ami egy nem kíván helyzetben jól jöhet.

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

Mor3llo
Olvass vissza, korábban már leírtam, nem fogom neked mégegyszer bepötyögni, te toleranciakirály!
A mûvelõdést pedig kikérem magamnak, több könyvet olvasok, mint kedves kortársaim nagyon nagy része.....

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Mike
hm, te inkább ne beszélj evolúciós zsákutcáról ha lehet

Molnibalage
Ez kérdezd meg a cégtõl aki alkalmazza. Engem pl. egyes idõszakokbana cégnél nem tudott volna ki pótolni. Csak én értek ahhoz a dolgohoz, ami kellett volna.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Mor3llo
Mert nem csak egyénekben gondolkodom.
Úgy tartom, hogy az ember csoportban erõsebb, kitartóbb, túlélésre készebb. Egy csoport pedig úgy összetartó, hogy a 2 legkülönbözõbb véleményû tagja között alig van egy kis szakadék...
Na most az "én csoportomba" nem igazán férnének bele ilyen érfelvágós, drogos, homik. Persze szerintetek a hiba az én rendszeremben van😄

Biztos van olyan amit jobba tudsz.

http://www.fn.hu//kulfold/20101211/tankokat_vennenk_osztrakoktol/

,,Sok páncélos feleslegessé vált - mondta az osztrák miniszter a cikk szerint. Biztonságpolitikai elemzések szerint kizárható, hogy külföldi csapatok hatoljanak be Ausztria területére és ezért páncélos-háborúra kerüljön sor. Az önálló, hagyományos területvédelemre a megváltozott biztonsági helyzet miatt többé nincs szükség. A hidegháborúnak több mint húsz éve vége, az Európai Unió biztonságpolitikai stabilitást biztosít - mondta a miniszter. A semleges Ausztria a NATO-nak nem tagja."

Hm. Az osztrákok hülyék lennének?

Mike
ez kölcsönös!

Ebbe bele fognak sokan kötni. Nem is olyan régen valahogy talán itt a mindentudás egyetemén (sg fórum)
Szélmalomharcot vívtam valakivel aki a haza védelmét annyira magáénak érezte, hogy egy esetleges konfliktusban azonnal rohant volna elárulni az összes rendelkezésére álló információt az ellenségnek. Evvel mentette volna a bõrét...
Akkor picit feladtam. Elképedtem, hogy tényleg vannak ilyenek is...

Mike
szerintem én egyáltalán nem vagyok bölcsebb 😊

Szóval nem tudod elmagyarázni mi bajod velük, csak gyûlölködsz. Értem. Hát igen, te például tényleg nevelésre szorulsz. Többek között értelmet, és toleranciát verhetnének beléd. Csak az a baj, ezeket a sereg nem adja meg. Talán ha mûvelõdnél egy kicsit.

Mor3llo
Azért próbálkozni, vitatkozni lehet...😄

Mike
ok, nem is ez volt a kérdés, hanem az hogy mit törõdsz másokkal? miért érzel késztetést arra, hogy beleszólj mások dolgába? ezt próbáld nekem elmagyarázni

Mor3llo
Férfiember? Látod, hogy ilyen nem létezik, mindenki maga dönti el hogy férfiként nõ, vagy nõként férfi, nem? Végülis, ez a helyes.....

Nos, az a része, hogy ,,nem halna bele senki" nem igaz, mert néha elõfordul hogy valaki meghal kiképzés közben. De ne legyünk szõrszálhasogatóak, de azért nem mindenki bírná ki , vagy fizikai vagy mentális okok miatt.

Persze az emberek többsége kibírná de!

Egyfelõl, én inkább pénzt keresek, inkább járok el piálni , inkább csajozok, mint hogy három hónapig katonásdit játsszak.
Másfelõl, értelmetlen volna. Egy három hónapos kiképzést kapott katona, még golyófogónak se nagyon válna be.
Azért legyen akkor három hónapos sorkatonai szolgálat, mert ööö...hogy fölöslegesen az állam pénzén( és ennek a pénzek jó helye volna máshol) teljesen felesleges kiképzést kapjanak( mert egy ilyen rövid kiképzésnek, pláne a mai magyar körülmények között nulla értelme volna)

Mondtam én neked tegnap, hogy idefog találni a liberális káosz különítmény! 😄 Azért jó részüket mi már ismerjük... alaposan! 😄

www.smart-bus.hu

Maradi vagy! 😄

www.smart-bus.hu

Mor3llo
Ezaz, csak az létezik, amit meg lehet fogni, ugye? Na meg a pénz...éljen a materializmus!
Most te sem gondolod komolyan, hogy magyarázkodni fogok neked...pont neked, aki nem lát tovább a pénznél, meg a drágaságnál...

Azért a sok evolúciós zsákutca figyelmét felhívnám arra a nem elhanyagolható tényre, hogy egy ország önvédelmi képessége nem van kedvem, vagy nincs kedvem kategória.

Egy egészséges férfi embernek vannak kötelességei. Baj esetén a haza védelme ide tartozik. Ez egy olyan dolog, amire akkor is készülni kell, ha jelenleg minden rózsaszín. ( lenne )

Senki nem halna bele, és senkinek a példás karrierjét nem törné derékba, ha kapna egy 3 hónapos alapkiképzést, pár évente pedig továbbképzést...

Számomra felfoghatatlan, hogy miért rettegtek ettõl ennyire.

Viszont azt örömmel látom, hogy a fiatalok közt is van sok értelmes még... nem hitem volna.

www.smart-bus.hu

e

Ez egy normális hozzáállás. Elfogadom. Ettõl még nekem más a véleményem. 2-3 hónapba nem halna bele senki. Akkor sem, ha kötelezõ lenn.

Igen ez nagyon valószínû, hogy általánosságban több tapasztalatod van.
Tehát bölcsebb vagy.
Viszont nem vagyok meggyõzõdve róla, hogy ez minden területén az életnek helytálló ránk kivetítve 😊

Értem én, de mindenkinek joga van ahhoz, hülye legyen, és elszúrjon dolgokat az életében. Ahhoz is joga van, hogy egészségtelenül éljen, ha neki az úgy jó.

Amihez nincs jogunk, hogy erõvel kényszerítsük rá másokra az akaratunkat.

Engem például nem zavarna, ha reklámoznák a katonaságot, hogy minél többen vonuljanak be. De az igen, ha kötelezõvé tennék.

Mor3llo
Ne kelljen már leírnom mégegyszer. Irigység...ne legyünk már szarkasztikusak!
Nálam a férfi, az férfi, a nõ, az nõ. Kinézetre, belsõleg. Már leírtam korábban...

Molnibalage
Ja...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Mike
én vagyok az idõsebb, tehát fejtegetésed szerint a bölcsebb

Nem.

De áruld már el, mégis, miért zavar?

Kevesebb fizetést kapsz? Több havat kell ellapátolnod? Drágább a krumpli? Mégis milyen zavart okoz a TE életedben a tizenévesek öltözködési stílusa?

Komolyan érdekel.

Sarkítasz. Nem egyezik a véleményünk. Ennyi.

Mike
tényleg miért? irigyled õket, hogy nekik szabad, vagy mert meg merték tenni?

Mike
ezért kell mindenkinek megfogadnia feltétel nélkül azt, amit mondok 😄DD

bevezethetnénk az sg-n
én osztom azt észt
ti meg tisztelettel hallgattok 😄D

Szerintem ezt a demokrácia teszi lehetõvé. Mind1. Nem ide tartozik.

Mor3llo
Engem meg igen, rohadtul.

Mike
biztos budapesti vagy

Csábítani ösztönözni az embereket. Evvel egyet tudok érteni.
Minden más a hozzászólásodban, tükrözi a fiatalságodat..."mi van akkor"
Nem akarom én megszabni senkinek sem, hogy mit csináljon.
Csupán tudom, hogy nekem miket mondtak és vissza gondolva többségében az idõsebb emberek élettapasztalatai, tanácsai bizonyultak jobbnak.
Ezért igaz az, hogy mindenki a saját kárán tanul. Leginkább a fiatal csakazértismegmutatomlázadóvagyok gyerekekre.

És akkor mi van, ha valaki úgy néz ki mint egy nõ? Figyelj már, engem ez nem zavar.

Mike
akkor fogadd el, hogy nem kell sorkatonaság, illetve te látod rosszul a dolgokat, hiszen én, az okos felnõtt megmondtam most ezt neked
te meg éppen hogy nem gyerek vagy 😄

Mike
most se? 😊

Mike
meg kell téged nevelni, mert nem úgy élsz ahogy õ

Mor3llo
Én is lázadtam, de nem néztem ki úgy, mint egy nõ, és nem pofáztam vissza felnõtteknek nyomdafestéket nem tûrõ hangnemben....

Mike
az hogy most ide írhatsz az egy folyamat eredménye
nem tehetnéd meg a liberalizmus nélkül

Mirõl beszélünk amikor a profi hadsereg kiképzésére sincsenek meg a feltételek? Nincs pénz,nincsen technika, plusz óriási a korrupció. A legjobb lenne az egészet felépíteni elõröl. Vicc hogy a hadsereg méretéhez képest arányaiban nálunk van a legtöbb tábornok... El kéne zavarni a 90%-ukat mert másra nem jók mint parádézni. Bár még talán arra sem.
Aláírom vannak kivételek a fõtisztek között akiknek nem a saját zsebük tömése a fontos. De kevés az ilyen.

Ja és a másik baj meglátásom szerint az hogy ez a hadsereg még mindig erõsen szovjet jellegû. Nem felépítés ügyileg (ugye nincs sorkatonaság már), hanem gondolkodásban és morálban. Fejlesztések terén is az idióta gondolkodás az uralkodó.

Egy alapos reform után kb 15-20 év fejlõdést követõen viszont látnám értelmét a sorkatonaságnak. Bár nem is feltétlenül a sorkatonaság lenne az ideális. Jó lenne ha nem lenne kényszer. Aki akar az mehessen úgy 1-2 éves szolgálatra, de ezért kapjon bizonyos elõnyöket. Legyen vonzereje a hadseregnek. Például aki letudta a szolgálati idõt kapjon több ösztöndíjat az egyetemen, és mondjuk egyéb anyagi juttatásokat évente (még ha ez csak 40-50-60ezer forint évente akkor is nagy segítség lehet sokaknak). Ha tartalékos marad ha nem. Ha marad tartalékos akkor még további anyagi juttatás. Ja és természetesen arra az 1-2 évre is kapjon normális zsoldot.

De mindez pénz. És az meg jelenleg nincs.

E.Gy.B.E. Airsoft Team