22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Elsősorban mindenképpen rá ahogyan a GTTV adásból is kiderült, ahol úgy rémlik kimondták kerek perec hogy Liara (ha nem, akkor az alatta futó képsorokból egyértelmű volt), de ezen felül lehet nem csak őt találjuk a Marson. :) -
Barnez #4880 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Itt szerintem Liarára gondol. -
Pares #4879 Ha nem is a marson, de biztos találkozunk Mr. P-vel. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az egyik fejlesztői videóban az írónak megbottlott a nyelve és úgy mondja, hogy a "marson találkozunk egy új..öhm..régi baráttal lehet ez az -
Hamár ennyi elmélet született. Nekem is van egy: Illusive Man és Protheanok. :) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Volt szó szóbeszéd szinten egy élő protheai társról a 3. részben, ki tudja Liara mellett kit-mit találunk még a Marson... :) -
Egyébként február közepén, a demóval fog indulni a Cerberus Daily News utódja is, anno ez volt beígérve. -
Am és könyvekből ismerős lehet, hogy sok embernek gyanús volt (globális összeesküvés), hogy az marsi leleteket hihetetlen gyorsan megfejtették (a Földön ma is léteznek írások amiket máig nem sikerült megfejteni, a hieroglifákat is a Rosetta kő miatt) lehet voltak a Marson valakik akik segítettek?! Csak eddig titokban tartották őket?! Március 9-én minden kiderül:) -
Pares #4873 Ugyan ott: Codex. -
Pares #4872 Az utolsó mondaton a hangsúly. De tök mindegy, ez csak részletkérdés, és nem számít igazán. -
Hoz_Hun #4871 Mass Effect Wiki elég pontos. De hogy a codexek külön hol vannak azt nem tudom. -
Hoz_Hun #4870 "In 2149, a science team exploring the edge of the solar system near Pluto discovered that Charon was not a moon at all. In fact, it was a gargantuan piece of Prothean technology known as a mass relay station. The discovery was not completely surprising since the alien station on Mars had mentioned such a device."
Jó, hát hol mit írnak. -
Tehát nem egyenesen a fagyott mass relay-ről találtak információt, csak egy bizonyos "nulladik elemről" amely elvezetett hozzá. Megjötte a kedvem az olvasgatáshoz, mindjárt telepítem az első két részt csak hogy kódexet olvasgathassak. Esetleg az első két rész kódexeit meg lehet találni valahol a neten hogy ne kelljen telepítgetni? :) -
Pares #4868
-
Pares #4867 Nem értem, hogy miért, pedig teljesen logikus... De mindegy. -
Akkor tudom hogyan nézhetnek ki protheaiak... :D -
Pares #4865 "...the discovery of Prothean ruins on Mars, which were home to a small data cache, introduced humans to element zero and eventually revealed the location of the Charon Relay."
Végül is mindegy, fő, hogy a marsi bázis csak adattöredékeket szolgáltatott... -
Hoz_Hun #4864 Oké, legyen :D.
Személy szerint kételkedem benne, hogy a Charon Relay lefagyásához a phroteánoknak van köze, de ez én vagyok. Bármi lehet, míg az írók mást nem mondanak. -
Hoz_Hun #4863 Hát az Ilosi tudosok ezt csinálták. Sőt ők (kódolva) figyelmeztető üzenette kürtöltek szét szerte a galaxisba. -
Pares #4862 Nem tudjuk, hogy hogyan, miért, és mennyi adat veszett el a Citadella megtámadásában. Annyit tudunk, hogy Ilosról nem szereztek tudomást. Ezzel az erővel lehetett akár több olyan titkos kutatóbázis, ami felfedezetlen maradt. Ráadásul a marsiak lefagyasztották az egyetlen Naprendszerbe vezető Relayt, így a Reaperek akár gondolhatták azt is, hogy ezt a rendszert nem fedezték fel. Mindenesetre azt se tudjuk, hogy ezeket a Relayeket aktiválni kell, vagy micsoda. Annyit tudunk, hogy karbantartják magukat, szóval kizárt dolog, hogy magától jégbolygóvá fagyott volna. És az is biztos, hogy Reaperek nem jártak a Naprendszerben, hiszen sehol sincsenek nyomai orbitális bombázásoknak a Marson. Meg merem kockáztatni, hogy a marsi bázison is lefagyasztották magukat a Protheánok, és nem írom le hogy mi miért fog majd történni, még spoilerban sem... :D -
Hoz_Hun #4861 A Relayekről írnak a Plutóról nem (vagy nem fejtik meg). Azt késöbb fedezik fel a tudosók. -
Szerinted ha valamit titokban megcsinálnak akkor fejlegyzést hagynak róla hogy lefagyasztották? Végülis az emberiség találja meg minél hamarabb, hagy jöjjenek a reaperek át rajta. :D -
Pares #4859 A marsi bázisban lévő adatok csak egy töredékét tudták megfejteni, ha emlékeim nem csalnak. Éppen annyit, hogy megtudják, a Charon nem egy hold, hanem egy Relay, befagyasztva. Továbbá a bázisban talált űrhajókat lemásolva sikerült az embereknek megismerni a Mass Effect technológiát. -
Hoz_Hun #4858 Annyira titkos nem lehetett. Egy Citadellai kurtizán lazán mászkál egy földi infót tartalmazó adatkulcsal. :) -
Hoz_Hun #4857 Lehet. Tény hogy le volt állva és be volt fagyva. Lehettek a proteánok, de akkor ennek miért nincs nyoma. A Marsi bázis nem volt túl nagy és ott írnak a Mass Raley-ekről (többek között). Furcsa, hogy arról meg nem hagynak feljegyzést, hogy lefagyasztották és hogy miért. -
Pares #4856
-
Pares #4855 A Charon Relayt a Protheanok fagyasztották le, ez egyértelmű, ennyi. Minden létező infó ezt támasztja alá. A Reaperek sose jártak a Naprendszerben (eddig), hála a lefagyasztott Relaynek. A Prothean bázis meg azért is lehetett titkos, mert eleve az egész Naprendszerben ez az egyetlen marsi bázis az egyetlen Prothean építmény, kötve hiszem, hogy publikus lett volna a létezése az ilyen emberi evolúcióval foglalkozó bázisnak. És mivel titkos volt, ezért valószínű, hogy az információk róla megsemmisültek az inváziókor. Valamelyik CDN hírben meg említik azt is, hogy találtak valami elrejtett kamrát a Prothean bázisban, ahová persze semmi idegent nem engedtek be.
Mindegy, én csak annyit szerettem volna mondani, hogy a Protheanok babráltak jó néhány ma létező civilizációval, köztük az asarikkal, hanarokkal és az emberekkel többek közt. -
A reaper technológia nem áll le magától:) Ők infinite:) Nem win95 fut a relén, hogy lefagyjon, magától:) -
Hoz_Hun #4853 Szerintem leállt magától. Bár ez sem indokolja, hogy befagyjon (1.2 km átmérőben). Valami történt vele. Végül is az Iloshoz vezető Mu Relay-t is kiütötte egy szupernova. Mondjuk az így is működőképes maradt. -
Egy relé nem tud befagyni magától, mert karbantatja magát:) A relé felé közeledő dolgokat kilövi, mint egy űrhajót, az Arrivalban az aszteroidát is megpróbálja kilőni de túl nehéz-nagy, a kicsiket lazán kilövi, Egyik cerberus Network bejegyzésben volt erről szó, hogy valaki vizsgálta a relék körüli port, hogy honnan van, meg milyen idős... -
Hoz_Hun #4851 Miután befagyott biztos nem menntek oda a Reaperek, különben kiolvasszák. Az ő érdekük is az hogy ezeket a Relayeket felfedezzék és használják (meg furcsa lenne, hogy odaslattyognak, lerombolják Marsot, aztán nem használják a Relay-üket, hanem inkább visszakulognak, mert be van fagyva). Plusz nem hagytak volna hátra Protheánokat. Arra is rászántak évtizedeket (századokat), hogy indoktrínált protheán ügynököket helyeztek el protheán túlélő sejtekben, csoprtokban, csakhogy írmagjukat is kiírtsák (elvigyék). Tehát szerintem csak is az után fagyhatott be, hogy ők már visszatértek a mélyűrbe. Az több száz év. Ha a Marsi Protheánok voltak, akkor nekik is sztázisba kellett lenniük mint az Ilosiaknak. -
Hoz_Hun #4850 Azt elismerem, bár semmi nem támassza alá ezt az elméletet a "Protheán fagyasztásról", semmi sem szól ellene sem. Akár igaz is lehet.
Csak furcsa, hogy egyszerre több bolygót és bázist is kihagynak a Reaperek. Hogy egyáltalán föl sem tűnik nekik, hogy lefagyasztják az egyik Relay-üket. -
Azért számít, hogy be mikor fagyott be, mert ha befagyott, akkor a reapereknek "gyalog" kellett odamenni, így nyertek egy kis időt, titkos-nem titkos bázis ide vagy oda.... -
RAMyMamy #4848 irigyellek benneteket, hogy ennyi mindent tudtok a ME univerzumáról :) sajnos én nem rendelkezem ennyi ismerettel, így nem igazán értem az egész játékot, pedig már 4x végigjátszottam mindkét részt :( -
Hoz_Hun #4847 Tök lényegtelen miért volt jégbe fagyva. Annyira vészes nem lehett, az emberek simán beindították.
Arról sehol sem esik szó, hogy a Mars titkos bázis lett volna. Arról sem esik szó, hogy azt nem találták meg. Viszont romokban volt, nem úgy mint az Ilosi. -
Pares #4846 A Charon Relayről is olvastam egy érdekes elméletet, miszerint azt a temérdek jeget, ami ahhoz kellett, hogy a Charon Relayt befagyasztják, a Marsról vitték a Plútóhoz. -
Paresnak igaza van, ugyanis a relék maguktól nem tudnak "befagyni", mert a relék karbantartják magukat, mint a Fellegvár, tehát magától nem alakul ki rajta törmelékmező, mint a Charon relén, gravitáció ide-vagy oda. -
Am a ME3-ban már lesznek női kroganok is :D
Wrex mennyit mesélt róluk anno XD -
Hoz_Hun #4843 Igaz. Ezt valóban mondja Mordin. -
Pares #4842 Mond meg nekem akkor, hogy miért volt jéggolyóba fagyva a Charon Relay? Nincs infó egyetlen másik Relayről sem, ami így lett volna deaktiválva.
A Hanarokat pedig egyértelműen befolyásolták.
Ráadásul honnan tudod, hogy a marsi kutatóbázis nem volt hasonlóan titkos, mint az ilosi?