Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Nem tudjátok, N7 destroyer gránát is számít a hétvégi op-ban?

Origin ID: CHROMED75 Steam ID: da_chrome

Két Bronze solo meccs, Korgan soldier Carange+Inferno granate, ha van gránát növelõ gear érdemes betteni.

koschwarz
mellesleg végre, számtalan haszontalan commendation pack után egy hurricane 3!!!

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

koschwarz
egy vorchával reaperek ellen sima ügy.

hát goldnál nem adom alább 😄 annyira nem sürgõs hogy egy meccs alatt megcsináljam van rá idõ bõven 😄

Egy solo/bronz pályán is simán meg lehet csinálni. A kezdõknek mondjuk krogan soldier-t vagy batarian-t ajánlom. Gránáttal is baromi gyorsan meg lehet csinálni. Talán volt az elsõ challange ami 100%-ra meglett.
háh qurian female engivel csak úgy lehet égetni plusz elsõ is lettem 140k ponttal gold/reaperek ellen csak egy acolayte-t adtam neki meg egy locos-t tartaléknak 😄 így kb 5-6 mpként dobáltam a tûzet 😄 amúgy más nincs is ennél a karinál a fagyasztásra nem is adtam pontot csak a turettre meg a lángralobbantásra.Összejött a cheallenge fele kb egy kör meccs alatt 😄

75k pontot kell égetni.
a héten milyen chellange lesz? vmit olvasgattam de már nem emlékszek xd

Nem mivel már vége a Haloween challenge.

koschwarz
Már nem tököket kell védeni? 😊

cs1rk3
Mi volt ez a 30 MB pecs? 😄

Ha nem költesz páncélra akkor simán futja belõle BW-re. Mivel a játék elején nem lesz rá pénzed, így az elején tényleg jobb a Vali. Viszont hogy mennyire fontos neked a CD, azt csak te tudod. Nekem úgy rémlik hogy SP-ben minden tûzharcban van fedezék, tehát azt a pár másodpercet akár ki is várhatod.
Ezt már tudjuk innen: link, csak most Casey Hudson is kiírta twitteren link. Március óta nem adott életjelet magáról a befejezés incidens miatt. De nem tudni róla semmit, nem biztos hogy folytatás lesz. Lehet elõzmény , vagy az alapjátékokkal párhuzamosan futó is.

"MASS EFFECT – Executive Producer Casey Hudson and his team are coming off an amazing eight-year run with the Mass Effect trilogy. But they’re not done yet. We are releasing more multiplayer content and we have more single-player stories coming throughout the next six months, including Omega which is coming in the Fall. But the Mass Effect universe is vast, and Casey and our teams have plans for another full game. “Where to go next?” with such a project has been a question a lot of us have been asking, and we’d all love to hear your ideas."

"While Casey continues to oversee the development of our new Mass Effect project, he and his leads are putting together their vision for an all new game set in a fictional universe, built from the bottom-up with all new gaming technology."

Állítólag már korai stádiumban van a Mass Effect 4.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

a valiantot megkapod a játék elején nem? Akkor nem biztos, hogy érdemes pénzt szánni a BW-ra, max késõbb, ha már túl sok a feles pénzed.

Én a Black Widow-ról beszéltem, ami nem épp olcsó és SP-rõl van szó. Eddig felválva próbáltam a Valiantot és az Indrat, de a Valiantot maxoltam ki. Úgy érzem Cryo/Distruptor ammoval még erõsebb. És lévén most Infiltratorral játszok gondoltam megveszem a legspécibb fegyvert. Gondolom én a Spectre requisition-ös cuccok a legjobbak. A Paladinrõl tudom, hogy üt.

koschwarz
a typhoon I-es szinten legalábbis felejtõs. nekem nagyon nem tetszik, persze fel lehet pumpálni amp-okkal a fegyvert, de nem jön be. a harriernél meg attól kapok hülyét, hogy hozzá van láncolva az ember az ammoboxokhoz. egyiket sem használom. najó, néha a harriert, de általában meg is bánom gyorsan, és a köv. körre lecserélem.

Vraaanyek
tegnap kaptam egy cerberus harriert, igencsak lehet osztani vele a népet 😄

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Azt meg én értettem félre. Nem tudom SP-rõl miért multira gondoltam. De egyébként pont erre írtam tegnap hogy multiban simán lehet Mattock-al fejest osztani, SP-ben meg 2-3 lövés is kellett, ami azért elég gáz. (és egy alap trooperrõl van szó, a nehézségre nem emlékszem, de így több mint fél év multi után valami turista fokozat lehet)
Calver
nem keverem, csak hülyeséget írtam <#idiota> nem nagyobb tárat akartam, hanem h több lõszert cipelhetsz magaddal. (15 vs 30)

a srác SP-re kérdezte, multis fokozatokat csak shield gate miatt írtam, h ott hogy mûködik.

"The trees move. Do you not see it?"

A volus enginél írja hogy a DR nem mehet 90 fölé. Vagyis 90-ig összeadódik a több sphere, felette viszont nem. Én még anno olyan felállásokon gondolkodtam hogy:
-valami krogan
-geth/N7 engi
-asari justi
-volus engi

A engik pajzsot töltenek újra, az adept sphere-t csinál, a volus meg recon mine/pajzstöltés. A krogan meg azért mert nekem is kell lennem valamivel 😄 Mondjuk ennek igazán csak platina farm körnél van értelme/jelentõsége.

Tovább próbálkozom a volus engi-vel. Ma már csapatban indultunk, a végére már elsõ tudtam lenni, igaz hogy ez még mindig pálya és társ függõ, mert az elsõ körben nem bírtam lépést tartani a krogan sentivel, az N7 vanguard meg velem nem, a második körben. Viszont volt ey jó fej srác, elõször azt köszönte meg hogy disable device-nál feltöltöttem a pajzsát amit egy gránát levitt, aztán az élesztést. Tuchankánmeg minden device-nál mellém vágta az ammo boxot, így én se maradtam pajzs nélkül. Aztán még egyszer megköszönt valamit és a kör végén elbúcsúzott és kilépett. Az ilyen társak miatt öröm cooperativba játszani.
Összekevered a sima Widow-al. A BW is hármat lõ a Valihoz hasonlóan. És a tûzgyorsasága sem marad el sokkal. ráadásul ahogy én néztem, goldon nem szeded le egy lövéssel a pajzsot/barrier-t, max a Centurion szintû ellenfelekrõl. Még fejlövéssel is.
Calver
én insanity-ból indulok ki, ahol (mint MP goldon) van egy olyan mókás dolog, h shield gate - ha rálõsz valakire, akinek van pajzsa, a pajzson max a sebzés x%-a juthat át. ez bronze/normal-on 50%, hardcore/silveren 25%, insanity/gold-on pedig szép kerek 0%. tehát a Valiant baromi nagy sebessége nagyon jól jön, mivel nagyobb nehézségi szinteken semmilyen lövés, legyen az fej vagy akár bal here sem fogja instant megölni az ellenfelet, simán kiüríti a pajzsát, de az életerejét sértetlenül hagyja - és ott nagyon jól jön, ha instant tudsz bele még egyet tunkolni.

plusz, hiába sebez valamivel kisebbet BW-nél, gyorsabban tölt újra, nagyobb a tár, gyorsabb puffogtat, sõt, még könnyebb is. Valiant gusztustalanul táp, nem véletlenül csak CE-be került be... <#rolleyes>

Tali-t és Garrus-t 😄 Nah jó, a többiek is benne lehetnek.
Én inkább azt mondanám hogy érdemes kipróbálni. Mindkettõnek hármas tára van, a Valiant baromi gyorsan cserél tárat, a BW viszont jobban sebez. Nekem Valianttal még silveren se sikerül mindenkit fejlövéssel leszednem. Jah, meg persze CD-ben is van némi különbség, bár a Valiant is elég nehéz ha jól emlékszem.

A hibaüzenet viszont tényleg üt 😄
Casey Hudson kérdezi, hogy mit szeretnétek látni a köv. ME játékban. <#nevetes1> https://twitter.com/CaseyDHudson/status/266612856517181440

Calver
Valiant messze üti. Valiant messze üt *minden* puskát SP-ben.

This is true power!

LOL, 10 év alatt eddig vagy 2-3 hasonlóan frappáns hiba üzenetet láttam weboldalakon. 😊

SP-ben érdemes megvenni a (Black) Widow-t? Nem tudom melyik sima vagy Black, ami a Spectre irodában van cirka 230k creds-ért. Csak mert kicsit sokba kerül és többnyire a Valiant/Incisor elég jó sniper.

A bioware store vmiért nem mûxik és ez az üzenet fogadott 😊

Van a videóban jópár Mass Effect cosplay-es. 1:43-nál pedig egy egész banda 😊

Bár tudom hogy ez rajtad nem segít, de nem csak téged utál az EA szerver. Késõ éjjel is simán ledob, sõt, tegnap SP közben szakadt meg, igaz hogy legalább a játékot nem lõtte le. (tegnap elõtt azt is rám zárta)

Már nem is tudom ki írta pár napja hogy örüljünk annak hogy még mindig van támogatása a játéknak (DLC-k, heti feladat, stb) Nos, én örülök neki. De tényleg! Az persze igaz hogy fizetõs DLC-m még nincs, mert sztem lehúzás, de ugye ez mindenkinek az egyéni döntése. A heti feladatoknak is örülök, bár nem hinném hogy ezeknek az "égess el 75k pontnyi ellenfelet" feladatoknak több száz fõs apparátusa lenne. Nem véletlen tolják egyébként a multit, tegye fel a kezét az, aki szerint nem ez hozza a legtöbb bevételt a ME3-ból. Tehát ne keverjük össze az üzleti érdeked a jószívûséggel. És végül lyukadjunk ki a fõ problémához. Mit érsz a rengeteg multi fejlesztéssel, cselendzsekkel és minden szarral, ha a kötsög EA szerver folyton ledob? Ugye hogy semmit!? Szerintem azzal kéne kezdeni hogy legyen stabil a szolgáltatás, aztán jöhet a többi.
Vraaanyek
Másnak is b.ssza a rezet a ME3 server??? hogy az anyámba teljesítsem az N7DAY challenge-et, ha nem lehet csatlakozni... ez is az én formám, kb. 2 hetente van idõm játszani, de mindig akkor b.szakodik a server...

Épp az elõbb néztem én is. Megint egy tök laza hétvégi event.
Szerintem nem adódik össze a végtelenségig. Ha jól tudom akkor mindennek van egy maximuma. Pl nem érdemes ap modot az új sebzésnövelõ/ap moddal meg ap lõszerrel egybe rakni, mert a páncélátütõ képesség nem növelhetõ a végtelenségig. Sztem ugyan ez igaz a dr-re is. De ez is olyan hogy ki kell próbálni. És ha nem mûködik, akkor úgy még mindig életképes a dolog hogy egy sphere-t támadóra, egyet meg védõre fejleszteni.
Egyébként, ma lacokával azon morfondíroztunk, hogy, ha több asari justicar egy helyen letesz egy biotic sphere, akkor annak a hatása is növekszik? Megéréné mondjuk kettõt- hármat lepakolni egymásra?
Másik kérdés: Ti Turian Havocnak milyen fegyvert raknátok be? Én Indrával próbáltam, de, ha mondjuk assault rifle- t szeretnék, akkor mi éri meg legjobban goldon?
Igazad van, az ME, egy korántsem tökéletes játék, de annyira szórakoztató az egész trilógia, hogy én keresve sem találok jobbat. Az elsõ rész az újdonság varázsával, a második ezzel a tökéletesen kiforrt világgal és "badass feelingel", a harmadik pedig a hangulatával és a nagyon masszív atmoszférájával ragadt meg. Sok mindenért lehet szindi, hogy mit rontottak el rajta és mit hagytak ki, vagy mit vágtak ki belõle, de véleményem szerint egy szériának sem sikerült eddig ezen kívûl, ennyire profin felépíteni és ezután egyben tartani! egy ekkora kaliberû alkotást.
Ryder62
"Nekem a Mass Effect trilógia a kedvenc játéksorozatom és nagyon úgy tûnik, h sokáig az is marad. Nem tökéletes, van bõven hibája, de annyira fantasztikus az egész sorozat mindenestõl, h meg tudom bocsájtani neki. Még egész biztos, h nagyon-nagyon sokszor végig fogom játszani."

<#eljen>

Sok-sok éve játszok már, jöttek, mentek játékok, sokakra mondtam már hogy kedvenc, de alapvetõen a Mass Effect az egyetlen olyan cím amiben jól érzem magam, újra és újra végig akarom játszani, minden kis apró részletet meg akarok tapasztalni benne, sõt amire azt mondom hogy lebilincselõ, szerethetõ, megható és felejthetetlen.

A ME1-et most nyáron játszottam ki nyolcadjára. Sztem még egy játék nem volt amit 10-nél többször vittem volna végig. Pedig pont most lesz érdekes, hogy az egész szériát az elejétõl kezdve a végéig végigjátszani egyszer így egyszer úgy egyszer amúgy , mindig másképp.

Szóval ez a 8 végigjátszás még a jéghegy csúcsa, lesz még dupla ennyi is mikor nem csak egy egy rész hanem a szériát játszom újra és újra.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Sokat lehetne azon vitatkozni, h melyik rész a legjobb. Leírom az én véleményemet. Mindegyik résznek megvan a maga negatívuma és pozitívuma. Nekem az elsõ rész tetszett legjobban. Talán azért, mert egy új, addig nem ismert, nagyszerûen kidolgozott sci-fi világba vezetett a játék, emellett ez lett a legRPG-sebb is (azta micsoda szó 😄). Talán a harmadik résznek van a legtöbb negatívuma. Az olyan apróságoktól kezdve, mint a béna animációk, egész az olyan komolyabb problémákig, mint az autodialógusok, béna szkennelõs küldik, befejezés, stb. Azonban rengeteg pozitívuma is van a 3. epizódnak. Kezdve onnan, h hatalmas változásokat tudunk végrehajtani az univerzumban, ami ráadásul néhány társunk, barátunk életére is kihatással van. Gondolok itt pl. a genophage meggyógyítására/nem meggyógyítására, békekötés a gethek és a quarianok között. Emellett minden összesûrûsödik a 3. részben. Benne van ilyen/olyan formában a legtöbb szereplõ, akit a megszerettem/megutáltam az elõzõ két részben és a korábbi részekben hozott döntéseim, történések is kihatással vannak kisebb-nagyobb formában a történésekre. Legyen ez olyan apróság, mint pl. az elõzõ végigjátszásomban nem tudta Shepard, h ki Liara apja, a mostaniban pedig úgy ment oda a mátriárkához, h már tudta, mivel megnéztem a Shadow Broker számítógépén a videót. Vagy akár olyan komolyabb dolgok, ami megakadályozza, h Tali öngyilkos legyen. Plusz tele van megható, szép jelenetekkel a harmadik rész, ami annak köszönhetõ, h nagyszerûen megalkotott karaktereket, történetet alkottak meg a Bioware-es srácok. Még most a a 3. rész 3. végigjátszásánál is annyiszor elbõgöm magam így 26 éves fejjel, h néha már szégyenlem magam 😄.

Nekem a Mass Effect trilógia a kedvenc játéksorozatom és nagyon úgy tûnik, h sokáig az is marad. Nem tökéletes, van bõven hibája, de annyira fantasztikus az egész sorozat mindenestõl, h meg tudom bocsájtani neki. Még egész biztos, h nagyon-nagyon sokszor végig fogom játszani.
Én értem, de én ezeket a tényeket február 14.-én megírtam a demó után. És mit kaptam érte?<#buck>

A 2 arcade-os játékmenetétõl jobb, de a dialógusokat nagyon megnyírták. Shep meg normálisan egy ital se tud bedobni, de táncolni már a 2-ben is elfeljtett.

Vraaanyek
Én nagy fan is vagyok meg alapvetõen is nagyon elégedett a játékkal, a DLC megvétele sem kérdés, pláne, hogy van még 2000 pontom amúgy is az egyenlegemen, amit másra amúgy sem költenék, nem mellesleg jut 800 pont a következõ dlc-re, tekintve, hogy nem kerül majd az is 1200-ba 😄

Ryder62
Ne érts félre, jó játék a ME3, kiemelkedõ, viszont a széria leggyengébb darabja. + annyi hogy túl tps szerû lett, az a maradék rpg is eltûnt belõle.<#szomoru1>

Egyébként szerintem a me3-ra inkább egy szûrkés effekt van ráhúzva

Itt van egy összehasonlító kép:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

SweetFX-el

Alap:

Nem igen látni a különbséget de ha a fehér részt nézed a háttérben látható hogy alapban szûrkésebb.

Akkor a hiba bennem van, én most tolom az SP-t 4x! Persze végig mindhárom részt. Új karakter, arc, név, class. Jó móka Infiltratorral lenni, bár a 3-ban max a skillek végett. A1-2-ben muszáj vagy adott fegyvert használni.

A 2 grafikája szebb, de kis csalás. Inkább a fények végett szebb, olyan film-noir/szépia tónosú az egész. Kevés fény, kevesebb részlet látszik. Míg a 3-é csupa kék tónus. Érezhetõ a From Ashes flashbackjei után, hogy mennyire más az alap játék képi világa.

Azt tény hogy nem egy könnyû fegyver, és most nem a súlyára gondolok. Az igazi probléma az hogy sokáig tart leszedni az ellent vele és ha a társak nem figyelnek rád, akkor simán elkap lövés közbe egy husk és már meg is szívtad. Az is igaz hogy egy krogan senti gyorsabban leszed egy Brute-ot/Ravager-t, és a geth shoti tényleg erõsebb, de azért tegyük hozzá azt is hogy az ötös tár hamar kiürül és nem árt charge-olni kicsit lövés elõtt. És ha többen jönnek ellened, akkor párszor tárat is kell cserélned. A Typhoon-nak amúgy sem a szórásával van a baj (igaz hogy scope nélkül még nem próbáltam) hanem a visszarúgással. Ezért kell fedezékbõl lõni. Bár a Reaperek ellen akár szembe is beállhatsz és scope nélkül is lõhetsz, sztem a Brute/Ravager/Banshee öléseimnek a nagy része ezzel a fegyverrel sikeredett. Persze az is igaz hogy pl a Banshee-ba azért a társak is be szoktak segíteni. És végül: amikor a pálya túl felén spawnol 6-7 ellenség, akkor ott sokra nem mész a geth shotival, a Typhoon meg még az elõtt leszedi a felét hogy elkezdhetnének lõni rád. Persze ettõl még megeshet hogy neked nem jön be és mindezektõl függetlenül nekem is a geth shoti a kedvencem.
Ryder62

Ez a turian nõ úgy feszít ott mintha egy Sith lenne 😄

Mai napig nem értem, hogyan tudták a harmadik részre elfelejteni normális futás animációt csinálni. A dlc-t btw tuti megveszem. Túlságosan nagy fan vagyok ahhoz, h kihagyjam.
Ryder62
A LotSB az tényleg kincs. Sztem az egész ME2 hangulatos, változatos és pörgõs. Ami tényleg hiányzott az alap játékból de a dlc-ben benne volt az a társak kommentelése az adott helyzetekre.

A ME2 azért jobb mint a 3 mert az rpg-sebb. Basszus a 3-ban még választási lehetõséged sincs hogy melyik bolygó legyen a következõ.

Full csõ lövölde. A mellék küldik is milyennek már. Még az adott karakterrel sem tudsz beszélni aki a küldit "adja". Egyszerûen csak kihallgatod majd megjelenik az ablak hogy gyûjts be ezt-azt.

Sõt hub worldból is csak egy van. Omegát simán meglehetett volna csinálni hub worldnek miután kitakarítottad onnan a szemetet de hát tesznek rá a készítõk.

Ráadásul a 2 még ma is szép játék míg a 3 elég sivár látványvilággal rendelkezik, a hülye mozgás animációkkal az élen.

Vraaanyek
az "elfogult vagyok" akart lenni 😄

Vraaanyek
Sajnálatos, pedig szerintem benne van a plusz, lehet elfogult vagy, és azért lássuk be, minden játékról többnyire szubjektív véleményt lehet alkotni, engem fertelmesen elkapott a 3. rész dark-os, nyomasztó hangulata!