Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#idiota><#idiota><#idiota>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Optimus Prime
Én csak a Liarás sztorit olvastam a képregényekbõl, a másik Kékszemûs sztorit nem. Még tavaly szereztem be õket aDark Horse oldalán, mikor egy napig ingyen volt. 😛
Tényleg nem nagy szám, olyan összecsapott, rövid és... tudom, hogy csak 4 szám, de Furman képest volt brutál jó sztorit összehozni 1 számba is, nem hogy egy 4 részes minibe.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Dopti
Ha van idõd akkor érdemes elolvasni a könyveket, azon felül hogy szórakoztat, meg lehet belõle tudni egy-két plusz infót. (a megtorlás c. kötetrõl nem tudok nyilatkozni, az most következik)

Jobb mint a semmi.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Köszi. Azokat már mind elolvastam. Bár azok nekem elég bugyutának tûntek. De legalább adtak át- és felvezetést.
Inkább a Cerberus-Alliance-Reaper hármast feszegetik, Sheparddal kapcsolatban nem sok dolog van bennük. De ha a könyveket nem is, a képregényeket érdemes elolvasni. Neten meg lehet az összeset találni, ha a virágbolti verzió is megfelel...

Lenne egy kérdésem azokhoz, akik olvasták a regényeket. Mennyire kapcsolódnak a Shepard-Reaper vonalhoz? Érdemes õket elolvasni még a ME 3 elõtt, vagy többé-kevésbé különálló történetek?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ezzel az erõvel akár Shepard is indoktrinálva lehet. Van egy régi mondás a BSN-rõl, miszerint a végén kiderül, hogy Shepard maga egy Reaper XD. "Shepard! You are the Reapers!"

Ben husk lett (bár a képregényben ez is, finoman szólva ellentmondásos...). Saren külsõre teljesen önmaga volt és mégis indoktrinálták (ki tudja mi óta?). Csak a legvégén kapott "implantátumokat", de azt inkább azért, hogy Sovereign közvetlenül is irányíthassa.
Jó lenne ha így szerepelne a sztoriban, remek háttértörténetként szolgálna az õsi történelembe való betekintéshez.
"Szerintem TIM de facto ellenség lesz a játék során, de konkrétan nem paktált le a Reaperekkel, nem indoktrinálták, hanem az a terve, hogy az irányításukkal rabigába hajtja az összes többi fajt, és az emberiséget teszi meg domináns fajjá."

Ettõl még simán lehet indoktrinálva. Hisz a "komoly" indokrinációnak az a lényege, hogy az áldozat azt higgye végig a saját logikája és gondolatai mellett cselekszik. Vagyis TIM az emberiség szuper dominanciája érdekében akadályozza Shepard-ot, ez utóbbi pedig a Reaper-eknek kedvez.
Persze mindkét variáció egyelõre spekuláció. Kíváncsian várom, hogy mi lesz a végkifejlett.

Ráadásul Ben szinte azonnal elkezdett átalakulni, nem normálisan viselkedni, stb., TIM pedig a mai napig nem mutatja jelét semmilyen degenerációnak és átalakulásnak. Kivéve a szemeit...

JethroHUN
Ez a játék? Dobálod a nadet meg rakétázol tenyérnyi mapon? Ezt még kipróbálni se érdemes úgy érzem...

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Megnéztem újra az Evolutiont, és tévedés ez a mondat, mivel Jack Harper sosem ért ahhoz a Reaper Artifacthoz! Csak közvetetten lépett vele kapcsolatba, azt is úgy, hogy Bent lökte el, aki megfogta azt az izét. És a képeken utána elég nagy a kavarodás: közvetlenül a jelenet után nem kék a szeme, sõt, többnyire az egész maradék részben barna szemûnek mutatják be, egész pontosan 1 darab képet találtam róla, amikor ilyen kék a szeme. Szóval az ilyen képregényeket is egy jó nagy adag fenntartással kell kezelni, fõleg hogy korábban is közöltek fals információkat, vagy lore-al nem megegyezõ dolgokat. Elég megnézni a Deitz-féle Deceptiont.

cataflam02
Valaki nem tudja véletlen, MULTI ma éjféltõl, vagy a holnapi esti órákban várható ?

One more story

Pont itt lehet olvasni a Leviathan of Dis-rõl is, amit a batarianok lenyúltak még 2163-ban. Errõl én már az elsõ rész óta spekulálok. Spoilerbe teszem:

Valószínû, hogy az egyik legelsõ Reaper lehetett (genetically engineered starship, nearly a billion years old). Ez még akár a story-ban is benne lehet: felderíteni a Reaper-ek eredetét, megérteni a "mûködésüket" stb.
nyirog
Kis olvasni való ITT, elég sok szó esik benne 50 ezer évnél idõsebb fajokról is, proitánok elõttiekrõl is akiket valszeg ugyanúgy legyaktak a reaperek, talán a játékban tesznek majd rájuk utalást esetleg szerepet is kapnak valamilyen úton módon 😊

Tails
" His glowing blue eyes are a result of touching a Reaper Artifact. "

Tehát pontosan, amit a szemében látsz az nem a természetes szemszíne. Ami látszódik az az iris felett van, az iris meg általában sötét színû, vagy olyan színt vesz fel ami a háttérben lévõ csillagról rávetõdik, kék vagy piros szín.

orichalcos
Mióta blokkolt az imageshack??

Mai multiról:

Megvan silver fokozaton is az elsõ pálya. A végén 4 Atlas és 4 Phantom jelent meg a többi katona mellett. Rohadt nehéz volt rakéták nélkül.

My streams: https://beam.pro/oriic

Fpocok
Horda mód az egyik legértelmetlenebb dolog, amit valaha kitaláltak. Régen, amikor még játékgépek voltak, akkor ott még elment ez a "ki bírja tovább" dolog... de ma már online nem.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Wow, ez kész XD
#6447-re ment
"Vagy pedig nem lesz gyozelem, a reaper most csak asszimilalni akar, es nem kiirtani minket, es ez fogja a kozelgo Mass Effect MMO-t felvezetni, a totalis haboru es az elnyomas alatti lazadasok, harcok a gonosz ellen."

Kizártnak tartom. Brutális lincshangulat lenne, ha ezt meglépnék a készítõk. Az ME-t mindig is trilógiának szánták, a 3-mal véget fog érni Shepard és a reaperek sztorija, attól még a sorozat folytatódhat.

!!!Innen óriási spoiler, még a spoilerben is, tehát tényleg csak saját felelõsségre szabad tovább olvasni, én már megbántam mikor anno olvastam!!!

------------------------------------------
A proteánok terve az volt, hogy sztázisba helyeznek egy egész kolóniát, ami a reaper invázió után ébredne fel, újjáépítené a proteán birodalmat, közben a többi fajt is befogná a munkába: istenként mutatkoznának a primitív civilizációk elõtt, majd felemelnék õket a saját szintjükre és lehetõséget adnának nekik a birodalomba való csatlakozásra. A következõ ciklusnál a reaperek egy még a proteánoknál is több tízezer évvel fejlettebb birodalommal és egy külön ellenük felkészült hadsereggel találnák szembe magukat.

Csak a terv nem jött össze, nem lehet tudni pontosan, hogy miért, de lesz egy proteán csapattársunk (a sztázisból felébresztve), õ elmondja, hogy meg kellett ölnie az egész osztagát, mert indoktrinálták õket, valószínûleg emiatt nem valósulhatott meg a terv sem. De majd a játékból kiderül. Szerintem már túl késõn fejlesztették ki a protik a fegyvert és inkább az új birodalmukba akarták átmenteni.
Prince23
Extraction zone: sikeres küldetés. Spolier mentes.

A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3

PiszkosFred

Hat latva, mennyit segitett ez az allitolagos csudafegyver az elozo "aratas" alkalmaval, halott ugy a dolog... Vagy a fegyver meg regebbi, a prothean elott kiirtott neptol valo, T-100 000 eves? Nem hiszem, hoyg ennyire tul lesz bonyolitva, az elso ket resz tortenete valamennyire koti a kezeket, nem lesz itt valami hirtelen jott csudafegyver sem. Olyasmi lesz a megoldas, amit mar lattunk az 1-2 reszben, de nem gondoltunk ra.

Vagy pedig nem lesz gyozelem, a reaper most csak asszimilalni akar, es nem kiirtani minket, es ez fogja a kozelgo Mass Effect MMO-t felvezetni, a totalis haboru es az elnyomas alatti lazadasok, harcok a gonosz ellen.

A demo videoi es cutscenek vagasainal vegig a BSG vagasai es kamera mozgasai ugrottak be (tetszett is nagyon), ebbol jutott eszembe, hogy siman el tudok kepzelni egy olyan helyzetet, mint amikor a BSG-ben a flotta fele letelepedett es eltek a cylon elnyomas alatt New Caprican, jopar honapig, amig az Oreg probalta osszerakni a mentoakciot a Galacticarol, megtizedelt legenyseggel... es ilyen szitubol indulna az egesz, egy totalis nagy haboru es vereseg utan. Nincs midnig happy end 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Akra
Gondoltam,hogy a fullban ott lesz a Hi-Res. Megerõsítve még jobban örülök 😊

TBTPumpa
Ennek örülök... Egy 2GB-os HD6970-es kártya várja azokat a Nagyfelbontású textúrákat! 😊

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Igazad van, basszus kezdem érezni, hogy este van már, a szövegértés se megy rendesen 😄
Optimus Prime
Végre! Valaki megerõsítette és eloszlatta a félelmeimet.<#worship>

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Nem hiszem.

Eltörölték, hogy átváltozik olyan robottá, és azt írják utána, hogy azt szerették volna, ha a játékos a már megismert TIM ellen harcol. Arról, hogy milyen külsõket terveztek az indoktrinált TIM-nek, szintén ebben a kontextusban írnak. Nos ezt a harcot valszeg nem fizikailag értelmezik, bossfight biztosan nem várható Shepard és TIM-közt, vagy legalábbis nem a hagyományos értelemben, amint írják is, TIM-nek az intelligenciája a fegyvere, nem az fizikai ereje. Szerintem TIM de facto ellenség lesz a játék során, de konkrétan nem paktált le a Reaperekkel, nem indoktrinálták, hanem az a terve, hogy az irányításukkal rabigába hajtja az összes többi fajt, és az emberiséget teszi meg domináns fajjá. Eddig minden infó erre felé mutat, hogy ez a terve.

TDC Geronimo
Nem tudom volt-e már, de páran itt elégedetlenkedtek a PCs graffal.

"From the Mass Effect twitter:

(@mytwitter) When the full game releases, hi-res textures will be built into the game! #masseffect3"

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Csak azt a részt törölték, hogy TIM izomagyú reaperré változik át, a végsõ bossfightnál. Ehelyett döntöttek az alsó dizájn mellett.
Dehogy gagyi. Egyenes következménye mindannak, amit tudunk TIM-rõl és a terveirõl. Mellesleg ezek szerint nem lesz indoktrinálva.

Hát ez nagyon gagyi, ha tényleg igaz.

Könyörgöm, ha van bennetek könyörület, ilyen spoilereket ne tegyetek be. Ez már túl durva... nem bírom, muszáj megnyitnom a spoilereket! Nem tudok uralkodni a testem felett... 😄

Egyáltalán nem meglepõ. Aki olvas a sorok közt, plusz egy kis spoilertõl sem fél, az már rég sejthette ezt. Mellesleg én támogatnám, ha a Bioware megengedné! Nem egyszer le is írtam már az ilyen fajta befejezést!

"Eventually, this plan was scrapped."

A jégbe fagyott béka mindent világossá tesz 😄
Amúgy spoilerbe kellett volna írni a spoileres részt.

dan5445
Ha valaki tudni akarja hogy miért segít TIM a kaszásoknak az most ne olvassa tovább!!!!!!! SPOILER The Illusive Man will return in Mass Effect 3 as a central antagonist.<1><2> He plans to use information about a Prothean superweapon discovered on Mars to take control of the Reapers to make humanity the dominant race in the galaxy.❤️>

orichalcos
Én ez alapján az artbookból való kép alapján azt mondom hogy tuti hogy TIM-nek annyi lesz, hisz indoktrinálták:

SPOILER alert

My streams: https://beam.pro/oriic

Számtalanszor láttuk közvetlen közelrõl TIM szemeit, és az ME2-ben az a minta dominált, másmilyen szint nem nagyon lehetett látni. Én arról beszélek, hogy az alábbi képen, amint a trailerbõl fényképeztem ki úgy látni, hogy ez a domináns körös minta teljesen eltûnt a szemébõl, és az az elõtt kékesen világító szeme most természetes zölddé változott.

"A játékban biztos vagyok benne hogy itt is ugyan olyan a szeme színe mint a mass effect 2 ben, legalábbis a bioware ugyan azokkal a karakter kódokkal dolgozott mint a ME2-ben. ( vagyis nem színezte át a szemét )"

Ezt honnan veszed olyan biztosra? Én sem vagyok biztos, hogy ilyen zöld szeme lesz a harmadik részben, de a videó láttán felmerült bennem annak a lehetõsége is, hogy valamiért meg fog változni a szeme.

A placeholder-t én is hamar kizártam, mert nem látom értelmét egy másik szemmel ellátott modellnek, ha azzal nem akarnak csinálni semmit. Szóval valamiért megváltozik a szeme, hogy miért... Ki tudja. De Martin Sheen tett egy nagyon rejtélyes megjegyzést az egyik trailer végén: I'm not done yet! 😄

Tails
Már irtam már lentebb is de úgy látom nem értettétek meg. A mass effect 2 ben többnyire a bázisán láthatjuk TIM-et, ami alapvetõen egy sötét környezet. Itt többnyire nem látszik a szeme színe, pusztán egy kontaklencse, vagy ahhoz hasonló ami a sötétben világít. A mass effect 3 ban új környezetben láthatjuk ami világosabb, így jobban ki van hangsúlyozva a szeme színe. A játékban biztos vagyok benne hogy itt is ugyan olyan a szeme színe mint a mass effect 2 ben, legalábbis a bioware ugyan azokkal a karakter kódokkal dolgozott mint a ME2-ben. ( vagyis nem színezte át a szemét ) Sokat számítanak a fények meg a környezet amiben látod, és újra leírnám azt is hogy ezek a tényezõk ugyancsak változtak a mass effect 2 höz képest.

Hogy miért nincs benne a szemében a "kontaktlencse" az megintcsak nem tudom megmondani, lehet hogy ez a ME3 ból kiderül majd, de az is lehet hogy a teljes verzióban ezen még finomítanak.

Semmi értelmét nem látom a pupillabeli változásnak. Elõször arra gondoltam, hogy egy placeholder szem lehet egy korai build-bõl amit bevágtak a videóba, de nem hiszem, hogy magát a full modellt és a szemét külön csinálnák meg. De az is hülyeség, hogy TIM szeme csak úgy megváltozik.
Szerintem meg régebben volt egy eredeti TIM, de ahogy a reaperek tudomást szereztek ,hogy vissza akarja hozni Shepardot ültettek valakit a helyére de már késõ volt ,hogy leállítsa a Lazarus projektet. Mivel furcsa lenne ha feltámasztaná és egybõl meg is ölné ezért próbál titokban megszabadulni tõle. Ezért történ a robotok támadása a kettõ lején. De mivel ezzel sem sikerült megállítani Shepardot ezért küldte a Collectorok ellen és ezért csalta csapdába a Collector hajón és ezért küldte lehetetlen küldetésre, csak szerencsétlenségére sikerült végrehajtani és szerintem ezért próbálja megölni a háromban ilyen módszerekkel mert már úgy is mindegy.
ProGabe
lehet, hogy az egy felvétel azelõttrõl, hogy TIM megcsináltatta volna a szemeit

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

De nem a szín a lényeg hanem hogy nincsenek benne ilyen kis karikák meg a pupillája is emberi kinézetû nem csak egy karika... ha nem látod a különbséget akkor te szopatsz minket 😄

Én értem, de akárhonnan is nézzük TIM a Cerberus vezetõje. Szerintem TIM nem szeretné Shepardot kinyírni, de mivel Shepard az útjába fog állni valamilyen módon (a spoilerekbõl már sejtjük, hogy miben) ezért nem fog habozni. A másik lehetõség, hogy Shep néhol rosszkor van rossz helyen és belekeveredik néhány cerberusos összecsapásba, de ez történetileg nem hangzik annyira jól mint az elsõ.
Egy kicsit sárgás, igen. De ettõl még nem változik át az ME2-ben látott szeme ilyen természetes alakúvá és zöld színûvé bammeg!

<#gonosz3>