Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na, azért túlzásokba ne essünk. Nem olyan unalmasak a küldetések. Az elsõben kicsit monoton környezetben játszódtak, de ott sem a történetükkel volt a baj. Szerintem úgy általában semmi különösebb baj nem volt a mellékküldetésekkel. Különben is, utólag könnyû okosnak lenni! 😊
A Normandyval és az ûrcsatákkal nem értem, mi a bajod. Eleve az elsõ részben az eredeti Normandy nem kifejezetten csatahajó. Ha megfigyeled, akkor nem is nagyon harcolt, egyedül Sovereignek adta meg a végsõ csapást, és ennyi. Sok célpont közül nem kellett válogatni. A második részben meg eleve csak egy ûrhajó ellen harcoltál, és a küldetés alatt Shepard parancsolgat is Jokernek, na meg ott van EDI, aki magától megcsinál mindent, csak az a kérdés, hogy Joker minek van ott egyáltalán...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Rengeteg kihasználatlan lehetõség maradt a Mass Effectben eddig, ez nem vitás! Arról nem is beszélve, hogy ahhoz képest hogy sci-fi, komolyabb ûrharcot nem is látunk benne! Pedig szerintem elég ütõs lett volna például ha a begyûjtõknek nem csak egy hajójuk lett volna, hanem egy flottájuk és a földi és turian hadsereg is bekapcsolódott volna a végsõ csatába. Vagy ha nem is a végsõbe, de menet közben lettek volna olyan bejátszások, mint például a Star Trek filmben, halomra lõtt hajókkal és ütközetek nyomaival! Oké, értem én hogy az emberiség volt a fõ célpont, de talán túlzottan is ránk lett fókuszálva az egész Mass Effect univerzum!
Ezzel nem értek egyet.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Azért tényleg szorulhatott volna bele több érzelem legalábbis a 2-ben a dugáson kívül nem volt érzelmi szál,legalábbis a fõhõs részérõl nem.Az egyben pl tetszett hogy összeomlott lelkileg mikor lefoglalták a normandyát, elvégre õs is csak ember neki is szüksége lenne, támaszra meg olyan társakra akikkel kibeszélhet dolgokat.Lehet hogy tökös harcos de a 2-be annyi érzelem szorult bele mint egy tuskóba kb.Melléküldik is elég gyengék az elsõben se volt az a nagy szám.Pl a hajó nem képezi szerves részét a játéknak, jó addig oké hogy azon élünk meg azzal gyûrjük le az ellen hajóját, de másra nem használjuk.Az egyben pl simán el lehetett volna kapni Balakot csak rádiózni kellett volna Jokernek hogy kapja már le az égrõl a hajót ami felszáll, vagy a 2-ben már a horizontnál el lehetett volna intézi a hajót, egy lassan felszínrõl emelkedõ cirkálót lazán el lehet találni, ráadásul nekem addigra már megvolt a jobb fegyver is.Lehetett volna benne akkor több collector hajó is mikor mennyire fostak tõle mikor átszálltak rá a végén megy leszedték mint a rongyot.A történet szempontjából érthetõ meg megmagyarázható a dolog de semmikép sem logikus ha az ember egy kicsit is belegondol.A mellékküldetések lehettek volna sokkal jobbak is, a mostaniaknál még én is jobb történetet ki tudok találni.Pl rabszolakereskedõk megtámadnak egy kolóniát mire odaérünk még ott vannak az emberek ketrecben...stb és meg kell akadályozni hogy elvigyék õket, ehhet kapcsolódó küldi lehetne hogy kiderítjük hol tanyáznak majd a mormandyval szétlõjük a flottájukat, majd a bolygón vagy ûrállomáson befejezzük a többit.És pl mi mondhatnánk meg jokernek mit lõjön melyik hajót...stb elvégre a star trek-be se úgy megy hogy a kormányos találomra lövöldözik össze-vissza erre való a kapitány vagy az elsõtiszt nem?Lehetne pl gyerekrablási történet, vagy mit tudom én de annyira halál unalmasak sablonosak ezek a mellék küldik, annyi hogy mennyé ide vagy oda lõdd szét.
Na kicsit sok lett a szöveg remélem nem bánjátok.

Érdekes lesz ez a harmadik rész, az tuti! Mondjuk számomra az is kérdéses, hogy ha bejutottak a tejútrendszerbe akkor biztos hogy csak a Földet fogják támadni? Mármint szerintem egyszerre akár több rendszert is kényelmesen ostrom alá tudnak venni. Valamint a kapuk manipulálásával teljes rendszereket vághatnak el egymástól, egymás után leigázva azokat! Valószínûleg itt lesz szerepe a Reaper IFF-nek! Akinek a hajója fel lesz szerelve ilyennel, az továbbra is használni tudja a kapukat! A többiek pedig tehetetlenül várják majd a támadást! Mit gondoltok errõl? Bocs a sok üzenetért, csak rengeteg gondolat ébredt bennem!
Kopiati
Shepardnek kb annyi érzése lehet, mint Chuck Norrisnak, vagy Steven Segalnak, valaki rosszalkodik odacsap stb...Egy tipikus hõs karakter, és valószínûleg a hõs karakterek végzete lesz igaz rá is. (Azért szerencsére nem Sims szintû az érzelmek megvalósítása, és ne is legyen😄)

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Szerintetek amúgy a Citadel most már biztonságban van? Csak azért, mert a Keeper-ek ugyanúgy tevékenykednek, mint eddig és ha jól tudom õk tudják megnyitni az állomás "féregjáratát" a mély ûrbe! Igaz ehhez jelet kell kapniuk egy Reaper-tõl. A Keeper-ek érdekesek amúgy, mert ha a Reaperek hozták létre õket akkor még más meglepetéseket is tartogathatnak!
Szerintem a második részbõl kevesebb befolyásoló tényezõ fog bekerülni a bejezõ részbe, mint az elsõbõl. Az viszont könnyen lehet, hogy az itt meghozott döntések nagyobb súlyúak, gondolok itt például a Geth kérdésre. Mellesleg Wrex és a klánegyesítõ tevékenysége sem elhanyagolható, hiszen egy Krogan hadsereg elég ütõs fegyver lenne a Reaperek ellen. Mondjuk ez is inkább az elsõ rész hozadéka. Na majd meglátjuk, de addig is érdemes gondolkozni azon, hogy mely döntések voltak jelentõsek az ME2-ben!
Szerintem amúgy nem bunkó, csak kevésbé lelkizõs! Nem mutatja ki az érzéseit, csak ha valaki kiérdemli! Mondjuk az tényleg nem ártana, ha a harmadik részre kicsit nyíltabban beszélne az érzéseirõl és félretenné a "kemény katona vagyok" arcát!
Egyetértek Sanya!

Tényleg elég idegesítõ, hogy csak Shepard kezdeményez beszélgetéseket. Mellesleg nekem az is hiányzik, ami a Mass Effect elsõ részében volt, azaz hogy a karaktereink beszélgettek egymással bizonyos helyzetekben, pl liftezés közben a Citadel-ben. Szerintem ha nem is sokat, de dob a játékélményen. Újra elõvettem az elsõ részt és bizony sok apró részlet van, amit a második rész ismeretében tudok igazán értékelni.
nagyszerû ötlet lenne szerintem is néha kérdeznek de nem sok

Kopiati
Jah, csak Shepard még ha paragon, akkor is olyan bunkó😊 ember nem kérdez tõle semmit😄

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

<#eljen>
Erre még nem is gondoltam. Tök igazad van. <#taps>
Gondolkodtam ezen a párbeszéd rendszeren és eszembe ötlött valami, az lenne az igazi ha a 3. részben nemcsak egyoldalú beszélgetések lennének állandóan.Azt kéne megoldani hogy ne csak a fõhõs kérdezzen a társ meg válaszol hanem alkalom adtán õk is kérdezzenek már.Mert eddig max annyi volt hogy megkérdik segítek-e ebben abban de másban nem.Pl megkérdezhetnék hogy érzem magam vagy hogy mi a véleményem a csapatról vagy a küldetésrõl vagy milyen volt egy katonacsaládban felnõni meg hasonlóak.Kicsit már uncsi hogy csak a fõhõs kérdez meg von felelõsségre mindenkit de az õ véleményére senki nem kíváncsi.

Az egyben berakhattak volna a végére egy kisebb videót mikor megyünk a vezetõhöz de pont szétlõnek a gethek elõtte és akkor beözönlenek a reaperek mert nem akadályoztuk meg.utána persze vissza lehetne tölteni és újrapróbálni. De az igazán szívás az lett volna ha az erõsítéssel megóvjuk a destiny-t de nem marad elég hajó hogy legyõzze a reapert.Csak akkor ugye nem lenne 2-3. rész😊Vagy elég lett volna az is hogyha sokat szarakodunk a repaer-el saren testében akkor elfogynak a hajóink és game over szintén.

Hát remélhetõleg a 3-asba is beletesznek néhány olyan vagy nagyobb csavart, mint a 2-esben a Collectorok eredetével kapcsolatban, vagy hogy a Gethek többsége milyen is valójában. Meg nagyon remélem, hogy pl.: Legion benne lesz a folytatásban, mert a két rész alatt ez a robot keltette fel bennem a legnagyobb érdeklõdést (na nem úgy 😛)...

Azt majd csak a 3. rész végével látjuk meg, hogy a trilógia teljes történetében milyen jelentõsége volt a 2. rész eseményeinek. Én például biztos vagyok benne, hogy jó pár esemény döntõ súllyal fog bírni a történet kimenetelében.

Remélem úgy csinálják meg a végét, hogy nem csak gyõzhetünk, de veszíthetünk is. Így sokkal nagyobb súlya lenne a döntéseknek. Ráadásul a nem happy end-el végzõdõ filmekbõl/játékokból/könyvekbõl sincs sok, fõleg a trilógiák esetében. Szóval nagyon remélem, hogy a trilógia alatt lehet olyan kimenetelû döntés-sorozatokat is hozni, ami végül is beteljesíti a Reaperek 50000 éves ciklusát...

Én pl simán be merném vállalni, ha az elsõ két rész alatt nem bizonyos döntéseket hoztál volna meg, akkor elpusztul a föld és/vagy a Citadell.

Kongy
Nem hal meg, ahogy Harry Potter sem. Rajongók mit szólnának? Perzsia hercege meghalt a trilógia végén? õõõõ...nem?

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Kongy
Ott legalább volt 1 marha nagy csavar ugye. 😄 A fõgonosz Luke apja. Jaj istenem, ezt spoilerbe kellett volna. Na de aki nem ismeri az megérdemli h lelõjem a poént. 😛

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

az kemény lenne mindkettõ 😄

Ja a 3. részben meg kiderül hogy a harbinger az apád😊
Vagy hogy az egészet csak álmodtad és végig a normany sr1-en feküdtél eszméletlenül mert az arcodba robbant a jeladó.<#mf1>

Egyet kell értenem az elõttem szólókkal. A második résznek rém egyszerû, bugyuta sztorija van. Érzõdik, h csak összekötõ részrõl van szó. A 3. részben biztos minimum elsõ rész erõsségû sztorit kapunk.
MerlinW
A 2. rész fõszálának sztorija: Collectorok jönnek, lelõnek, meghalsz, feltámasztanak, összeszeded a csapatot és megtámadod õket. Azért ez nem nevezhetõ jónak. A többi történés meg ugye csak töltelék, karakter sztorik - amelyek mind jobbak, mint a fõtörténet.

Ettõl függetlenül, zseniális játék persze, viszont a végtelenül egyszerû Csillagok háborújának is kacifántosabb volt a története😊

[merlinw.org]

A 2-ben karakterek tekintetében volt elõrehaladás,érdekesek voltak, jellemfejlõdésen mentek keresztül.Persze néhány emberhez képregények kellettek (Armando Bailey vagy Aria )de összességében a játékélmény, a helyszínek, a karakterek jobban sikerültek.

Fenrir
No, de mi van akkor ha az 1-ben megölted a királynõt, hagyod meghalni a Tanácsot, a kettõben elpusztítottad a Collector bázist, a lázadó geth-eket törölted, Taliékat meg ráuszítottad a maradék geth-ekre? Akkor sok szövetséges nem maradt akik segíthetnének.

A halál csupán a kezdet...

Szerintem a 2-nek is jó sztorija volt, meg jó sok kis minõségi alsztorija, de alapvetõen egyetértek azzal, hogy az 1 ilyen szempontból jobb volt. Ezért számítok arra, hogy a 3-ban az 1 és a 2 elõnyeit ötvözi és megkapjuk az eddigi legjobb Mass Effectet! Na meg legyen súlya az elsõ két játék döntéseinek, pl. 3-ban remélem majd jön a Rachni királynõ és aztán jaj nektek reaperek!
''amúgy a mi generációnk legjobb storyjának végét várjuk ezerrel.''Ez azért túlzás.A második részben nagyon béna történet volt, az elsõ rész ebben sokkal erõsebb volt (és nem azért mert ott volt 2 hely - virmire és ilos- ahol a párbeszédeket nem két feles között itták meg) de ott sem volt olyan bazi erõs.A második rész története a Fallout egyhez hasonlít (hurr durr collectorok=super mutánsok) csak ott hagytak szerepet játszani, ölés nélkül is végigvihetted.Itt meg...nem.

mondjuk nekem is megfelel így nem probléma.

pxxl
felesleges lenne sztem arra pénzt költeni. az úgy jó ahogy van, én most toltam megint végig nemrég, és élveztem végig 😄 most meghagytam wrex-et is pl, meg ilyenek 😄

All hail the double x!

Rage47
<#eljen>
Tényleg jó lenne ha kiadnák az egyet megint de bugok nélkül, a 2. rész szintjére javítva azt.Akkor már lehet az egy lenne a kedvenc😊

A ME2 elsõ végigjátszása után azt mondtam, hogy az elsõ a jobb. De most, h már van egy tonna DLC, így már nem tudom megmondani. A kettõ kicsivel jobb talán. Az elsõ gyermekbetegségei egyértelmûek, a második rész elment 1 próba irányba, szal a harmadik lesz az igazi. Szvsz amúgy a mi generációnk legjobb storyjának végét várjuk ezerrel.

Intel C2D E6600; nVidia 8800GTS 320MB; 2 Giga DDR-2 800MHz RAM; 2*250GB + 1*320GB HDD;

Erre én is kíváncsi lennék, egyrészt az irányítás kicsit nehezebb szerintem,nekem legalábbis biztos az lenne, másrészt pc-n magasabb felbontású textúrák vannak ha jól tudom.De nem biztos.Az egynél így volt a 2-nél már nem tudom.Gépigény meg nem igazán van neki mert minden közepes pc-n elmegy maxon.

JaSoN HuNTeR
2 miért lenne jobb konzolon?

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

mindenképp érdemes az 1-gyel kezdeni.

rpg elemek szempontjából szerintem az 1, élvezhetõség szempontjából a 2. Mind2 nagyon jó játék. Viszont a 2-t nem érdemes elkezdeni az 1 végigjátszása nélkül.
reméljük a pozitív dolgokat.

Reméljük jól jövünk ki belõle. 😊

Érdekes.Meglátjuk mi lesz.

Az EA Hungary tegnap ezt írta:
"A fordítást nem az EA, hanem a stúdió készíti. Mi, mint EA kértük a Mass Effectek lokalizációját, de még nem kaptunk megerõsítést arról, hogy lesz -e a stúdiónak kapacitása a annak elkészítésére. Petíciót hiába írtok, központilag anélkül is megkezdõdött a lokalizáció intézése."

egyetértek nekem mindkettõ bejött, nagyon tetszik. Vannak hibáik de nem vészesek.

Szerintem mind a kettõ jó, bár az egy kicsit bugos meg az írányítás se az igazi de nagyon jó az rpg része, a 2-vel meg pont fordítva van az rpg lett egyszerûbb és az irányítás,akció, grafika lett jobb.Talán a 3-ban egyesítik az elsõ 2. rész legjobb tulajdonságait.

lolSL
pc-n az 1, konzolon a 2

pxxl
1

All hail the double x!

JaSoN HuNTeR
1 vagy a 2 a jobb?

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

jaj de messze van sebaj addig újra tolom az 1-et majd ha meglesz az utolsó dlc a kettõhöz akkor meg azt is újra 😄

Igen.