Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem a Mass Effect elsõ részének grafikája is megfelelt. Mármint nemrég vettem elõ és szerintem egyáltalán nem rossz. Igaz a textúrákat ultra magasra kellett állítanom ahhoz, hogy igazán élvezhetõek legyenek, de ettõl eltekintve nekem bejön. A grafika fontos, de nem a legfontosabb. Ha jól van felépítve a játék, akkor az ember hajlamos is megfeledkezni a kisebb-nagyobb grafikai hiányosságokról. Arról nem is beszélve, hogy néha annyira realisztikusra próbálják megcsinálni a grafikát, hogy épp ettõl válik kicsit un realisztikussá. Amikor másodpercenként kapod a különbözõ fény és egyéb effekteket akkor úgy vagyok vele, hogy ez talán már több is, mint ami a valóságos kategóriához kellene, illetve beleférne.
Hát nekem nem kell hogy hiper szuper graf legyen én elsõsorban a történet miatt szeretem de néha illuzioromboló tud lenni mikor az arc kidolgozása kicsit gyér.De majd talán a tech 5 motor megoldja a problémát egyetlen nagy textura az egész pálya és a gépigény fix a részletesség pedig csak a fejlesztõkön múlik.Vagyis ugyanakkora lesz a gépigénye ha iszonyat részletes lesz mintha ronda lenne.Legalábbis ezt hallani róla.De egyébként nem véletlen volt nagy siker a plant vs zombi hiába a rajzolt grafika a játékélményre gyúrtak rá és ez meg is látszott rajta, én ugyan nem toltam vele de láttam milyen és nagyon sikeres is lett.Ebbõl is látszik hogy már talán kezdünk abba az irányba menni ami elsõsorban a játékmenetre hajaz és nem a grafikára.Elõbb utóbb úgyis elérünk egy szintet aminél már nem lesz tovább és akkor ki kell találni mást.Ezért is vannak egyre jobb játékok konzolra mert ott fix a hardver és a játékmenetre mennek inkább rá, pl mario galaxi 2 jó dedós game de nagyon sokan szeretik.És nem véletlenül, meg ezért vannak az új kontrollerek is valamit ki kellett találni hogy el legessen adni az xboxot(natal).

Én személy szerint jobban preferálnam, hogy a grafika helyett a játékmenet fejlõdjön, de a mai irány nem ez. A mass effect egyértlemûen a moziszerû átvezetõkre a kidolgozott arcokra és persze a zseniális háttérvilágra koncentrál. A RPG-ség (szép kifejezés) háttérbe szorul kicsit.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Hát ez van sajnos.És ez így is marad egy ideig.Addig legalábbis igen még nem találnak ki egy újfajta motort ami az erõforrásokat jobban kezeli mert.Mert elhiheted nem lenne csõ játék de egy mai gép se bírna el jobbat.Minden játéknál úgy megy hogy meg van adva hogy mekkora gépen kell menjen és ahhoz igazítják osztják el az erõforrásokat, és meg kell találni az arany középutat a grafika, az AI , fizika meg egy csomó más dolog között.Ha a grafikára gyúrnak jobban akkor valamibõl áldozni kell pl az AI-ból vagy Fizikából...stb.Remélem érthetõ.Egyszóval vagy kapsz egy k*rva szép grafikájú de rövid és buta ai-val rendelkezõ játékot vagy egy hosszú okos ellenfelekkel teli de nem olyan szép játékot.Csak 1 példa crysis vs halo 3.Crysis k*rva szép viszonylag jó mi átlagos játékidõ-Halo 3 nincs olyan szép DE hatalmas pályák-rengeted ellenfél akár 30 is egyszerre(cryisisban max 10-11)okos AI hosszú játékidõ bazi nagy csaták.

Erre nem lehet nemet mondani!
Ez igaz, de ez nem azt jelenti, hogy ez jó, vagy, hogy nem kéne megpróbálni ezen túllépni, történetvezetéssel, AI-vel, stb. Ha tudnám a jó megoldást most nem itt fórumoznék😊

ez nagyon jó lenne nekem is 😄 szívesen elfogadnám.

Ez a "csõ" rendszer elég sok játékban jelen van. Sõt, nehezemre esik mondani olyan (nem sandbox jellegû) játékot, ahol ez nem így van.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Köszi, nekem igen jól jönne😊

Gyerekek olvastam az utolsó 10-15 hsz-t hát annyit mondok hogy.
Én kérek elnézést mindenkitõl más helyett is.Legyünk túl ezen elég, inkább irány a google és keressetek valami jót.Képet videót infót...stb mert így nem sok értelme van a topicnak ha csak veszekedtek.Nem foglalok állást senki mellett de csak azért mert nem akarok megbántani senkit.
És kérek mindenkinek egy ilyet karácsonyra😊
Miranda te drága😊

Mar írtam, "fércmû" az iróniának szántam, poénnak. (csak nem jött be)
Az akciórészek "csõ" mivoltát viszont komolyan gondolom. Bemész egy szobába, jönnek az ellenfelek, addig nem mehetsz tovább míg ki nem nyírsz mindenkit, utána egy adott irányba haladsz tovább a következõ "szobáig" ott megint jönnek, meint kinyirsz mindenki stb, stb. Ez már 1997-ban se volt túl sok mondjuk a "fade to black" cimû játékban, (idõsebbek még emlékezhetnek rá.) Én 2010-ben a világ egyik legjobb fejlesztõ csapatától többet várnék.

Csak ezt a fércmunkát nem értem. Mert nálam ennek a szónak a jelentése egy bugos, hibákkal teli és inkonzisztens elemeket tartalmazó játékkal kapcsolatban jut eszembe (mint pl.: KotOR:Sith Lords...). Én is látom a hibáit a ME sorozatnak, ezeket ki is fejtettem nem is egyszer, de azért az ilyen kifejezéseket pöppet erõseknek tartom, fõleg úgy, hogy ott olyan játékokat soroltál fel, amik úsztak a bugokban, stb.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

"Te meg az álszenteskedésbõl" : elég sötét lehet a lelked, ha már el sem tudod képzelni, hogy valaki valamit pusztán jó szándékból mond. De tényleg befejeztem, mert úgy is azt hozod ki az egészbõl, hogy hülye vagyok, naiv, álszent, képmutató és hasonlók. Bocs a többiektõl ezért a sok üzenetért. Ilyen témában több nem lesz!
Vissza a játékhoz: hidd el, én is szeretem a ME sorozatot, nem véletlen fordítgatom, meg minden de ugyanakkor látom a hiányosságait is és ennek is hangot adok. És valahol az is természetes, hogy magamban - és néha ennek fórumon is hangot adva - más játékokkal összehasonlítom.

Ez most véletlenül ment el válaszként... Különben sem vagyok "olyan típus", csak látom egyesek nem bírják megérteni, hogy a vitában egymás hozzászólásaira válaszolnak a felek...

Na ja, állandóan idézgetsz és furcsa módon pont akkor, amikor te mást gondolsz. Na ne nevettess! Imádsz provokálni másokat, de én nem kívánok ebben részt venni!
<#wow3>

Imádom az olyan embereket, akikkel próbálsz kedves lenne, próbálod megérteni õket és végül mindig az a végkifejlet, hogy hülye vagy! Persze, hogy ismerek ilyen embereket, de marhára nehéz megemészteni azt, hogy az ilyen embert mi vezeti arra, hogy ennyire... na nem folytatom, mert nem éri meg!
Állandóan? Válaszoltam a hozzászólásodra, normális hangnemben, és hol volt a kötekedés? Vagy neked az ellenkezõ vélemény már kötekedés? Na ugye.
Hogy honnan veszed, hogy mindig az enyém az utolsó szó, azt se értem, de mindegy.
"Mi a fasz van? Ugye nem gondoljátok komolyan?! Ne nevettessetek gyerekek!".
Felõlem tekintheted ezt akár minek, akár hirtelen felindulásból elkövetett bûncselekménynek, mindenesetre a véleményem nem változott meg az alább elhangzott (szerintem) döbbenetes jelzõkrõl. Eleve az elsõ mondat a helyzetre vonatkozott, nem személyre. A második mondatra kiderült a válasz (miszerint ironikusan gondolták), a harmadik mondatban megfogalmazottak még nem váltak valóra sajna.
"Vegyél már vissza magadból te is!"
Te meg az álszenteskedésbõl.

Mindegy hagyjuk. Van jobb dolgom is, minthogy mások "segglyukáról" vitázzak...

ui.: Itt a lehetõség, tiéd lehet az utolsó szó...

Hagyjad, õ az a típus aki nem bírja elviselni, ha nem az övé az utolsó szó. Szerintem mindannyian ismerünk ilyeneket a személyes környezetünkbõl is.

Imádom, hogy állandóan belém kötsz. Neked semmi sem jó! Bocs hogy megpróbáltam kulturáltan viselkedni! Remélem boldog vagy, hogy mindig tiéd az utolsó szó. Gondolom nem fogsz meghazudtolni most sem...
Mellesleg olvasd vissza, hogy miket írtam, én sem örülök az off-nak, de ezért nem kezdek el anyázni meg "Mi a fasz van? Ugye nem gondoljátok komolyan?! Ne nevettessetek gyerekek!". Vegyél már vissza magadból te is!
Mindez szép és jó lenne, ha a Falloutnak meg minden másnak nem lenne saját topikja. A flamere meg senki se kíváncsi. És mi lett a másik véleménybõl? Egy off vita... De felõlem. "A lényeg, hogy kulturáltan tegyük ezt..."

Meg felesleges is bõven változhat még a megjelenés idõpontja meg attól hogy kint van nem érünk vele semmit.Max látjuk hogy jé kint van kb ennyi.Amúgy meg még borító sincs szerintem akkor meg mit raknának ki egy dobozt égõ földdel?Én nagyon várom a játékot ha 1 játékot tudnák megvenni idén akkor is a me3 lenne az.Sõt ha -1 játékot tudnák megvenni akkor is<#mf1>

Hát lehetséges de pl. a Diablo 3 is kint van és arról sincs semmi infó csak az hogy 2011-ben jön.
Az talán még korai lenne...
Én csodálkozok hogy pl. a CD Galaxis még nem rakta ki a Mass Effect 3-at az elõjegyzési/megjelenési listájára.
... és pont. Részemrõl én befejeztem ezt az értelmetlen vitát.
Legyünk már kicsit türelmesebbek egymással...
Egyetértek. Oké, hogy Mike és páran eltértek a topiktól, de észlelték, hogy mirõl van szó. Másrészt más véleményét ennyire leugatni...
Mindenki vegyen vissza magából és nyugodjon le! Nem értem, hogy miért ne lehetne civilizáltan beszélgetni. Én megértem, ha valaki a Fallout-ot vagy bármi mást jobban favorizál, mint a Mass Effect-et. Ez az õ véleménye, az õ tapasztalata. A lényeg, hogy kulturáltan tegyük ezt...
Olvastátok az utolsó hivatalos Cerberus Daily News posztot?

"Historians and astronomers alike are abuzz tonight over a new paper published by Dr. Amanda Kenson of the University of Arcturus. Her team claims that by testing the dust trapped in the gravity wells around a mass relay, and comparing its composition to that of dust clouds in the same system, scientists can create a timeline of when the relay passed through the dust. Her conclusion? “Only a small fraction of the mass effect relays date back 50,000 years,” she writes, “The majority are far older, indicating they were created by a species predating even the Protheans.” Dr. Aurana T’Meles of the University of Serrice met the information with skepticism: “While Dr. Kenson’s methods appear sound, the asari tried a similar procedure centuries ago and discounted it. What civilization could have spanned the galaxy for not thousands, but millions of years? If this were the case, we should have found mountains of evidence of their passing. Where is this species now?”

Kezdenek tapogatózni?

Írhatja is. Nincs betiltva (egyelõre). Nekem meg speciel a Te azon posztod tûnik eléggé offnak, megspékelve pár érdekes jelzõvel. De mindegy hagyjuk.

Ha senki se erõltetné a véleményét, akkor sehol se tartana ma az emberiség. Különben sem erõltettem senkire semmit, csak kifejtettem a véleményem, hogy szerintem miért nem illik ide rohadtul a posztja az illetõnek. Ennyi.

Nem is ezzel volt a gond, ez a te véleményed, elfogadom, de a
"Most ez kit érdekel? A játékhoz semmi köze, off, és flamekeltõ, trollkodás..." már inkább a kultúrálatlan és személyeskedõnek tûnõ kategógia. Ilyen alapon bárki írhatná bárki bejegyzésére, hogy "kit érdekel", de akkor minek fórumozni

wedge31
Minden játéknak vannak fanatikusai, gond csak az ha ez még elmebajal is párosul.

Az adott játék topicjában mondjuk nem kifizetödõ ész nélkül fikázni a játékot, ez is tény.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Pontosan a legjobbnak kellett megszólalnia... Pont annak, aki pár hozzászólással ezelõtt a véleményt a segglyukakhoz hasonlította...

Special az 1097-es hozzászólásod eléggé provokatív és flamelõre sikeredett. Ja, és én is a véleményem írtam le. Miért kell ezt mindig leírni...

Igen, az egy ide nem illõ "elkalandozás" volt.

Sajnos van benne igazság... Elég sokan vannak úgy vele, hogy: na nehogy már azt gondold és úgy, ahogy akarod, gondold inkább azt, amit én! Hajlamosak vagyunk a saját véleményünket túlértékelni és kicsit erõltetni is...
Engem inkább csak az zavar a Falloutozásban, hogy marhára nem ide tartozik. Ha jó a játék, ha nem...
wedge31
Csak hozza a szokásos formáját...

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

A "fércmû" természetesen ironikus volt. Egyébként meg csak azt írtam le amit gondolok. Egy fórum errõl szól. Biztos, hogy Te is írtál már be a fórumba olyat amivel nem értetem egyet de nem hiszem, hogy ilyen stílusban reagáltam volna le.

Nagyon kemények, igazad van. Bocsánatot kérek. A "WTF" talán kevesebbeket bántott volna meg...

Elég kemény szavak ezek Pares! Ne reagáld túl ennyire a dolgokat! Mellesleg most te is úgy mocskolódsz, mint azok, akiket pont elítélsz emiatt...
Jó ég, mi megy itt... A Mass Effect nem RPG, fércmû, az akció része "csõ", gagyi grafika... Mi a fasz van? Ugye nem gondoljátok komolyan?! Ne nevettessetek gyerekek!

<#nevetes2>

ui.: májki! Nem tetszik, nem kell vele játszani. És fõleg nem kell ide olyan flamekeltõ posztokat írni, hogy Te a Mass Effect 3-at egyáltalán nem várod, és felsorolsz itt játékokat, amik szerinted jobbak és jobban várod õket. Most ez kit érdekel? A játékhoz semmi köze, off, és flamekeltõ, trollkodás...

<#nezze>

Ne légy életképtelen, 2006 óta nem divat.

Sziasztok. Úgy érzem kicsit kezdünk off topikba hajlani! Ez itt Mass Effect 3 topik, errõl ne feledkezzünk meg!
Egy 2006-os játékról beszélünk ami sok aspektusában még ma is megállja a helyét. A bugokkal nem tudok vitatkozni. De egyébként mérföldeket ver a Gothic 4-re.

Mar csinálják a magyaritást a New Vegashoz, akkor állj majd neki ha az kész, zseniális a játék!

Nem szóltam le, legalábbis nem abban az értelemben játszottam is vele most is fentvan de azért lehetne szebb is kicsit.Úgyan úgy néz ki mint a 3. rész azért javíthattak volna rajta valamelyest.Persze attól még nagyon jó meg tetszik is csak lehetne kicsit szebb.De én megvárom a magyar feliratot hozzá.Na nembaj majd a fallout 4 talán😊

Sir Quno Jedi
Na nehogymá a grafika miatt húzzál le egy olyan fenomenálisan megalomán játékot, mint a New Vegas!

Murva jó játék az, mások száz órákat ölnek bele. Netán el kéne vele kezdeni játszani, ha meg nem megy mer angol, akkor nem kéne róla fals véleményt mondani. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

pxxl
Gothic-tól én a falnak megyek. borzalmas sztem. bugos, idétlen mozgás stb :/

All hail the double x!