Kell-e sorkatonaság?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
komolyan errõl a szarságról vitatkoztok?
találjunk már ki vmi más témát
ezt már megbeszéltük
ez már csak gittrágás
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Erre felelj, utána továbbléphetünk.
Forza.
A más véleményt érdekes módon leginkább a liberálisok nem tolerálják! Mint ahogy az itt is szépen kiderül...
www.smart-bus.hu
2. rengeteg kapcsolat nem mûküdik távkapcsolatként - a katonaság még annál is rosszabb. ehez nem kell ribancnak lennie egy nõnek... a "másik" ott van vele, te meg nem - bukó. most könnyen dumálsz, megnéztelek volna a seregben amikor kapsz egy telefont, hogy vége...
3. vagy nem - én is tanultam ihagyás után, k. nehéz visszaállni
4. anyáméknál laktam és gyûjtögetem a béremet - vszeg az illetmény tripláját félreraktam (nemtom az mennyi volt 96-98 környékén), amibõl késõbb építkezni tudtam
5. hirtelen összeszámolva 3 haverom van, aki a seregben kezdte el - mert nem volt mit csinálni a 6/12/24 órás õrségben és úgymaradt. pedig õk meguszták a középsulit, van amelyik a fõsulit is. ha nincs a sereg vszeg sose szoknak rá, hiszen korábban velem együtt "elíélték"
Nagy tömegben ugyanolyan seggek az emberek??? Suliban, meloban pl megcsinálják valakivel, hogy kitisztítsa a körbehányt klotyót, elõtte/utána meg még meg is verik? Ha valaki korábban meguszta a szopatást, akkor tényleg mindenképpen célszerû átesni 1 év megaláztatáson??? Remélem viccelsz.
Nem voltam katona, mindent megtettem érte, hogy megússzam - nekem randán hazavágta volna az életem, ha egy évet ilyen baromságra vesztegetek el. Nem hiszem hogy bárki komolyan azt gondolja, hogy az az egy év a leghasznosabban a laktanyában telik... kicsit ugyérzem, ahogy emlitettem, ez amolyan "én szoptam szopjon más is" dolog.
Forza.
A cigányok állatként ( némelyik sokkal tisztább ) való viselkedésétõl odáig jutottunk, hogy én kitõl tanultam segget törölni!! 😄 Vitáztam már itt sg-n párat, de ez azért a top ötben van!!!! 😄
Tekintettel arra, hogy jelen párbeszéd szellemi színvonala nem üti meg a kellõ nívót, megpróbálom rövidre zárni.
Menj be közéjük, és mutass nekik példát. Tanítsd meg õket takarítani, és töröld ki a seggüket. ( ha már így rákattantál erre a segges témára... Freud biztos jókat mondana erre ) Ha már több száz ( ezer ) év távlatából erre önmaguktól képtelenek voltak.
A XXI. században, ha még egy népség itt tart, azt a büdös életben nem fogod te ( sem ) sehova integrálni! Mutathatsz nekik bármit... ez genetika.
www.smart-bus.hu
Operáltassák át magukat nõnek... bár az ilyenek a szülés gondolatától is kiakadnának! 😄
www.smart-bus.hu
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést
aki szerint kell, meg elküldjük Afganisztánba, 3 hónap kiképzés után, hagy élvezkedjék
A lenti sok hozzászólás között nagyon sok tûnik 100%-osan hiteltelennek. Vajon miért nem látok egy ilyet sem:
"Én voltam katona, és bennem mély nyomokat hagyott pl az, ..." ?
A polgári védelem- katasztrófavédelem fontosabb lenne és azt össze is lehet kötni a honvédelemmel is.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Szerintem a legtöbb kívülálló helyzeténél fogva nem tudja a sértett helyébe képzelni magát. Még egy normál tanrendû iskolában - ahonnan minden nap hazamész - is lehet olyan sérelmeket szerezni, amire tíz év után is tisztán emlékszik az ember.
Erre válaszolj, ne velem példálózz, mert szerintem az én õseim pár ezer éve már megtanultak emberként élni! Mondjuk, ha a tieidnek más mutatta meg, hogy kell emberként élni, akkor elnézést kérek...
www.smart-bus.hu
"- rájön az ember mennyi patkány van a világon" Én ezt simán az elõnyök közé sorolom.
Az a durva, hogy ha most kellene mennem, végigröhögném az egész honvédséget. Még annyira sem fognám fel komolyan, mint anno tettem. Akkor is, ha 1 évre mennék, vagy mégtöbbre. A kiképzést is, a szivatásokat, disznovagast, piros cérnát, kimittudokat 😄 Mindent 😄
Miért volt jó a katonaság?
- némi fegyelem, oktatás, takarítás, stb. téren, a többség életében nem fogott se seprõt se felmosórongyot elõtte
- a sok nyámnyila kikerült anyuci szoknyája alól és nem azt csinálja amit akart és amikor hanem amit kell.
- kell némi elszakadás a családtól, kicsit megembereli magát az ember
- kikerül az ember saját közegébõl és bekerül olyan emberek közé, akikkel normál esetben vagy nem találkozna, vagy elkerülné õket (etnikum, stb.)
- nálam éles lõszer csak 2 alkalommal volt, 1. kötelezõ lévészeten (7db)
utána meg karantén miatt õrszolgálatba kerültem akkor 1 tár -1 vaktöltény
Negatív példa?
- egyik surranótársamat a kinézete miatt halálnak becéztük, õ megpróbálta magát megölni gyógyszerekkel, de csak mûbalhé volt, nem lett semmi baja, de leszerelték
- a haverom határõr volt, az egyik társa az õrtoronyban hasbalõtte magát, nem így tervezte de a közeli faluban lakott és elakart menni "táppénzre", úgy tervezte csak a hasát surolja majd a golyó, de amikor elsült a fegyver, a lábujja megcsuszott a ravaszon és a újból elsült a fegyver, az meg már hasba ment, talán túlélte
- sok baromságot is tanult az ember, pláne ha sok vidéki barom közé keveredik akik csak ívásban voltak jók
- néhány pofon, bár amikor 4 körlet egymás ellen párnacsatázott az állati volt😊)))
- rájön az ember mennyi patkány van a világon
AsRock B450 K4|AMD RyZen 9 3900x| Zalman 1000W| Corsair DDR4 2x16GB|Samu M.2 1TB + Patriot 1TB SSD|MSI 2070S|NZXT big tower|Samsung 32"+ACER 24"+HP 24"|WhiteShard, Spirit of Gamer....
20 évesen tönkremegy egy féléves kapcsolat? És akkor mi van? Lesz majd egy olyan nõje az embernek, aki megbecsüli. Ribancokkal nem kell foglalkozni.
Én akkor épp 25 voltam és 4 éves kapcsolatomnak lett vége a sereg alatt. Kidobott az akkori barátnõm, nem birta kivárni a katonaság végét. Pedig én csak fél évet voltam. Most szerencsésnek mondom magam, hogy akkor az megtörtént. Igy legalább megismerhettem azt a lányt, aki azóta már a feleségem.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
2. Ha egy nõ akkora kurva, hogy nem bir kivárni egy évet, akkor igen jót tett ezeknek a barátaidnak a honvédség. Igy legalább nem válás + gyerektartás kombó lett belõle 5 év múlva.
3. Azóta befejezték, ha akarták.
4. "- a sorkatonaság helyett dolgozhatnál sokkal nagyobb fizetésért, mint a havi sorkatonai illetményed. Az elobbibol mennyit tudsz félrerakni havonta?"
5. Nálunk a dohányosok dohányoztak, a nemdohányzók nem szoktak rá. Aki hülye az hülye, errõl nem a sereg tehet. Amúgy meg le lehet szokni a cigirõl, én is ezt tettem 15 év dohányzás után.
Az emberek viselkedése mindig ugyanolyan nagy tömegben, adott körülmények között. Nem hinném, hogy amikor a barátaid voltak, máshogy hatott a katonaság a visszahúzódó emberekre, mint amikor én voltam, 2002-2003-ban. Nálunk ezeknek a srácoknak sem volt különösebb baja, egy kis cseszegetés pedig belefér (egy éven át nem szivatnak senkit, ez balátható).
A honvédségrõl mindenki egy kicsit kis dolgokat felnagyitva beszél utólag, akár pozitiv, akár negativ élményeket illetõen. Szerintem én sem tudnám szemléltetni a laktanyai életérzést szavakban olyanokkal, akik nem voltak katonák. Fogadd el: ha nem voltál katona: igy jártál, nem fogsz tudni igazságosan véleményt alkotni.
2. párkapcsolatuknak lõttek
3. elcsúszott a fõiskolával
4. anyagilag/karrier/meló szempontból is szopóág
5. rászoktak a cigire
plusz: a haverok elbeszélései alapján rengeteg vesztese volt a seregnek: a félszeg, visszahúzódó embereket szétszopatták, állandóan megalázták, pokoli évük volt - nem lettek öngyilkosok, ott és akkor legalábbis nem, de az önbecsülés utolsó szikráit akár lerombolhatták az alatt az 1 év alatt (én korosztályom egy évre vonult)
és hogy mit nyertek? sztorikat, hosszabb-rövidebb barátságokat - és ENNYI!
Forza.
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Amúgy a tartalékos szolgálatokról nem tudok véleményt mondani, mert engem nem hivtak ezidáig vissza. Annyit hallottam roluk kb, hogy pár hét piálásrol szol az egész. Szerintem más, mint sorállományúnak lenni.
jófej volt, elment tartalékosként, visszajött, és egy állat lett
"The majority of Hungarian youg men regularly avoid conscription by different methods. E.g. in Budapest, only 5% of the invited men joined the army. In March 2001, a doctor was arrested since he had sold documents to 19 conscripted men to prove their health problems at a price for 50-100.000 HUF. The Hungarian government wants the conscripting procedure be more strict."
Azért ez érdekes most is a sok pesti hülyegyerek irkálja milyen jó lenne a sorkatonaság mikor az utolsó években is a pesti hivatalosoka 95%-a be sem vonult....Másrészrõl meg jó biznisz volt a dokiknak.
Aki nem képes elviselni a katonaságot és emiatt fejbelövi magát az õrtoronyban, az elõbb-utóbb más élethelyzetben is ugyanezt tette volna magával akkor is, ha megúszta volna a sereget.
Anno minden férfi kapott behivoparancsot, aki nem volt testi/szellemi fogyatékos. Az öngyilkossági arány a seregben sem sem volt nagyobb, mint bármely más kozegben. Te más adatokat tudsz esetleg?
ez nettó baromság
Mit akarsz ezzel mondani? Csak nem azt, hogy egy több ezer éves népcsoportnak mintát kell mutatni arról, hogy kell emberként élni?
www.smart-bus.hu
általánosítás 😊 az emberek különbözõek, nem mindenki képes elviselni mindent.
Forza.
a katonaság meg késõ. egy félállatot nem lehet szocializálni.
Forza.
Márpedig ma nagyon hiányzik a fiatalokból például az alázat és a kitartás, a sok puhány pálcikaembert meg emost meg önuralom nélkül bolygónyivá hízott gyerekeket biztos helyrebillentené egy kis katonai szolgálat <#nevetes1>#nevetes1><#eplus2>#eplus2>