Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hát nemtok mit tenni törtel nem baszom el a multit hogy azt rakom fel van 600 pontom még veszek hozzá még 600-aztán ennyi.De lesz még vmi single-s dlc amúgy?

Ryder62
Omega DLC értékelés

<#eljen> Ami tetszett:

- 2 új ellenfél; új Mech típus és az Adjutant.
- Omegát keresztül kasul bejárjuk.
- Kellemes soundtrack.
- Hatalmas csaták fõleg a második felében.
- Aria és Nyreen.
- 2-3 új fegyó.
- Néhány ismerõs helyszín.
- Hosszú játékidõ, nekem 6-7 óra között volt.

<#levele> Ami viszont nem:

- Ár/érték arány.
- Néhány bug, fõleg átvezetõkben.
- Néhány helyen kicsit unalmas.
- Van 3 mellék küldi de az a "vedd fel a pályán" tipusú.
- Semmi extrát nem add a befejezés után, nem térhetünk vissza.
- Pálya tervezés
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Afterlife belsõ tere miért nézz ki máshogy mint a ME2-ben? Teljesen máshol vannak a lépcsõk, még Aria páholyába felvezetõ lépcsõk is megváltoztak.

- Undorító textúrák tömkelege. Gondolom a konzolos limit miatt (2G😎 össze kellett sûríteniük ezt-azt.
Fõleg akkor muris mikor vissza térünk Gozu districtbe (Mordin küldije). Ugyan azt a pályát látjuk csak ezúttal minden low-poly.

- A vége egy kicsit fura lett.

Összegezve: 9/10, ME3 legjobb DLC-je eddig, ha a hosszát nézzük, az összes ME DLC közül ez a legjobb, hangulatban nagyon jó, bár a LotSB szintjét nem éri el (10/10). A Leviathanban sok háttér infót tudtunk meg és azok kapcsolódtak a történethez viszont ez nem, itt nincs semmi ilyesmi, ez egy akció dús DLC.

Az árát viszont nem éri meg! Egyszerûen túl van árazva. Annyiba kellett volna kerülnie mint a többi DLC-nek (800BWP)
Fõleg hogy nem olyan mint a LotSB hogy a teljesítése után visszamehetsz bónuszokért, infókért stb

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Vannak ilyenek is. Tegnap én is beleszaladtam egy noob-ba, de azért megjegyezném hogy a Rio alapvetõen nem errõl szól. Még csapatmunkával is elég húzós (most platináról beszélek) nélküle meg szinte lehetetlen. Tegnap pl ott áll mellettem a volus, már csak mi ketten élünk, és nem tölt pajzsot. Persze mögöttem állt, ergó õ alig sebzõdött, amikot meghalt, egybõl felszedtem. A Banshee csapása épp csak megkarcolta a pajzsom, de amikor már két Banshee volt és a Brute is folyamatosan rohamozott... a volus meg csak dobálta a recon mine-t amivel ugye nem sokra megyünk. Után meg elindultunk volus nélkül. Persze az objective-et én is egyedül próbáltam meg, mert a kutya nem fedezett. Ilyen "csapatban" meg nem vagyok hajlandó equipmentet pazarolni. Megjegyzem, a három kör alatt amíg éltünk, egyedül több pontot értem el a kis 17-es sentimmel mint a három húszas társam. Szóval nem a dobozba állással van itt a probléma, hanem az emberek mentalitásával.
Én többnyire szabotálni szoktam a meccset, ha ilyenbe kerülök. Pl. a csomagot felveszem, de nem viszem el a célba csak várom hogy leteljen az idõ, õk meg bújkáljanak csak a kis dobozban 😄. Hackelõsnél, drónosnál meg belemegyek a kék körbe, de ha nem jönnek segíteni, akkor kilépek a körbõl.

Most komolyan szerintetek van értelme olyan multinak mikor bemásznak egy helyre és 10 körön keresztül nem eszi ki õket onnan a rosseb? Rio-n is bemásznak abba a rohadt dobozba "mert nem éri el a benshee" istenem ekkora egy fúúú utálom az ilyet aztán ha te meg megpurcansz akkor meg basznak segíteni, meg a feladatokat old meg magad mert basznak odajönni hekkelni meg drónt kisérni, atommal nem lehet kirobbantani õket arról az egy helyrõl.Az ilyet bannolnám a francba ez nem játék hogy csak áll egy rohadt helyen aztán nem csinál semmit.

Mindig is ilyen volt a victory pack. Ezért is nem háborogtunk, ha irreális allied goalt adtak. Kb egy Jumbo packnak felel meg a tartalma, sõt, igazából az új verzió óta már annak se.
"A man chooses. A slave obeys."

Én az erõteres résszel se tudtam megbékélni. Jó, ha 2 méter magasak voltak az erõtér falak. Nehogy már valami repülõ szerkezettel ne tudtak volna elmenni felette. Ráadásul a videóban, amit az erõterek kikapcsolása után mutat látszik, h van olyan rész, ahol valami dobozokig ér az erõtér. Miért nem tudtak a dobozokon átmászni az Omega lakói?
A gamefrontos pontszám is rossz értékelésnek számít. Egy közepes dlc, de igazából az ár/érték arány nincs rendben, ha 5-7 dollár lenne, akkor nem lenne vészes, nem ér 15 dollárt. Leviathan dlc 10 dollár és több a tartalom benne, mint az Omegában.

és itt jön a kérdés, hogy melyiknek lehet hinni?

majd talán egyszer végignyomom én is...
Victory pack mindig is szar volt, nem ér semmit.

Elsõ Omega dlc értékelések:

Eurogamer - 4/10
GameFront - 75%

Fpocok
OMG!!! A VICTORY PACKOMBAN VOLT EGY...
nagy büdös semmi. Még csak arany keretes cucc sem volt :S

Parasite Eve 2, best game EVER!

Igen. Orbitális baromság és logikátlan, hogy Aria visszaül a Citadellára, amikor korábban kifejtette, hogy UTÁL ott lenni. Az Omega végén meg azt szónokolja, hogy ezentúl sosem hagyja el õket, ráadásul rengeteg tennivalója is van Omegán.
És mi az elsõ dolga,... hogy áthúz a Citadellára. Elõbb odaér mint Shepard. NEVETSÉGES...

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Nekem 4 óra volt az Omega és minden petákot megért.

Most leveszem a Mass Effect fan szemüveget....
Az 1200MS pont rendkívül drága érte. A következõ problémáim voltak.
A sztorija semmi újat nem hoz, nincs fordulat, kiemelkedõ esemény, bár erre számítottam. Nincs új hub, Omegára visszatérni már nem lehet. Nincs új (Normandy-ra csatlakozó) csapattárs (Tuian csajt betehették volna végleges csapattársnak) nincs új fegyver sem (oké Valkyrie, de az nekem már a játék elejétõl fogva megvan), pár fegyver mod, ami a multiból már ismert. Nem lehet megtörni Aria elsõszámú szabályát.... egy este erejéig se. Oké Shepard az Shepard és nem James Bond, de akkor is.
Tehát gyakorlatilag egy interaktív mozi. Élvezetes, szórakoztató, de semmi képen sem annyira kiemelkõ, ami ezt az árat indokolná.
A Shadow Broker DLC még mindíg veretlen!

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Igazából az a baj a dlc-vel, h egy csõ lövölde az egész. 1-2x megszakítja egy rövid rész, ahol egy kis területen lehet emberekkel beszélgetni, de aztán "csõlövünk" megint. Van pár hangulatos rész, amiket a spoiler miatt nem írnék le, de többre számítottam.
Végigjátszottam az Omega dlc-t. Pontosan 3 óra 47 perc volt. A Leviathan-t kicsit több, mint 4 óra alatt játszottam végig, szal ez valamennyivel rövidebb lett. Jó volt és hangulatos volt, de közel se lett olyan jó, mint a Leviathan és emellett igencsak sok fura bug volt benne. Mondjuk egyik se volt gamebreaking bug, hanem csak animációsak. Fõleg átvezetõ részeknél fordultak elõ, na meg Nyreen egyszer a levegõbe került és újból be kellett töltenem egy mentést. Summa summarum nem volt rossz, de ez az 1200 BW pont kicsit sok volt érte és nem a bugok miatt, hanem egyszerûen nem olyan jó vagy hosszú, h ennyit érjen.
A végére értem. Max 5-6 dollárt ér ez a dlc. Kb. 3 óráig tartott az embernek úgy, hogy nagyon lassan haladt elõre, sokszor nézelõdött, még a kódexbe is beleolvasott, elosztogatta a power pontokat. Volt néhány bug is benne. Volt kb. 4 jelenet ami kiemelkedõ volt:

Aria szétnyit egy forcefieldet a biotikus képességével.
Aria bechargol az Afterlifeba a végefelé.
Egy batarian és aria buzdító beszéde.

Amúgy írják, hogy miután végigjátszod a dlct, azután Aria továbbra is a citadel purgatory bárjában üldögél. lol

Nem veszem meg, nincs értelme ezért az árért. Végignézem azt csá, az alapjátékhoz nem ad hozzá semmit. Fõstoryt nem befolyásolja, sem a játék végét. Ha meg a története érdekli az embert, akkor azt a youtubeon is megnézheti. A harc ugyanaz, mint az alapjátékban.

Ezek a divat fanok vagy trollok. Ez olyan mintha elvolasnám egy könyv utolsó oldalá elõre. Vagy egy készülõ film leaked scriptjét. De midnegy, mindenk itudja, hogy szar lesz! Ezért veszi, aki tudja elsõ nap és szidja egy hétig az összes fórumon, hogy mennyire szar és mennyire nem bír vele játszani.

Fpocok
Miért nézed meg elõre? Lelövöd az összes poént...

Én nézem, eléggé lassan, cammogva játszik a csávó, rövid ez. Az 5-ik videónál járok. Rohadtul nem ér meg 15$-t ez a dlc. Eddig:

- Rengeteg auto dialógus
- harcban nincs semmi újdonság
- Aria Flare képessége igazából csak egy biotic explosion, Lash-t már ismerjük a multiból
- A turian nõ biotic protectorja meg egy olyan power aminek igazából csak a multiplayerben lenne értelme
- a hub részek csak annyiból állnak, hogy a sok csõ harc után sétálgathatsz egy nagyon kicsi területen és hallgathatod, hogy mit beszélnek körülötted, meg kicserélheted a fegyvereidet...

Ez csak egy nagyon drága mellékküldetés. A me2-ben volt értelme az ilyennek, mert akkor még nem ismertük a befejezést, de így semmi értelme.

Ryder62
Tudom, a Levi 4 vagy 4 és fél óra volt nekem is.

Viszont azt el kell ismerni hogyha youtubera egy 3 órás végigjátszás kerül fel az azt jelenti hogy nekünk "nagyon ráérõs, mindent megnézõs és mindent elolvasós" játékosoknak sem lesz hosszabb 4,5-5 óránál. Ellenben ha azt látnánk hogy YT-on is vagy 5 órás végigjátszás van fent ahol mindenki rohan mint az õrült easy-n, akkor megnyugodhatnánk mert akkor nehezebb fokozaton lazán lenne 6-7 óra is akár, nézelõdéssel, felfedezéssel stb meg még több.

Szóval összegezve szvsz megint átb*sztak hogy ez lesz a leghosszabb dlc etc etc.
Megnéztem egy levi végigjátszást YT-on: 3,15 óra jött ki. trolololol

Mindenki más sebességgel játszik. Mondjuk én a nagyon ráérõs, mindent megnézõs és mindent elolvasós kategóriába tartozom és így a Leviathan is egy kicsit több, mint 4 óra volt nálam. Szal ha valaki ezt végigjátssza 3 óra alatt, az nem azt jelenti, h mindenki annyi alatt fogja. Persze az is lehet, h nem nagyon lehet többet kisajtolni belõle. Amikor bejelentették, h 2x akkora lesz, mint a Leviathan, akkor abban azért erõsen kételkedtem 😊
Ryder62
Összeadtam a perceket, a 6. videó még nincs fönt, erre adtam 45 percet. A végeredmény 2,8 óra vagyis 3 óra.

Nah most ha ez tényleg 3 órás lesz (kb mint a Leviathan) akkor <#gonosz3><#boxer><#wow3>

Xboxon már kint van az Omega. Persze estig nem férek hozzá. 😞
Kiváncsi leszek milyen hosszú.

Igazából bronzon és silveren teljesen mindegy milyen buildet csinálsz, azokon a szinteken mindenféle builddel jól lehet játszani és élvezetesen.

@morzsi555, Darun

Köszi a válaszokat
Meg platinán is akár, mivel maxra fejlesztve átmegy a pajzson/barrieren és ez elég jó tud lenni pl Phantom ellen. (tudom morzsi hogy ezért írtad maxra a goldot, Ch4nce kedvéért írtam le)
Nem nagyon, abból inkább tankot érdemes csinálni goldon, platinumon. http://narida.pytalhost.com/me3/classes/#Vanguard/BatarianBrawler/PNANR//////
De silveren nyugodtan rakhatsz a fitness helyett a lashre. Goldon hasznos a lash, de csak kimaxolva.

Batarian Brawlernél silveren érdemes használni a lash-t? Most unlockoltam a karaktert, és a pontelosztást okosan csinálnám. Egyelõre silver felé nem szándékozok menni, gondolom goldon már nem túl hasznos...
"Derek Hollan wrote...

Hey folks,

It's true that, unless we decide to change how certain mechanics work, sprinting with the delivery objective will not get you banned. We have used the phrase "clever use of game mechanics" and will stand by that.

Have fun

Cheers"
Bioware Confirmed that Running with the Package is Legal

Átkonfigurálni is lehet: link

"Thomas Abram wrote...

As mentioned, remapping keys is fair game.

To clarify - Make sure you know what you're doing when editing these
files. If you do give yourself some sort of unfair advantage (accident
or not) BioWare reserves the right to ban you."

MerlinW
"Gyakorlatilag a játék adta lehetõséget használja ki, ergó nem csalás."

Miután a játék nem ad lehetõséget a billentyûk átkonfigurálásához, így ez nem feltétlen állja meg a helyét.

[merlinw.org]

Na ettõl az omega dlc trailerétõl kirázott a hideg 😄 xddd

Fpocok
<#eljen>

Általában mindig kedden 19 körül szoktak dolgokat bejelenteni/kiírni/letölthetõvé tenni/stb.

Fpocok
Mikor lehet megtudni, sikerült-e a hétvége?

You have failed!

Fpocok
Kinyitottam második Volus karakteremet, ó je!

Fpocok
Én mást hallottam, de akkor én tudtam rosszul.
Azt meg továbbra sem mondtam, hogy csalás 😄

<#levele>? Úgy látom, már játszottál vele.
Csak a space-t kell nyomkodni, nem kell semmit variálni. Bioware-esek írták a fórumon, hogy nyugodtan lehet futni vele, nem csalás. De csak akkor lehet vele jól futni, ha te vagy a host, ha nagy a lag akkor esélytelen.

Omega dlc <#levele>

Fpocok
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Eh, elfelejtették Omega elsõ szabályát: Don't fuck with Aria.

Elég gyanús. Volt pletyka róla, h ezzel a dlc-vel LI-vé teszik Ariát.
Én csak most láttam. Nagyon jó elõzetes. Elég globálisnak hat, Alliance csatahajók meg minden. De... Shep és Aria smárolnak?????

Fpocok
Nem csalás. Írtam, hogy csalás? Tudom, hogy nem csalás, de elvileg nem így kellene csinálni. Nem véletlenül lassul le az ember, mikor felveszi.
Szóval én nem is mondtam, hogy csalás lenne 😄

inkább nem szabálytalan, ami nem egyenlõ az így kell csinálnival.
Gyakorlatilag a játék adta lehetõséget használja ki, ergó nem csalás.

Mimasz
Köszönöm a felvilágosítást! ;D

Fpocok
Valahogy két külön gombra kell bindelni a futást meg még valamit. Néztem én is... de én nem csinálom, mert nem szabályos 😄