Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ebbe szerintem semmi bántó nem volt csak annyit mondtam hogy neked nem tûnt fel.Ha esetleg félreérthetõ volt ami írtam elnézést kérek nem akartam senkit megsérteni, legközelebb kicsit jobban odafigyelek arra amit írok.Még egyszer bocs ha megbántottalak nem direkt volt.

MerlinW
Csak azt nem értem, miért kell úgy beszélni velem, mint egy ronggyal? Megbántottalak valamivel?

[merlinw.org]

Próbálgattam én is de nem igazán szeretem a módokat, ki tudja mit rontanak a játékon.
Meg magán a játékon belül totál máshogy néz ki ugyan az a karakter csak nézd meg ezt a 2 képet.
párbeszéd1
párbeszéd2
A második képen sokkal gagyibb az árnyék pl de szerintem már ti is észrevettétek hogy nem stimmel teljesen.
Szedtem le hozzá valami apparence módot de annyira gagyi volt.Pl shepard feje helyett gruntét is rá lehetett rakni meg ilyen marhaságok hogy a páncél alapból nagy volt a feje meg kicsi.Ezek nem érnek sokat csak a kedved veszik el a játéktól.Ráadásul nem tudom igaz-e de itt írta talán valaki hogy a bw nem szereti ha moddolják a játékot de ezt lehet csak a mentésekre értette mert sokan használják azt is.Jó lenne persze egy mod hozzá de az legalább legyen normális ne ilyen játékból kilopkodott hülyeségek mert azok alapból nem a te karakteredhez készültek pl ruhák...stb.

Ráadásul ha beleolvasgatsz a legjobb arcok leírásaiba, akkor azoknak a háromnegyedéhez valamilyen modifikációt kell csinálnod, vagy a savegame-eddel vacakolni.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ezek közül a két kezemen meg tudom számolni, hogy mennyi néz ki normálisan...

Arról van szó, hogy hiába csinálok akár milyen arcilag jól kinézõ karaktert, valahogy elüt a környezetétõl. Talán az arctextúrák miatt van, vagy nem tudom...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Nem tudom te mivel játszol vagy nem vetted észre?Van kb 6-8 lehetõség midnenbõl max, pl szem-száj,orr,haj.De ezeknek fele annyira gagyin néz ki, szemformából kb 3 olyan van amivel nem idiótának néz ki a karakter.Amúgy meg ami az oldalon van annak fele moddolt karakter.
Pl nézd meg
ezt a képet ilyen haj nincs a játékban.Illetve van csak nem karakterkészítésnél hanem bizonyos mellékszereplõknek.Pl a kék napoknál egy csaj aki infóval lát el garrus küldetése alatt.

MerlinW

[merlinw.org]

Jaja csak kicsit elszaladt velem a ló😊
A másik fórumban pont ezt fejtettem ki😊

Elõször csináljanak egy rendes karakter készítõt. Speciel az arcmimika meg ezek szerintem nem voltak rosszak egyik ME-ben sem. Csak azt sajnálom, hogy korlátozott lehetõségünk van létrehozni saját arcú Shepardokat.

Nem azt mondtam hogy a me menjen át sherlok holmes szintû nyomozósdiba meg nem feltétlenül kéne használni, ahogy a paragorn/rennegade-t se muszály.Csak így jócskán meg lehetne növelni az újrajátszhatóságát, hogy nincs két egyforma párbeszéd.

Valahogy biztos meg lehetne oldani jobban is, én nem toltam a fahrenheitel.Meg nem kell feltétlen minden párbeszédnél ezt használni.Szerintem az ötlet maga nem rossz a kivitelezés nem mindegy.Ha úgy lett volna megoldva a fahrenheitben mint a me2-ben a paragorn/renegade szitu lehet jobb lett volna.De ez így tényleg hülyén lett akkor megoldva benne attól hogy megkérdezel valakit attól még mást is kérdezhetsz.Nem feltétélen kéne eltûnnie a többi opciónak, az hogy megkérdezel valakit nem zárja ki annak a lehetõségét hogy mást is megkérdezz.

Sir Quno Jedi
Nana, fahrenheitben szétkapartam az arcomat az idõre menõ válaszadásoktól, problémamegoldásoktól... Meg attól, hogy ha megkérdezted, hogy mit evett tegnap, akkor mást már nem kérdezhettél (a többi opció is elûnt, hiszen KÉRDEZTÉL), ez ám az alapos nyomozás...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Van ugyan a játékban némi arc mimika de eléggé lapos.Ezért is tetszett a Heavy Rain abban tényleg jónak tûnt, legalábbis nem játszottam vele de a videók alapján elég durva.A lentebb linkelt nvidia videó is durva a 2-ben olyan a karakterek haja mintha betonból lenne úgy oda van fixálva a karakter fejére.Egy FPS-nél ezek annyira nem számítanak a belsõ nézet miatt de egy RPG az már más tészta.El tudnék képzelni egy nagyon jó rendszert ami abból állna hogy normális élethû mimika lenne a játékban és pl figyelsz a beszélgetõpartnerre akkor ki lehetne szúrni hogy hazudik-e vagy szégyenli magát és ha észrevetted akkor más irányba folyhatna a beszélgetés.Pl ha látod hogy hazudik akkor megpróbálod csõbe húzni vagy megfenyegetni...stb.Persze itt a baki abban van hogyha észreveszed hogy hazudik akkor mit kelljen nyomni mert ha egy fix billentyû van hozzárendelve akkor ki lehet játszani azt hogy állandóan nyomkodod ha észrevetted ha nem.Esetleg úgy lehetne mint a paragorn akcióknál hogy idõlimit van és más gombok más reakciókhoz.Elég lenne 2-3 hogy ne legyen nagy a káosz.Pla hazúgság-szégyen-öröm vagy mittudomén.De ez úgy szintre emelné az RPG mûfaj fogalmát.

SZEG007
Plusz ami még hiányzik Mass Effectböl igazi arcmimika, és remélhetöleg következö Bioware Játékba már használni fogják ezt a technologiát:

SZEG007
Ha már karakter generálás a téma akkor meg kell emliteni az EVE-et:

Valamint a szintén EVE fejlesztök által késztett ruha, és haj szimulácio:

Ez nem semmi. El tudnék képzelni ME 3-ban vmi hasonlót. Mondjuk a magasság, testsúly beállítás sztem gond lenne azért, mert ha nem az alap beállítást használja vki, akkor a tesztrészek nem a megfelelõ helyeken vannak az átvezetõkben, stb.
A teljes igazság az hogy vége lett, bedõlt a cég de egy másik átvette a haldoklót, átdolgozza és - szerintük - jobb formában folytatja vagy inkább újrakezdi.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

pxxl
annál, jobb, F2P 😄 <#eljen>

All hail the double x!

Fec papa
nincs vége kedves 3.14, csak kicsit körül kell nézni, lassan kezdõdik a zárt béta teszt is.

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

pxxl

All hail the double x!

Ez tényleg nagyon butál de ez mmo volt vagy mi?Hogy érted hogy megszûnt?
Csak mert ha még mûködik akkor leszedem és megcsinálom a mass effectes karakteremet😊

pxxl
jah, kár h megszûnt a játék <#szomoru1>

All hail the double x!

ez tényleg elég brutál.

Kopiati
Az etalon karaktergeneráló, az All Points Bullettinben van, nem játszottam vele, de videón, OMG hatása van.

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

SötétBarom
Elõre aggaszt, hogy a harmadik rész megjelenése elõtt napokig az elsõ két résszel kell játszanom. 😄D Lehet, hogy még szabira is szükség lesz :<

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

A karakter kreáló az elsõ részben roppant idegesítõ tud lenni (a 2-esben még nem próbáltam). Van, amikor egy arcot 1 órát csinálom, aztán amikor elindítom a játékot, valami egészen mást kapok. Eleve a kreálás közben nem lehet alaposan szemügyre venni minden oldalról, nehéz pontos képet kapni, hogy hogyan is néz ki valójában, plusz a megvilágítás is elég érdekes. Sajnos ez a része a játéknak lehetett volna sokkal jobb is...

ja a gyári elég gyér a sajátomat vagy fél óráig csináltam😊

Majd a gethek, The Illusive Geth-el az élen.

A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3

Jaja, de még nagyon az elején járok vele. Nem rossz! A "gyári" nõi arc nem jött be, de mivel magamnak nem volt kedvem csinálni, töltöttem egyet a http://www.masseffect2faces.com oldalról...
Na elkezdted az új karakterrel?

Az sem rossz, az tény 😊
Nekem annyira nem jött át sajnos shep nem szól egy szót se szinte, mosolyogtató ugyan de valahogy nem az igazi.A szextelefonos harbibgeres jobban tetszett.
shepard

Ez a videó szerintem brutál! Star Wars és Mass Effect rajongóknak kötelezõ! Én is csak most találtam, de van egy érzésem, hogy nem csak egyszer fogom megnézni...
Ezzel csak az az egy gond van hogy már nem lesz 2 év múlva aki felélessze😊

Addig is egy kis Harbinger-es kedvcsináló:
http://www.youtube.com/watch?v=03BDtVHgvzA
Mass Effect 3, alternatív kezdés:
EDI: azonosítatlan hajó kilépését észleltem a hitperûrbõl...
Joker: csak nem már megint azok az idegesítõ begyûjtõk? Úgy emlékszem megölted õket Parancsnok!
Shepard: nekem is ilyesmi rémlik...
EDI: a hajó méretébõl következtetve ez egy Dreadnaught osztályú hajó.
Shepard: ez csakis Harbinger lehet!
EDI: azonosítatlan adás érkezik a hajóról
Harbinger: ez most fájni fog Shepard...
Shepard: jaj ne, már megint?
Harbinger (precíziós lövés után): ezúttal remélem nem lesz senki olyan bolond, hogy felélesszen...

2 év múlva:
Shepard: mi a franc történt? Hol vagyok?
Illusive Man: nem ismersz meg egy régi barátot, Shepard? Úgy érzem van még egy kis elintézetlen dolgunk...
Shepard: na ne! Nem akarom ezt újra...
Rage47
mikor kiszabadult, akkor nagyobb harag volt benne😊 olyan, mint a Dragonballban Gohan, mikor legyõzi Cellt😄 olyan is csak 1x volt, mert véletlen elõjött belõle
Így van nem fognak rajta változtatni csak egy kicsit elmerültem a dologba. Mi lenne ha...De ezzel szerintem nincs gond ha íylen lett volna nekem nem az év játéka hanem az évtized játéka lett volna.De semmi sem tökéletes csak majdnem, vannak hibái ugyan de hát minek nincsenek a játékélmény meg a történet meg sokszor annyira magával ragad hogy az ember észre sem veszi a kisebb hibákat.Csak azt amikor a levegõben beragadok eehh, vagy néha lefagy ha a képességeket fel akarom dobni a számokhoz😞

Az tény, hogy ilyen jellegû változtatásokra vajmi kevés esély van, de mondjuk hátha ránk cáfolnak a BioWare-os srácok...
Ha pedig mégsem, akkor sem leszek elkeseredve.
Az a Jack-es jelenet engem is meglepett, fõleg azután, hogy láttam az igazi erejét (bár lehet hogy akkor eresztette ki az összes dühét)... Az összjáték az meg szerintem csak a Te irányításodon múlik. Csak jó az a csapat, amit az egész galaxisban számtalan misszió során senki nem tudott megállítani! 😛

Az alább felsorolt játékelemek szépek, meg jól hangzanak, de gondoljatok csak bele. Az egész alkalmazásához teljesen más játéktér és játékmechanizmusok kellenének, az AI-t jó alaposan fel kéne turbózni, és nem utolsó sorban az elõre bescriptelt jeleneteknek is elõ kéne jönnie, ami szerintem nem valami jó megoldás.
Véleményem szerint kicsi az esélye, hogy ilyen drasztikus változásokat hozzanak a harmadik részre, fõleg hogy ez a befejezõ rész, és kötve hiszem, hogy megkockáztatnák a sikerét az új rendszerek bevezetésével. Szerintem az ME1+ME2 rendszereinek tökéletesített változatai fognak elõjönni.
De nagyon remélem, hogy lesz még játék ebbõl az univerzumból, és azokban majd benne lesznek ilyenek meg még sok más dolog is.

Hát az ilyen dolgokhoz azért kicsit más fajta pályák kellenek, meg fõleg egészen más játékmechanizmusok. Nem hiszem, hogy ilyeneket beletennének, esetleg majd csak egy másik ME univerzumban játszódó játékban...

Talán imáink meghallgatásra találnak😊
Csak érdekes mert elvégre mindig csapattársakkal az oldalunkon harcolunk de nem müködünk együtt csapattként.Erre a bw is figyelhetett volna kicsit, jó lehet írányítani a társakat valamilyen szinten, de nem jön át hogy most aztán baromi jó csapat vagyunk.Amúgy csak érdekességképp jacket kicsit túltápolták pl mikor megszökik a börtönbõl 3 nehézmechet kiüt de ha mellettünk harcol akkor semmivel se jobb mint mi.Magától nem is igen használlja a biotikát, persze van mikor igen de sokszor kell utasítgatni hogy emeld má meg vazze.

Sir Quno Jedi
Vagy a biotikus társunk fenntart egy pajzsot ami alá húzódhatunk gyógyulni, vagy túl nagy túlerõ esetén, vagy ha fedezék nélkül maradunk stb. De az is vicces, ha elesett társainkat be tudja húzni telekinézissel a fedezékbe és a doki karink meg meg tudja gyógyítani. Pl. az ME1 ezért finomabban kidolgozott, mert ott volt pl. Tali spéci gépész képessége, aminek igen jó hasznát vettem nem1x, szal. volt komoly difi a karik között és volt is értelme õket használni aszerint, hogy milyen kasztú a fõkarid. EZ a ME2-ben úgy nagyon elfelejtõdött...

Én jobban differenciált és egyedibb képességekkel megálodtt NPC-ket várok magam mellé a harmadik részre (bár ez szerintem nem így lesz sajnos, inkább még jobban uniformizálni fogják õket), akár egyedi fegyókkal!!!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Látom benned is szép emlékeket hagyott a Republic Commando. A mai napig meghatározó darab, kár, hogy elég rövid volt. A Mass Effect-re visszatérve az egymást fedezõs, sérültet fedezékbe juttatós gondolat nagyon helyén van. Ilyen elemekkel sokat dobhattak volna a játék menetén, mellesleg sokkal jobban meggondoltuk volna, hogy hogyan is akarjuk likvidálni az ellent...
A republic commando nagyon jó példa az tényleg taktikus.Emlékszek mennyire profinak éreztem magam benne.A 2. kampány hajós küldetése tetszett a legjobban és annak is a vége.Berontunk a hangárba 3 pillanat alatt kiosztom a parancsot hogy te az ágyúba ülj te gránátozz közben fél kézzel szórom az emp gránátot ááhh.Ez hiányzik a me2-ben a csapat nem dolgozik össze csak lõnek pegig sokkalta jobb lenne.Meg ezt a medigel-es megoldást nem szeretem nagyon hülyén lett megoldva.Hogy a rákba kelted fel a társad 50 méterrõl úgy hogy használod a saját mindenesed?Jobb lenne tényleg az ha valaki elesik akkor valaki odarohan a másik meg fedezi õket amíg fedezékbe húzzák a társukat.Így egyrészt nehezebb de egyben hihetõbb is lenne a szitu.

Arról nem is beszélve, hogy ha valamelyikük (legrosszabb esetben én) elesett a csata hevében valamelyikük odasietett és orvosi segítséget nyújtott. Olyan parancsok sem ártanának, mint zárótûz, valamint légi támogatás is jól jönne.
Shepard: Joker, "tüzérségi" támogatást kérek a xy koordinátára!
Joker: érkezés egy perc múlva!
Még egy ötlet:
több jármû, például két Mako (bocs hogy mako, de az a kedvencem), a másik jármû vezetõjét parancsokkal tudnánk irányítani, például kövess, támad ezt, biztosítsd ezt a pontot, zárótûz, felderítés...
Ez az egymást segítõ csapattársak gondolata bejön nekem. Mármint oké, jelenlegi formában is segítenek minket, de csak a harcban. Jó volna, ha más feladatokban is részt vennének, például számítógépek, zárak feltörése (utolsó küldetésben erre láttunk is példát, mondjuk csak a bejátszásban), terület elaknásítása, illetve aknamentesítése. Jármû javítása, másodlagos fegyverének (amennyiben van) kezelése. A Republic Commando szerintem jó példa erre, igaz az sem tökéletes. Ott tényleg úgy éreztem, hogy én vagyok a parancsnok és mindenki teszi a dolgát, ajtót tör fel, vagy robbant be, fedez, megtisztítja a területet mesterlövészként, vagy éppen egy ágyúból semlegesíti az ellent...
Bocs, nem ide akartam a hozzászólást. Ideje lenne felébrednem... vagy talán lepihennem.
Mit szóltok ahhoz, hogy probléma lépett fel a PS3-as Mass Effect 2-vel kapcsolatban:
http://www.pcguru.hu/pcguru/hirek/hibas_a_ps3_as_mass_effect_2

Kisebb FPS értékek után itt az újabb "büntetés" szegény ps3-as tulajoknak!
Kopiati
Az a gond, hogy még ez a csõ rendszer is bonyolult. (nem nekem) De hány olyan ember volt, aki írt ide-oda fórumba, hogy itt elakadt ott elakadt...meg hogyan ne halljon meg a csapat, könyörgöm a játék lassan magát végigjátssza😄
Néha sírnék, ha benéztem Risen fórumra, hogy hány ember akad el olyan küldetéssel, mint a menj ide-menj oda... egyértelmû és mégsem... (a végén azért én is szívtam a fogam a Risenben, mert rpg-ben olyan taktikus harcot nem láttam még)

Van egy riport film pl a crysis alkotóival, vagy a warhead-esekkel, hogy van egy funkció, hogy megnézik, a tesztelõk, hol haláloznak el, és ilyen heat-map szerûen megjeleníti, és ez alapján lövik be a csõ nehézségét (ez csak érdekes volt számomra) az a legnagyobb, gond, hogy akció orientált lett a játékipar, és bejött a húzás😊, és ehhez az kell, hogy kiszámítható legyen a szereplõ cselekvése, csõben megy..., pl crysisban én tudtam hogy csõ, de 1001 féle módon meg tudtál egy szitut oldani. CoD, csak 1 megoldás van😄 ME az osztály alapján nyújt változatosságot..., annak örülnék, ha lennének alternatív útvonalak egy-egy mapon, ilyen splinter cell jelleggel, vagy amikor egy bázisra lemegyünk, ne csak 3an menjünk, hanem a többiek, is jönnek, de megvan a saját küldetésük, nekünk ajtót nyitogatnak, vagy csapdába kerülünk, és õk mentenek ki, ebbõl a szempontból elég fantáziátlan szerintem a küldetés struktúra, de így is az egyik legjobb, mert minden missziónak van valami története, hiába uncsi, vagy lõ-lõ-lõ, lehet a 3. részben egy-két dög unalmas küldetésen (a 2bõl) múlik majd valami fontos.

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%