1390
Utat mutatna, vagy csak időpazarlás?
  • Jimbo
    Dehogy kell, így is túl sok a 40 évesen nyugdíjba vonuló "öreg" katonatiszt....
    Egyáltalán mi a ferde faszt csinálnak egész nap a hivatásos katonák? Írja már le vki, aki tudja.
  • smith09 #629
    Egyértelműen kell. Sok nyegle rájönne h hányas a kabát.
    Szopatás, meg csicskáztatás nélkül a napi dolgok mellett is sokat változnának. ( szolgálatok, menetgyakorlat, hajnali kelések stb.. )
    Ott a sok fiatalnak aztán lehetne emo-zni meg nyegléskedni...
  • immovable
    Kell. Sok kis köcsög bevitetném egy évre.
  • Megtörhetetlen
    Kellene, ha olyan lenne az Ország gazdasági és politikai helyzete, és nem pénzkidobásként funkcionálna akkor igen kellene, jelen helyzetben, ebbe az országba pont semmi szükség sincs rá :S Hisz felfegyverkezni sem tudnánk mivel :S
  • Muttley
    Akartam kommentálni a nagyon sok sebből vérző hozzászólásodat, de a "zombikkal folytatott harc" megjegyzésed miatt, nem teszem. :)

• Muttley
    Az az érzésem, hogy eltérő fogalmaink vannak a laktanyai szopatásról :)
    Te IMO arra gondolsz, amikor a bakának kihajtják az akadálypályán/ sportpályán/ hadgyakorlaton a belét, s kegyetlenül utálja a kiképző tisztjét. Ezt az érzelmet a jobb hadseregeknél megtanítják a bakának kontroll alatt tartani és a kellő időben teljes egészében az ellenség elpusztítására fordítani. Ez tehát csak látszólag szopatás, valójában testi, szellemi és lelki harci edzés.
    Amire viszont én gondoltam: amikor a bakát válogatott öncélú szopatások céltáblájává teszik mindenféle globális harcászati, hadászati cél nélkül. Kártya élével tesztelik a pofázmányán az arcszőrzetét (ha serceg, újra tábla. halkan mondom: mindig serceg); 50-szer megcsináltatják vele az ágyát, szekrényét; fogkefével kell a csempefugákat fényesre vikszolnia; felöntik ultrás vízzel a folyosót (köztudottan az ultrás víz picit nagyon habzik), s kapja a parancsot, hogy mossa fel tiszta vízzel; vagy sz.rrá alakiztatják őket, aminek megint sok értelme van stb.-stb.-stb.
    Na, ez - ez szopatás. Ez ment Mo-on a bakáknál, amikor a laktanyában rohadtak, mert nem volt pénz hadgyakorlatra, lőgyakorlatra, hadianyagra stb. gyakorlatilag a rendszerváltozást követően folyamatosan.
    Erre a fajta "katonásdit játszunk"-ra semmi szükség.
    Viktor Suvorov: Spetznaz c. könyve nagyon jól megvilágítja mit kell csinálni az átlagbakával és mit az átlagon felüli fizikai, szellemi képességűekkel.
  • gabber_saviola
    köszi
  • Mike
    gratulálok
  • gabber_saviola
    Kell. Nagy hiba volt a sorkatonai szolgálat eltörlése.
  • Wlanseraf
    Elég egyszerű, aki be akar jönni ide:) de ugye erre jelen pillanatban kevés az esély, mert ugye rájöttek hogy el lehet foglalni egy országot háború nélkül is:(
    Ez a háború 20 éve folyik... és csak szólók vesztésre állunk.. pontosan látszik itt egyes emberek hozzá állásából... hogy is folyik ez a háboru.
  • Balumann
    És ha nem zombik jönnek, amire lássuk be a valóságban nincs túl nagy valószínűsége, akkor valóban rossz arcúakat ölnél meg? Vagy mint ahogy szokott lenni, egyszerű férfiakat, akiket másik oldalon kényszerítettek ,vagy szedtek rá arra, hogy menjen harcolni.
    Kik ellen védenétek meg ma a hazát, hol élnek ilyen rosszarcúak meg zombik?
  • bigapó
    amúgy ennek mi volt a lényege most? mert lehet benéztem valamit.
  • bigapó
    Te mikor kezdted el keverni a hólapátolást a háborúval? há és há, azt vágom én is, de utána már egész más betűk vannak...
  • Pio
    haza!=család
    Ha szerinted mégis, akkor egy a hazánk, jöhetnél hozzánk havatlapátolni! :)
  • bigapó
    értsd alatta, hogy a családomat próbálnám védeni, ez mindenekelőtt van nálam és sok más embernél is azt hiszem.
  • bigapó
    ha a hazámat kellene védeni nem érdekelne, hogy meghalok-e, ha előtte kinyírok pár zombit vagy más rosszarcút. szándékosan nem írtam élő népcsoportot, még flém lenne..de egyébként rájuk gondoltam ;)
  • Balumann
    Szerintem egyébként az lenne a legjobb, ha a Magyar hadsereget teljesen felszámolnák (ez tudom, hogy kicsit ellentmond azzal, amit előbb írtam), majd a Magyar Gárdát támogatnák államilag (nem mint munkahely, de legalább hogy ne saját erőből kelljen fedezniük a költségeket), persze néhány dolgon azért változtatni kellene, mert jónéhány dologgal inkább csak elriasztják az embereket, és okot is adnak arra, hogy negatív színben mutassák be őket. Minden esetre tényleg szükség lenne egy ilyen erőre, akik hatékonyan tudnának segíteni olyan esetekben, mint pl. a katasztrófák (ahogy ott voltak gyakorlatilag szinte mindenhol szervezetten, pl. a vörösiszapnál, árvizeknél, stb.), bűnözési és táradalmi problémáknál erősítve a rendőri szerveket, nameg segíteni rengeteg dologban. Kiképezhetnék őket katasztrófaelhárításra, elsősegélyre, és minden ilyesmire, és ezerszer hasznosabb lenne mint egy értelmetlen katonai besorolás.

Azt viszont tényleg érdekesnek találom, hogy ennyien szeretnétek még akár harcolni is. Én is inkább menekülnék, maximum akkor tudnám egyáltalán értékelni a harcot, ha az tényleg valami értelmes dologért folyna, pl. világbéke, vagy zombik ellen. De a sok öltönyös politikus stragéiajátékának szereplője nem akarok lenni, sem halottként, sem gyilkológépként.
    Az értelmes és célravezető harc nem erőszakkal történik sohasem.
  • [HUN]Crassus
    ha nem öltözöl nőnek még lehet belőled EMBER!:D /jobbulást a panaszaidra!/
  • Super Saiyan
    16 vagyok, kiskoromban katona akartam lenni. Hát nem leszek katona: rossz szívbillentyű (nem tehetek róla, túl gyorsan nőttem), rossz a májam (örököltem :() és a szemem is gané(ezt is :(). Azt mondták gyorsan felejtsem el, hogy belőlem bármikor is katona lesz.
  • Wlanseraf
    felesleges... az ilyen ember ha bebaszna a menyku:) legelol futna es atgazolna mindenkin hogy mentse az irhajat..
  • Wlanseraf
    abban a formaban nem fogjak amilyen volt... max olyasmi lesz mint a nemzeti garda usakoknal..
  • bigapó
    Te nem tudod mit beszélsz ember :DDD
  • 94mike
    Nem rég monta rokonom,hogy vissza fogják hozni,igaz?:D
    én örülnék neki.
  • Mr_no_NaMe
    Ez a pár milliárd már nemtökmind1? Figyeld meg mennyit tesznek zsebre, és mennyik tűnnek el csak úgy az "álhírekben"...csekély összeg lenne azokhoz képest.
  • NovaTerra
    Sorkatonaság? Te jó ég! Ja, az állam tele van tőkével és alig várja, hogy sok ezer katonát kelljen még fenntartania, kiszolgáló személyzettel, épületekkel együtt és persze a hozzátartozó bürokrácia is hiányzik mindenkinek. Milyen jó lenne, ha pár milliárdot még elköltenének arra, hogy a sorkatonáknak is megfelelő körülményt teremtsenek, a remek kiképzés mellé, hisz háborús övezetben feltétlenül szükség van rájuk. Aki ezt komolyan gondolja az... Inkább nem is mondom.
  • Fürtös
    Tolerálsz te mindent,azokat is akik voltak katonák,azokat is akik barna bőrüek,azokat is akik ok nélkül háboruznak,azokat akik estin érettségiznek,akik kenőpénzt fizetnek mindenért,akik kocsmába járnak,akiknek rózsaszín a hajuk...
    Megpróbállak én is tolerálni téged de nem megy röhögés nélkül...

Egyik szavaddal ütöd a másikat,összevissza vagdalkozol.

Nem tűnt fel,hogy saját magadról fogalmazol (egyébként igen találó) jellemrajzot?
  • IXEMGabeo
    persze, akkoriban nem volt ilyen unalmas és magányos világ, mint manapság..Sok manapság a céltalan ember, aki egy kis csapategységre vágyik, erőre, kitartásra, fegyelemre és persze, hogy legyen valami kis aprócska célra...

Én is egy ember vagyok, én pl a mai helyzetem tekintve örültem volna, ha besoroznak. Unaloműzőnek tökre elmegy, ha más nem, mivel nem sok mindenben vagyok ügyes, ott legalább ingyen és bérmentve kaptam volna egy csomó dolgot a "munka" mellett.;) ráadásul szeretek lőni is, tehát az sem lett volna ellenemre, ha normálisan megtanítanak:D Korán kelést bírom, hideg víz nem zavarna, ezredes ordíbálását meg lehetne szokni, a bajtársakkal összehangolódnánk. Nem olyan rossz dolgok ezek...Ha nyugiban teszed a dolgod, nem nagy a pofád nem szivatnak meg, avval viszont számolni kell, h minden társaságban vagy 1 hülye, aki miatt mindenki szív. ez is benne van, ki kell bírni...
  • TDantes
    Azért csinálták csak végig mert nem volt más választásuk. Ha lett volna, nem csinálták volna meg. Csak hát nem mindenkinek volt olyan ismerőse, pénze, kapcsolata, hogy meg tudja úszni.

Ennyi az egész. Ja persze, így utólag a legtöbben azt mondják ki lehetett bírni, óh hogyne ki lehetett. De ha akkor megkérdezted volna az embereket, mit akarnak, élni normálisan, vagy a seregben szívni, a többség nem a sereget választotta volna.
  • IXEMGabeo
    ez így van a fogalom tényleg ezt jelenti...és mivel toleráns leszek veled szemben, nem fogok itt tovább vitázni, se veled se mással, sokan leírták már a véleményüket a témával kapcsolatban, valaki így gondolja, valaki úgy, úgy tónik ez a téma is igencsak megoszlik...
  • IXEMGabeo
    nem verte senki a nyálát, akkoriban kötelező volt manapság nem az...Ma már nem kell katonának lenned, ha nem akarsz, de pl, ha lenne kis empátiád és belegondolnál hányan nem akartak még a helyedbe lenni, hányan vállalták mégis és nem fizettek le dokikat, hanem végigcsinálták tisztességesen megértenéd a mondandónkat. Sajnos avval, amit leírtál az előbb nem lettél hűűű, de nagy becsületes, tisztességes ember a szememben, dehát könyörgöm én nem ismerhetlek, és bármit mondanánk úgyis, úgy hoznád ki, hogy te nem vagy rossz;)
  • TDantes
    Nem tudod értelmezni a magyar nyelvet. Remélem majd a seregben megtanulod.
  • IXEMGabeo
    semmi probléma nem lenne veled, csak ezekszerint túl nyers a stílusod, ami nem mindig előnyös...vannak bizonyos dolgok, amiket nem szabad hangoztatni, mert a végén még ellentmondanál magadnak;) Amúgy ettől fórum, hogy elvileg szabad a vélemény nyílvánítás
  • TDantes
    Nem érdekel hogy mit mesélt , és nem a felelősség alól bújok ki. Csak egyszerűen továbbra sem akarok katona lenni.

Érdekes, ti itt veritek a nyálatokat, hogy már pedig de igen is lenni kell, és kel és kell és kell és kell és kell és kell.

Én mondtam bárminek, hogy ne legyen? Mondtam bárkinek, hogy ezt vagy azt csináljon? Nem.

Ezen gondolkodjatok már el.
  • Mor3llo
    Most mi a francnak mosod össze a dolgokat? HOL ÍRTAM ÉN, az előző hozzászólásomban, hogy tolerancia=énközpontúság. A saját összemosós, bagatellizálós stílusod ne vetítsd rám, kérlek.
    Csak szimplán közöltem, hogy honnan szűrtem le, hogy te lennél a hajcsár.
  • TDantes
    Na, és kikhez fordulhatnék segítségért? Azokhoz a szájhősökhöz akik itt verik a nyálukat, hogy hej de jó dóga van a katonának. Hozzájuk ugyan fordulhatnék.

Vagy azokhoz, akik kényszerből végig csináltak valamilyen kiképzést, de valós harci helyzetben annyit érnének mint egy marék döglött szűnyog?

Hagyjuk már...
  • IXEMGabeo
    figyelj, fater mesélte ő sem akart lenni katona utálta, mint állat. Muszáj volt, besorozták mennie kellett, mi történt volna ha ellenállt volna? bebörtönzik...ő maga mesélte, ha pedig a trükkökre, kiskapukra rájöttek (mert besúgok mindenütt akadtak) akkor mégtöbbre bezártak volna...

De ez, hogy inkább kibújok a "felelősség" alól, ami ráadásul még hasznos is lehet, ez kicsit furcsa...Igazából csak ez a része nem fair h a dokit lefizeted, ugyanez megy a mai világban, fizesd le a másikat és máris csalással megnyeri neked a meccset, és te neveznéd magad tisztességesnek?:D ez kicsit nem oké...én sem fizettem le az igazgatót a tanárokat, hogy átengedjen az érettségin, meg kellett csinálnom.
  • TDantes
    Ebből is látszik, hogy te csak gyűlölködni vagy képes. Aki nem fogadja el azt amit TE mondasz, akkor azt már gyűlölöd is, akkor az már egy szar alak, akkor arról már ítéletet is mondasz. Hát igen. Az elmúlt órák alatt se tanultál egy csöppnyi toleranciát sem.

De látom, magát a fogalmat sem érted. Elmagyarázom. Az, hogy toleráns vagyok, és nem szólók bele mások életébe, nem azt jelenti, hogy csak magammal törődők. Hogy mit jelent? Keresd ki egy értelmező kéziszótárból.
  • IXEMGabeo
    katonaság nélküli fegyelmet a mai szülőknek kellene megteremteni otthon. Nem kellene bizonyos dolgokat megengedni és akkor a gyerek szellemi és lelki képessége sem omlik össze...
  • TDantes
    Nem vagyok se rafinált se szélhámos. Meg még katona sem vagyok. Tudtommal az is lehet rendes ember, aki nem katona sőt katonáskodni sem akar. Majd szólj ha ez megváltozott.
  • bigapó
    ez érdekes hsz, mert most azon gondolkoztam el, hogy ha itt baj lenne, akkor kihez fordulna először, hogy védje már meg az erőszakos bácsiktól?
    Én se tudnék sok emberhez fordulni, saját magam meg elsőként hullanék el a csatában :D
    nekem kimaradt a sorkatonaság, de most utólag már bánom. persze most se mennék el zsoldosnak, túlságosan kötött az az élet nekem, vagyis innen kívülről úgy tűnik, aztán belül lehet tök más. fegyvereket imádom, meg az ilyen témát, 2. vh pl, ilyen témájú játékok, paintball is fasza nagyon.