Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én is néha belenézek a falloutba, felraktam a new vegast is de csak angol sokat nem értek belõle.De bizonyos szempontból csalódás volt.Nem minden a grafika de azért egy 2010-es játéktól többet elvárna az ember.
Sajnos így év elején meg amúgy sincs semmi game majd márius körül jön 1-2.Most egyedül a dead space 2 jön meg a tdu 2 és utána márciusig csönd.

Tényleg nehéz összehasonlítani ezeket. Nekem kicsit jobban bejön a szabadon járkálós stílus. Fallout, Oblivion, Gothic sorozat megunhatatlan.
Most pl újra a gothic 3-mal játszok, feltettem az 1.74-es community patchet. Inséges idõk vannak...

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Hát ott van pl a fallout az is rpg de abba meg azzal megy el a rengeteg játékidõ fele hogy eljutsz a pontból b-be.Rengeteget kell kutyagolni néha találsz pár ellen útközbe, vagy mutánst és az is unalmas egy idõ után.Nekem 90h után már elment a kedvem tõle.
Meg ne hasonlítsatok már egy Sci-fi rpg-t egy közpkori vagy hasonló rpg-hez.Technikailag sokkal nehezebb megoldani a sci-fi rpg-t.Nézzük csak miért vegyük pl a falloutot egy helyszínen játszodik igaz az elég nagy, DE tökegyforma az egész lerobbant épületek,hidak,sokat kell mászkálni...stb.A sci-fi nél más mert nem egy adott helyszín van most hogy dolgozzanak ki 500 boylgót úgy hogy mindegyik egyedi legyen meg alapból úgye ûrhajóval mész.Teljesen máshogy épül fel a 2 játékmenet.A falloutban 1 nagy terep van de a me-ben ezt nem lehet megoldani ezért van szétbontva kisebb pályákra, helyszínekre.Meg emiatt rövidebb a játékidõ is.Amúgy meg a fallout se szól másról felveszel egy küldit elmész ahova küldenek közbe szénné lösz midnenkit, odaérsz szétlõsz mindenkit és ennyi.Ez se szól másról csak arról hogy mész és lõsz csak a környezet más.

SZEG007
valoban a Mass Effect nem a legjobb példa , de ott a Dragon Age amit 5x végigjátszottam nemugy mint a Witchert amivel tuti nem kezdenék ujra játszani
Azért Witcherbe is lazán félisten az ember csak toljál be pár potit olajozd meg a fegyvert és mindenki két ütésre eldöl😛
Egyébként a Witcher 2 ettöl függetlenül nagyon igéretesnek tünik, mert pont azokat a dolgokat nem fogják eröltetni elvileg ami miatt elsö részt nem kedveltem igazán, és végre talán jobb karakteranimáciokra is lesz pénzük.

Kopiati
Igen, csak mondjuk egy fantasy rpg-nél meg van az a luxus, hogy kicsi az ismert terület, relatíve, meg egy bolygón játszódik, vagy szigeten, kontinensen. Egy sci-fi rpg-nél vagy a Földön játszódik, nagy helyen, vagy szétszórják sok kisebb, de akciódúsabb térképre, és egy egész galaxist próbálnak meg küldetéssel feltölteni, és a téma miatt, nincs idõ 90 órát kitöltõ mellékküldetésekre.

A két játék amúgy is más kategória. Nem értem egyébként mi a gond a leszállsz és lelõsz, gomb megnyom-lõsz felállással, manapság ez a trend (ha nem tetszik meg nem kell játszani😛), meg a Mass Effectben amúgy is két lövöldözés között alakul a sztori, egy fantsy rohangászós rpg-ben pedig a rohangászás közben, az erdõ lootolása stb.😄

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

SötétBarom
És ha nem rpg, akkor mi a fasz van? 😄DD

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

A mass effect akció része teljesen "csõ", ez igaz.

Van benne valami. A Mass Effect (fõleg a második rész) küldetései egy kaptafára epültek. Leszállsz valami bolygóra és mindenkit lelõsz.
A Witcher-ben az tetszett a legjobban egyébként, h végre nem a világ megmentése volt a cél.
Sztem megegyezhetünk abban, h mindkettõ játéknak megvannak a maga hibái.
Engem a Mass Effect világa jobban megfogott, van akinek a Witcher tetszett jobban. Embere válogatja.
Tudod, a mass effect 2 jószerivel arról szólt, hogy ledobnak egy dungeonbe, ott lõj le mindenkit, a dungeon végén meg egy baszomnagy boss.Legnehezebb szinten se volt kihívás.A párbeszédek meg paragon/renegade úton se hoztak teljesen más irányt, mindenképp végiglõtted a galaxist csak, hogy leírhasd mindenhova, hogy ''Igeen, jól odacsaptam a collectoroknak,senki nem halt meg és talival feküdtem le.''Persze élvezetes volt a harc, na de bazdmeg, ne próbálják ezt RPG-nek eladni.
Witcherben meg egyáltalán nem voltál félisten, rendesen kellett mászkálnod mint egy rpg-ben -segítek, a mass effect 2 nem nagyon az- és érdekesebbek voltak a küldetések annál, amit a mass effectben (egy vagy kettõ, lényegtelen) mûveltek.Persze a technológia meg a harc nevetséges volt de így is az utóbbi évek egyik legjobb rpg-jét (az majd a skyrim lesz, haha) tisztelhetjük benne.
Mondhatnám, hogy nem látjátok a fától az erdõt, de egyrészt leszarnátok és most jön az, hogy ''de Fedex, meg amúgyisegyszarjátékmert...''.

SZEG007
kicsit offtopic, de hozok egy példát: valki lédércé változott, és lekéne szedni rolla ezt az átkot hogy a tulvilágra távozzon, ehez 1. NPC kiadja küldinek egy fogadoba 2.faluba beszélek valami boszival 3.tükördarabokat szedegetek szétszorva egy mezön 4. elviszem a kovácshoz faluba kovács aztmondja jöjek vissza késöbb 5. megint átsétálok máshova 6. viszasétálok megkapom a tükröt 7. megyek a mezöre persze kurvára semmit nem ért a tükör 8. viszasétálok a faluba boszihoz 9.fogadoba megyek a trubadur barátomhoz 10. megyek megint a mezöre hogy valami balladát mondva végre elhiggye szegény lélek hogy már halott és eltakarodjon 11. de persze trubadur barátomra várni kell mert bugos szar az egész viszasétálok valami tüzhoz várok egy picit 12. trubadur barátom megjön végre végeztem egy szaros questel kitudja hány kilométert futkorászva azt hittem a quest végére hogy szétverem a bilentyüzetet, és ez csak egy a sok küzöl mert az egész játék erröl szol, persze MAss Effectben is van ilyen pl:: szkenneld a keepereket küldi, vagy kettöben a bolygo szkennelés, de nem kötelezö. Witcherbe pl.: enélkül a küldetés nélkül nem is juthatsz tovább, de kb az összes küldi ugyanerre a sémára épül és tulajdonképpen mesterségesen huzzák a játékidöt benne 40-50-60 orára ugy hogy futtatnak egy zsebkendönyi területen körbe körbe mint valami vakegeret. Ja hogy közbe volt egy jo storry, szuper kár hogy nem tudtam rá koncentrálni mert a küldetésektöl idegbajt kaptam.

Nekem tetszett a Witcher, nem rég kezdtem el másodszorra. Azonban SZEG-nek sok szempontból igaza van. Gyenge szinkron, az MMORPG szerû szedj össze ennyi-annyi dolgot küldetések. Ráadásul a Mass Effect után a nulla arcanimáció egyenesen nevetséges (mindkettõ 2007-es játék), a sok egyforma kinézetû karakterrõl nem is beszélve.
Egyébként eddig is kultúráltan beszéltünk. Mindenki elmondhatja a véleményét. Ne kezdj flamet ezzel a szakállas segglyuk szöveggel.
Sir Quno Jedi
No az még nagyon szupi volt. Teljesen egyedi gamma.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Alpha Protocol

wedge31
Ezzel a Witcher véleménnyel nagyon egyedül vagy, de a vélemény olyan mint a seglyuk, az mindenkinek van...

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Hát igen ahány ember annyi vélemény.Néztem errõl a jelenkori rpg-rõl videókat meg elolvastam a cikket a gamestarban de nem nyerte el a tetszésemet.Valami cia vagy fbi-os fószerrõl szól, most nem jut eszembe a játék címe.
De a mass effectel se azért kezdtem el játszani mert rpg hanem mert sci-fi,elõtte nem játszottam még rpg-vel ez volt az elsõ de azóta már játszottam a fallout 3-al is.Hiába gagyi a grafika lekötött de olyan 90h játékidõnél járok és már unom.Minden fegyver megvan meg küldetést se találok, már a legmagasabb szintet is már elértem, felfedeztem az összes helyet és már nincs mit csinálni.Néha játszok vele de csak bolyongók lelõvök pár rossz arcot és ennyi.

SZEG007
Witcher 2 lesz ezek közül egyedül feliratozva valoszinüleg, bug mindegyikbe lesz, és tippem szerint a Skyrim, és a Witcher lesz a legbugosabb ezek közül, Red Dead Redemption pedig optimalizálalan lesz mint a GTA is volt aztán majd talán patchelik.
Amugy Witcher elsö része valami eszméletlen gagyi volt a rengeteg FedEx küldetés miatt, én konkrétan 3x kezdtem neki mire végigjátszottam, elsö alkalomal már a 2. fejezetnél feladtam, ez még 2007-ben volt 2009-ben probálkoztam vele ujra, és a 4. fejezetnél készültem ki a sok A-bol B-be rohangálos küldetéstöl, és most 2011-be végre végigszenvedtem. Reméleme 2. részbe javitank ezen mert Witcher 1 az szörnyü, és nem csak a gány küldetések miatt, hanem szinkron miatt is mind a magyar, mind az angol szinkron tiszta gagyi, karakter animáciok szintén azok leszámitva harcot.

Van mikor az életben is az almát a körtével kell összemérni és úgy hozni döntéseket. Ez csak egy kis játék volt a gondolatokkal. Se több se kevesebb.

így van mondjuk nekem bejött a Witcher, meg szerettem az rpg játékokat. Jól mondtad ízlések kérdése

Sir Quno Jedi
Ez ostobaság. Ezeket a játékokat nem nagyon lehet összemérni, mert mind egyedi stílusú. Én is várom mind1iket, de eszem ágában sincs õket versenyeztetni etéren. 😄

Bár az tény, hogy az ME2 kicsit kiábrándított az ME1 után.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Én a vadnyugati játékokat szeretem a legjobban (szeretném) (meg persze az RPG-t) de nem vagyunk elkényeztetve.
Szerintem ha játszanál a witcher-rel (full magyar szinkron!) fél óra után abba se tudnád hagyni.

Hát ízlések és pofonok én egyikkel se játszottam még mármint az elõzõ részeikkel pl witcher.Én sci-fi rajongó vagyok és igazából baromira nem köt le a 2vh elõtti korszak se a középkor se az azelõtti az assassins kreddel se játszottam, egyik részével se meg dragon age-el se.Egyszerûen nem szeretem azt a kort.Biztos nagyon jó tényleg mindegyik de egyszerûen nem köt le meg úgy nem is érdekel, bár lehet kipróbálom valamikor a dragon age-t.Sajnos sci-fi rpg bõl nagyon kevés van vagy nem tudok róla.

Nézelõdtem a magyarositások portálon és látom kirakták a peticiónkat.Tegnap elõtt került fel bár lehet nincs már értelme a múltkor halottak után.Azért belenéztem 1700 aláírás van eddig.Bár szerintem jóval elõbb kellett volna kirakni azrlõtt mielõtt az ea reagált volna rá.

Izé, az ilyenek bejelentésekre szokták a blogot használni fórumok helyett, nem?Flamenek meg szvsz gyenge.

Amióta megtudtam, hogy a Red Dead Redemption megjelenik PC-re külnösebben nem izgatnak a MassEffect féle férc-mûvek.
Ha választhatnék, hogy az idei megjelenések közül mi legyen rögtön most a kezemben, ez a sorrend (feltételezve, hogy mindegyik jól optimalizált, bug-mentes és magyar feliratos):
1.Red Dead Redemption
2.Witcher2
3.Elder Scroll V - Skyrim
4.Mass Effect 3

igen ezt a videót én is láttam érdekes.

Itt a 3. rész debut trailere azzal a különbséggel hogy pár helyen megvan állítva és kommentálják feliratokkal érdemes megnézni én sokat nem értettem belõle ugyan de nektek jó lesz.
video

remélem tényleg meg fog jeleni akkor.

http://comics.ign.com/objects/080/080869.html

Hol olvastad egyébként csak mert megnéztem a kiadó oldalát de nem láttam😞

azt már kibírható nagyon jó lesz mivel foglalkoznom 😊

Kopiati
Jee, egy újabb szemeszter...

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

király az mindjárt itt van😊

február 16-án jön a második kötet.

Kopiati
De azért fejni kell a ps3as tulajokat, 2-3 dlc bõven belefér.

A Lair of the Shadow Broker elõtt mondták, hogy lesz még 2 DLC. Nos kijött a LotSB, szóval már csak egy marad. És úgy mondták, hogy az a DLC majd összeköti a ME2 történéseit a ME3-al. Hogy mikor jelenik meg? Szerintem valahogy nyár végén, Augusztus, Szeptember, de az is lehet, hogy még az elsõ negyedévben.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Akkor gondolom mostanában nem lesz dlc majd valamikor a 3. rész megjelenése elõtt😞
pedig úgy várom már, de ha már csak 1 lesz legalább legyen hosszú ne egy 2h-ás.Legalább egy 3-4 vagy akár 5h nagyon jó lenne felõlem kérhetnének érte 1200 pontot is.Mivel elvileg úgye arról volt szó hogy még legalább 2 vagy 3 dlc lesz de gondolom nem fér bele az idõbe mivel év végén jön a 3 és arra gyúrnak rá gondolom.

Kopiati
és a dlc-k elött egy héttel újraindul, majd utána egy hétig megy, ilyen periodikusan, és a 3 megjelenése elõtt ismét újra indul.

Nem hiszem.Legalábbis nem tudok róla.Szerintem kell 1-2 hónap mire megjelenik az új.

nyirog
köszi a á válaszokat és a képregényt. Angolúl esetleg már kijött a folytatása?

Jaja, sok érdekes dolog meg lett itt említve. Ez egyébként azt hiszem a Cerberus Networkel egy idõben indult, és valami olyat is mondtak, hogy egy idõre meg fog állni, aztán közvetlenül a ME3 elõtt lesznek hírek, amik összekapcsolják az eseményeket. Egyébként jó pár olyan dolgot is megemlítettek, amik szerintem visszaköszönnek majd a ME3-ban, sõt elég nagy potenciált is látok bennük. Például egy idegen hajót találtak, ami legalább 8000 éve tengõdött az ûrben. Teli volt szuperszámítógépekkel, amin egy AI volt. Ez az AI mûködtette a számítógépeken lévõ "Mátrixot", amiben az AIt készítõ fajnak az összes egyedének a tudata be volt töltve. Tehát egy virtuális világban éltek. Nem akarom az egészet leírni. Itt egy Wiki-s cikk, ha érdekelne valakit.

Egyébként a mai hír is érdekes:

01/24/2011 - Paper Suggests Mass Relays Predate Protheans

“Historians and astronomers alike are abuzz tonight over a new paper published by Dr. Amanda Kenson of the University of Arcturus. Her team claims that by testing the dust trapped in the gravity wells around a mass relay, and comparing its composition to that of dust clouds in the same system, scientists can create a timeline of when the relay passed through the dust. Her conclusion? "Only a small fraction of the mass effect relays date back 50,000 years," she writes, "The majority are far older, indicating they were created by a species predating even the Protheans." Dr. Aurana T'Meles of the University of Serrice met the information with skepticism: "While Dr. Kenson's methods appear sound, the asari tried a similar procedure centuries ago and discounted it. What civilization could have spanned the galaxy for not thousands, but millions of years? If this were the case, we should have found mountains of evidence of their passing. Where is this species now?"”

Haha! Ezek még mindig csak azon tépik magukat, hogy a Protheánok építették-e a Mass Relayeket. Te jó ég, hogy ezek hogy le vannak maradva. Kiváncsi vagyok az arcukra ezeknek a nagy okosoknak, amikor kiderül, hogy hogyan melléfogtak...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

*Pontosabban a történelem nagy csatáiról.

MerlinW
Cerberus Daily-n minden nap lehet olvasni a ME világáról érdekességeket - gyakorlatilag itt bõvítik az ME univerzumot - többek között az SSV flottáról is. Tegnap is volt szó a Budapestrõl.

[merlinw.org]

MerlinW
Az SSV-k a flottahajók nevei. SSV Cairo, Warsaw, Budapest, stb. Inkább enciklopédiai, mintsem játéktartalom. A cirkálók városokról kapták a nevüket, a csatahajók hegyekrõl (Fuji, Everest, stb), a fregattok történelmi helyszínekrõl, a szállítók pedig híres emberekrõl.

[merlinw.org]

képregény
Az SSV Budapestrõl meg én se tudok többet csak amit írtak, hogy dlc lesz-e vagy a 3. részben lesz nem tudni.

nyirog
hali, most olvasgatom a kommenteket és lenne 2 kérdesem 😄:

1: mi a tosz ez az ssv budapest pontosan, elolvsatmaa cikket de gõzöm sincs h ez dlc, meg hogy egyáltalán valódi-e o.O
2: illusive manes képregény már lekapható vhonnan?

elõre is köszi

Kopiati
Nekem a történet volt az elsõdleges, nem a férfi-nõi karakter😄 Mondjuk a renegát nõ az odab*szXD Olyan dumákat lenyom, mindenkit, lelõ, stb...

Nem inkább Shepard kisasszony😊
Mondjuk az elsõ rész végére már nem tudtam több pénzt összeszedni, kifektettem a számlálót mert megállt 10 millánál.
Dögös Shepard Kisasszony😊

Kopiati
Áprilisban fog megjelenni a 2., így olvastam a hétvégén.
Amerikában már elõrendelhetõ a 4. regény is.

Nekem az elsõ könyv tetszett, jobban meg lehet érteni/utálni Saren karakterét, és azt, hogy milyen teljesítmény volt számára a Fejedelemmel való kapcsolat kialakítása, és azt is elhinti, hogy a fantomoknak mekkora pénzügyi hatalmuk van, valószínûleg Shepard úr is részvényes itt-ott😛
Lényegében megtudjuk miért is nem lett Anderson fantom😊

Mass Effect Felismerés.Az elsõ mass effect regény ami az elsõ rész elõtt játszodik 20 évvel.3 könyv van jelenleg, már mindegyik rég megjelent persze csak angolul.Magyarra az elsõ kötet 2010.dec.1-én jelent meg a második rész pedig már fodítás alatt van az állítólag olyan március körül jelenik meg.

Nem volt olyan rossz, de olyan kiemelkedõ sem.Nekem a Dragon Age könyv sokkal jobban tetszett.