Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SötétBarom
Azt valaki mondja meg nekem, hogy az elsõ részben mire kellett Saren-nek a conduit... Miért kellett azt a szart hajtani végig?

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Sir Quno Jedi
Pedig nem hazudtam neked, sajnos nem lehetünk együtt, hidd el kérlek!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Hiába imádom az ME sorozatot és a Bioware-t, pont ez a gondom velük, hogy az elsõ rész technikailag hihetetlenül elmaradott. A világ egyik legnagyobb és leggazdagabb játékfejlesztõ csapata az akkori kor (talán még most is) legjobb engine-jével ezt tudta csinálni. Pedig elõtte láttuk már a Gears of War-t is. Mivel a számítógépes játék egy vizuális mûfaj nálam egyértelmûen a 2. rész nyer. Ha könyvbe olvastam volna biztos az elsõ rész tetszett volna jobban.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Az elsõ rész hangulatilag nagyobbat ütött, hiszen akkor tárt a játékosok elé egy teljesen új világot a BioWare. Minden újnak tûnt, és minden olyan rejtélyes volt. Viszont technikailag elég macerás volt a játék, gondolok itt a kietlen bolygókra, az irányíthatlan Mékóra (Mako), a bugyuta inventoryra, stb stb.

A második rész technikailag már sokkal összeszedettebb. Igaz, hogy lényegesen akció orientáltabb lett a játék, és kevésbé RPG-s, de ezt sosem fogom elfogadni teljes mértékbe. Az RPG számomra egy szerep eljátszását jelenti, nem pedig bonyolult talentokat, inventorykat, szintlépéseket, stb stb, hanem azt, hogy konkrétan döntést hozhassak. Ergó, bele tudja magam élni az adott karakter szerepébe, hogy az a karakter én lehessek.

A második résznek egyik nagy hátránya, hogy elkezdte elveszteni a misztikus hangulatot, hiszen lassan mindenre magyarázatot kapunk. Kiderült, hogy a kaszásoknak (reapers) az elsõ résszel elmondottakkal ellentétben igenis van kezdetük és van végük, és az is kiderült, hogy hogyan készülnek. Sajnos a legtöbb trilógia gyengepontja a második rész. Ugyanakkor nekem a ME2 is legalább annyira tetszett, mint a ME1. Nem tudnék nagy különbséget tenni.

pxxl
meg a bolygók/épületek ugyan olyanok voltak stb stb, de sztem akkor is jobb volt az elsõ rész mint a második.

All hail the double x!

Az 1.be az inventory volt teljesen elcseszve meg az, hogy a fegyver tipusok csak tulajdonságaikban változtak.

Persze a 2 sokban alulmúlta elõdjét az érzelmi szál mintha teljesen eltûnt volna nem foglalkozik nagyon a csapapattársakkal sem azon kívûl hogy 1x megkérdi mivan és ennyi.Akkor az egyben tetszett hogy a páncélt fegyvert testre lehetett szabni azzal csal az volt a baj hogy annyi cuccom volt a végére hogy mit hogy...stb kicsit sok lett a cucc kicsit egyszerûbb lehetett volna a 2.ben meg túl egyszerû attól hogy befestem rózsaszínre még nem leszek menõ😊Nekem is hiányoznak az egybõl az olyan emberi pillanatok mint amikor összeomlik shepard és a társa önt belé lelket vagy ashley aki verselget elmeséli a törénetét, vagy mikor a húgával beszél és az benyögi hogy de jó faszi kaiden(azért azt mert nõi karakterrek tolom😊, vagy presly kaikad mert sok az idegen a hajón ezek mind mind sokkal emberibbé hihetõbbé tették az egészet a 2-bõl ez hiányzott.

Sajnos ez is igaz, ha nagyon durva akarnék lenni akkor azt irnám "vakok közt félszemû a király" de ez persze nem igaz. Óriási munka van minden BW játékban csak valahogy bizonyos apró de fontos részletek nincsenek annyira kidolgozva (élet a városokban, stb) amiktõl a szerepjáték igazi szerepjátékká válik. Ettõl függetlenül õk vannak a csúcson.

pxxl
jah Radeon HD topikot is telehazudta <#banplz><#nevetes1>

All hail the double x!

pxxl
<#nevetes1>

All hail the double x!

Igaz, hátha pont ez lesz az.

Minden második hozzászólásod valami ilyesmirõl szól. De hát, a hazudósoké a világ...
A rendes neveket NEM kell és nem is szabad lefordítani. Nem csinálunk Jacob-ból Jákobot. A hangsúly itt azon van, ha valakinek van egy eredeti neve, és kap egy becenevet. Ilyen az Illusive Man -> Rejtõzõ fickó. Ezt a nevet ugye a szövetség ragasztotta rá. És pont emiatt a logika miatt nem tetszik, hogy Gruntból Baka lett a második részben, ugyanis neki ez a rendes neve. Oké, hogy nem névnek szánta Okeer, de õ ezt fogadta el névnek.

Ezt egyébként mindig a fordító dönti el, hogy mit fordít le és mit nem. Én azon vagyok, hogyha becenévrõl beszélünk, és van rá egy jó magyar megfelelõ, akkor hajrá. Ne szégyenkezzünk a saját nyelvünk miatt. (Egyébként jó példa erre, hogy az Illusive Man-t minden nyelven lefordították valamire, de Gruntot csak a magyar fordította le Bakára) Azt viszont határozottan ellenzem, hogy a Johnból János legyen. Mert az abszurd.

Nem kell egyik szélsõségbõl a másikba ugrani. Meglehet találni azt az egyensúlyt, hogy mindenki elégedett legyen. Speckó az elsõ rész ilyen volt (leszámítva azt, hogy a Reapert Pusztítónak fordították).

Azé ez a BW fanbojság tényleg húzós téma. Különösen ME szériával kapcsolatban, amibõl az 1 játékmenetét tekintve totál béta állapotú 😄 , a kettõ meg igazi konzolcsõjáték gyöngyszem. Dragon Age nagyritkán eszembejut hogy elõrébb kéne jutni 10%-ról 😄 ....

Szerintem ti imádjátok a körítést, a bioware meg fõleg ahhoz ért.

Sir Quno Jedi
Most tényleg szerelmes vagy belém, vagy hogy leltél meg itt is!??! Kérlek ne zaklass, már másé a szívem...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

tökéletes lehet nincs vagy kevés van de afelé kell menni.

Még mindig nyomod ezt a "lássátok, nekem milyen sok pénzem van" mocskot?
SötétBarom
"olyan nincs hogy minden tökéletes"

De van, csak nagyon ritka. 😊

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Hosszú idõ óta ez az elsõ, hogy valamiben igen büszke vagyok magyar honfitársaimra. Az hogy kiválló munkát végeznek még csak nem is takarja a valóságot teljesen. Le a kalappal elõttük.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Ha manapság felfedeznek egy új bolygót az NEM kap magyar nevet, mint ahogy az újonnan felfedezett csillagok SEM kapnak magyar nevet.

Saren is lehetne inkább "Szeren" vagy... "SANYI", az sokkal magyarosabb, ehh, mindegy.

A magyarított feliratoknál csomó mindent nem lehet ugyan olyan hosszúra fordítani vagy a fordítás eleve magyartalan lenne ezért a fordító "kreatívan" megoldja az ilyen eseteket egy át-magyarítással, na ez az a pont amikor buktad az eredeti játékélményt, nem azt kapod amit a fejlesztõk akartak átadni hanem azt, amit a fordító ad tovább.

Mindegy, engem eredetileg az zavart hogy bár a kommentjeidet jó olvasni de egy külön kódfüzet kell hozzá a béna túlmagyarított fordítás miatt.

Ez így van,a BioWare játékai majdnem tökéletesek.Vegyük a patchek számát:össz-vissz 2.
Az megint más,hogy ami nem jön annyira be,pölö a DaO arról is dicshimnuszokat zengenek😊
Ezért írtam alább,hogy ha megmarad a szokásos BW minõség,ismét nagy game jön.😊

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

Sir Quno Jedi
Biztos elkúrják ezt is, de még elkúrva is üti a többi fost, ami a piacon van, vagy 10x. ÉS ez a lényeg. Így volt ez minden BW játékkal. Nem lehet õket ûberelni, ami nem feltétlen az õ érdemük, de tény. 😄

Én pl. ME1 miatt vettem X360-at aranyáron, Dragon Age miatt 120k-s VGA-t, sorolhatnám. Az õ cuccaikra semmi pénzt nem sajnálok.

Nem lep meg, õk mindig zseniálisak, talán jelenleg a világon az elsõ számú ilyen társaság. (dragon age 2, AC2, AC:Brotherhood videók, stb)
Megnézve a videót játékmenetben nekem egy kidolgozott fedezék-rendszeres, romos városban, csapattal, házról-házra harcoló játékmenet ugrik be az unreal3 engine-nel. Láttunk már ilyet, gears of war😊) Ha ehhez hozzájön a szuper sztori, szuper karakterek, szuper párbeszédek és szuper fejlõdési rendszer akkor megkap(hat)juk a létezõ legjobb játékot. Valahol biztos hibázni fog, olyan nincs hogy minden tökéletes legyen. Ezt ez eddig leélt több mint 30 évem és a játékok közt eltöltött közel 20 évem mondatja.

Elírtam, ME3 trailerét

A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3

A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3

Beperelni valószínûleg akkor lehetne õket, ha Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában megjelent volna a DLC, de nálunk nem. Ugyanis mi négyen vagyunk a Közép-Európai régió, és az itteni kiadásokért az EA prágai központja felel. Ugyanis csak akkor adhatják ki ezt a változatot, ha minden összetevõje megvan (lokalizálva lett az említett 4 nyelvre).

Én valószínûnek tartom, hogy miattunk szívtak a többiek is. Ugyanis Lengyelországban szinte minden lokalizálva jön már ki, a ME szinkronizálva is lett náluk. Csehországban van az EA központja, és ha csehre lefordítják, akkor onnantól kezdve szlovákra is letudják (nagyon hasonló a 2 nyelv). Egyedül Magyarországnál lóg ki a lóláb. Én nem lepõdnék meg, ha rajtunk bukott volna az egész projekt, csak ezt mégsem lehet hivatalosan közölni, mert akkor kezdõdne a flame war Magyarország ellen.

Igen, ezt aláírom, hogy lehessen angol verziót is használni, a magyar mellett. Kinek mi tetszik.

Viszont! Országunkban azért jóval olcsóbb a ME, mert lokalizálva lett. És azért nincs benne angol felirat gyárilag, mert akkor minden külföldi nálunk venné meg jóval az eredeti ár alatt.

Ezt egyszerûen úgy lehetne kiküszöbölni, hogyha lehetne venni egy teljesen angol és egy lokalizált változatot. Mondjuk én úgy emlékszem, hogy volt benne angol felirat, és talán a sku.ini fájlban kellett átírni a HUN-t INT-re.

És valóban botrányos, ahogy a DLC-t kezelik. Nem értem, miért nem képesek arra, mint a DA😮-nál, hogy amelyik DLC nem lett lokalizálva, odabiggyesztik mellé, hogy sorry de ez nem lett lefordítva, viszont minden további nélkül tudod telepíteni, és játszani a DLC-t.

Sir Quno Jedi
Az lehet, de nem szokták. Ergó nem fogod tudni használni a DLC-ket a magyar verzás gammádhoz (amiért szvsz. be is lehetne perelni õket akár, de kit izgat).

a játék legyen magyar feliratos a dlc-ket egyszerûbb lefordítani mint egy egész játékot.

Sir Quno Jedi
Azé remélem nem csinálnak olyan böszmeséget, hogy csak magyar felirat lesz rajta. Ha át lehet kapcsolni angol feliratra (és eleve angol a szinkron), akkor okés. Én ezzel be is szoptam, itt gyûjtögetem szépen a BW játékokat és bizony van amelyik kizárólag magayr felirattal tolható. Nagyszerû mondhatom. Nem baj, meg lehet oldani okosba, de azért idegesítõ.

Amit említettél is, a DLC-s probléma meg a másik. Az hogy lokalizált verziókra nem mennek fel a nem lokalizát DLC-k az botrányos. De manapság úgy tûnik ez a divat. Megveszed, szopsz utána. Mondjuk szerencsére én nem is vagyok a DLC-k híve. Ha nem volt benne az alapsztoriban, akkor utólag, pár órás kiegek. nem izgatnak fel.

Sir Quno Jedi
Hohó, benéztem, hogy mi a faxért toplistás még mindig a totyik, erre ez a szívmelengetõ hozzászólás. +fav!!!!

Van remény, ME3-ra fel!

Ez csak a PC-s változatra igaz. Valószínûleg a lokalizáció miatt fordulhatott elõ, és nem technikai hibáról van szó, hanem sokkal inkább anyagi.

Lényeg a lényeg, hogy a DLC-t ne keverjük össze az alapjáték lokalizálásával. DLC-t akkor éri meg lokalizálni, ha az emberek megveszik. Magyarországon még az alapjátékokat csak-csak megveszik eredetiben, de a DLC-ket szinte egyáltalán nem. Ha pedig nincs bevétel, abból nem lehet finanszírozni a fordítást.

És mivel a fejlesztõk valószínûleg nem szeretnék, hogy egy angol-magyar hibrid játékkal játszanak a játékosok, ezért kitalálták ezt a technikai hiba kamut.

Ettõl függetlenül, lentebb írták, hogy a ME2 eladása eléggé jó volt, sokáig vezette a listákat. Tehát valószínûleg, ha a DLC-ket nem is, de az alapjátékot várhatóan lokalizálják.

Virmire = Vermár

Kapott egy "magyarított" nevet. Vagy nálad az Earth az nem Föld, hanem Earth? A Pluto az Plútó, Venus pedig Vénusz, Saturnus -> Szaturnusz és folytathatnám a sort. Abba gondolj bele, hogyha felfedeznek egy bolygót, hiába kap az eredetileg angol nevet, kap egy magyarosat is, mert a magyar nyelvtan szabályai szerint pl a Virmire kimondva elég hülyén hangzik. Legrosszabb esetben pl a Hardware-bõl lett a Hardver.

boxra se?

Kelet Európa DLC-t se kapott (regedit buherálás nélkül LotSB nem szerezhetõ be), szóval ne nagyon reménykedjünk.

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

Virmire = Verma?

Mi? ENNYIRE? 😄
Oké, most már biztos hogy a ME3-at is angolul fogom játszani 😊

"Egyébként a pásztor az shepherd nem shepard."
klikk

wedge31
Hagyd rá minden ME topicban csinálja a cirkuszt.

Érdemes elolvasni én még emlékszem milyen dicshimnuszokat zenget az elsö részröl meg hogy 6-7-szer végigtolta és hogy az egész milyen epic, stb.

Ahogy kijött a kettes az hirtelen szar lett amihez bottal se nyulna.
Már várom ha kijön a hármas hogy csinál megint segget a szájából...

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

muterodat tolja vigyorogva tovább a MAKO-ban
MIAZ? HOL?

<#hehe>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Beszélni a magyar?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

"Nekem Shep nem volt Shep, voltak hasonlóságok az 1-hez képest, de nem sok. Mindazok után amin átment és semmi, nyomja vigyorogva tovább, még rá is játszik "This is commander shep..." stb.."

MIT???? <#zavart2><#idiota>

"Hát fiam, talán nem kellett volna láncfûrésszel maszturbálni..." Akkor talán nem éreznél így...

<#hehe>

amugy meg ez a kihallgatásra jelentkezz és fakocka szintû dumák...
részleteiben igen de az egy több volt mint részeinek egésze a kettõ hiéba a darabolt tunning nem
Semmilyen reakció? Szerintem legközelebb kicsit figyelj oda a karakterekre, a szövegekre, meg a dialógusokra, ne rohand végig az egészet, és ne ugorj át minden dialógust. Volt ott bõven érzelem, emóció, stb. Shepard és más karakterek részérõl is. Sokkalta több, mint az elsõ részben. Úgy általában, minden karakter jobban ki lett dolgozva, mint az elsõ részben.

Bár felõlem lehet a véleményed akár mi. Hozzászoktam, hogy divat lett fikázni a kettes részt, még ha az sokkal jobb is lett (ilyen és sok más téren), mint elõdje (ahogy Kopiati is kifejtette)...

Abban azért reménykedhetünk, hogy a felszippantott eperturmixból nem T800-as Schwarzeneggereket csinálnak majd.
7 millió halott egy hét alatt? Annál mi is jobbat tudnánk.. a reapereknek össze kell szedniük magukat, ilyen tempóban soha nem végeznének..
varooooooooooos!

anti hero

Elsõ részben én is utáltam, mint valami kötekedõ kisgyerek, semmi sem volt jó neki. Egyedül a második részben változott meg a véleményem róla, de akkor 180 fokos fordulatot vett 😊 Az addigi legantipatikusabb karakterbõl az egyik legszimpatikusabbá lépett elõ.

Hát nagyon remélem, hogy lesz. Az mindig egy többletérzést ad, ha magyarul jön ki egy játék. Viszont ha lesz, legyen minõségi (legjobb lenne, ha kiszerveznék a melót a CD Projektes csapatnak, akik az elsõ részt fordították 😛). De ha csak olyan színvonalú, mint a második rész, az sem baj, még mindig könnyebb abban kijavítani a hibát, mint közel 1 évig dolgozni egy hobbi fordításon (ugyanis brutális mennyiségû szövegrõl beszélünk, a tlk szerkesztõ által exportált fájlban nem sorban jönnek a párbeszédek, hanem össze-vissza, ráadásul az sincs odaírva, hogy épp ki mondja, amit mond, stb stb). És végtére is, akik nem tudnak, vagy nem úgy tudnak angolul, legalább azok is élvezhetik ezt a remek játékot! 😊

Egyébként még nem írnám le a DA2 lokalizációját. Tény, hogy kevés rá az esély, de még van. És ismerve a lokalizációkra adott húzós határidõket, simán lehet, hogy január elején, vagy végén kapják meg a lokalizációs kittet az emberkék, és kapnak 1 hónapot, hogy elvégezzék a melót 😊

Az ME3 megjelenésérõl pedig még nagyon korai lenne beszélni. Ha jók az eladási számok, tuti lokalizálva lesz, legalább az alapjáték, ha a DLC-k nem is.

wedge31
Az biztos mivel mindig kinyirtam nem volt szimpatikus...

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.