Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kopiati
Ugyanabban a könyvben kerül szóba az összeesküvés elmélet az emberiség túl gyors felemelkedésérõl, a protián leletek túl gyors megértése stb...globális összeasküvés😄

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Lehet, hogy a karakter nem a legjobb forrás, csak sajna más forrásunk nincs nagyon. Õ akkor úgy gondolta, hogy a több tízezer év alatt több száz kilóméter vastag jégpáncél és törmelékréteg keletkezett Charonon. Persze lehet téved, mint ahogy abban is hogy a relét a proteánok építették.

Azzal amúgy egyetértek, hogy a Reperek nem jöttek a naprendszerbe. Csak szerintem szimplán azért, mert nem tartották fontosnak.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Kopiati
Gondolom a relék, mivel hálózat regisztrálják az áthaladó-belépõ hajókat, ha egy relét megnéznek a reaperek "ohh itt nem ment el senki" utazzunk 36 évet egy rendszerbe, ahol valószínûleg nincs értelmes élet, majd vissza, fõleg, hogy nem utazott mondjuk senki rajta, 36 fényév, FTL meghajtással, relativitás elmélet ide-oda sok-sok kockázatot rejt, energiát igényel , nem véletlen nem használják nagy távolságokra a ME világában. A relék ki-be kapcsolgatása a reaperek számára is hátrányos, pl. ha közös használatban van egy gép, te kicseszésbõl ki-be kapcsolgatod? vagy inkább 2 felhasználó számára készítesz profilt, majd az egyiket letiltod. Utóbbi a logikus megoldás, mert számodra ez jelenti a legtöbb elõnyt, míg a szenvedõ alany mindenképp szív.

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

A mai napig a hivatalos álláspont hamis, miszerint a Proteánok építették a Reléket. Annyit akartam ezzel, hogy egy karakter nem éppen a legjobb forrás, nem tény, amit mond.

Szerintem a lefagyasztás nem marhaság. Igazad van, arra nem gondoltam, hogy tényleg többszörös fénysebességgel is lehet közlekedni az ME univerzumában, de akkor is, gyakorlatilag kikapcsolták a Relét a lefagyasztással, így azt gondolhatták a Reaperek, hogy ezt a rendszert nem fedezték fel. Azt tudjuk, hogy aktiválni könnyen lehet a Reléket, de hogy deaktiválni is? Kötve hiszem. Az biztos, hogy Reaperek nem jártak a Naprendszerben, hiszen a Marson a leírások szerint (és valóságban se) nincsenek orbitális bombázásoknak jelei, ráadásul kötve hiszem, hogy csak úgy ott hagytak volna mindent a Reaperek, miután megtalálták a bázist. Valamiért nem voltak a Naprendszerben, és szerintem pont azért, mert gyak. deaktiválták a Relét, ezzel "felfedezetlennek" beállítva a rendszert. Mindenesetre szerintem lehetetlen, hogy magától fagyjon be az Relé, én célszerû befagyasztást látok a dolog mögött. Csak szerintem több logikája van annak, hogy a Proteánok fagyasztották le védekezésbõl, minthogy a Reaperek nem tudjuk miért...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Az arrivalban elpusztított Alpha relé sokkal távolabb van a hozzá legközelebbitõl mint amennyit a naprendszerünkhöz kellett volna megtenniük az ahhoz legközelebbtõl. Ráadásul a galaxison kívülrõl is be tudtak jönni relé nélkül. Ha a protheanok fagyasztották volna be a charon relét a reaperek lassabban bár, de de probléma nélkül odaértek volna.

És azzal nem basznak rá ha lekapcsolják a reléket, mivel ha valahova menni akarnak visszakapcsolják. Arra pedig semmi sem utal hogy a többi relé hasonlóan reagálna a reaper IFFre mint az Omega.

Egész pontosan Eisenhorn (a New Delhi parancsnoka) mondja. Az állítás nem hamis, hanem az akkori szereplõ tudásának megfelelõ. A könyvet meg Drew Karpyshyn írta, aki tulajdon képpen az egész Mass Effect univerzumot kitalálta.

Sajnálom, de azt kell mondjam, hogy az, miszerint ezzel akarták elszigetelni a Reapereket teljes marhaság! Ugyanis azzal még a protheánoknak is tisztába kellett lenniük, hogy a Charon Relay az Arcturus rendszerbe vezet. Ott található 3 elsõdleges és a naprendszerünkhöz csatlakozó másodlagos (bár hogy másodlagos-e ez vitatott párok által) Relay. Ez mindössze 36 fényévre van. 36 fényévre!!!!! Nem kell Reapernek lenni ahhoz, hogy ezt a távolságot különösebb nehézség nélkül megtegyék Relay nélkül is. Mivel hogy az FTL meghajtó (faster-than-light) tucatszor is gyorsabb tud lenni a fénynél.
Következésképpen a Charon Relay "lefagyasztása" számomra teljes illogikus lépés. Ha meg is tették, teljesen más okuk lehetett rá. De számomra nem így történt, amíg Bioware, Casey Hudson vagy Drew Karpyshyn ezt nem mondja. ME 3-ban lehet kiderül (de szerintem nem).

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Kopiati
A reaperek nem lakapcsolják a relé hálüzatot (azzal õk is rábasznának😊) hanem a többieket zárják ki, elég az Omega relére gondolni: Nem zárták ki a többi fajt az utazásból de a pontos utazáshoz reaper illetve begyûjtõnek kell lenni, mert az alap +/- 1000 km tévedés ott végzetes, úgyan így hirtelen kizárják a többi fajt az utazásból, (gondolom, nem lesznek képesek elugrani, vagy felrobbannak. Míg reaperek vígan csapatják.

Az idézet valószínûleg egy játék univerzumában élõ személytõl származik, mivel tudjuk, hogy a Relék nem Proteán, hanem Reaper gyártmányok. Már itt hamis az állítás. Mellesleg kötve hiszem, hogy azzal, hogy deaktiválódik egy Relé, a karbantartó mechanizmusai is leállnak vele együtt. Szerintem csak lekapcsolják az Galaktikus hálózatról, de ugyan úgy mûködik tovább, és nem halott. Ezért is lehetetlen, hogy magától bolygóméretûvé jegesedjen 50 ezer év alatt. Szerintem a Proteánok fagyasztották le a Reaper invázió elõtt/alatt, mert gondoljatok csak bele, így gyakorlatilag abszolút nulla esélyük volt a Reapereknek a Naprendszerbe jönniük. Így õk túlélték, és tovább csinálhatták azt, amit eddig.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ez tetszett. 😄 <#nyes> <#nevetes1>
Optimus Prime
Szóltak Bruce Willisnek és lefúrt a Relay közponjáig, ahol a piros gombbal rebootolta a rendszert.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Így van. Pontosan ezért.

Azt viszont nem tudom hogy az emberek, hogy indították újra a Charon Relét. Mert ugye több 100 km átmérõjû jég volt rajta. Lángszóróval nem olvaszthatták le az egész jeget. 😄
"Amúgy vannak még olyan relék amiket nem aktiváltak, erre is van utalás, mert nem akarnak találkozni egy rossz szándékú idegen fajjal akik miatt kitörne a háború."

Ez is megtörtént már, Rachni háború, azóta tilos aktiválni inaktív reléket a citadella törvényei szerint.

Igaza lehet sanyiiiii-nak. Vigil tényleg mondja, hogy az egyes rendszerek elszigetelõdtek egymástól és így könnyû prédává válnak. A Reaperek biztos csináltak a relékre on/off gombot. <#nevetes1>

Amúgy vannak még olyan relék amiket nem aktiváltak, erre is van utalás, mert nem akarnak találkozni egy rossz szándékú idegen fajjal akik miatt kitörne a háború.
Doom 4
Igen, mert kitudja, lehet úgy lehet majd legyõzni a Reapereket, ahogy megcsinálták a Charon Relét... Kiolvasztjuk a szívüket!<#violent>

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

Olyan dolgokat hagytok figyelmen kívül ami egyértelmûen kiderül az elsõ két játékból, például hogy standard taktika a reapereknél hogy lekapcsolják a reléket hogy ezzel elszigeteljék az szerves lényeket egymástól (ezt Vigil mondja el ha jól tévedek). Erre épül az egész rendszer, ott hagyják a technológiájukat hogy megtalálják, hogy függjenek tõle, majd amikor eljön az invázió elfoglalják a citadellát és kikapcsolják a seggük alól (ezt pedig Sovereign jó idióta fõgonoszhoz méltóan).

Optimus Prime
Most tényleg az érdekel mindenkit, hogy került 1200 km - ha már ilyen pontosan számon van tartva - átmérõjû jég a Charon Relay-re? Mikor a Borg inváziós flottát ürberlõ Reaper csorda támadja a Galaxist. Kideülrt, hogy a rettegett Collectors nem mást, mint az isteni Prothean faj átkonfigurálva.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Doom 4
Szerintem, azért kapcsolták ki, mert ha nincs ott semmi akkor minek oda menni.

Na most ezt kifejtem bõvebben:

A második rész után számomra világossá vált, hogy az összes Reaper úgy készül, (ha nem is pont úgy, de azonos alapon, tehát a kiirtott népekbõl). Ha így van akkor valószínûleg tartom azt, hogy túl sok bolygó van és kevesen vannak. És bár tudtak az Ilosról még sem találták meg az ott rejtõzõket... Ergo elég nagy források kellenek a bolygók, hát még az egész galaxis átfésüléséhez.

Szerintem, ha nem fejlõdik ki normális élet, akkor a nyilván nem fogják használni azt a relét. Mondjuk így is voltak olyan világok ahol nem volt semmi mégis el tudunk menni, de ha be van fagyva nem csak deaktiválva, akkor szerintem csak az ott lévõ civilizáció tudja mûködlésre bírni.

Szóval nem tartom kizártnak, hogy még mindig vannak felfedezetlen relék. És emígy számon tartják, hogy hova nem éri meg elmenni.

Aztán kitudja igazából mi a helyzet... Remélem minden kiderül márciusban!

Passz. Tény hogy jónéhány ki van kapcsolva. Amúgy nem tudom mennyit "fogyaszt" egy Mass Relay. 😊

Ami jobban zavar az elméletemben az, hogy szerintem 50.000 év kevés ahhoz, hogy ennyi jeget magára szedjen. 1200 km átmérõjû. Nem tudom mekkora a Charon Relay maga (ami a magját adja), de ez elég sok jég, még akkor is, ha sok törmelék van benne.

Kopiati
Az túl egyszerû lenne, gondolom afféle "van" fegyver amit még a protiánok csináltak, de mint sok mindenre idejük nem volt rá, de a Iloszi túlélõk a fellegvár megbuherálása után elmentek befejezni, csak nem tudjuk hová😊 és keresd meg😊

Milyen csúnya lenne, ha kiderülne, hogy a minden reaper tartalmazza egy kiírtott civilizáció teljes népességét folyósítva stb😊 "mindegyikünk egy nemzet" vagy hogy mondja, és tényleg csak fel akarják emelni a galaktikus közösséget😊 csak mivel olyan rosszul fogalmaznak ezért durr-durr-prity-prity

broman191
Egyetlen dolog hibádzik a dologban, de nagyon: a reaper-ek miért kapcsolnának ki mass relay-eket? Félnek a magas áramszámlától amikor visszajönnek kiirtani...a mindent? 😄

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

errõl most hirtelen a Second Sight c. játék jutott eszembe
Érdekesség képen kicsit utánaolvastam és a Revelation könyvben ez van Charon Mass Relay-rõl. Magyarban nem tudom, hogy fordították ez az eredeti szöveg.

"It was actually an enormous piece of dormant Prothean technology. A mass relay. Floating for tens of thousands of years in the cold depths of space, it had become encased in a shell of ice and frozen debris several hundred kilometers thick."

(aláhúztam a számomra fontos részeket)

Szóval számomra (szerintem, saját vélemény), a Charon Relay ki volt kapcsolva eredendõen. Méghozzá (megint mondom: szerintem) a Reaperek kapcsolták ki.
Ezt megint csak tudjuk: "Many mass relays are currently dormant for unknown reasons, though they can be easily reactivated."

Szerintem a jégburkot simán az évezredek alatt szedte fel a Plútó felületérõl, vonzás körzetébõl. Hisz gravitációsan hozzá van horgonyozva. "Some relays, like the Charon Relay, are "gravitationally anchored" to planets;"

Persze ez még nem zárja ki, hogy mindezt a phroteánok csinálták. De én nem tartom valószínûnek. Számomra nem logikus. Szerintem az apokalipszis kitörtével az itteni tudósok sebtébe elhúztak innen, probálva csatlakozni más protheán egységekhez. Több száz évvel késöbb, mikor a Reperek visszatértek a mélyûrbe, a kevésbé fontos Mass Relayeket (pl számos másodlagos Relayt) egyszerûen lekapcsoltak.

Ez egy vicc akart lenni... 😊

Mit ne mondjak, ez elég nagy szivatás lenne mind Shepard, mind a játékos szemszögébõl 😄

Intel Core 2 Duo 3 GHz, NVIDIA GeForce GTS250, 8GB RAM

Már miért kéne fagyasztó fegyver a Relay befagyasztásához? Mass Effect mezõkkel odavontatják a vizet a Relay köré, aztán eleresztik, az meg köréfagy gyorsabban, minthogy a Relay kilõné. Legalábbis a jelenlegi ismereteink alapján például így is meg lehetne oldani. Ne feledd: a Mass Effect mezõk ûrmágiának felelnek meg, mindenre jók.

Dehogy. Ha már Mars meg fagyasztás; a Marsi protheán tudós banda biztos kifejlesztett egy fagyasztó fegyvert, mint Mr. Jégcsapé a Batmanben (csak kissé nagyobbat). Azzal lõtték ki a Plútónál lévõ Mass Relayt. Shepard most majd lefagyaszt vele minden Reapert. 😊

Remélem nem valami hasonló marhaság lesz...

Doom 4
<#taps><#eljen><#banplz>

Amúgy szvsz nem lesz olyan egyszerû, hogy fogunk egy fegyvert azt bumm...

Mekkora lenne, ha egy hatalmas epikus csatában, amelyben a fél galaxis kipusztul, az utolsó erõnkbõl legyõzzük a Reapereket, és akkor Shepard megbotlik, és felébred Eden Prime után.

Doctor Chakwas: Fura agyhullámokat mértem önnél, amíg öntudatlan volt, Shepard. Olyan mintha nagyon intenzíven álmodott volna.

Shepard: FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!444nééégy

Optimus Prime
Anti-Reaper fegyver? Ne, mégis bejön a tippem a fináléra. Lesz a Marson egy ez a fegyver, ahol egy nagy piros gombot megnyomunk és letöröl minden Reapert az Galaxisból. Vagy egy spéci BFG: egy lövés, egy Reaper.

Ez ésszerûen hangzik. Az tuti, hogy az IM nem paktál le semmilyen formában a Reaperekkel.

Megtorlás regényben van pár elszórt infó róla, érdemes elolvasni.
Kopiati
A cerberus meg tudja védeni az emberiséget a Reaperektõl, és biztosítja a dominanciájukat a más fajuak felett, de ahhoz hogy ezt megtudják tenni kell az anti-reaper fegyver, ez kell shepnek is. Nem az IM akarja megölni Shepet, hanem Shepnek is IM-nek is kell a cucc, de máshogy akarják használni, ezért lesznek ellenségek.

Optimus Prime
Ugye? Engem meg itt akartak megkövezni, mert megkérdeztem, hogy a Cerberus katonák miért nyomulnak Shepard ellen. Mikor ugye a Cerberus az emberiséget védi meg minden. Szal nem hiszem, hogy a Reaper invázió belefér a nézetükbe, de erre Shepardöt lövik, aki ugye a Reaperek ellen van.

Ha ajánlottak neki valamiféle alkut, hogy segít kinyírni Shepet és cserébe békénhagyják az emberiséget (vagy annak egy részét), akkor biztosan belemenne. Sarent is hasonló indokok vezették az elsõben.

Why so serious?

Én még Mr. Illusive Man-t nem értem. Egyrészt nem tûnik olyan könnyen befolyásolható alaknak, másrészt a Cerberus ( bár sajátos módszerekkel ) de az emberiségre esküdött fel. Erre most miközben éppen szénné lövik a földet az IM-nek van kapacitása arra hogy szuper katonák egész hordáját küldre az egyetlen emberre aki segíthet?
A Shadow Broker DLC-ben van utalás a protheanokra. De csak utalás.
Kopiati
A megértés elsõ lépése az azonosulás az ellenséggel😊

Optimus Prime
Ez volt a terv mindenhogy. A Collectors azért jött a képbe, mert a Sovereignt leverték az emberek és Shepard képessége miatt felkeltette õket az emberi faj. Gondoltak egy emberekbõl épített Reaper a, lenyomhatja õket b, erõsebbé teheti a Reaper fajt.

Játszottam a 2-vel de úgy gondoltam hogy Collectoros kudarc után visszatértek a Plan A -hoz vagyis hogy pusztuljon mindenki.
Kopiati
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Arra tudok gondolni, hogy Cerberus elrabolja, és a fõszál adott (gondolom az anti reaper fegyver nem csak a reaperek ellen jó, hanem a többi idegen ellen is (hihi😊)

broman191
Elsõsorban mindenképpen rá ahogyan a GTTV adásból is kiderült, ahol úgy rémlik kimondták kerek perec hogy Liara (ha nem, akkor az alatta futó képsorokból egyértelmû volt), de ezen felül lehet nem csak õt találjuk a Marson. 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Itt szerintem Liarára gondol.

Ha nem is a marson, de biztos találkozunk Mr. P-vel.

Kopiati
Az egyik fejlesztõi videóban az írónak megbottlott a nyelve és úgy mondja, hogy a "marson találkozunk egy új..öhm..régi baráttal lehet ez az

Optimus Prime
Hamár ennyi elmélet született. Nekem is van egy: Illusive Man és Protheanok. 😊

broman191
Volt szó szóbeszéd szinten egy élõ protheai társról a 3. részben, ki tudja Liara mellett kit-mit találunk még a Marson... 😊

Kopiati
Egyébként február közepén, a demóval fog indulni a Cerberus Daily News utódja is, anno ez volt beígérve.

Kopiati
Am és könyvekbõl ismerõs lehet, hogy sok embernek gyanús volt (globális összeesküvés), hogy az marsi leleteket hihetetlen gyorsan megfejtették (a Földön ma is léteznek írások amiket máig nem sikerült megfejteni, a hieroglifákat is a Rosetta kõ miatt) lehet voltak a Marson valakik akik segítettek?! Csak eddig titokban tartották õket?! Március 9-én minden kiderül😊

Ugyan ott: Codex.

Az utolsó mondaton a hangsúly. De tök mindegy, ez csak részletkérdés, és nem számít igazán.