22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Kopiati
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Lehet azért a tárgyért kell majd elmenni a 3. részben az Asarikhoz

Milyen kemény lenne, ha PROmétheusz, aki egy protián elhozta volna a tüzet (az "értelmet") az embereknek:) PROmetheusz-PROthián, csak spekuláció, de ősi legendákba sok "igazság" lehet.
  • Hoz_Hun
    Az embereket is és a hanarokat is figyelték, vizsgálták a Protheánok. De nem szigeteltek el semmit. Ilos azért maradt meg mert az első támadáskor a Citadella adatbázisa megsérült és minden adat törlődött az amúgy is titkos tudományos bázisról Iloson. Azután következő évszázadokban sorba kiírtottak minden Protheánt, települést, bázist, beleértva a Marson lévőt is. A Reperek nyílván tudtak az emberekről is a Protheán adatbázisokból, de nem érdekelték őket, annyira primitívek voltak még.
  • Pares
    Kötve hiszem, hogy "csak" megfigyelték az emberiséget. Már az első rész óta tudjuk, hogy a hanarok az Enkindlereket istenítik, akik megtanították őket építeni, szocializálták őket, gyakorlatilag segítettek létrehozni a Hanar civilizációt. A hanar anyabolygó a kódex szerint teli van Prothean épületekkel és egyéb tárgyakkal.

A leak szerint:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Thessia-n, az asari anyabolygón is voltak Protheanok, mivel az egyik legszentebb ereklyéjük egy Prothean tárgy, azt istenítik a legfőbb templomukban

Ebből arra lehet következtetni, hogy az Asarikat is megfigyelhették.

Szóval minden ismert infót összegezve a Protheanok tanulmányozták ezeket a primitív fajokat, és befolyásolták őket, hogy a következő invázió idejére kifejlődjenek, vagy valami ilyesmi.
  • Pares
    Szerinted miért volt egy jéggolyóba zárva a Charon Relay? Minden infót összeadva több mint valószínű, hogy a Protheánok zárták le a rendszert. Nem az emberek miatt zárták le szerintem elsősorban. A marsi bázis valószínűleg hasonló volt, mint az ilosi, hiszen hasonló archívumokat találtak rajta (Cerberus News). Ha 50 ezer évvel ezelőtt volt a Reaper invázió, akkoriban az emberiség még csak a kőkorszakban közepében volt. És mint tudjuk azokból a Prothean golyókból (Mass Effect 1), a marsi kutatóbázisról figyelték és befolyásolták a földi kőkorszaki embereket. Gondolom ez is része lehetett a civilizáció építésének (az összes kezdeti emberi civilizáció ezeknek a Prothean "isteneknek" a befolyása alatt lehetett, egyiptom (piramisok), maják (piramisok), kína (piramisok), stb.). Nem tudták volna felgyorsítani az emberi civilizáció fejlődését, ha még a kőkor közepén kiirtották volna őket a Reaperek.
  • Kopiati
    A lényegen nem változtat, hogy a Marson voltak protiánok, kétlem a beavatkozást, inkább megfigyelés, az első részben volt egy bolygó ahol pont egy ősember emlékeit kapja meg shep "szövegesen". Mivel ott voltak ezért a protiánokat elpusztították, marsi romok közt találták meg az emberek a dolgokat. Mivel pár sort olvastam én is a leaked sztoriból, ahol egy kulcs mondatnál inkább kiléptem, (megvédeni, nem feltétlen jelenti a félturbózást genetikailag:) A több civilizáció éppen lassította a felismeréseket, hiszen a protiánok már az invázió előtt rájöttek, hogy léteznek olyanok akik időnként aratni visszajárnak. Míg a több civ-et inkább csak "váratlanul" ér.

Hoz_hun: A reaperek bár Sheppel kerülnek kontaktba, de az embereket a változatos genetikájuk miatt rabolnak, lásd ME2, Mordin többször említi, hogy túlságosan is sokszínű az emberiség, a többi fajhoz képest, a begyűjtők számára ezért érdekesek, gondolom a reaperek számára is meglepő dolog, ezért próbálkoznak új reaper előállításával, történt valami számokra is meglepő az evolúcióval.

Doom 4: Egy valamit sose felejts el, legbelül minden ember rózsaszín, és lehet olyan pillanat még az életben, amikor inkább lennél fekete.
  • Hoz_Hun
    Ezt honnan veszed?
    A Protheanok valóban rájöttek a Reaperek tervére, de túl későn. Nem tudtak elszigetelni senkit, az is csoda, hogy Ilos megmaradt. Amúgy is semmi szükség az elszigetelésre; a Reaperek nem bántják a fejletlen fajokat. Számukra pont az a lényeg, hogy egy vagy több faj magától eljusson a fejletség egy szintjére, amikor aztán le "harvestelhetik" őket. A Protheánok nélkül (és a trükjük nélkül a Citadellán) az emberiség az enyészetté vált volna (többi fajjal együtt). A Reaperek újkeletű érdeklődése az emberek iránt elsősorban Shepard miatt alakult ki.
  • Doom 4
    És amúgy is, mégis milyen reaper(ha a 2. részből következtetünk) keletkezne, ha belekerülne afrika teljes lakossága! Ilyen hibát szerintem nem követnének el, a kedves reapereink.
  • Pares
    Szerintem nem. A Protheanok rájöttek még az invázió előtt a Reaperek tervére, és mivel akkor ők voltak az egyetlen intelligens faj, eldöntötték, hogy az akkor még fejletlen, de reményt keltő fajokat kicsit felturbózzák. Így például elszigetelték az emberiséget a Reaper inváziótól azzal, hogy jégbe fagyasztották a Charon Relay-t, így az emberiség, és valószínűleg a marsi Protheanok is túlélték az inváziót. Az embereket genetikailag módosították, hogy 50 ezer év múlva, mikor visszatérnek újra a Reaperek, addig biztosan kialakuljon valamilyen fejlett emberi civilizáció, és ezt az összes mostani ME civilizációval megtették. A Hanarok Enkindlereknek nevezik őket, teli van az anyabolygójuk Prothean épületekkel (a piramisok). Ez az egész az Ősi Asztronauták elméletéből szedték ki, nézz utána. Azzal, hogy különböző fajokat segítettek gyorsabban kifejlődni, biztosították, hogy mikor a Reaperek visszatérnek, nagyobb genetikai diverzitás lesz a Galaxisban a fejlett civilizációk közt, és több civilizációnak nagyobb az esélye a túlélésre.
  • Kopiati
    Látom nem játszottál a 2. résszel:) Nem egyszerűen kiirtás, hanem feldolgozás. Közép afrika azért ég, mivel a lényeg, hogy ne legyenek meg a feltételei a túlélésnek (esőredők elpusztítása, felégetése ellehetetleníti az ökoszisztémát) Gondolom Mars itt úgy illene bele a képbe, hogy éltek rajta protiánok, és figyelték az embereket, de a kaszások az egész bolygót lezúzták, azért olyan zord.
  • Pares
    Az embereket nem kiirtani akarják, hanem begyűjteni és egy magasabb egzisztenciális szintre emelni. A többi faj megdögölhet, de már a kettesből is kiderült, hogy az emberek érdeklik őket legjobban.
  • Prof William
    Lehangolóbb lehetőség hogy esetleg mivel ott éppen nappal van nem látszanak olyan jól a lángok.

Amúgy mivel a Reaperek egyértelműen kiirtásra mennek azért első körben szétkapják nagyvárosokat.

Ez viszont most jutott eszembe... Miért szálnak le? egyszerűbb lenne orbitális pályáról mindent szétlőni lent ami településre emlékeztet, aztán leküldeni pár millió huskot hogy befejezzék a munkát. Ha majd minden település elfüstöl akkor igazán semmi esély sincsen a túlélésre.
  • Hoz_Hun
    Sose szoktam ilyet mondani, de ez az a játék, aminél inkább nem eszem, de megveszem. Ez nálam az "Egy Játék Mind Felett". Felőlem akár 30k is lehet az ára, akkor sem rettenek el. Az egyetlen amihez más cuccokat is megvettem (gamer guide, art albumok, zene cd, képregények, regények, még egy pólóm is van).
    Amúgy nincs semilyen más játék, film, könyv vagy bármilyen szorakozási eszköz, amire ilyet mondanék.
  • Kopiati
    De vannak benne a kiszivárgott betából.
  • Kopiati
    Inkább a készítő saját alkotásának tűnnek.
  • Porsche911
    az ME 3-as részek a kiszivárgott verzióból lehetnek?
  • Kopiati
    Hangulatos
  • Pares
  • Pares
    Monty Python, c-c-c...
  • Porsche911
    Ebből Thane-t,Talit,Gruntot és Shepardöt itthon is megszerezheted.
  • Porsche911
    Persze,mert amint leértek a reaperek a magyar székhelyű "nemesfémgyűjtők" rögtön szétkapkodták őket ezért érintetlen :D
  • Kopiati
    Miranda: Olyan mű, mint a játékban
    Dr. habil. prof. Mordin: korrekt
    Garrus: A favágú Turián című csendéletet vélem benne felfedezni, bár a lábai a lebegés érzetét keltik bennem
    Légió: épp a jobbkezes Geth szkanderversenyről érkezik, a 3. helyezettnek járó olcsó kínai puskával
    Shep: a vitiligót a 2130-as évek után sem lehet gyógyítani, de az arcáért külön eltörném valakinek a kezét
    Grunt: ördögvillát formázó kezével fogja a már játékban is aránytalan fegyvert, de mint figura, bennem egy bkv-s biztonsági őr benyomását kelti
    Tali: épp egy kivetítőről értesül, hogy az Újpestet (mert lila a szerkója) kizárták az NB I-ből, a megdöbbenés teljesen letaglózta
    Thane: elég sokat gyúrt a felső testére és úgy látszik a piruláit elvesztette, mert elég fancsali képet vág, de testtartása, épp azt sugallja, hogy Mc Hammer - u cant touch this című számát hallgatja, nem veti meg a klasszikus földi zenét.
  • Optimus Prime
    Collect them all!
  • jarlaxxe
    Fogják vinni mint a cukrot, ennek a szériának a fanjai állnak a legnagyobb geekekböl, elég szétnézni bármelyik fórumon ami a ME-ről szól.
  • Sith
    Nem is tudom... ez azért kicsit tetszik.. :)
  • gosumofo
    új formája a DLC-nek:
    játékboltokban kapható figurák mellé adnak ingame tartalmat is, 8 van összesen, 20 dollár darabja..

de csak éamerikában lesz kapható.
  • Kindred Blades
    Hol, a MAKOn túl?
    Neeem, a MAKO az!
  • Pares
    Egyébként észrevettétek, hogy ezen a képen a Közép-Afrika + Szahara úgy ahogy van lángokban áll, Európa ehhez képest elég jól néz ki... Bár tudom ez csak egy kép, de akkor is...
  • Kopiati
    Spoiler gombot a népnek! 'ala Skyrim fórum.
  • Pares
    Felőlem le lehet cserélni. FYI a jelenlegi fejlécet én csináltam, az akkor elérhető egyetlen valamire való háttérből, ami akkor a hivatalos oldal háttere volt (szóval nem időutazós ). Azóta persze kijött kismillió remek fejléc anyag, de nem volt sok kedvem meg időm Photoshoppal játszadozni.

Amúgy szerintem nagyon jóra sikeredett a tied, nem kell azon semmit változtatni.
  • Pares
    Fuj mi az az izé ott a háttérben?
  • Barnez
    Eddig a tiéd tetszik a legjobban. Szerintem viszont egy olyan banner kéne, ami az egész galaktikus helyzetet hűen tükrözné.
  • Kopiati
    Ajánlom a sajátom:) Már fél éves ezóta jobbat is tudnék csinálni, referenciának a Victoria II fórum bannerjét tudom felmutatni, meg egy weblapét.
  • RAMyMamy
    ez ugyan olyan hatalmas, mint a mostani, másrészt meg no offense, de nem sok munkát látok rajta (hivatalos háttérkép)
  • Optimus Prime
    Nem tudom ki a házigazda, de készítettem egy új és stílusosabb bannert. A méret és pár effekt még változhat, ez csak egy példa, hogy szerintem mi lenne jó. Ami visszaadja a játékot és nem egy időutazás vagy a Reaperek a játékparkban benyomást kelti.
  • Pares
    Az.
  • Optimus Prime
    Végre végig vittem az átkozott Reckoning demót. Egy vulcani csajjal mentem és maxra vettem a grafikát, így már nem is rossz. De félidőben fárasztott így is, ezért elkezdtem lopni, öldösni mindenkit.
  • Doom 4
    Ja ő csak simán nigger volt.
  • Pares
    Hát de ő se raperkedett, meg aztán igazán nem volt nagypofájú, sőt...
  • Cef
    Szerintem Jacobra gondolt az ME 2-ből.
  • Renjike
    Black n yellow , black n yellow