Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem is kizárt hogy tali nem lenne benne, bár ez így tényleg érdekes dolog, mert ha mindenki megpusztult akkor mivan?Elvileg mindegyik csapattag nélkülözhetõ, mivel megvan a lehetõség hogy meghaltak a 2-ben.Mondjuk tényleg baromi sok munka lenne az összes lehetõséget, kombinációt megcsinálni.Mivel 11 csapattag van ezért elég sok a lehetõség hogy ki éli túl meg ki nem.Így szerintem valószínû hogyha benne is lesznek akkor nem lesz akkora szerepük a történetben.Bár alapból erre az ötletre épül a játék hogy meghatározza az elsõ 2 rész során hozott döntések a 3. rész végkifejletét.Lehet majd csak nagyokat nézünk, mert ha pl meghal legion akkor nem lesznek a gethek a szövetségeseink, vagy ha Tali nem éli túl akkor a quarianok nem jönnek segíteni.Így lenne értelme az egésznek, viszont így kitoltak magukkal és velünk is a fejlesztõk mert õk nem tudják megcsinálni amit ígértek, legalábbis ebbõl a szempontból hogy ki marad életben meg ki nem.Erre gondolni kellett volna mikor a 2-t csinálták nem?

Hoppá, ezen a szar gépen nem tudok normálisan copy-paste-ozni se, bocsi.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

"We know after the article on the Xbox World Magazine that we'll have a smaller group of squad members in ME3. Since Liara, Virmire survivor, Garrus, Tali and James Vega are confirmed as squad members, I'm thinking about which squad members of ME2 could return in ME3 as permanent squad members.We know after the article on the Xbox World Magazine that we'll have a smaller group of squad members in ME3. Since Liara, VS, Garrus, Tali and James Vega are confirmed as squad members, I'm thinking about which squad members of ME2 could return in ME3 as permanent squad members..."

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ki irta ezt a marhaságot? Garrus és Tali is garantált full-time csapattagok lesznek. Innentõl kezdve pedig akár melyik ME2 csapattag visszatérhet még.

Már megbocsáss, de szerintem meg abszolút nem változott annyit, hogy azt mondhasd rá, hogy undoritó... Fõleg nem a bõrszine alapján, ami szerintem semmit se változott. De hát te tudod.

nagyon remélem, hogy Tali is csapattag lesz
Miranda nekem nem hiányozna túlzottan... 😛
TBTPumpa
Nem hinném hogy Tali kimarad a csapatból...
Szerintem furcsa lépés lenne, hisz a második részben "átkeresztelkedett" Tali vas Normandy-ra. Mi értelme lenne õt kihagyni a buliból, amikor az elsõ részben is már mellettünk volt!
Örülnék neki, ha Miranda is csapattag maradna! Az egyik kedvencem õ volt a második részbõl, illetve Grunt, de õ nem lenne számomra akkora érvágás, ha csak NPC lenne, viszont ha Miranda nem lesz csapattag, akkor <#gun> BioWare! <#vigyor>

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

neeee, Tali 😞(( másik nagy fav
Ezt nem értem: "NPC-ként tûnik majd fel (ha életben maradtak az elõzõ részben) ... Joker." Joker minden esetben életben marad, õ az egyetlen tag a legénységbõl, aki még akkor sem hal meg, ha Shep elhalálozik (szóval õt lehetetlen "megölni")

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

Nah akkor idézett a cikkbõl:
"Ha neked is az a kérdésed, hogy a me2 fantasztikus gárdája miért nem tér vissza a harmadik részben irányítható csapattagként, a válasz egyszerû. Mivel a döntéseidtõl függött, hogy ki halt meg, és ki élte túl a végsõ küzdelmet, egyszerûen túl sok munka lett volna minden kombinációra felkészülni, minden lehetséges csapatösszetételt elõre lemodellezni. Inkább megkapjuk csapattagnak azokat, akik biztosan élnek (tehát fõként a me1-es társakat), plusz néhány új harcost, és a többieket kevésbé fontos szerepbe, nem játékos karakteri funkciókba taszítani. Így is körülöttünk lesz minden megismert, megkedvelt alak, csak harcolni nem jöhetnek majd velünk! Biztosan szerepel majd csapattagként Liara, Garrus (ha életben maradt), Kaiden vagy Ashley (amelyik életben maradt a me1 végén), valamint James Sanders (aki új karakter). NPC-ként tûnik majd fel (ha életben maradtak az elõzõ részben) Tali, Jack, Mordin, Wrex, Legion és Joker."
Mirandáról nem esik szó, lehet hogy õ is csapattag lesz.

Itt nem arról van szó hogy nehéz páncélzat vagy könnyû vagy akármi.De az egyben testre lehetett szabni és nem csak abban merült ki hogy könnyû vagy nehéz páncélzat.Ráadásul meg is volt adva hogy ki milyet hordhat,a katonák mint ashley,garrus vagy wrex horhattak nehezet, de pl kaiden vagy liara max közepes vagy könnyû páncélt.Itt arra gondoltam hogy fel lehetett szerelni õket plusz pajzzsal vagy medic cuccal ami gyorsabban regenerálta az életerõt, de emellett lehetett akár több biotika védelem, vagy ellenállás, sebzés...stb.A 2-ben csak skineket kaptunk azt is pénzért de emellett teljesen mindegy volt hogy mit hord mert semmi hatása nem volt.Úgy lett volna jó ha ugyan úgy testre tudtuk volna szabni az övékét is mint a sajátunkat.És itt nem csak a festésre gondolok.

szerintem jó volt, oldotta egy pillanatra a feszültséget 😄
Fpocok
Hát igen. Az a jelent nekem is baromi szúrta a szemem. Szerintem tök felesleges volt. Teljesen kizökkentett.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Egyébként is: Joker még akkoris poénkodott, amikor a Collectorok a Normandy-n voltak (amikor rákötötte EDI-t a rendszerekre) 😄

Intel Core 2 Duo 3 GHz, NVIDIA GeForce GTS250, 8GB RAM

ha már úgyis mindenki meg fog halni, akkor elõtte legalább röhögjenek egyet XD
Ryder62
Nem hiszem hogy majd pont most poénkodnának a társak mikor a fejünk felett ott lebeg 8 Reaper. <#idiota>

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Renjike
nekem nem hiányzott a páncélozás a társak részérõl elvégre õk magukat alakítják . éa Bioticoknak minek nagy páncélzet? 😊 meg egy bérgyilkosnak ....

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

Ryder62
Ugye írtál arról hogy milyen béna hogy csak 2 fajta páncél/ruha van a társakon. Ami ráadásul tényleg csak színben más. Nah most hülyék lesznek több ruhát, páncélt beletenni ha késõbb dlc-ként eladhatnak. Sajnos kezd elkorcsosulni a játékpiac.

ebbõl a szempontból a dragon age jobb, ott állandóan szövegelnek, jókat lehet rajta röhögni
Mondasz vmit mert a shadowbroker elõtt beszélsz vele akkor kicsit máshogy néz ki, mint utána.Amúgy meg nekem is a kedvenc karakterem sajna kimaradt a 2-bõl úgy mint társ.Csak 1 küldetésig tart velünk, igaz az nagyon jó lett.Az egész dlc szinte tökéletes, bírtam benne hogy beszél is menet közbe, nyomatja a poénokat miközben az ajtót próbáljuk feltörni a hajón.Valahogy az egész második részbõl hiányzott ez az egész.Remélem már a 3. részben szószátyárabb társak lesznek mert küldetések alatt szinte nulla szöveg van.Legalábbis az a fajta mint ami a shadowbrokerest nagyszerûvé tette.

ennek semmi köze a fény/árnyék viszonyokhoz, a ME1 és ME2-ben nagyjából ugyanazt a textúrát használja (2-ben részletesebb talán), az ME2 Lair of the Shadow Broker DLC-ben változtatták meg és ugyanez szerepel az ME3-as képeken is már
Renjike
ez nekem is szembetünk fõleg Jack nél 😄
Mordin páncélújjítása hogy a bogarak távol maradjanak .... és Jack mit kap? 😄

Renjike
az poén dolog . lazán eltudom képzelni h odajön egy valóságos tûzharcban hogy hasbarugja egyik a másikat stb ...
Miranádról valami infót már könyörgöm kiváncsi vagyok mi lesz vele.

"nekem bejott, vagyis valahgoy eletszerubbnek tunt, hgoy a hazardos ilyenolyan leszallos bolyofelszineken, bizony mindenki viselte a skafanderpancel sityakjat is rendesen ahogy kell. amugy csomonak tetszett a designja is"

ME1re gondoltam oO

anti hero

engem zavart a ME2ben, hogy bizonyos folditol jelentosen eltero kornyezetekben, voltak tarsak akik cska egy legzomaszkot kaptak.

nekem bejott, vagyis valahgoy eletszerubbnek tunt, hgoy a hazardos ilyenolyan leszallos bolyofelszineken, bizony mindenki viselte a skafanderpancel sityakjat is rendesen ahogy kell. amugy csomonak tetszett a designja is.

nomeg me2ben par helyen sztem ha shepard full sityakban megy, akkor sztem azokon a helyeken a tobbiek is illett volna/ kaphattak volna vmi pancel skafandert vagy sityakot a korai elhalalozast elkerulendo... no mind1 cska ettol a mirandas legzomaszktol agyfaszt kaptam nehany helyen oO de egeszsegere

anti hero

akkor bizony baj lehet a látásoddal, no offense

az ME1-es képen van rajta "smink", a bõre sokkal halványabb, a szeme pedig szürke, nem ilyen undorító #0000FF kb. - egyszóval szebb

szerintem az új kinézete borzalmas... nem hiszem, hogy 2 év alatt annyit öregedett volna, hogy így nézzen ki :S
márcsak azért is idegesít, mert a kedvenc karakterem mass effectbõl, utálom, mikor feleslegesen "újítanak" valamin
jaja én is olvastam valami hasonlót.

Ép ma olvastam ME 3-ról egy cikket, a fegyvertus mellett lehet majd rugdosni is a jó népet.<#hehe>

Mondjuk még abban reménykedek hogy rágyúrnak a grafikára, fõleg az arcok kidolgozására a többi annyira nem érdekel.De a haj és az arc kidolgozásán van mit javítani, az árnyékokról nem is beszélve.Egyszerûen randa az arcon az árnyék,még talán a páncélokon is dolgozhatnának.Teljesen máshogy néz ki pl a játékmenetben meg a ruhás szekrényben, mikor válogatsz ott sokkal szebben ki van dolgozva, az arc készítésérõl nem is beszélve teljesen máshogy néz ki amikor csinálod mint amikor játszol vele.pedig az unreal engine sokkal többet tud mint amit ebben láttunk, pl gears of war vagy ut3 ott az arcok valahogy sokkal jobban néznek ki.

Hát nekem az a véleményem hogy inkább a történetre és a párbeszédekre fordítsák a munkát.Szerintem a 2 játékmenete elég volt, normálisan ki volt dolgozva pl a fedezékrendszer..stb bár a kézitusát javíthatnák egy kicsit, arra gondolok hogyha közel kerül egy ellenfél akkor legyen lehetõség hogy lerúgjam a francba.Sokszor haltam meg csak emiatt mert épp táraztam és akkor lép oda egy krogan, ütni meg hiába ütöm leszed a francba.Olyasmire gondolok hogy lehessen kibillenteni az egyensúlyából, fellökni, elgáncsolni vagy valamit hogyha már lõni nem tudsz.Vagy kirúgni a kezébõl a fegyvert.A másik a levehetõ sisak jó ötlet ezt díjazom, elég fura is volt a 2-ben hogy sisakba smárolod le liara-t vagy húzol le egy felest.Az egyben legalább automatikusan levette párbeszédek alatt.Legalábbis nem volt rajta mikor beszélt.A társak páncélja meg ne csak abból álljon hogy ilyen-olyan színû mert a 2-ben csak skin semmi más,teljesen mindegy melyiket adtad rá semmivel nem volt védettebb vagy lõtt jobban.Visszahozhatnák az egybõl a testre szabhatóságot, ott aztán tényleg el lehetett szórakozni vele.

Ramy:
Liara egy érdekes jelenség, tulajdonképpen a 2-ben is hol ilyen hol olyan színe volt, ha észrevetted.Valahol világoskék volt teljesen valahol meg sötétkék, és a fényviszonyok ekkora mértékben nem változatnak rajta.Meg pl máshogy néz ki a dlc-ben mint alapból,a dlc-ben mintha részletesebb lenne.De egyébként így van shepard-el is van ahol szép részletes az arca szép fény/árnyék effektek vannak rajta van ahol meg tiszta gagyi.Lehet hülyeséget mondok de szerintem ez drivertõl is lehet.

Ezzel semmi újat nem mondtál el, de nem is ez volt a lényeg. A kiadási idõvel kapcsolatban is gyakorlatilag egyetértünk.

Jelenleg ott tartunk, hogy a fejlesztési idõ a 2-vel azonos. A 2-t pedig kiadták 8X%-os állapotban, egy igen csoffadt fõszállal. A rajongók meghallgatása pedig elsõ körben a fegyvermod és a jármû törlését jelentette.

Még a 2-nél OK, hogy új motort raktak alá stb, de most meg a komplett harcrendszer lesz kidobva, ahova megint meg kell tanulni pályát generálni. Rengeteg tesztidõ el megy azzal, hogy újra belõjék rendesen.
Szóval megint ott vagyunk, hogy egy alapvetõen új játékot kapunk, miközben a sztori volt minidg is az ME ereje, nem az, hogy megreformálta a lövölde mûfajt, pedig most azt akarják.

Szóval a sztorinak és a fõ- mellékszálaknak kellene meghíznia, ehelyett alapvetõ játéktechnikai dolgokról van szó, ami a 2-ben végülis már elfogadható volt. A 2-bõl se hiszem, hogy a létra meg az ugra-bugra hiányzott sokaknak, vagy az hogy puskatussal szétverje a másik fejét, a levehetõ sisak meg a fegyvermod pedig nulla munka lett volna az 1 után..

A 2-vel már túlvállalták magukat, és igen is egy önmagához mérten közepes-jó iparosmunka lett, amit ráadásul a kiadásra be sem fejeztek.
Ha a 2 csak egy felvezetõ rész, amiben alápakolták az új motort és ezért lett harmatos a lehetõségekhez képest, az elfogadható, de ebben az esetben a 3-nak történet és lehetõségek terén bõdületes a behoznivaló hátránya. Az új harcrendszer és a jelenlegi fejlesztési idõ éppen ezért nem kecsegtet túl sok jóval.

Ezek után igen csak jogos a beharangozott infókra a bullshit megjelölés. Mert bár azok jók, de a megvalósítás messze lesz a potenciálhoz képest, hacsak nem tolják el a játékot.

Messze vagyok a pániktól, egy ilyen dolgon fölösleges is gyúrmázni, mint pl. Pares, akinek szokása, hogy habzó szájjal ébred, és mindenre személyeskedéssel ugrik.

Kétségeim azok vannak, rémálmaim viszont nincsenek, csak gondoltam beírok egy ilyet is, mert nem kéne mindent benyelni, és ez a fórum elvileg errõl szól...

érdekes képek.

Ryder62
A képeken a régi csapattagok teljesen máshogy néznek ki. Fõleg Alenko meg Ashley. Meg Liara is olyan morcosan nézz, sokkal jobb volt az 1-ben <#rolleyes>

A Cerberusos témához én elképzelhetõnek tartom a puccsot és az új vezetés vadászatát Shephard ellen.

A 2 részben az Illusive Man lehet hogy csakis a saját + az emberiség dolgait figyelte de ezt elegánsan tette. Egy Shephard elleni kicsinyes bosszú nagyon nem illik bele a személyiségébe, fõleg hogy a galaxis lángokban áll.
Fpocok
Klikkre nagyobb.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Kopiati
Azért látom játékfejlesztési ismeretek egy-két embernél hiányoznak (nem hátrány, de nem is elõny)😄 (Pares jól mondta)

Egy fejelsztés alatt lévõ játékot egy teszternek naponta újra-és újra ki kell játszania, egy-egy pályát újra és újra pár százszor, bug keresés, javaslat, nehézség optimalizálás (Crysis Warheadnél volt errõl vidi is anno, hogy egy program figyeli, hogy hol hal meg a játékos, mivel több ezerszer játszák a pályát, emiatt jó kis kartogrammot lehet csinálni stb...)kb úgy lehet elképzelni, most a játékot, mint egy cod-ot, csak lövöldözõs pályák, minusz párbeszéd, minusz felirat, próba kezelõfelület, hiányzó textúrák, fagyások (mivel kb 4 hónap csúszást tettek rá (és még fognak is rajta legalább 2-t, mert úgy a kövi üzleti évben jönne ki (ez pusztán az EA döntése lesz hogy éri majd meg (BF3 eladásaitól függ meddig halogatják a játékot(jól fogy elhalasztják, rosszul kiadják)))

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Láttam, azt a szemüvegszerûséget leszámítva nem is rossz, csak kéne hozzá egy motor is.
Csak sötétebb rúzst használ egy ideje... Meg ránézésre valamikor abban a két évben, amikor Shep hullát játszott, megnagyobbíttatta a melleit is, ami nem vált feltétlenül elõnyére. Persze ez szigorúan magánvélemény. 😊
Nem vitatom, volt pár érdekes öltözék, bár én mindig úgy játszottam, hogy a lengén öltözõket nem vittem légüres vagy mérgezõ helyekre. A 3-asból meg még nem láttunk pl.: Jackrõl sem semmit. Egyébként neki is van DLC öltözéke.

Pontosan ezt a képet akartam belinkelni én is, és szerintem semmi különbség nincs. A kék meg miért lenne undorító?!

Igen, kapott, na de Jack? Vagy õ annyira badass, hogy nem kell neki? 😊 És Miranda is csak dlc formájában kapta meg, ami szerintem gusztustalan, de ebbe ne menjünk bele. Amúgy igazad van, sokára lesz 2012, az eddig látottakból balgaság messzemenõ következtetéseket levonni, de egy kicsit pesszimista vagyok sajnos.
hasonlítsd már össze ezt a képet meg, amit linkeltél...
A szine semmit nem változott... <#zavart2> Max. a megvilágitás más...

Én ezt sehol nem vitattam. Sõt le is irtam, hogy sok idejük van még csiszolni, fejleszteni. Kedves cdr74 barátunk pánikolt be, hogy milyen iparos munka lesz csak, mert biztos nem lesz idejük, vagy mi. Erre irtam, hogy már karácsonykor is állitólag kijátszható állapotban volt, ami viszont jelenthet akár alfát, akár bétát is... a tény viszont tény.

Miranda is kapott rendes páncélt. Egyébként meg a páncélokról 1-2 kép kivételével semmit se láttunk... szóval ilyen korán nem sok esélyt látni... amikor még nem is láttál semmit. Mellesleg meg a képen látható páncélzat bõven jó. Nem tudom, mi bajod van vele. A sisakokat/légmaszkokat még nem láttuk, errõl nincs véleményem...

Urban legend.
Tényleg az. Illetve attól függ, mit nevezünk játszható állapotnak. A szinkron példának okáért még nem volt meg, ha mégis, akkor is csak részleteiben. Mindenesetre kétlem, stúdiót bérelni nagy tételben érdemes. Lehet, azóta befejezték, de nem oly rég álltak neki a felvételeknek.
Gondolom jó pár finomítás is hiányzott még.

Nyilván a játék alapjai rég össze vannak rakva, valószínûleg az ME2 óta, vagy a játék megjelente után készültek, mikor zöld utat kaptak, de rengeteg dolog fejlesztés és finomítgatás alatt áll még.

Játszható és kiadható között vannak nagy különbségek, lehet, az elõbbi megvolt decemberben, de a késztõl még messze volt.
amúgy tudja valaki, hogy miért lett ilyen undorító kék színû? 😞 az elsõ részben tök szép volt
Pontosan ez 😊 Nézd meg Liarát. Ugyanaz van rajta, mint a Shadow Broker DLC-ben. És akkor légzõmaszk volt ehhez a "páncélhoz". Valószínû, hogy lesz olyan aki rendes szerelést kap, mint ahogy a második részben is volt (Grunt, Garrus), de úgy lenne az igazi ha mindenki értelmesen felöltözve menne galaxist megmenteni...
"...de az eddig kikerült képek alapján erre nem sok esélyt látok."

WTF. Mint például ez?