Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én sose jutottam a Fallout játékokig, de ami nálam nyerõ mint játék - amiket ismerek - az a Mass Effect, BioShock, Half-Life, Halo (mégha Xbox híján az 1-2nél le is ragadok), Dead Space szériák. Bár az Me-t tavaly többször vittem végig, mint a többi játékot azokat se kedvelem kevésbé. Az Me elõnye, hogy több stílusban, classel és tempóban is végig lehet tolni. hiába a "fix" befejezés, attól még hozzá lehet igazítani a karakterünk, nekem eddig sikerült.
Ami még meghjeyegzhetõ az Me játékokra, hogy egyik se lett olyan, mint az elõzõ. Mindig annyit változtattak rajta jó vagy rossz irányban, hogy a 3 játék szinte önálló alkotás. Míg ez sok mai játékról nem mondható el.

Ha valamit nem lehet kiparodizálni, szatírát csinálni belõle vagy csak mókás/jópofa képet/animációt összerakni egy-egy momentum felerõsítésével, akkor az nem jó. Legyen az a film, játék, könyv, képregény. Én több, mint 20 év Transformers fan vagyok, de a stílusos paródiát én is díjazom. Fõleg, ha egyetlen képregény kockához 10 évnyit Tf történelem ismerete szükséges, hogy értsem a poént.

Most pont egy Obsidian rajongónak írtad 😊 Igen a new vegas mint rpg jobb. Teljes körûbb úgy mondva. De a történet, nos nehéz dió. Két kedvencem van a DA😮 és a Fallout NV. De a története elég alap de nagyon jó. Ha nagyon részleteznem kell akkor kitalálható. A Mass EFfect 3 -é nem. De ez izlések és pofonok. Ami megdöbbent még így alkonyat idõszakában levõ Bioware is félelmetes dolgokara képes, nem tudom neked megvan ez az extend cut kieg. ÉN se vagyok nagy angolból de rá tudok hangoldni és értem kb majdnem annyira mint te szerintem az írásaid alpján . ÉS azt kell mondanom a MAss effect 3 története alapból agyonver szinte mindent 😊

Ebben viszont egyetértünk. Mondjuk volt az az összevágott hangos youtube link, egyszer megnéztem és mosolyogtam rajta, díjazva ezzel a készítõ kreativitását, de számomra is többet jelent annál ez a játék hogy poénkodjak rajta/vele.
Én pl annyira nem tudok, kb alapszintû felhasználói nyelvtudásom van. Soha nem tanultam angolul. Azért az alapokat megértettem, meg néhány egyszerûbb részlet is átjött (pl mikor Javik Vega-t ugratja). Biztos hogy közel sem láttam az összes részletet, de sztem a többség azért megvan. Én nem vagyok egyik cégnek sem a csahos kutyája, ha egy játék tetszik akkor nem érdekel hogy ki csinálta. Ha jó a játék, akkor jó. És nekem a Fallout nagyon bejött. Annak ellenére is hogy sokkal több és sokkal alapvetõbb bug van benne mint a ME-ben. És ahhoz képest hogy a Fallout nem egy történet orientált játék, nem rossz maga a története sem. A csapattársak mondjuk a ME-ben egy kicsit talán jobban ki vannak dolgozva, a fõ történet szintén és talán érdekesebb is, viszont ami nekem nagyon tetszett az az openworld, amit a ME-ben pl a történet miatt elég nehéz megvalósítani. Nekem egyébként az a személyes meglátásom hogy a Fallout kevésbé akció orientált mint a ME. (ezt a lövöldözéssel illetve egyébbel eltelt idõ arányára értem) Ami nagyon szúrja a szemem az a DLC oldal, ezen a téren bárhogy is szépítjük, a BW fényévekkel le van maradva. Persze ez is az eltérõ stílus miatt van, mert a ME-nél ígérnek x órát és még a lassabb tempóban haladó játékosok is bõven azon belül végeznek, míg egy Fallout esetén én átlag 8 órás játékidõre emlékszem, de 10-12 óránál kevesebbet még egyikbe se nyomtam bele. Ráadásul az Obsidian féle New Vegas sztem történetben is vetekszik a ME-vel. De ugye ez mind csak az én egyéni véleményem.
*sorry tényleg sokminden nem tetszik az irányból amerre az EA tereli a Bioware-t. De ez a kép ütõt. Nem tudom de erre a játékra egyetlen vicces képes sem tudok nevetni. Mert annyival jobb a paródia lehetõségénél, még így is hogy szinte teljesen akció játék lett hogy nincs értelme parodizálni. Mert úgy is csak az eredeti ugrik be és azon nem nagyon lehet nevetni mert ez nem az a mûfaj 😊

Nem tudom hányan vannak a topicba aki értik annyira az angolt hogy összerakják maguknak ezt a story-t. Nem tudom. Karácsonykor be tudtam fejezni,letöltöttem kedvezményesen. Nos néha vannak illúzióim hogy a Biowaret ma már könnyû überelni, mert a játékaik tényleg nagyon akció orientáltak és kezd kiveszni belõle a többi dolog ami régen jellemezte õket. Nem akartam írni erre a játékra semmit mert nehéz megszólalni utána. De mikor befejeztem akkor csak egy dolog jutott eszembe bárcsak a többi cég csak a 10% tudná annak amit ez a cég. Bárcsak Tod meg a faszkalap kollégája a Bethesdában aki vallják hogy csak a cool dolgok meg a látvány számít, bárcsak csak a tizedét még ennek a nem a fénykorában levõ Biowarenak. De még mindig csak néhány cég van a világon aki partiba van ezzel a céggel. Utoljára ilyen mellbevágó sci-fi storyt a Battlestar Galaticaban láttam de ez jobb.

Vraaanyek
Nekem miért nincs ennyi idõm??? 😄 😄 😄

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Fpocok

NEEEEE... 😄

Parasite Eve 2, best game EVER!

Újabb beteg LOL képek és mini-képregények az ME LOLS topicban. XD

Májbeteg aszári. Vagy õk így szoliznak.

Origin ID: masteroHUN

rEAper logic.. na ennyi..

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I\'m not sure about the universe.”-Albert Einstein

Gyanítom hogy PC, ha nem lehet PC/x-box coop-ot összehozni.
Most már mindent tudunk csak a platformot nem. De gondolom PC.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Üdvözletem!

Ezennel szeretném megnyitni az idei évet egy kis multiplayer versennyel. Gyakorlatilag az elsõ online verseny így házon belül, viszont ez nem azt jelenti, hogy könnyû dolga lesz mindenkinek. A játék, mint láthatjátok, a Mass Effect 3 multiplayer része, a verseny maga pedig, mint egy bajnokság szerûség fog lejátszódni.

Tehát:
Ezúton várjuk 26 lelkes játékos jelentkezését az [email protected] címre.
A levél tárgya: masseffect
A levél tartalma:
-Név:
-Origin azonosítónév:

Jelentkezni február 2-ig lehet, vagy amíg be nem telik az a 26 hely. Utóbbi esetrõl mindenkit idõben értesítünk. Továbbá csak azok jelentkezését fogadjuk el, akik a fent leírtakat követik és válaszlevélben értesültek bejutásukról. Az elsõ mérkõzés pedig február 7-én, csütörtökön 19:00-tól indul.

A verseny menete:
Elõször is a sikeresen jelentkezett 26 fõt február 2-án beosztjuk 2 fõs csapatokba. Majd lesz minden csapatnak 5 napja, hogy mielõtt háborúba indul, megismerje bajtársát és kitalálják közös taktikájukat. A mérkõzések és idõpontjaik mindig, ismétlem MINDIG ki lesznek írva idõben itt az Otherworld Élménymagazin Facebook csoportjában. Ami számít, az a meccs végi pontszám és idõ. A harcosoknak 4 fordulót kell túlélniük. Az elsõ (ami február 7-én lesz) silver mérkõzés. Itt mindenki látja, mennyire megy neki a játék, mennyire sikerült összhangba kerülni, viszont teljesíteni is kell, ugyanis az utolsó 2 csapat kiesik. Következõ fordulóban Gold mérkõzést kell ketten véghez vinni, itt viszont az utolsó 3 csapat esik ki. A harmadik forduló, egyben a legkeményebb, Platinum fokozaton zajlik majd, itt már 3 fõs csapatok lesznek. De két csapat ebbõl a körbõl is kiesik. Végül, egy kis szusszanás, az utolsó mindent eldöntõ küzdelem Bronz fokozaton megy végbe, de csak az idõ fog majd számítani, a pontok NEM (SpeedRun).

Szabályok:
- Minden mérkõzésen személyesen részt fogok venni($a$), mint megfigyelõ. (csalások elkerülése végett + rögzítem a meccseket és a végsõ eredményeket)
- A kommunikáció fontos, skype-on, ingame vagy teamspeak-en keresztül, de nem kötelezõ.
- Csalás esetén az egész csapat kiesik, nem csak a csaló játékos.
- Glitch-ek használata tilos, kivételt képez a tárgyhordozós feladatnál a space nyomkodás. Minden más glitch és hasonló csalás esetén kiesés.
- Nincs megkötés fegyverek,karakterek és felszerelés terén, tehát bárki bármivel jöhet.
- A végsõ fordulónál a feladatok randomsága miatt mindenkinek esélye van egy második próbára. Ez kizárólag a Bronz mérkõzésre vonatkozik.

A nyeremények:
- Az elsõ 10 helyezett egy egyedi relikviával és egy meglepetéssel gazdagodik majd az új Otherworld oldalon.
- Az elsõ egyéni helyezett pedig 1600 Bioware ponttal gazdagodik.

Végezetül a mérkõzések java (ha nem is mind) rögzítve lesz, szóval a harcok után egy kis montázs kerül összeállításra minden dicsõséges és vicces pillanatról. Továbbá a döntõ mérkõzéseket élõben lehet majd megtekinteni Shirin és $a$ kommentálásával.
Készítette: OtherWorld Élménymagazin
Harbinger: assuming direct control. XD

Ma kedd van, ilyenkor van azt hiszem a maintence, plusz ma jöttek vissza awinter break-bõl a BW-sek.

Fpocok
Amúgy mi a fasz van ma reggel a játékkal? Emberek esnek ki folyamatosan.

Fpocok
Ha egy fegyverbõl kinyitottam 10et, meg karakterbõl az összes customizationt, akkor utána randomra adhatja még azt a ládából? Vagy ilyenkor már a többibõl válogat?

Biztos, hogy nem látunk mindenkit (többnek kellene lennie): a 2. rész elején a mentõkabinban 4-6 embert látunk (plusz a többi kabin, aminek nem látjuk a tartalmát), valamint 20 dögcédulát szedhetünk össze a crashsite-nál. Már ez eleve több, mint amit látunk, valamint Jacob szerint a többség megúszta a Normandy szétlövését.
genndy
Egy kísérleti prototípushoz elég. Ráadásul így kevesebb ember tudott róla hogy egyáltalán létezik (ha jól tudom a hadsereg titkos jármûve volt). Meg ugye az 1-ben még jóval kisebb, mint a 2-ben, amikor a Cerberus újraépítette csak a formát tartották meg.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Megírom még emlékszem: az ME1-be megszámoltam a Normandy legénységét, Dr. Chakwas-szal és Joker-rel együtt 22 fõ, leszámítva Shepard-öt és csapatát. Ash és Kadien hozzáadható, akkor már 24.
Én találom kevésnek?

Ryder62

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Nem zöld. Kék. Csak a a ráesõ computer fények végett tûnik zöldnek, ahogy szerintem a 2-ben is. Ott me gugye a szépia HUD és árnyalat véget gyakran még GGrunt szeme is zöld.

Köszönöm a tippet. Tûzfal beállítva és örül. 😊

Darun: Igen leszedtem. A problémám is megoldódott úgyhogy újabb piros pont az sg játékosok fórumnak. Köszönöm.
Azért írtam, hogy szinte. Mert amúgy tényleg. Aki nagyjából népszerû karakter, és a vele való románc nem túlontúl morbid, akkor az LI. Párkeresõ hajó ez, nem szövetségi ^^

A lehetõség adott. De azért a mindenki erõs túlzás. Ráadásul ha valakink nem füttyentesz, akkor össze jön mással (lásd pl Garrus-Tali)
Ryder62
Feladom, ez nekem most nem akar összejönni. Még jó hogy szöveget is írtam spoilerbe és azt sem jeleníti meg :/

Ryder62
Zsír, nem direkt linkeltem 😛

Nah még egyszer:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Azért a vorcha modellek egész jók lettek. Mennyivel jobb lett volna ha a ME2-ben nem ugyan olyan vorchák támadnának, hanem több modell lett volna. Ezt nem tudom miért nem tudták volna akkor megcsinálni.

Valahol az is epic fail, hogy a Normandia olyan mint valami szerelemhajó. Akármerre mész, nemtõl, fajtól, életkortól szinte bárkinek füttyentesz, és kiderül, hogy beléd van zúgva. De ha már LI, akkor Légióval miért nincs? 😄

I'm green, so what? You humans are all racists.

Ryder62
Közben rákerestem és elvileg vannak.

Ez a kép az 1. rész végébõl van mikor segítséget kérnek.

http://images.wikia.com/masseffect/images/0/01/Asari_Commander.png

Minden esetre a BioWare valahogy nem tudja kezelni rendesen a népet 😄 ME3-ba tettek be elõször egy szem female krogant és salariant. Ezen kívûl egy female turiant az omegába.

Hiába ebben a galaxisban férfi uralom van 😄

Ryder62
Most így belegondolva Liarán kívül alig jöttem össze mással. Ash, Kaidan, Tali és Miranda volt csak eddig még. Ez újrajátszások tucatjaiért kiált. Nem mintha indok kéne <#idiota>

Amúgy valamit nem értek. Zöld asarik nem léteznek elvileg. Az 1-ben Shiala klónjai voltak zöldek. Igaz, a második részre õ is bezöldült de elmondja miért.
Nos, Kasumi küldijén a bálon, az egyik padon ott ül egy öreg csóka két zöld asarival. Akkor most mivan?

Bár pl az Omega DLC-ben is feltûntek más színû vorchák, míg a 2-ben ugyan olyanok voltak csak.

Samaránál a poén kedvéért én is bepróbálkoztam, bár ha sikerült volna összejönni vele is inkább visszatöltöttem volna, mert õ spec nem bejövõs. Azért ez a Joker-FemShep így elég gáz. Te vagy a galaxis megmentõje és a pilótád azt mondja: bocs, de én a robot csajokra bukok. Nah ez epic fail 😄
Az nekem is tetszett. Plusz az is, hogy Samaránál is lehet próbálkozni a másodikban és elutasít. Vagy pl. Dragon Age 2-ben is van egy ilyen karakter. Fõleg úgy érdekes, ha az ember nem olvasott, hallott róla és azt hiszi, hogy az adott karakter is lehetséges LI. Reálisabb, h nem tud mindenkit, akire ráhajt, megszerezni a fõszereplõ.
Vicces, hogy a 3-ban meg még Joker-re is rá lehet hajtani, márha FemSheppel vagy. Igaz, elutasít meg minden, de rá lehet bökni a témára. 😄

Ez nem mindenkinek olyan egyértelmû. Nagyon zavaró pl hogy nincs egyetlen olyan "nõi" karakter akivel mindhárom részben össze lehet jönni (a Shadow Brokertõl tekintsünk el, mivel az fizetõs DLC) Tali az egyetlen aki mindhárom részben velünk van, vele viszont nem lehet összejönni az elsõ részben.
ez nekem is furcsa volt nagyon
ha már 2 részen keresztül hûséges voltam hozzá, akkor miért váltanék a 3-ban másra? :C
Nem tudom, hogy a többi karakterrel mennyire van jól kialakítva a románc szál, de mondjuk szerintem Liarával jól meg van csinálva. Szépen átível a 3 részen keresztül. Igaz, h ehhez mondjuk a 2. részben szükség volt a LotSB dlc-re, h normálisabb legyen vele a románc szál, de a 3. rész tele van szép, közös jelenetekkel (nem okvetlenül a kufircra gondolok). Egyedül az volt béna megoldás, h a 2. részben is legalább 1x, meg a 3. részben is 2x megkérdezi, hogy folytatni akarjuk-e vele a kapcsolatot. Értem én, hogy így akartak segíteni azokon a játékosokon, akik váltani akartak Liaráról és úgy akarták megoldani, h nem durcizik emiatt a karakterünkre, de akkor is elég béna volt így, h "százszor" rákérdez.
Ez már ízlés kérdése.
Lehet, hogy túlzás. Én igazából annyira üresnek éreztem az egész románcolós szálat, hogy csak túl akartam lenni rajta, hogy folytatódjék a háború. 😊
Egyébként is, az egész hajón az egyetlen vonzó nõ Traynor, aki erre bejelenti, hogy leszbikus. 😄

Ebben is lehet valami, mert a zenét rögtön felismertem mikor youtube-n hallgattam, elsõre viszont nem sikerült visszaemlékeznem a jelenetre. Bár azt azért nem mondanám hogy valódi érzelmeket nem mozgatott meg, de kicsit én is túlzásnak éreztem.
Amúgy ez a zenés dolog fordítva is mûködik. Néha a zene annyira jó, hogy a jelenet nem érdemli meg. A ME3-ban speciel az I Was Lost Without You az teljesen ilyen volt. Semmitmondó, giccses, curkomázas, de valódi érzelmeket nem különösen megmozgató valami, egy szenzációsan érzelmes, és mégis masseffectesen scifis zenével.

fogatlanul: fo be it!

HL3-ra hûde kíváncsi vagyok... de ha gordOFF lesz, akkor aztán nagyon dühös leszek <#zavart1>
Ryder62
A Half Life jó példa erre. Sztem még a fejlesztõk sem tudják hogy ki az a G-man meg úgy általában hogy merre vigyék a történetet tovább.

Amúgy a Commander-t kihagytad 😄

genndy
dat face! <#nyes>

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

<#eplus2>

Crucibale. Egyébként szerintem minden trilógia ilyen, nincs elõre betervezve minden. Tudtommal a Protheanokat is retconolták. Amúgy a Crucible-ról jut eszembe, hogy bárkinek feltûnt a sok C betûs elem a játékBan? Citadel, Conduit, Cipher, Collectors, Crucible, Catalyst. Nem tudom kihagytam-e valamit, de fura, nem?

Ezzel egyet értek. A zene is fontos, de az csak egy tényezõ. Nem mindegy hogy milyen más vizuális és egyéb hatások érik mellette az embert. Adott esetben pl egy melankolikusabb zene lehet inspiráló is.

Az azért fura lenne ha olyan fizetõs DLC-t adnának ki ami (ismét) módosítana az endingen. Az elõzetesek alapján abból hogy a ME elsõ részének kiadásakor szinte még alig tudtak valamit a folytatásról, a befejezésrõl meg még annyit se, azt jelenti hogy különösebb elképzelésük sem lehetett bizonyos dolgokról, gondolok itt arra hogy kik tervezték a Cruisable-t. Mert nekem az már nagyon erõltetettnek tûnik hogy a három részen keresztül még csak említve sincs, semmi nyomot vagy utalást nem lehet találni, még feltételezések sincsenek, aztán jön egy DLC ami mindent megmagyaráz.
Ez relatív, a soylent Green címû filmbe azt hiszem Mozart vagy Tchaikovsky eg yigen ismert és kelllemes szerzeményét írják, a képi sorok gyöngyörûek, mégis sírva lehet fakadni azon a jeleneten. Nem akarok off-ba mennim aki ismeri a filmet tudja mirõl beszélek.
A lényeg a zene még nem ad (sok) okot semmire és nem függõ tényezõ.