22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• morzsi555
    " lehet fikázni a BioWare-t, de a Citadel DLC extráit a BSN-közösség könyörögte ki magának. "

Te miről beszélsz, van az a romance/reunion dlc topik a bsn-en, kb 2 tucat ember ír bele hónapok óta. Aztán ott van a befejezéssel kapcsolatos szavazás ahol kb. 70 ezer ember szerint szar a befejezés. De nekem már mindegy, akkor csinálják annak a 2 tucat embernek a dlc-t, ne pedig a 70 ezer potenciális vásárlónak.

"Legalábbis eleget, hogy úgy en bloc ignoráljam a megnyilvánulásaid, és semmiféle hitelt ne adjak neked."

Kit érdekelsz?
  • Vraaanyek
    Neked is igazat kell adjak, valóban jelen van ez a jelenség, ami a "nyomikat" illeti :) én őket is a korábban már említett jómagyar jelenségbe sorolom, ez is tipikus megnyilvánulás, amikor a szar körülményeket virtuális gizdázással kompenzálják, ahelyett, hogy cselekednének a valóságban, csak hogy, ezek általában, velem ellentétben, megnyilvánulásukban is arrogánsabbak és nagyobbat mondóak. De eszemben sincs magyarázkodni :)
  • mastero87
    Morzsika! Ha valaki szeret egy terméket, és ezért megveszi, akkor elmebeteg?
    Én tuti meg fogom venni a DLC-t. Gondolkodás nélkül. Mit kéne rajta gondolkodnom?
    Ez még nem azt jelenti, hogy nem tudok kritikával élni a ME-univerzummal szemben. Sőt. Vagyok annyira intelligens (átlag feletti), hogy a sorok között olvasva is megértsem a mondanivalót, és ellenkezőleg, a kisebb hibákat is megtaláljam, vagy hogy meglássam a BW-féle kreativitás mögött a csilliószor ellőt klisét kissé feltupírozott köntösben. Nem vagyok fanboy. De, ismétlem, mivel minden hibájával együtt nagyon tetszett a ME-trilógia, összességében pedig elégedett vagyok a termékkel, amit a pénzemért kaptam, továbbá az ingyenes multis DLC-kkel is teljesen ki vagyok békülve, már most tudom, hogy meg fogom venni a Citadelt.

ui.: lehet fikázni a BioWare-t, de a Citadel DLC extráit a BSN-közösség könyörögte ki magának. Akkor most ők a szemetek, hogy olvassák a fórumot, és berakják a játékba, amit az ottani közösség szeretne? Ha nem tetszik, ne vedd meg a DLC-t, vagy menj fel BSN-re, és írd be a megfelelő témába a véleményed. De ha csak személyeskedni tudsz, és undorító módon, az internet névtelenségébe burkolózva köpködni, hogy ki az elmebeteg meg a biodrón, és ki nem, azzal mindent elárulsz magadról. Legalábbis eleget, hogy úgy en bloc ignoráljam a megnyilvánulásaid, és semmiféle hitelt ne adjak neked.
  • vg
    De miért zavar téged, ha neki ez a véleménye a dlc-ről? Megvette a játékot? Akkor lehet negatív véleménye is. A személyeskedéshez pedig annyit, hogy MINDEN topicban van valaki, akinek "bejött az élet", "habzsolja az életet", közben pedig egy kis nyomi.
  • Vraaanyek
    Tudom, igazad van, de ugyanakkor nem is a "nem tetszésre" gondoltam, amikor a magyar mentalitással jöttem, hanem magára a megnyilvánulásra!
  • Vraaanyek
    Na, de most félre téve a személyeskedést, bár eddig sem volt bennem rossz érzés, vagy harag!... a lényeg, hogy tényleg sajnálom egyébként azokat, akik csalódtak a végében, mert borzasztóan el tudja bacarintani az egész élményt, pláne egy ekkora volumenű történetnél. Szerencsére én elég fogékony vagyok az elvont cselekményekre, nekem speciel nagyot ütött a vége, persze pozitív értelemben, EC-vel meg aztán kerek is lett, mert elsőre, habár tetszett a vége, kicsit nekem is lecsapott lett, de mostanra teljes katarzis :P
  • mastero87
    Ne gondold, hogy csak magyar tulajdonság ez, a BSN-en is repkednek a fikuszok jó kedvvel, bőséggel. Az EDI eredetiségét elvevő (legalább változtattak volna kicsit rajta, a Kaszások elleni harcban történő beszivárgáshoz, minek kellenek csöcsök, meg magassarkú?) szexboton én is ki lennék akadva, ha nem lenne az egész tartalom ingyenes, és nem lennének benne egyébként nagyon faszipántos dolgok.
    Na, megyek vissza fordítani (Sur'Kesh + Tuchanka alternatív pótlások).
  • morzsi555
    Előrendeltem a Collector's Edition-t, mert nem gondoltam anno, hogy ennyire el fogják cseszni a befejezést. Bedőltem a marketing dumának, ez van. Mindenesetre megérte, mert a multiplayer részével rengeteget játszottam.
  • Vraaanyek
    Nem a Bioware-hez, hanem a Mass Effect-hez, nem mindegy... :) és gondolkodom, hogy megvegyem-e, de ha már szeretem a játékot, megéri egy kis plusz tartalommal bővíteni a játékélményt, még ha néha nincs olyan minőségű, mint maga a játék sztorija, akkor is, pláne, hogy hála, megint csak magamnak, nem okoz anyagilag sem gondot az a 2-3 ezer forint esetenként... :)
    Amúgy meg vérben forgó szemekkel szidod a bioware-t, oszt' neked is ott figyel a gyűjtői... akkor meg mi,hogy?????
  • morzsi555
    Az életem teljesen rendben van, kösz szépen az érdeklősésd. Amúgy szánalmas felhozni ilyesmit ellenérvként egy játékos topikban. És de, elmebeteg fanatikus vagy, ha gondolkoás nélkül megveszel mindent, aminek köze van a biowarehez.
  • morzsi555
    ME3 Collectors Editionöm van és a Skyrimot is megveszem majd és a Skyrim dlcket is ne aggódk ;) De amúgy semmi közöd hozzá hogy ki játszik eredetivel és ki nem. És semmi köze a dlc árához te hülye.
  • Vraaanyek
    ...elnézést a nyelvtani bakikért, fél szemmel dolgozom közben :D
  • Harbinger
    "Throw him out the airlock, commander. Now!"
  • Vraaanyek
    Szerintem kettőnk közül nem nekem stresszesebb és relatíve "rosszabb" az élete :P a lenti megnyilvánulásod alapján legalábbis a - sajnos ma igen csak jellemző - átlag magyar mentalitás halmazába sorol téged, ettől nekem nem lesz se rosszabb se jobb az életem... nagyon szeretem a játékot ez tény, a legjobb játék, ami 26 évem alatt a kezemben volt, de azért hála az égnek, illetve inkább magamnak, nem vagyok egy elmebeteg fanatikus semmilyen területen, inkább habzsolom az életet, és közben olyanná teremtem, amilyennek nekem tökéletes :) kívánom, hogy Te is éld meg egyszer, hogy tudatosan, teljesen kézben tartva éled az életed :) de ez már súlyos OFF, úgyhogy le is zárom :)
  • PiszkosFred
    Te meg habzo szajjal hisztizel, ha barmilyen DLC megjelenik barmilyen jatekhoz, es ne adj'sten fizetni is kell erte. Szerezz jobb munkat ha nem "fussa", es ne fajjon az, ha mas orommel fizet ki 3000-4000 Ft-t erte.
  • vg
    Szerintem nem kell nagy ész, hogy felfogd amit írtam...
  • morzsi555
    De tudunk.

- nem lesz köze se a főtörténethez, se a befejezéshez
    - a befejezés előtt, a cerberus bázis megtámadása előtt fog játszódni
    - randizhatsz virtuális karakterekkel, amit max degeneráltak élveznek
    - lesz lakosztályod a Citadelen, amit berendezhetsz, csak az a baj, hogy ennek semmi értelme, mert végén úgy is meghalsz, a lakosztályod meg felrobban

De te úgy is egy holdkóros bioware fan vagy, aki gondolkodás nélkül megvesz mindent amire az van ráírva hogy bioware. Meg is érdemled, szerintem még pluszba küldjél is el nekik néhány száz dollárt csak úgy. Hülye biodrone.
  • Hoz_Hun
    Na akkor majd együtt álunk a sorban haver. :D
  • Vraaanyek
    Én meg a következő Mass Effect játékot szintén a 0. napon, gyűjtői kiadásban veszem át a boltban, ha 2 órát kell sorban állni is érte!
  • Hoz_Hun
    Miért? Nem tök mindegy mikor nyomod végig a DLCt? Meg aztán bármikor lehet új játékot kezdeni és tolni az összes DLC-vel.
  • vg
    Lehet, az viszont biztos, hogy én a következő ME játékot csak akkor kezem el, ha már az utolsó single dlc is kijött hozzá(még akkor is, ha egy évet kell várnom). Kicsit irigylem azokat, akik most, az összes dlc-vel együtt játsszák végig először a játékot.
  • Vraaanyek
    Gyakorlatilag még mindig nem tudunk semmit effektíve a DLC történetéről, csak a környezetről de már megy is a "jómagyar" fikahajtómű százmilliós fordulatszámon...
  • RAMyMamy
    :/
  • mastero87
    Néhány infó, amit most olvastam.

- a Geth Prime turretje, többé nem staggerel majd, a Hunter viszont továbbra is.

Geth Juggernaut:
    - katona kaszt
    - nem tud vetődni, fedezékbe menni, és futni sem
    - cserébe megnövelt védelmet kap
    - valószínűleg immunis lesz a sync-killekre
    - lesz geth turretje
    - lesz pulzuságyúja
    - a geth turret mellett két új képessége lesz (gondolom ezek egyike a pulzuságyú... vagy az lenne a fegyvere, amin majd nem lehet változtatni? Mert azt mégsem tudom elképzelni, hogy egy Scorpionnal mászkál... meg se bírná fogni )

Turian Raptor Cabal:
    - Vanguard (élharcos) kasztú lesz
    - mindhárom képessége teljesen új lesz, amit eddig sem a multiban, sem a single-ben nem láthattunk (szóval nem lesz Flare, Biotic Protector, meg ilyenek)
    - ebből az is következik, hogy olyan élharcossal lesz dolgunk, amin nem lesz Biotic Charge!
  • morzsi555
    Jessica Merizan
    "Citadel [dlc] takes place mid-game."
  • morzsi555
    "The Alliance Infiltration Unit appears to use the EDI-model as a base. Go figure." link
  • sanya200
    Mindkét tábornak igaza van, nekem pl az a fontos hogy milyen történetet zenei aláfestést tartalmaz, mennyi szerepjáték elem van benne...stb Lehet egy nem világvége történetű dlc-ből is nagyon jót csinálni.Nem kell ahhoz megmenteni az univerzumot megint hogy meghassa az embert.Shadowbroker se az a fajta ahol megint megmentjük a világot, hozzáteszem baromi unalmas már ez a világvége szitu.Mégis nagyon jó lett remek párbeszédek a történet se rossz, jó persze nem oszkár díjas de mégis mindenki imádta sztem.A mostaniért sok az 1200 pont sztem de ha történetileg,zeneileg,szerepjátékialg rendben lesz akkor nem sajnálom rá a pénzt.Sajnos már nem a kiegészítő lemezek korszakát éljük így az ár/érték arány borul de azért az összes dlc-t hozzátéve azért van egy plusz 8h játékidő kb csak hát kicsit drágábbért mint amibe anno egy kiegészítő lemez kerül.Örüljünk annak hogy a multi dlc-k legalább ingyenesek bár a mostaniért nem fizetnék az hótziher.Legalább lehetne pár új map vagy vmi normális totál új játékmód, lehetne assault szerű ahogy megyünk előre nő a játéktér vagy vmi.Karakterből meg fegyverből már dunát lehetne rekeszteni 3/4-ét nem is használom.Meg már egy kicsit túlzásba mentek, ha ilyen soldirok lennének a single-be is mindjárt máshogy alakult volna a történet de mindegy.Én várom azért a single dlc-t pláne úgy ha lesz új bejárható terület a citadellán de akkor remélem az úgy is marad tehát bármikor visszaehetünk a játék elején is vagy shep lakása is remélem ilyen lesz hogy elérhető legyen már a játék elején is.Ez mondjuk jó ötlet a részükről kár hogy nem jutott eszükbe korábban.
  • morzsi555
    Igen, fake volt. http://www.reddit.com/r/MECoOp/comments/1793d1/mass_effect_3_reckoning_multiplayer_expansion/
    Mindenestre sokkal jobb lett volna, mint amit kapunk majd.
  • Evoluti0N
    Áhám. Értem. Köszi.
  • Harbinger
    Nem és inkább linkeltél volna. Operation: Tribute
    Meghallgatták a fanok kérését, hogy állítsanak egy emléket tribute Robin Sachs-nak aka Zaeed Massani. Bár a leírásban nincs említve, de az Avenge rés Inferno Granade-ró ltudom, hogy arra akarnak asszociálni.
  • RAMyMamy
    szerintem (illetve inkább remélem, hogy) nem csak pletyka, ott pl. az egyik multis screenshoton befigyel EDI. ez azért gyanús
  • Evoluti0N
    A hétvégi event neve Tribute. Hm, elég kifejező név. Azt jelentheti, hogy nem lesz több event?
  • Evoluti0N
    Az új DLC-k hivatalos bejelentése előtt valami új fajta co-op módról volt szó, meg hogy hatással lesz rá a single player-ben hozott döntések, vagy a renegate-paragon arányunk, bla-bla. Akkor gondolom, h ezek valami pletykák voltak csak és nem lesz belőlük semmi.
  • Negritis
    remélem a LEVIre fog hasonlatíani a dolog
  • Evoluti0N

Kár, hogy az új TR is 5-én jön, de majd beosztom vhogy az időmet :P
  • RAMyMamy
    james miatt tumblr-en a sok ME fangirlnek állandóan sír a szája, hogy nem lehetett megfektetni. most végre megkapják(?), amire vágytak :D
  • Ryder62
    BSN

Már a topik címe is elárulja hogy a utolsó dlc.
  • Harbinger
    Sokszor mondták már és hogy lassan 1 éves a játék és hát végül felhagynak a támogatással, DLC terén. Remélem patchek, balnasz és multi még lesz egy darabig.
  • vg
    "Ez az utolsó single DLC."

Honnan van az infó?
  • Ryder62
    Most nem tudom mit sírtok. Omegánál nem volt hub. Akkor az volt a baj. A BSN is tele volt olyan kommentekkel hogy lement a dlc és nincs hub, nincsenek side quest-ek, nincs állandó új csapattárs stb ilyen ár mellett.

Most lesz hub (pontosabban a citadel kibővül), lesz mivel elütni az időt, lehet találkozni karakterekkel stb.

+ még sokan akarták jacket, mirandát,kasumit stb karaktereket LI-nek akik épp hogy csak felbukkantak a 3-ban.
    Hülye lenne a bio nem kihasználni ezt.

Majd kiderül hogy milyen dlc lesz.