Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A reaperek nem olyan faj mint a quarian, ember, geth, krogan akármi, hanem õk ''a'' felsõbbrendûek, ergo erõsen megkérdõjelezhetõ, hogy egy ''frissen'' kreált szintetikus faj egyáltalán tudja e értelmezni a köztük lévõ kommunikációt.Az viszont beb@szna, ha a Harbringert a gethek Cthulhunak hívnák.

Kopiati
Csak a nagy hajóágyú az turián tech😊

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Egyetértek veled ebbõl a szempontból a 2 totál el volt kúrva ebbõl a szempontból hogy annyi mindent elárultak belõle hogy mire megjelent a játék már a story nagy részét tudni lehetett.De nem is értem hogy egy rpg-nek mi értelme elõre elmondani a történetét olyan mintha elolvasnád egy film egész történetét majd megnézed a moziba.Totál semmi haszna nincs még üzleti szempontból is jobban járnának sokkal többen megvennék ha úgy adnák le a történetet hogy rejtélyes legyen hogy nõjön a játékosokban a kíváncsiság én azt csináltam volna a 2 helyében hogy csak gameplay videókat adtam volna ki, majd a megjelenés elõtt egy-két héttel bedobtam volna azt ami a teaser trailerben volt.
Addig láttuk volna a gameplayben hogy shep él és virul majd utolsónak kiderül hogy meg fog halni.Na így tuti többen megvették volna ezzel csak fokozták volna a játékosokban a feszültséget, izgalmat és már csak azért is megvették volna.

Az asariak vezérhajója elég durva támadást tudna véghezvinni jó pár olyan üteggel, ami a normandy-nak van!
Az az igazság, hogy sokkal kevesebbet spekulálnék, ha csöpögtettek volna valami infót a reaperekkel kapcsolatban a második részben, de szinte semmi újat nem tudtunk meg róluk és engem ez kicsit zavar. Így izgalmasabb lesz a finálé az biztos, de engem ez a "tudatlanság" most nem boldogít. Shepard állandóan harcol, betesz a reapereknek, de valójában semmit sem tud róluk, csak azt, hogy piszkosul veszélyesek és vissza akarnak térni hogy újra átvegyék az irányítást, rabszolgákat gyûjtsenek, technológiát cseréljenek, stb...
Nem hiszem hogy olyan lenne amit írsz.Meg amúgy se biztos hogy a játék úgy kezdõdik hogy megtámadták a földet csak annyit látni hogy a reaperek megszállják a bolygót azt nem említik hogy mikor.Lehet a végén és az lesz a végjáték lehet akár a játék közepén is.Aztán ki tudja lehet teljesen más lesz mint amit itt találgatunk, elvégre csak ez az egy teaser trailer jelent meg, ez sok mindent jelenthet.Emlékezzetek csak vissza hogy a második rész elsõ teaser trailerébe mi volt.Shepard halott és csak 1 gethet látni n7 armorba.Nekem akkor az volt az elsõ észrevételem hogy az a geth ölte meg.És mi lett a játékban pont az ellenkezõje a geth a társunk lett.Na szóval itt is lehet hogy totál más lesz mint amire számítunk.Persze a lényeg nem változik a föld lángokban, de csak ennyit tudunk biztosan.
Amúgy meg az IFF megszerzése lehetõvé teszi az utazást egy lezárt relén is ha szerencsénk van.A reapereket meg a fellegvárral is meg lehetne állítani.Én dugig raknám azzal az ágyúval ami a normandyn volt és mivel hatalmas masszív szinte elpusztíthatatlan építmény ezért a reaperek se boldogulnak vele egykönnyen ,de még a relékre is pakolnák fegyvert, aknásítanám õket...stb.Vagy akár manipulálni is lehet.Mekkora lenne már hogy pl manipulálunk egy relét és belevezetjük õket egy napba😊Vagy fekete lyukba,vagy visszaküldjük õket a mély ûrbe, aztán jöhetnek megint a hosszabb úton😊

Nekem rengeteg elképzelésem van, hogy hogyan bánunk majd el a Reaperekkel, hogyan jönnek ide a Reaperek, stb. Csak jelenleg kb. 0 információnk van a befejezõ rész történetének fõbb eseményeirõl. Egyedül annyit tudunk, hogy valamikor a történet során valószínûleg a Földet is megtámadják. Nem tudjuk mikor, nem tudjuk, hogy az egész Galaxisban is, vagy csak a Földön, nem tudjuk, hogy hogyan fogjuk õket legyõzni. Tehát gyakorlatilag semmit se tudunk. Ugyanakkor az elõzõ két rész eseményei plusz a novellák és képregényekben látottak és olvasottak alapján rengeteg elméletet össze lehet rakni. Majd meglátjuk, hogy melyik kombináció jön össze. Én speciel nem nagyon szeretek filozofálni ennyi információval, mert nem sok alapja van az egésznek. Nyáron remélhetõleg már más lesz a helyzet. Bár ugyanakkor azt is remélem, hogy nem lesz akkora spoiler áradat, mint a 2-es elõtt volt.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Jó látni, hogy mást is foglalkoztat a dolog!<#wink>
Jaja! Az elsõ részben nem igazán mutattak be más lehetõséget a reaperek visszatérésére, csak a citadel-en való átjutást. A helyzet azóta sem változott, szóval érdekes lesz...
SötétBarom
A naprendszerbe kerülésüket nagyon nehéz lesz normálisan megmagyarázni. Elõre félek, nehogy valami ordas faszság legyen.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Kár, hogy csak páran gondolkozunk, illetve szólunk hozzá ezekhez a témákhoz. Jó lenne több véleményt látni a témával kapcsolatban. Tudom, hogy most még minden spekuláció, de érdekes elgondolkozni a lehetõségeken. Már csak azért is, mert így túl sokat agyalok egymagam és halálra untatok mindenkit.
Legion említette, hogy minden kommunikációt megfigyelnek, nagy valószínûséggel a reaperekkel is ugyanezt teszik. Szóval nem hiszem, hogy bármit is el lehetne titkolni a reaperek elõtt. Maximum ha nagyon kevés "ember" lenne beavatva. Még annyit, hogy gondolom a reaperek hagynak majd légi támogatást is az ûrben amikor támadják a Földet, mert amúgy a földön lévõ reaperek nem túl veszélyesek, mármint a fõ ágyúik a karjaikban vannak amik a föld felé állnak leszállt helyzetben. Azt is valószínûnek tartom, hogy elõbb machinálnak majd a kapukkal, hogy ne érkezhessen támogatás a Naprendszerbe.
Én a tejútrendszerbe jutásukon gondolkozok egyelõre. Ha nem a Citadel-en keresztül, akkor hogyan? Mármint oké, ott az Omega 4 kapu, de az a galaxis közepébe vezet, míg a reaperek elvileg a mély ûrben vannak, azaz a tejútrendszeren kívül. Ezt az elképzelést a ME2-ben látott utolsó bejátszás is alátámasztja, ahol a nagy fekete semmibõl tartanak a reaperek a galaxis széle felé. Én szerintem a turian-ok nem tudnak a reaperekrõl, vagy ha tudnak is, nem hiszik el. Igazi szövetségesként a geth-eket tudom elképzelni, földi harcban pedig a kroganeket és a rachnikat. Mondjuk az érdekes látvány lenne, hogy a rachnik és a kroganak egymást támogatva harcolnának, amikor a kroganak majdnem teljesen kiirtották õket.
Gondolkodtam amit írtatok hogy ugye a taurianok is tudnak a reaperek létezésérõl, csak titkolják.És valószínû csak azért nem avatják be shepard-öt mert így a reaperek is azt hiszik hogy az emberiség és shepard jelenti a legnagyobb fenyegetést.Közben meg lehet hogy a legnagyobb titokban valamire készülnek.De mindenesetre jól megjátsszák ha igaz.Csak fura hogy egy ilyen volumenû információt titokban tudnak tartani se a shadowbroker se illusive men nem tud róla, vagy legalábbis nem említették.Viszont liara említ egy olyat hogy a shadowbrokernek van valami infoja valami fegyverrõl vagy helyrõl amit a reparek ellen fel lehet használni.Mondjuk azért nem kevés hajó van a nagyobb fajoknak, a getheknek 5-10.000 a quarianoknak meg 50.000 hajóból álló flottájuk van, persze ezek nem hadihajók csak egy részük az de akár fel lehet a nem hadihajókat is fegyverezni.Azért ha minden faj minden hajójára kerülne az az ágyú ami a normandynak van már lenne némi esélyünk.Sok lúd disznót gyõz alapon.És akkor még ott a rekni...stb
De gyanítom lesz még meglepi a 3.ban ugyanis sok alvó ügynöke lehet a reapereknek saren csak az egyik volt, a collectorok meg ugye nem ügynökök õk csak eszközök voltak.

<#puszi>

Semmi gond<#vigyor5>
Összekevertelek benneteket😊Így nagy hirtelen.

én kíváncsian várom az újabb dlc-t.

Bízzuk inkább Slashice-ra!<#nevetes1>
A pék bele nem az enyém lett az 1000. hozzászólás pedig úgy akartam.
Gratulálok nyertél egy lehetõséget hogy lefordíts egy videót<#taps>

Jogos! Buta kérdés részemrõl<#vigyor2>
Annak nincs jelentõsége nem kötõdik a dlc-hez az egyik garrus mert õ nincs a felsoroltak között a másik meg legion.Gondolom érthetõ miért nincs ott.Mert nem akarták leleplezni õket, mielõtt megjelent nem lehetett tudni hogy pl legion társ lesz-e vagy ellenség, mert csak annyit láttunk a teaser videóban hogy shepard halott és egy gethen n7 páncél van.Garrusról mondjuk sejteni lehetett ha jól emlékszem feltünt az egyik videóban a megjelenés elõtt csak nem lehetett tudni hogy csapattárs lesz-e vagy nem.Amúgy meg már a megjelenés óta ugyanúgy van titkosítva az új dlc-hez biztos nincs köze.

Amúgy a Mass Effect 2 hivatalos oldalán a Universe fülön belül van még két titkosított karakter. Szerintetek kik lehetnek azok?
A DLC-rõl tényleg jó lenne tudni valamit. Remélem Ashley-é lesz a fõszerep benne.
A PS3-as dolgot én is olvastam. Végül azt hozták ki, hogy Xbox360-on jobban muzsikál, fõleg az "akciódús" részeknél!
Szerintem majd az E3-on vagy egy hasonló kiállításon(nem tudom az összes nevét), addig max szerintem screent kapunk, vagy még azt se.A DLC-re is kíváncsi lennék még semmi info nincs róla.A ps3-as verziót meg úgytünik elkúrták mert a frame eléggé kicsi lett a tesztben láttam hogy nem egyszer leesik 20-25 alá. de gondolom ezen javítanak valami patch-el.Már ha lehet ps3-ra patchet telepíteni.

Miért lenne?Nekem nem szokásom kötözködni csak azért mert más véleményen vagyunk.Csak akkor kötözködök ha sértegetnek.
Most olvasom épp a me2 kódexet és feltûnt 1 elírás a hanar fajra azt írják hogy a tanács tagja😞
Meg egy másik érdekesség hogy a collectorok lebegõ tankja(amelyik a szemével tüzel😊 Képes a teleportálásra is, legalábbis a leírás szerint de a játékban ezt nem használják, pedig akkor jóval nehezebb lenne elintézni.

Kíváncsi vagyok, mikor fog kijönni az elsõ játékmenet videó a Mass Effect 3-ból! Gondolom március-április elõtt nem igen...
"De errõl itt szó sincs (remélem)"

Örülök, hogy tényleg nincs!
"Én csak azt nem szeretem, ha valaki csak azért próbál rácáfolni másra, hogy kötözködjön!"

Na látod, ezt én sem szeretem!

<#lookaround>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

A dinamikus árnyékok elég gyengére sikerülnek a játékok jelentõs részénél. Sajnos nincs ez másként a Mass Effect-nél sem!
Ahány ember annyi ízlés... Én csak azt nem szeretem, ha valaki csak azért próbál rácáfolni másra, hogy kötözködjön! De errõl itt szó sincs (remélem).
Azért remélem a 3-ban megint kitalálnak valami jó kis párbeszédrendszert állítólag sokkal filmszerûbb lesz.
Tényleg tolta valaki 3d-ben a 2-t?Én próbáltam az iz3d-vel meg piros kék szemcsivel de átment akkor a kép szürkébe, nem kicsit,de lehet csak én állítottam be rosszul a progit.Meg nem tudna valaki screent csinálni egy párbeszédrõl akinek nõi karaktere és nvidia karija van.Az árnyékra kíváncsi lennék, atin eléggé fos az arc árnyéka.

Ezért szerepjáték mindenkinek más tetszik benne de ezen nem fogok veled összeveszni, csak mert más a véleményed azért még nem kell hogy haragba legyünk.Egyezzünk ki döntetlenben.<#dumcsi>

Én se szaporítom a szót, csak annyit írok, hogy én pont az ellenkezõjét tapasztaltam/éreztem... <#levele>

Aha.

<#sniffles>

Hogy ne szaporítsam a szavakat csak annyit írok, h minden egyes szavaddal egyetértek. <#eljen>
Nekem az egyben tetszett pl a zúgjon az ég dlc mikor el kell döntened hogy elengeded balakot vagy megmented a túszokat.És ha megmentetted õket és beszélsz a nõvel aki téged segített látszott rajta hogy össze van zuhanva, majdnem el is sírta magát mert a bátyja volt az akit feláldozott azért hogy ne áruljon el bennünket hogy kik vagyunk.Még majdnem én is bõgtem😊A 2-ben is van hasonló rész mikor választanod kell hogy melyik célpontba csapódjon a javelin rakáta a leszállóplatformra vagy a településbe.És annyi volt az egész vége hogy kiírta a gép hogy ennyi.Szerintem az egyben igen is jobb a történet és sokkal több érzelem,dráma meg egy csomó más dolog volt benne mint a 2-ben.A vége is jobban tetszett az egynek nem lehetett tudni shep túlélte-e vagy nem, meg ash/kaiden halála teljesen kiakasztott vagy shep mikor lefoglalják a hajót teljesen ki volt borulva.Vagy Ash mikor verseket szaval vagy a családjáról mesél valahogy sokkal emberibb volt az elsõ rész, hihetõbb volt a karakterek hozzáállása dolgokhoz.Meg úgy az egész jobb volt szerintem, beszéltek egymáshoz a liftben de még a küldetések alatt is sokszor elröhögtem magam.Ahhoz képest hogy a 2-ben a társakba történetébe több energiát fektettek a fejlesztõk még se érzem úgy hogy ez aztán hû de jó.

Az elsõ részben a Virmire meg az Ilos beszélgetés adja magát na meg volt dráma (ezernyi oldschool rpg-s írt errõl,hogy mennyire sikerült, meg hogy érdemes volt e beletenni(ha meg nem ismered fel a drámát, úgy hiszem nem az én hiányosságom)).Az elõdben volt egy köcsög, akit arcon akartál vágni, ez hiányzott a második részbõl,konkrétan (komolyan, ki tekinti fenyegetésnek a reapereket?).

Miért, az elsõ részben mi volt az a sok rejtély meg fordulat? Volt benne egy nagyobb csavar (amikor kiderül, hogy Sovereign egy Reaper). Más nem is nagyon jut az eszembe. Esetleg magukat a Reapereket nevezhetjük rejtélyesnek, de õk a második részben is ott vannak, plusz még ott a Collectorok is, akiket hatalmas rejtély övez. Persze, most már nem rejtélyes egyik rész sem, hiszen párszor kijátszottuk, és kívülrõl tudjuk, mirõl szól, mi történhet benne. De bennem a második rész Collectorjai jobban kiváltották azt a bizonyos rejtélyes fílinget.
Én speciel nem vettem észre semmi olyat, hogy a második rész rövidebb lett volna. Nekem mind a kettõ sztorija ugyan úgy tetszett. Mind a kettõ más volt. Az elsõ rész a bevezetõ volt az univerzumra, a második rész meg a harmadik részre készíti elõ a dolgokat. Ez a pechje a második részeknek, hogy többnyire csak a teljes trilógiát nézve bontakoznak ki teljesen.

Persze most nem akartam szidni a játékot eszem ágában sincs vagy 8-9 éve játszok de ez az egyetlen sorozat ami tényleg tetszik olyan szinten hogy emiatt még a ps-nek is nekiálltam, csak hogy háttereket tudjak csinálni.De a 2. részben a sztoriszál egy kicsit rövid legalábbis az elsõhöz képest meg nincs benne annyi rejtély, fordulat...stb Ezek nekem hiányoznak, egyedül azon döbbentem meg hogy a collectorok nem mások mint a proteán faj egy kicsit átalakítva, de ezt leszámítva a fõsztori abból áll hogy meghalok,feltámasztanak majd visszavágok és elintézem õket.A társak történetei jók de ezt leszámítva annyira nem olyan hû de fordulatos.De ott van a shadowbroker dlc amibõl látszik is hogy egy 2h küldetésbe is mennyi mindent bele lehet zsúfolni, remek történet váratlan fordulatok..stb pl nem gondoltam volna elõször hogy a fantom el árul.

Hehe, pedig a mellékküldetések a mass effect 2 sivatagában az oázisok vagy a mass effect 2 óceánjának szigetei.Szóval a mass effect 2 mellékküldetései nagyon jók, rég kötött le olyan dolog mint pl ezek.
Shepard esete meg tök egyszerû : Shepard egy ikon, egy hõs, egy második Jon Grishom, egy példakép, egy példakatona.Na meg Shepard egy parancsnok, nem az a helyzet mint a KotORban, hogy senki sem a fõnök és úgy vagytok a fasza ûrhajón.

Igaz! Mondjuk az említett segítségek a harmadik részre fognak vonatkozni. A második részre sem ártott volna valami hasonló...
Nem egy-egy karaktert állítottál magad mellé... Pl.: Wrex esetében az egyik barátod lehet a vezére a Kroganeknek. Tali lojalitás küldetésében tanácsolhatjuk a Quariánoknak, hogy menjenek háborúba, vagy ne. Legion lojaliás küldetésében a Hereticeket programozhatjuk át/állíthatjuk az oldalunkra. Aztán ott van Liara, aki az Univerzum legnagyobb információ szerzõjévé vált (Shadow Broker). Eldönthetjük, hogy támogatjuk a Cerberust, vagy nem. És még jó pár másik dolog.

Ezek azért nem kis dolgok szerintem...

<#fejvakaras>

Amikor én játszottam a ME-vel, akkor Shepard még ember volt... És eddig nem igen láttam embert, akinek ezzel baja lett volna. Az egész történet eleve az Õ történetét is magába foglalja, plusz az emberiség galaktikus szintre való felemelkedését éljük át.

Persze, és vannak emberek, akik egy fantasy szerepjátékban is ember harcossal játszanak, aki nemes és igazságos.
Pedig sokkal nagyobb poén egy törpe tolvaj-mágussal vonulni, aki hasra esik a saját szakállában, mert felöntött a garatra.
A szerepjáték egyik alapelve, hogy legyen lehetõséged _szerepet játszani_.
Végül is igen, de mondjuk talán nem ártott volna, ha nem csak egy-egy karaktert állítunk magunk mellé, hanem mondjuk egy egész fajt! Nem akarom amúgy kritizálni az alapelképzelést, hiszen mint ME rajongó nekem is tetszik, amit kaptam, de ettõl még lehet más az elképzelésem, mint a BioWare-os srácoknak! Szerintem ez nem bûn...
Lehetett volna, lehetett volna... De nem volt. Így volt megírva a történet és kész. Most erre nem igazán tudok mit írni. Eleve ha több hajó lett volna, akkor a Normandy valószínûleg nem lett volna elég. Ott voltak azok a kis robotok, amik átvágták magukat a hajó páncélzatán. Különben is, ha valami hadiflottát is bele húztak volna, akkor eleve az egész történetet úgy kellett volna felépíteni.

Szerintem a Földön emberek laknak, és emberek játszák ezt a játékot. Shepard is ember, szóval hol a probléma? Különben sem kapnak kis szerepet az idegenek, sõt... A két rész nagyon elvonatkoztatva a történettõl abból állt, hogy szövetségeseket gyûjtöttünk és barátokat szereztünk, vagy nem...

De lehetett volna kicsit izgalmasabb is azzal hogy nem csak 1 collector hajó van, leszedhettünk volna 1-2-t játék közbe is nem csak a végén.Vagy lehettek volna kisebb hajók is a cirkáló mellett.De most szerinted nem jobb lett volna egy kicsit?Mikor tényleg olyanok vannak a 2-ben hogy leszállok egy bolygón megszerelek egy meck-et összeszedem bele a duracell elemet és a végén kapok 5000 nyersanyagot, vagy hogy javítsak meg egy védõpajzsot, ezek csak arra jók hogy tovább tartson a játék.Láthattad a liara-s dlc-ben is hogy össze tudnak hozni nagyon klassz mellékküldetéseket, de nekem ez annyira unalmas hogy leszállok egy bolygón lelövõk pár arcot és kész, nincs bennük drámai rész,fordulat meg hasonlóak.