Kell-e sorkatonaság?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha a sok buzi meghal, nekünk nyugtunk lesz, és õk is kielégítették a katonaélet iránti vágyukat
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
A katonaság egy magasabb rendû elvet képvisel,hivatalosan:"újjáépítési csoport",plussz az blah blah amit itt lehetett olvasni 😄.....
Pofátlan kis kocka,takarodj a légióba ha annyira kemény vagy😄
Én csak fél évet voltam, de már a honvédség utolsó heteiben is sajnáltam, hogy csak ennyit <#alien2>#alien2>
Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést
szerencsére nekünk nem kell ilyet elszenvednünk.
hehe 😄
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
a wckefe/papír csak egy a sok közül és valószínüleg ha abban rosszul nevelnek, akkor másban is és talán el se jutsz odáig 30 évesen hogy elgondolkozz... 😊 mert nem foglalkoznak veled, nem eszel elég fehérjét, s nem tanulsz, így egyszerûen nem leszel elég intelligens hozzá. de lehet már a megszületésedkor sincs igazi esélyed, mert anyád iszik, dohányzik, szarul táplálkozik 😞
én ezért nem látok esélyt a felemelkedésükre, integrálódásukra.
Forza.
www.smart-bus.hu
mert a process explorer kevés
vagy én nem nézem jó helyen
www.smart-bus.hu
Mi van?? Mit tagadok én? Basszus, te elolvasod amit az ember ír?
"- átlagmagyar minta vs. anyuci, rokonság mintája. melyik lesz erõsebb?"
Le lehet ezt ennyire egyszerûsíteni? Nem... tudod miért? Mert ez igaz max az ember 30 éves koráig. Mire egy értelmes ember ezt a kort eléri, lesz rálátása arra, hogy milyen mintát kapott otthon, és mi a társadalom elvárása, illetve mi a személyes igénye. Ebben a korban már illik az esetleges rossz családi kliséktõl megszabadulni... ha nem így lenne, akkor a 7x-ben születettek jó része alkoholista lenne, ugyanis jó Apáink jó része hódolt a kocsma vonzerejének abban az idõszakban.
De, ha mondjuk nekem a jó Anyám azt tanította volna, hogy ne papírral, hanem a wc kefével töröljem ki, viszonylag hamar rájöttem volna, hogy azért mert ezt a jó Anyám mondja, nem biztos, hogy így jó nekem... ez egy egyszerû vázlat, mert ugye ez fáj, és az ember hamar elgondolkozik a fájdalom hatására, hogy valami nem jó.
De mondjuk, ha otthon koszban és mocsokban nõttem volna fel, mára akkor is elgondolkoznék rajta, hogy jó-e ez nekem. A szülõi minta befolyását egy bizonyos korig elfogadom... viszont egy olyan embernél aki nem evolúciós zsákutca, nem tudom azt elfogadni, hogy azért viselkedik meglett emberként állat módjára, mert 30 évvel korábban otthon is ezt látta...
"igen jómódu angol családoknál: szinte mindegyiknél 3-6 naponta fürödtek/fürdették a kölköket, egyébként csak mosakodtak. viszont 15 milliós kocsikkal jártak, szép és tiszta házakban laktak. most akkor õk igényesek vagy sem? sztem elég relativ..."
Más állatként élni a koszban és a mocsokban, illetve más azon elmélkedni, hogy naponta, vagy csak kétnaponta kell-e fürdeni. Szegényen is lehet tisztán, emberhez méltóan élni. Még akkor is, ha más volt a szülõi példa!
A lopásban egyetértünk. Én is a drasztikus módszer híve vagyok, mivel már átléptünk egy határt...
"- igen, de civilizációs "betegség", hogy próbálunk a kisebbségnek is kedvezni, nem ellehetetleníteni"
A pozitív diszkrimináció pont olyan káros, mint a negatív. Nem halat kell adni annak aki éhes, hanem hálót, hogy fogjon magának halat. Ha erre képtelen, akkor a további segítség már annak a kárára megy, aki képes halat fogni. Attól, hogy minden elvárás nélkül nem segélyeznénk õket, még nem lehetetlenítenénk el õket...
Az élet rendje az, hogy az életképes túl él, az életképtelen nem. Ha erõnkön felül segítjük az életképtelent, az minket is magával ránt... itt is mint mindenhol, az életképes egyensúlyon lenne a hangsúly!
www.smart-bus.hu
kényszerbõl nem lehet, az náci
maguktól nem adja be a gyerekét a lelencbe, hiába nem tudja tiszteségre nevelni
kényszerbõl elvenni nem lehet, az náci
és habár belátom, hogy a második megoldásokat kéne tenni, ha enne pl szavazás róla, ellene szavaznék
Forza.
"Én azt írtam, hogy a férfiaknak jót tesz."
Mert minden férfi egyforma, ugye.
"Persze, hogy megcsinálják. Arányaiban kicsit többször, mint a seregben."
Érdekes helyeken melózhatsz...
"te is, mint mindenki, aki nem volt katona: nem tudod, mi fán terem a katonaság"
nem véletlen maradt ki, hanem mert láttam mások példáját, hogy mennyire nem jó. mert tudtam mi fán terem. de biztos csak el akartak rettenteni...
Forza.
- átlagmagyar minta vs. anyuci, rokonság mintája. melyik lesz erõsebb?
- igényeid azért lesznek magaddal és a környezeteddel szemben, mert ezt tanultad, láttad, szoktad meg otthon. hugom operkedett angliában, igen jómódu angol családoknál: szinte mindegyiknél 3-6 naponta fürödtek/fürdették a kölköket, egyébként csak mosakodtak. viszont 15 milliós kocsikkal jártak, szép és tiszta házakban laktak. most akkor õk igényesek vagy sem? sztem elég relativ...
- lopni egyszerûbb, nekik esetleg elfogadott, nem kapják el, nincs igazi elrettentõ erõ, stb. én lecsapnám a kezüket könyékbõl, az késõbb minta lehetne 😉
- igen, de civilizációs "betegség", hogy próbálunk a kisebbségnek is kedvezni, nem ellehetetleníteni
Forza.
csp csak természetben(/tankönyv iskolai étkeztetés,bérlet, iskolai köppeny <= vissza lehetne hozni stb.)
17 év allatt szülnek a gyerek megszületése után sterilizálni + fizetni a hhh-nak ha elsõ gyerek elõtt elvégzi ezt.
Live for nothing or die for something.
Írni olvasni nem tanulnak és nem ismerik az õsi szokásokat sem.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Forza.
Forza.
www.smart-bus.hu
Nekem nagyon szarul esett, amikor kaptam a telefont, hogy vége. De most én mázlistának érzem magam, hogy nem azzal a ribanccal töltöttem el még pár évet.
Én nem azt írtam korábban sem, hogy sorkatonának lenni tök jó érzés. Én azt írtam, hogy a férfiaknak jót tesz. Engem nem érdekel, hogy ha visszahozzák a sorkatonaságot, akkor hány kis pisis mimózalelkû fiúcska fog sírvafakadni. Engem az érdekel, hogy újra büszke férfiakat lássak az utcákon.
"Suliban, meloban pl megcsinálják valakivel, hogy kitisztítsa a körbehányt klotyót, elõtte/utána meg még meg is verik? Ha valaki korábban meguszta a szopatást, akkor tényleg mindenképpen célszerû átesni 1 év megaláztatáson???" Persze, hogy megcsinálják. Arányaiban kicsit többször, mint a seregben.
Amúgy nem érted, ezért újra leírom: te is, mint mindenki, aki nem volt katona: nem tudod, mi fán terem a katonaság. Egyszerûen nem vagytok vitaképesek ebben a témában. Mike volt, de õ csak engem akar bosszantani, mert 1. pontosan tudja, hogy igazam van, 2. nem ír semmi konkrétumot - mert nem tud - hogy miért is lenne rossz a katonaság férfiakra gyakorolt hatása.
Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést
Nagyon jól tudtam én, hogy mire megy ki a játék, csak kicsit primitívnek éreztem a hasonlatodat, a konkrét válasz helyet...
Nézzük:
- Hány száz éve élnek mellettünk? 3-4? Ha ennyi idõ nem volt elég nekik alapvetõ emberi viselkedés minták elsajátításához, akkor milyen mintát akarsz még mutatni nekik? A kutyám kb 3 hónap alatt megtanulta, hogy nem szarhat az udvarban.
- Vannak köztük kivételek... állítólag nem is kevés. Miért nem õk mutatnak példát saját népük primitívebb rétegeinek? Tán nem azért, mert igény sincs rá?
- Segíteni csak annak lehet, aki akarja is, hogy segítsenek rajta. Több száz éve elõttük van a példa, hogy lehet földmûvelésbõl önmagukat eltartani rengeteg munkával. Erre egy töredékük kivételével képtelenek... inkább lopnak attól, akitõl tanulniuk kéne!
- Demokráciában élünk elvileg... a kisebbségnek kéne alkalmazkodnia a többséghez, vagy fordítva?
www.smart-bus.hu
Nem tartod érdekesnek, hogy egy több 100 vagy ezer éves népcsoport még mindig a retekben úszik, míg a velük együtt élõ másik népcsoport(ok) nem? Mindkettõben vannak rossz és jó körülmények között élõ egyének, különbözõ mértékben persze, de mivel egymás mellett (iskola, utca, munkahely, kocsma, bolt, stb)mondhatjuk együtt élnek, mégis az eredõ egész másfele mutat. Ez igen érdekes.
Egyénekre lebontva nem lehet egy népcsoportot vizsgálni, mert fals eredmény jön ki, mint ahogy téged sem lehet jellemezni az egyes atomjaid, elektronjaid vizsgálatával.
Ha baszni akarnak továbbra is baszhatnak csak nem terhelik a társadalmat a fajtájukkal.
WTF?
Mi van ember ???
600 éve velünk vannak.
A szocializmusban munkát házat kaptak oktatást.
Most is ki van nyalva a seggük a vadkapitalizmusban.
Eredmény?
vagy mivaaan?
Forza.
ez volt az alapkérdésem. miután visszakérdéssel "válaszoltál" én még jobbanm kisarkítottam, hátha leesik ... de nem 😞
egyébként igen, arra gondoltam, hogy maguktól nem tudnak fejlõdni, mert nincs minta, igy pedig nem jól szocializálódnak - értsd: az õ értékrendjébe belefér, hogy koszos a lakás, hiszen abban nõtt fel.
Forza.
Ha vissza olvasol, én kérdeztem elõbb, amire szartál ( ha már kakizunk ) válaszolni... szóval, ezzel a "játszom a határozottat" mókával hátra arc! 😉
A kérdésem a következõ volt:
"Mit akarsz ezzel mondani? Csak nem azt, hogy egy több ezer éves népcsoportnak mintát kell mutatni arról, hogy kell emberként élni?"
Erre a te válaszod:
"mit gondolsz, te honnan tudod, hogy papírral töröld ki a segged?"
Átérzed a kérdésem, és a válaszod közti hatalmas szakadékot? No akkor induljunk ki innen, vagy pedig ne zsibbasszuk egymást. Azért mindennek van határa!
www.smart-bus.hu