22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• SaGa Jr
    Nem tudom ez mennyire igaz, de én 6000+ ponton fejeztem be azt mégsem jött elő olyan bejátszás mint amit linkeltél (mindegy melyik befejezést választottam).
  • SaGa Jr
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Unoka és nagyapja (már a hangja alapján) beszélget. Lényegében Shepard történetét mesélte el az öreg és a kiskölök egy újabb meséért nyaggatja. Szóba kerül még, hogy mindez már nagyon régen történt így egyes részletek elvesztek. A kis srác érdeklődik hogy mikor mehet majd ő a csillagok közé és hogy ott mit talál, az öreg meg közli, hogy majd idővel és hogy odakint számtalan csillag és bolygó található, melyeken számtalan formában fellehető az élet. Ennyi.
  • Suffering
    After Creditset leirná vki, spoiler tagek közé? láttam a videót, nem értem miről szól, mit mondanak benne. Gondolom nem folytatásra utalás.
  • koschwarz
    Egyet megis kerdeznem kell:)
    multiban van egy csomo raketam de jatek kozben megsem tudom hasznalni. a gyorsgombon is ures ahelye. kulon kellene betenni valahogy a kor elott?
  • koschwarz
    Na eljott az a perc hogy itthagyom a topikot. sokan nem is tudjak mennyire spoileresek ( meg ha nem is szandekosan ) azoknak akik meg nem vittek vegig a jatekot.... viszlat nehany het mulva .
  • Anthrax
    Lenne valakinek kedve multizni ? vagy olyan csapat ahova kellene egy 4. emberke ?:P
  • lwb
    Na erről beszélek. Eddig senkinek nem sikerült találnia olyan embert, aki multi az ios-es hülyeség vagy file editálás nélkül, csak szinglivel elérte ezt a pontszámot.

Nem ez lenne az első eset, hogy hazudnak a fejlesztők, a bethesdánál ez már sport, a bio csak most kezd bele. Mondjuk Peter Molyneux-i magasságokba még egyikük sem ért, arra születni kell.
  • lwb
    Az ign guide szerint 10000 a total max és 4-5000-re más befejezést kapsz (ems-re, nem totalra).
  • lwb
    Mondom, bonyesz. :)
  • lwb
    Annak hiszel, akinek akarsz. De a mindenki, aki végigvitte az úgy kb 100-120 ember. Egyébként én is a végefelé vagyok, 6000+-os totallal és importált save. Me1 kieggel befejezve, végig full paragon, me2 mindenkit megmentettem stb. Az összes bolygót scanneltem me3ban, a side questek közül talán ha 2 fedexet kihagyhattam. Ebből nem lesz sehogy 8-10000 total.

Amit fejlesztők mondanak, azt meg mindig le kell osztani ezerrel.
  • simon7108
    az volna a kérdésem,hogy a sisakot le lehet venni az ilyen drága egész testes armorokol valahogy?Mert jol néznek ki meg erosek,de valahogy sisak nélkul szeretek játszani.az armor választásnál nem lehet azt tudom mert ott eltunik minden lehetoség ha berakok egy egész testre valo armort,de nem lehet valahogy "láthatatlanná" tenni mint az 1. részben?
  • vg
    Nem csak annyi vége van a játéknak!

meg lehet csinálni a játékot úgy, hogy életben maradjon! bizonyíték : http://www.youtube.com/watch?v=prohgapL54Q&feature=related úgy kell csinálni, hogy kell 5000+ pont és el kell őket pusztítani
  • Calver
    nem tudom ehhez kéne-e spoiler tag, de legyen.
  • simon7108
    kérdés torolve!
    csak el kellett olvasnom a Codex bejegyzést:D
  • Calver
    akit érdekel: kombózásról leírás

még annyit tennék hozzá, hogy:
    1) Reave használható "előkészítéshez" és robbantáshoz is
    2) lehet több robbantást is ellőni egymás után, ha tudod mit csinálsz: pl Stasis/Singularity -> Reave(/Warp?) után emlékeim szerint szépen fényesen fog világítani az ellenfél aki bekapta (avagy meg aktív lesz rajta), és ilyenkor még remekül felrobbantható, mondjuk egy Warp-al. Stasis bubi pedig robbanás után "átterjed" az ellenfelekre akik kaptak belőle, és így egészen komikus dolgokat lehet művelni
    plusz baromi kielégítő, amikor 4 gombnyomás egymás után 3 robbanáshoz vezet
  • simon7108
    a játék elejével kapcsolatos
    Importáltam a mentésem amint már mondtam.Még az 1. rész végén én Andersont választottam tanácstagnak.A 2. részben rendben is volt,de itt miért Udina a emberi tanácstag a Fellegvárban?Jo az egy dolog,hogy Anderson valszeg meghalt(bár ki tudja,nehogy elmondjátok:D),de nem hinném,hogy a híre ilyen gyorsan eljutott volna a Fellegvárba és azonnal Udinát tették volna a helyére...Vagy netán Anderson lemondott csak én lemaradtam rola?
  • JethroHUN
    Játék vége spoiler, párbeszéddel kapcsolatos kérdés.
    [url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=-PnCwQkhrg4#t=505s]ebben a párbeszédben, tudott valaki reputáció választ nyomni? Érdekelne mi történne a paragon válasz után.
  • mkfdd
    Nekem pont hogy tetszett a lezárás.

Érezni lehetett a jeleneten, hogy hiába halnak meg milliók körülöttük a galaxis valaha volt legnagyobb csatájában, mégis eltörpült a tény mellett, hogy Shepard épp olyan döntés előtt áll ami százezer évekre előre meghatározza a galaxis történelmét meg az organikus és szintetikus életformák közötti örökös ellentétet.
    A kaszás-probléma meg meg lett oldva, mert mindhárom esetben véget ér a kaszások inváziója. Az egyikben elpusztítja őket, a másikban átveszi az irányítást felettük, a harmadikban meg elveszi a létezésüknek az értelmét. Nem tudom a csalódott játékosok mit vártak a befejezéstől. Hollywood-i giccsparádét? Simán kinyírni a reapereket aztán boldogan él mindenki míg meg nem hal? Örülök hogy az írók scifi-sebb utat választottak.
    Technológiai fejlődésben lehet hogy visszavetett mindenkit a tömegrelék elpusztítása, viszont a kaszások legyőzésével lehetőséget kaptak a továbbfejlődésre. Valamit valamiért.
    Ami pedig Shepard halálát illeti, ahogy láttam erre is sokan panaszkodnak. Végig mindhárom rész alatt arról papolt Shepard, hogy fontos meghozni a szükséges áldozatokat a cél elérése érdekében. Hát most bebizonyította hogy nem csak egy szájhős :D Szomorú volt a vég az igaz, de elszomorítónak nem nevezném.

Én sem ilyen végre számítottam, hanem sima győzelemre, Shepard túlélésére, nagy diadalmenetek mindenütt, tűzijáték a tatooine-on stb..
    Én így kellemesen csalódtam.
  • penge96
    Gyerekek, én ezt a Vega gyereket nagyon bírom. Akkora arc, hogy az kész. Csak ő lehet olyan hülye, hogy effektíve kamikaze megoldással szedi le a célpontot. :D
  • JethroHUN
    Én is ugyan így érzek.
    Már ott bukik az egész, hogy az egész galaxis be van hálózva relékkel, és tudjuk mi történik ha egy felrobban. Ergo a galaxis nagy része meg is semmisül. De az új életforma megteremtésén csak néztem, most komolyan még a falevélbe is áramkör? De ha az vesszük, az én Shepardom ezért harcolt, a nagy békért. Na itt van... lehet örülni, és megrohadni ugyan azon a fos bolygón. A lényeg EDI és Joker boldogan élhet, örökké. Gépek nem halnak meg. De hogy Liara mint fog csinálniott maradnak 3an a lakatlan bolygón.
    Ez egy nagyon jó játék volt csak, kár hogy ez tényleg egy befejező rész volt. Bármelyik befejezést is hozzuk össze, totál kicsinálja a teljes Mass Effect univerzumot. Hát ez van, véget ért a történet Egy Take Back Omega dlc nem lenne rossz.

Mondjuk nem ilyen befejezést akartam a másik kettőt hogy lehet volna megcsinálni?
    Csak a sugár felé lehet menni, és akkor a happy cyborg létezés.

Mivel lehet lejátszani az ending vidókat és mi a nevük? Arra kíváncsi lennék hogy a credits utáni mindig ugyan az-e
  • zsotesz
    nos, a reggeli mikrolagos problémára nem sikerült egyenlőre megoldást találnom, viszont próbaképp feltettem a virágbolti verziót ha már az eredeti nem megy rendesen, és érdekes módon az símán fut, semmi mikrolag, egyenlőre játszok ezzel aztán majd még kísérletezek, eredetivel mégiscsak jobb volna
  • 128bit
    Hello szia
    Segitsetek ,nem tudok angolul és nem tudok tovább jutni .
    Az ürhajoban bolyongok ,mindenhol voltam már,mit kellene csinálnom?
    Köszi
  • sherlock1
    Aki a prothean dlc-re azt mondta, hogy nem fontos dlc, az egy hülye pöcs.
  • Barnez
    Végigjátszottam a Mass Effect 3...

vegyes érzéseim vannak. Egyrészt nagyon jó a játék, izgalmas volt összegyűjteni a népeket konfliktusokat megoldani, az eddig barátságokat/ellenségeskedéseket folytatni. 10/10...
    ... lenne, ha a vége nem lenne olyan... elszomorító. Egyszerűen most egyszerűen nem tudom, hogy mit gondoljak. Valahogy nem erre számítottam. Annyira demotivált, hogy az csak na
    annyi módja lett volna befejezni, erre a BW szart a fejünkre, és a legelszomorítóbban zárta le ezt a trilógiát. Valahogy én ezt nem értem. Nem ezért harcolt a galaxis. Most aztán szívás --> tömegrelé nuku, technológia nuku, a kaszás támadta bolygók nagyrészén is mindenki halálra van ítélve a megfelelő utánpótlás nélkül. Bármelyik véget választom, tömegrelé elpusztítva (az már mindegy, hogy a kaszások elpusztulnak vagy elmennek, vagy új életforma jön létre --> bár az utóbbi a legértelmesebb dolog, hamarabb fejlődhet a népesség, stb...) Szóval csalódott vagyok a végével kapcsolatban. Nem ilyen befejezést vártam és sokan mások sem... :( Iszonyatosan szomorú vagyok. Remélem valami DLC vagy más enyhíteni fogja ezt.

Aláírás: egy hatalmas és hűséges ME fan, akinek nagy szívfájdalmat okoztak
  • JethroHUN
    A játék leg végét mégis hogyan?! Tök mind1, easyn is.
    Ugyan úgy pont a sugár előtt 1hitel az a marauder, mindig. De azért ez hogy telibe basz Harbinger...
  • xblades
    Igazad van, nem is szeretem volna mást mint egy happy end-et és egy the end-et ez nem hiszem hogy annyival megnövelte volna a fejlesztést, csak nem mertek a bevált formulától eltérőt csinálni mivel érthető modon a nyereség fontos tényező.
  • CamelX
    Logikus lehetett volna még rengeteg kifejlet. Cerberus megmentését, vagy az a feletti irányítás megszerzését is ki lehetett volna tűzni célul, de az még 1 év fejlesztés és még 10 gb adat lett volna valószínűleg. Az viszont tény hogy ez amit kaptunk az magasan kiemelkedik abból a hulladékdombból amit ma játékiparnak hívnak.
  • xblades
    És most tényleg ez a vége így
    beletrafáltam, hogy mindenki meghal a végén olyan mint az Unreal 2 küzdesz ezerrel majd minden amit össze gyűjtesz a 3 rész alatt megy a kukába, hatalmas egy befejezés de ezt már ellőtték pont ez a vége az előbbi címnek is

'Egy pici csalódás a teljes kreativitás hiánya és a merészség hogy mást csináljanak mint a sablon az alap koncepció, bár érthető sok pénzbe került a készítés és vissza kell nyerni.'
  • CamelX
    Na, már teljesen biztos hogy a játék vége az ami a legnagyobb fejfájást okozza mindenkinek, de hát így van ha valami a szívünkbe lopja magát :) azért 1 kérdés, hátha...

És a Normandy? Lezuhan minden esetben 1 bolygóra? Ha jól értelmeztem pusztítás esetén a mass gate összeomlik. Ha control vég van, akkor is?

• Calver
    kérdés: Tali képességei közül mi a jó?
    Energy Drain és Sabotage egyértelmű, de azon túl? Combat Drone vagy Defense Drone a nyerő?
    biotikus erőket kisujjamból kirázom, de tech dolgokról halvány lila gőzöm sincs.
  • Prof William
    Kár. Megnéztem volna egy nagyon bad endet...

Szerintem hatalmas lett volna egy olyan vég amikor vesztünk, és azzal végződik Shep és párszáz/ezer tag lefagyassza magát, hogy a reaperek után legyen valaki aki újra benépesíti a földet.

Sztem jó lett volna egy ilyen...
  • MerlinW
    Lásd előző hsz, nem. Mind a 6 befejezés ugyanaz (animáció terén), 1-1 képkocka a különbség.
    éljeneznek, nem éljeneznek, ott a Big Ben, nincs ott a Big Ben, illetve a 4-5mp-es Shep fellélegzik hamvaiban jelenet.

Ahogy már számtalanszor írtam, ott vannak a játék könyvtárában a videók, meg lehet őket nézni.
  • MerlinW
    Mindegyik befejezés majdnem ugyanaz. 1-1 képkocka a különbség, szóval nem kell stresszelni.

"a k...va anyjukat, hogy megint elb.sztak egy jó IP-t a DA után"
    Ne bohóckodjunk már... a játék szuperjó lett. Nem kell minden kis sz*rért sírni, mint az óvodások...
  • xblades
    Ja az engem is érdekelne, hogy lehet-e nagyon rossz vége a galaxisnak?
  • MerlinW
    Jah, a fejlécben meg kell nyomnod a gombot..:)
  • CamelX
    Megnéztem Youtube-on a "legjobb" végkifejlet differenciáját, de nem tudom mi lehet abban a lényeg :) talán a credit utáni része akkor? ááááá
  • Prof William
    Azért ugye van lehetőség rossz végifejletre is? Szóval nem olyanra ami 5mp-ben különbözik hanem mondjuk kihalunk. Vagy így is úgyis nyerünk? Remélem nem. A ME2 ezért tetszett.
  • RamsayBolton
    Ezért hozok ME2-ből (ME1-ből kevesebbet) 8 mentést. Alig várom a különböző végkifejletteket.
  • Pares
    Bocs, de inkább hiszek egy hivatalos Bioware fejlesztői álláspontnak, mint egy "eddig mindenki aki végigvette" kijelentésnek...
  • RamsayBolton
    Elvileg ha a zöld csík betelik 6000-nél, akkor 6000 elég a legjobb befejezéshez, nem?

A quarian/geth küldetés után vagyok 6700 ponttal. Amennyi még hátra lehet, úgy érzem még kb. 1-2 ezer összegyűjhető.