22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• mastero87
    Májbeteg aszári. Vagy ők így szoliznak.
  • Trollface
    rEAper logic.. na ennyi..
  • Darun
    Gyanítom hogy PC, ha nem lehet PC/x-box coop-ot összehozni.
  • Hoz_Hun
    Most már mindent tudunk csak a platformot nem. De gondolom PC.
  • Darun
    Üdvözletem!

Ezennel szeretném megnyitni az idei évet egy kis multiplayer versennyel. Gyakorlatilag az első online verseny így házon belül, viszont ez nem azt jelenti, hogy könnyű dolga lesz mindenkinek. A játék, mint láthatjátok, a Mass Effect 3 multiplayer része, a verseny maga pedig, mint egy bajnokság szerűség fog lejátszódni.

Tehát:
    Ezúton várjuk 26 lelkes játékos jelentkezését az [email protected] címre.
    A levél tárgya: masseffect
    A levél tartalma:
    -Név:
    -Origin azonosítónév:

Jelentkezni február 2-ig lehet, vagy amíg be nem telik az a 26 hely. Utóbbi esetről mindenkit időben értesítünk. Továbbá csak azok jelentkezését fogadjuk el, akik a fent leírtakat követik és válaszlevélben értesültek bejutásukról. Az első mérkőzés pedig február 7-én, csütörtökön 19:00-tól indul.

A verseny menete:
    Először is a sikeresen jelentkezett 26 főt február 2-án beosztjuk 2 fős csapatokba. Majd lesz minden csapatnak 5 napja, hogy mielőtt háborúba indul, megismerje bajtársát és kitalálják közös taktikájukat. A mérkőzések és időpontjaik mindig, ismétlem MINDIG ki lesznek írva időben itt az Otherworld Élménymagazin Facebook csoportjában. Ami számít, az a meccs végi pontszám és idő. A harcosoknak 4 fordulót kell túlélniük. Az első (ami február 7-én lesz) silver mérkőzés. Itt mindenki látja, mennyire megy neki a játék, mennyire sikerült összhangba kerülni, viszont teljesíteni is kell, ugyanis az utolsó 2 csapat kiesik. Következő fordulóban Gold mérkőzést kell ketten véghez vinni, itt viszont az utolsó 3 csapat esik ki. A harmadik forduló, egyben a legkeményebb, Platinum fokozaton zajlik majd, itt már 3 fős csapatok lesznek. De két csapat ebből a körből is kiesik. Végül, egy kis szusszanás, az utolsó mindent eldöntő küzdelem Bronz fokozaton megy végbe, de csak az idő fog majd számítani, a pontok NEM (SpeedRun).

Szabályok:
    - Minden mérkőzésen személyesen részt fogok venni($a$), mint megfigyelő. (csalások elkerülése végett + rögzítem a meccseket és a végső eredményeket)
    - A kommunikáció fontos, skype-on, ingame vagy teamspeak-en keresztül, de nem kötelező.
    - Csalás esetén az egész csapat kiesik, nem csak a csaló játékos.
    - Glitch-ek használata tilos, kivételt képez a tárgyhordozós feladatnál a space nyomkodás. Minden más glitch és hasonló csalás esetén kiesés.
    - Nincs megkötés fegyverek,karakterek és felszerelés terén, tehát bárki bármivel jöhet.
    - A végső fordulónál a feladatok randomsága miatt mindenkinek esélye van egy második próbára. Ez kizárólag a Bronz mérkőzésre vonatkozik.

A nyeremények:
    - Az első 10 helyezett egy egyedi relikviával és egy meglepetéssel gazdagodik majd az új Otherworld oldalon.
    - Az első egyéni helyezett pedig 1600 Bioware ponttal gazdagodik.

Végezetül a mérkőzések java (ha nem is mind) rögzítve lesz, szóval a harcok után egy kis montázs kerül összeállításra minden dicsőséges és vicces pillanatról. Továbbá a döntő mérkőzéseket élőben lehet majd megtekinteni Shirin és $a$ kommentálásával.
    Készítette: OtherWorld Élménymagazin
  • Harbinger
    Harbinger: assuming direct control. XD

Ma kedd van, ilyenkor van azt hiszem a maintence, plusz ma jöttek vissza awinter break-ből a BW-sek.
  • Fpocok
    Amúgy mi a fasz van ma reggel a játékkal? Emberek esnek ki folyamatosan.
  • Fpocok
    Ha egy fegyverből kinyitottam 10et, meg karakterből az összes customizationt, akkor utána randomra adhatja még azt a ládából? Vagy ilyenkor már a többiből válogat?
  • BalMat
    Biztos, hogy nem látunk mindenkit (többnek kellene lennie): a 2. rész elején a mentőkabinban 4-6 embert látunk (plusz a többi kabin, aminek nem látjuk a tartalmát), valamint 20 dögcédulát szedhetünk össze a crashsite-nál. Már ez eleve több, mint amit látunk, valamint Jacob szerint a többség megúszta a Normandy szétlövését.
  • genndy
    Egy kísérleti prototípushoz elég. Ráadásul így kevesebb ember tudott róla hogy egyáltalán létezik (ha jól tudom a hadsereg titkos járműve volt). Meg ugye az 1-ben még jóval kisebb, mint a 2-ben, amikor a Cerberus újraépítette csak a formát tartották meg.
  • Harbinger
    Megírom még emlékszem: az ME1-be megszámoltam a Normandy legénységét, Dr. Chakwas-szal és Joker-rel együtt 22 fő, leszámítva Shepard-öt és csapatát. Ash és Kadien hozzáadható, akkor már 24.
    Én találom kevésnek?
  • Ryder62
    Mass Effect 2 Soundtrack - Suicide Mission [Extended] :)
  • Harbinger
    Nem zöld. Kék. Csak a a ráeső computer fények végett tűnik zöldnek, ahogy szerintem a 2-ben is. Ott me gugye a szépia HUD és árnyalat véget gyakran még GGrunt szeme is zöld.
  • Viktor01
    Köszönöm a tippet. Tűzfal beállítva és örül. :)

Darun: Igen leszedtem. A problémám is megoldódott úgyhogy újabb piros pont az sg játékosok fórumnak. Köszönöm.
  • mastero87
    Azért írtam, hogy szinte. Mert amúgy tényleg. Aki nagyjából népszerű karakter, és a vele való románc nem túlontúl morbid, akkor az LI. Párkereső hajó ez, nem szövetségi ^^
  • Darun
    A lehetőség adott. De azért a mindenki erős túlzás. Ráadásul ha valakink nem füttyentesz, akkor össze jön mással (lásd pl Garrus-Tali)
  • Ryder62
    Feladom, ez nekem most nem akar összejönni. Még jó hogy szöveget is írtam spoilerbe és azt sem jeleníti meg :/
  • Ryder62
    Zsír, nem direkt linkeltem :P

Nah még egyszer:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Azért a vorcha modellek egész jók lettek. Mennyivel jobb lett volna ha a ME2-ben nem ugyan olyan vorchák támadnának, hanem több modell lett volna. Ezt nem tudom miért nem tudták volna akkor megcsinálni.

• mastero87
    Valahol az is epic fail, hogy a Normandia olyan mint valami szerelemhajó. Akármerre mész, nemtől, fajtól, életkortól szinte bárkinek füttyentesz, és kiderül, hogy beléd van zúgva. De ha már LI, akkor Légióval miért nincs? :D
  • mastero87
    I'm green, so what? You humans are all racists.
  • Ryder62
    Közben rákerestem és elvileg vannak.

Ez a kép az 1. rész végéből van mikor segítséget kérnek.

http://images.wikia.com/masseffect/images/0/01/Asari_Commander.png

Minden esetre a BioWare valahogy nem tudja kezelni rendesen a népet :D ME3-ba tettek be először egy szem female krogant és salariant. Ezen kívűl egy female turiant az omegába.

Hiába ebben a galaxisban férfi uralom van :D
  • Ryder62
    Most így belegondolva Liarán kívül alig jöttem össze mással. Ash, Kaidan, Tali és Miranda volt csak eddig még. Ez újrajátszások tucatjaiért kiált. Nem mintha indok kéne

Amúgy valamit nem értek. Zöld asarik nem léteznek elvileg. Az 1-ben Shiala klónjai voltak zöldek. Igaz, a második részre ő is bezöldült de elmondja miért.
    Nos, Kasumi küldijén a bálon, az egyik padon ott ül egy öreg csóka két zöld asarival. Akkor most mivan?

Bár pl az Omega DLC-ben is feltűntek más színű vorchák, míg a 2-ben ugyan olyanok voltak csak.
  • Darun
    Samaránál a poén kedvéért én is bepróbálkoztam, bár ha sikerült volna összejönni vele is inkább visszatöltöttem volna, mert ő spec nem bejövős. Azért ez a Joker-FemShep így elég gáz. Te vagy a galaxis megmentője és a pilótád azt mondja: bocs, de én a robot csajokra bukok. Nah ez epic fail :D
  • Evoluti0N
    Az nekem is tetszett. Plusz az is, hogy Samaránál is lehet próbálkozni a másodikban és elutasít. Vagy pl. Dragon Age 2-ben is van egy ilyen karakter. Főleg úgy érdekes, ha az ember nem olvasott, hallott róla és azt hiszi, hogy az adott karakter is lehetséges LI. Reálisabb, h nem tud mindenkit, akire ráhajt, megszerezni a főszereplő.
  • Harbinger
    Vicces, hogy a 3-ban meg még Joker-re is rá lehet hajtani, márha FemSheppel vagy. Igaz, elutasít meg minden, de rá lehet bökni a témára. :D
  • Darun
    Ez nem mindenkinek olyan egyértelmű. Nagyon zavaró pl hogy nincs egyetlen olyan "női" karakter akivel mindhárom részben össze lehet jönni (a Shadow Brokertől tekintsünk el, mivel az fizetős DLC) Tali az egyetlen aki mindhárom részben velünk van, vele viszont nem lehet összejönni az első részben.
  • RAMyMamy
    ez nekem is furcsa volt nagyon
    ha már 2 részen keresztül hűséges voltam hozzá, akkor miért váltanék a 3-ban másra? :C
  • Evoluti0N
    Nem tudom, hogy a többi karakterrel mennyire van jól kialakítva a románc szál, de mondjuk szerintem Liarával jól meg van csinálva. Szépen átível a 3 részen keresztül. Igaz, h ehhez mondjuk a 2. részben szükség volt a LotSB dlc-re, h normálisabb legyen vele a románc szál, de a 3. rész tele van szép, közös jelenetekkel (nem okvetlenül a kufircra gondolok). Egyedül az volt béna megoldás, h a 2. részben is legalább 1x, meg a 3. részben is 2x megkérdezi, hogy folytatni akarjuk-e vele a kapcsolatot. Értem én, hogy így akartak segíteni azokon a játékosokon, akik váltani akartak Liaráról és úgy akarták megoldani, h nem durcizik emiatt a karakterünkre, de akkor is elég béna volt így, h "százszor" rákérdez.
  • Darun
    Ez már ízlés kérdése.
  • mastero87
    Lehet, hogy túlzás. Én igazából annyira üresnek éreztem az egész románcolós szálat, hogy csak túl akartam lenni rajta, hogy folytatódjék a háború. :)
    Egyébként is, az egész hajón az egyetlen vonzó nő Traynor, aki erre bejelenti, hogy leszbikus. :D
  • Darun
    Ebben is lehet valami, mert a zenét rögtön felismertem mikor youtube-n hallgattam, elsőre viszont nem sikerült visszaemlékeznem a jelenetre. Bár azt azért nem mondanám hogy valódi érzelmeket nem mozgatott meg, de kicsit én is túlzásnak éreztem.
  • mastero87
    Amúgy ez a zenés dolog fordítva is működik. Néha a zene annyira jó, hogy a jelenet nem érdemli meg. A ME3-ban speciel az I Was Lost Without You az teljesen ilyen volt. Semmitmondó, giccses, curkomázas, de valódi érzelmeket nem különösen megmozgató valami, egy szenzációsan érzelmes, és mégis masseffectesen scifis zenével.
  • mastero87
    fogatlanul: fo be it!
  • RAMyMamy
    HL3-ra hűde kíváncsi vagyok... de ha gordOFF lesz, akkor aztán nagyon dühös leszek
  • Ryder62
    A Half Life jó példa erre. Sztem még a fejlesztők sem tudják hogy ki az a G-man meg úgy általában hogy merre vigyék a történetet tovább.

Amúgy a Commander-t kihagytad :D
  • genndy
    dat face!
  • RAMyMamy

• Harbinger
    Crucibale. Egyébként szerintem minden trilógia ilyen, nincs előre betervezve minden. Tudtommal a Protheanokat is retconolták. Amúgy a Crucible-ról jut eszembe, hogy bárkinek feltűnt a sok C betűs elem a játékBan? Citadel, Conduit, Cipher, Collectors, Crucible, Catalyst. Nem tudom kihagytam-e valamit, de fura, nem?
  • Darun
    Ezzel egyet értek. A zene is fontos, de az csak egy tényező. Nem mindegy hogy milyen más vizuális és egyéb hatások érik mellette az embert. Adott esetben pl egy melankolikusabb zene lehet inspiráló is.

Az azért fura lenne ha olyan fizetős DLC-t adnának ki ami (ismét) módosítana az endingen. Az előzetesek alapján abból hogy a ME első részének kiadásakor szinte még alig tudtak valamit a folytatásról, a befejezésről meg még annyit se, azt jelenti hogy különösebb elképzelésük sem lehetett bizonyos dolgokról, gondolok itt arra hogy kik tervezték a Cruisable-t. Mert nekem az már nagyon erőltetettnek tűnik hogy a három részen keresztül még csak említve sincs, semmi nyomot vagy utalást nem lehet találni, még feltételezések sincsenek, aztán jön egy DLC ami mindent megmagyaráz.
  • Harbinger
    Ez relatív, a soylent Green című filmbe azt hiszem Mozart vagy Tchaikovsky eg yigen ismert és kelllemes szerzeményét írják, a képi sorok gyöngyörűek, mégis sírva lehet fakadni azon a jeleneten. Nem akarok off-ba mennim aki ismeri a filmet tudja miről beszélek.
    A lényeg a zene még nem ad (sok) okot semmire és nem függő tényező.