22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
Cef #10781 Azért a Mátrix és az ME története két külön kategória (egyébként nekem úgy rémlik, hogy anno a mátrix befejezésén is rengetegen ki volt akadva, mondjuk én nem voltam köztük). Az ME-t játszhattad sötét akciódrámaként, és hollywoodi űroperaként is. Megérdemelt volna egyetlen egy olyan opciót, aminek pozitívabb a vége (nem happy end, csak pozitívabb).
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A világ megmarad a relékkel együtt, hogy ki hal meg és ki nem, melyik faj marad meg és melyik nem az már csak körítés. Én speciel egy ilyen opciónak örültem volna. Avagy én vagyok a nagy Shepard, nehogy már egy AI mondja meg hogyan mentem meg a galaxist :D. De már mindegy így lett vége... sajnálom, de ez van. Leglább a játék többi része nagyon jó lett. -
Barnez #10780 Hát igen... a szivárogtatót hozzá kéne kötni egy tömegreléhez, és egy aszteroidát vezetni hozzá!
Elolvastam, és szerintem sokkal jobb lett volna, mint a mostani! Drámaibb, több elvi kérdéssel, súlyosabb döntésekkel, aminek már a második részben értelmet adtak.
-
elmondom mi a probléma: a kiváló Mass Effect sorozat három remek játék után, amikből mindre jellemző volt a profi írói munka és a döntések szabadsága, kapott egy teljesen értelmetlen befejezést, ami minden eddig általad felépített döntést és tettet nemes egyszerűséggel lehúz a WC-n. a semmiért.
nem, ez nem méltó befejezés. ez, megkockáztatom - még friss a sokk, de semmi más játék nem jut eszembe - konkrétan a létező legrosszabb játékbefejezés, amit valaha láttam. ettől függetlenül természetesen mindhárom rész kiváló... a harmadik utolsó perceiig.
és mint már említettem - nagy kár érte.
#10768: a moziban nem TE vagy a főhős. -
Atilorn #10778 Ja, mégsem. Hanem...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mikor Duke Nukem-ként beálltam a reaper elé. Még, hogy reménytelen a küzdelem ellenük.
Persze volt egy kis segítségem, de a reapernek is volt lézerje, azt szart sem ért vele.
-
Corten #10777 Ez egy kiváló párhuzam nem is tudom miért nem jutott eszembe pedig a Matrix triológia az egyik kedvenc filmsorozatom.
@Bullitt Igazad van, én kérek elnézést. Csak kicsit már fárasztó hogy egy csomó embernek nem tetszik a befejezés. Igenis tökös volt a BioWare hogy ellentmondott a standard nyugati világképnek és bemutatott nekik hogy még azért se fognak ahhoz igazodni mert ennek a játéknak nem ilyen a hangulata.
Logikai bukfencek meg minden kitalált történetbe vannak és hogy miért? Mert nem igazak, csak a teljesen igaz történetnek nem változnak a tényezői és nincsenek benne ellentmondások. Ezért is vallatják olyan sokáig az embereket, ha igazat mond sose változik meg az amit elmond. Előbb utóbb minden író belefut olyan ellentmondásba amit nem vesz észre és tényleg helyes amit mondtál vannak néhol elég szép lyukak.
De ha tényleg, igazán tetszett a játék akkor vagy nem akarod észrevenni vagy amint mondtam nem veszed észre. Mondjuk nálam az is közrejátszhat hogy megjelenés előtt nem játszottam végig az első meg a második részt és nem volt olyan friss a történet az apróbb részletekre nem emlékeztem.
Aki meg kiszivárogtatta azt felkötném egy fára a bokájánál fogva fejjel lefelé és addig csapkodnám a játék forgatókönyvével amíg... Ezt majd még kigondolom :D . -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Geth Quarian konfliktus összes küldetése. A Rachni Fészek küldetés. És az általad már említett fertőzés. -
Skewer #10775 Köszi, de a fegyvereket és stb... tartalmat ott sem találom faxé kell így bonyolítani ezt az egészet ha tudom inkább veszek sima változatot :((( -
Atilorn #10774 Inkább minden ki írja le a kedvenc küldetését. Hát ha lenyugodnak a kedélyek.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mikor ki kellett írtani a reaper fertőzést a geth consensus-ból. -
Ezzel kellett volna kezdened. -
"Érdekes, én a moziban senkit nem hallottam a végén, hogy felháborodott volna, hogy miért ilyen lett a vége"
Sokkhatás :D -
Na jólvan -fav..picsába már, hogy mindenki spoilerezik, mert neki kötelező leírni a saját okosságát... Majd visszanézek ha lenyugodtak egyesek... -
Bullitt #10770 Azt hiszem én nem így mondtam. És szőrszálhasogatónak se ítélném magam, pusztán szeretném megérteni a Bioware-t, hogy miért hagyott benne olyan hibákat, amelyeket tisztán látni, még szerintem az ő végükről is tudják, érzik. Főleg úgy, hogy a teljes játék egy hibátlan 10/10, de tényleg. Páratlan írói munka, gondosan megtervezett végig és tényleg magával ragadó. Mint mondtam, én elégedett vagyok a végével is és a teljes játékkal, a választásokkal. De ezek mondom olyan nagy hibák, amelyek mellett nem tudok elmenni. Nem verem a mellem miatta, csak elmondom, hogy ez így szerintem el lett szúrva és pont, valahol ott, ahol a forgatókönyv kiszivárgott és átollózták. Ez meg a szivárogtató bűne, legyen bárki is az. Csak véleményem szerint rosszul orvosolták a problémát, ennyi.
/szarkazmus/
De persze nekem nyilván semmi se jó... :) -
olymind1 #10769 huh, igazad van, azokról már el is felejtkeztem, de attól a többi mondandóm lényege nem változik, mert ha:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nincsenek működő relék, Shepard se ugrálhat nagyon. -
Az ME3 története egy az egyben a Matrix-é. A végén Neo is feláldozza magát, hogy a harc befejeződjön. Vége lett a filmnek, de nincs happy end mert Trinity halott és Neo-val sem tudjuk, hogy mi lett.
Érdekes, én a moziban senkit nem hallottam a végén, hogy felháborodott volna, hogy miért ilyen lett a vége. Szerintem az is meg ez is egy lezárása egy kerek történetnek. -
Corten #10767 Trollface egy meme, amit te keresel szó az a "troll". De be kéne fejezni a flamelést mert semmi köze a topichoz. Véleményedet meg kilehet fejezni érvekkel is. Nem tetszett neki a befejezés le kell sz*rni. De csak magamat ismétlem.
Amúgy tényleg mindenki úgy beszél a játékról mintha csak a befejezésből állna holott azonkívül van még 25-30+ óra tömény szórakozás és elmerülés az egész történetben. -
Elolvasod amit írtam? Vagy csak képtelen vagy felfogni? Mi az h mindent szarozni... majd miután megy a szöveg értés. Azután kezd írni... -
Cef #10765 "Akit magával ragad a történet az nem veszi észre."
Engem teljesen magával ragadott a történet. Mindhárom rész. Ettől függetlenül a hibák felett, vagy ha nem tetszik valami nem siklok el. Nem direkt keresem (keressük), hogy mibe lehet belekötni. Vannak persze ilyenek is, de ez az ügy már túlnőtt néhány hülye troll kötekedésén. Megvoltak az előző részeknek is a maguk hibái, ha akkoriban aktívan fórumoztam volna szóvá tettem volna azokat is. Ettől függetlenül jók voltak. A harmadik rész is nagyon tetszik idáig, ez a legrészletesebben kidolgozott rész a trilógiából. De a vége egyszerűen zavar, nem jön be. Nem oldja fel azt a feszültséget amit vártam volna hogy felold. Értsd meg, hogy nem a játékkal van a legtöbbünknek baja, az nagyszerű. A lezárás nem tetszik sokunknak. Ez van. Peace. -
Hoz_Hun #10764 LOCKDOWN 
Tisztára mint a Biowares rendszergazdák. :DD -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tévedés, a batáriaiakat támadták meg először, őket szinte ki is irtották. A Föld csak utána következett, gondolom azért, hogy Shepard-öt odacsalják/ott tartsák, hogy a számukra legveszélyesebb embert kiiktassák. -
A magadfajta meg egy kötözködő trollface... -
ÉN figyelembe vettem, NEKEM számított, a végén a lehetőségek pedig nem tőlem függtek. Az való élet is állít olyan választások elé, ahol több rossz közül kell választani. Ekkor kell a kevésbé rossz mellett dönteni. Szakadjunk már le a tündérmesékről... Shep jött látott, győzni akart, elé dobták a lehetőségeket, ezt dobta a gép, döntenie kellett. Nem volt más út. Ennyi. -
Hoz_Hun #10760 Azért nem lehet ilyen fekete-fehéren nézni a dolgot. A többségnek rohadtul tetszett a ME3 meg az egész ME. Csak vannak részek (konkrétan a vége), ami nagyon nem. Nincs azzal baj, ha elmondják mi nem tetszett nekik.
Elismerem vannak akik kicsit túlzásba viszik az utálkozást BSN-n. -
Corten #10759 Erről papol mindenki a neten hogy nem csak 1 viedóból áll az egész játék. De a sok droid csak egy kis figyelmet akar mert máshogy nem jön össze neki. Amúgy most ez egy divat szarozni mindent. Hagyd rá, véleménye nem fog változni. Nekem, neked meg még 800-900ezer embernek tetszett a befejezés. Mindig voltak, és lesznek is olyanok akik azért is ellentmondanak másoknak, ez nem feltétlenül rossz. De itt például semmi értelme nincs. A ME sorozat méltó befejezést kapott. Téma lezárva. -
Pár DLC-t a Bioware Social Network-ön kell regisztrálni, nem az Origin-en. -
Miért kell ilyen lekezelő módon beszélni a többivel? :) Ha nem tetszik neki, akkor nem tetszik neki. Mindenkinek megvan a véleménye a játékról. Tényleg eléggé elhappolt vége van, kitalálhattak volna jobbat is. Viszont ez a halucinációs teória....szerintem csak elvakult rajongók agyszüleménye. :D -
Akkor nálad nagyon alacsonyan van a mérce. Mert nem elég az hogy a befejezés nagyon koppintásnak néz ki. Arra is képtelek voltnak, hogy legalább normálisan megcsinálják. 3.5 millió darabot, fognak vagy már el is adtak annyi. Csak UKban első nap 900k-at adtak el. De még annyit sem érdemlünk meg, hogy legalább valamit nyilatkozzanak, mért lett olyan szar a vége mint amilyenre sikerült. Lehet hogy 5 percen, de akkor is. Nem úgy működik, hogy csinálunk egy király játékot, végig nagyon jó. De a legvégét össze csapjuk, jó az úgy.
Mint a Transformers, jó film lenne, ha néhány helyen nem lenne banálisan rossz. -
olymind1 #10755 így van, és még:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az állítólagos szuper intelligens reaper-ök, akik létrehozták a térköz reléket, ahelyett hogy a hatalmas seregükkel visszaveszik a citadellát, leállítják a relé hálózatot (amit Fejedelem is akart) és folytatják a szisztematikus megsemmisítést (amit eddig sikerrel végrehajtottak kitudja hányszor), neeem, a mi kis bolygónkat támadták meg először, mintha az lenne a világegyetem bevehetetlen közepe. -
Pares #10754 Látom a magadfajtának az egész harmadik rész csak az utolsó videóból állt... -
Hoz_Hun #10753 Ilyen a Lost vége is? Nem jutottam túl a 3. évadon. Gondoltam rá, hogy végignézdem, de ha ilyen a vége akkor inkább nem. -
Skewer #10752 Hali! Egy kérdésem lenne. Van egy Collectors Edition-om és elvileg elérhetőnek kéne lennie több ingyenes tartalomnak. De nekem az Origin azt jelzi, hogy csak 2 plusz tartalom van telepítve: 1. Mass Effect 3 Soundtrack 2. N7 Collector Edition Materials . Mi van a többivel ? És minek kaptam pluszba egy 16 jegyű kódot, ha sehova sem lehet beírni. Sőt a From Ashez-nek is járnia kellene nekem mégis azt írja, hogy megvásárolható x pontért. Semmit nem értek az egészből, ha valaki képben van írja már meg mi van ilyenkor. Köszi -
Figyelembe lett véve a végén? Számított bármit? Nem. Totál fölösleges volt neki 2 részen keresztül könyörögni.
-
Corten #10750 Akit magával ragad a történet az nem veszi észre. Mint ahogy én se vettem észre. Most ráfeküdnék arra hogy hol van hiba azt hiszem dobnám ki a gépet a francba. Miért nem tudják az emberek élvezni a játékot? Mindig csak a rosszat keresik. Tetszett, élvezted?
Ha igen akkor ülj le és maradj csöndbe, megkaptad amit akartál, ez már csak szőrszálhasogatás. Ne vedd sértésnek Bullitt nem neked szól, hanem úgy összességébe mindenkinek aki elégedetlenkedik.
Ha meg nem tetszett és nem lelted örömödet benne akkor magadra vess hogy nincs elég fantáziád és képességed hogy értékeld a szép pillanatokat amit a játék nyújtott valamint hogy érzelmileg hasson rád ez a történet.
Bevallom, férfiúi létemre majdnem megkönnyeztem a befejezés, főleg amilyen zenét aláraktak. Credit lista alatt pedig végig gondoltam hogy miként is jutottunk el idáig Sheppel, milyen történések vezettek ehhez a végkifejlethez.
Értem én ez alatt Saren mesterkedéseit, az első Reaper Sovereign felbukkanását majd bukását, a 2. részben a Collectorok támadásait és bázisuk elestét amivel szintén több százezer ha nem millió embert mentettünk meg, valamint nem mehetünk el amellett hogy lassacskán már érzelmileg fűződünk nem csak a főhőshöz hanem társainkhoz is, az én esetembe Garrushoz aki mindig ott volt velünk a bajba és jó visszanézni milyen szép emlékeket szerzett a Mass Effect univerzum. -
Pares #10749 Szerintem meg murvára nem összecsapott munka, és kész. Annyira jellemző, hogy az érdemi dolgok kitárgyalása helyett a szőrszálhasogatás meg szarozás megy. -
Atilorn #10748 Annyira konokul realisták vagytok. 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A reaperek "nagy" elmélete meg megbukott azzal, hogy békét kötöttek nállam a quarianok és a gethek. -
Ugyan ez mondom én is
-
Bullitt #10746 Továbbra sem érted meg, mit mondok. Még egyszer, hátha értelmezed: engem nem a befejezés maga zavar, hanem a trehány munka, ahogy összetákolták, tele bakival. Ilyeneket BW-től, de mint mondtam egy szar filmtől se nagyon láttunk még. Mert annyira ott vannak, hogy egyszerűen nem lehet elmenni mellettük. Befejezés felőlem jó így is. Csak nem tudom elhinni, hogy ennyire összecsapták a záró képsorokat, pont ők, akik a nagy tökéletességre törekedtek mindig. -
Corten #10745 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Reapereket is készítette valaki csak úgy mint a Catalystot, bár erre választ nem kapunk hogy ki, ami jó lett volna, de így még misztikusabb az egész. A mostani sztori szerint azért hogy megakadályozzák azt hogy a gépek át vegyék az uralmat, ami elég abszurd ahoz képest hogy mire vannak beprogramozva, de ők se azért irtanak ki minden fejlett civilizációt hogy ők uralkodjanak hanem hogy fenntartsák az egyensúlyt.
Amúgy meg aranyat ér a From Ashes DLC, még jobban rájátszik arra hogy tényleg semmi esélyünk a Reaperek ellen. A Protheanok több SZÁZ évig harcoltak ellenük és jóval fejlettebbek voltak mint most akárki a galaxisba. Minket meg jóval rövidebb idő alatt törölnének el, szóval csak semmi nyálas, ölelkezős boldogan élős befejezés. Amúgy meg szemétség volt a Biowaretől hogy day one DLC-t adnak ki ami ráadásul alapból benne volt a játékba és elég sok mindent ad hozzá a történethez. Nem 1 videó van YT-on hogy srác átír pár kódot registrybe és már megy is. -
Cef #10744 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Így van, megbuherálták a keepereket, hogy ne reagáljanak a reaper jelre, ezért kellett Sovereignek és Sarennek odamenni. És a logikai bukfenc, mert ha a Catalyst az állomáson van ő maga is be tudta volna kapcsolni a relét, akár a keeprek nélkül is. Nem lenne ezzel sem nagy baj, ha lenne egy épkézláb magyarázat, hogy miért nem, mert ebben a helyzetben egy sima "csak" elég erőltetett válasz. Itt a szuper AI ami létrehozta és irányítja az egész reaper fajt. Nehogy már azt az állomást ne tudja irányítani ahol van. -
R3nton #10743 Most sikerült végig vinnem. Hát felemás érzések vannak bennem. Azért mennyivel jobb volt mondjuk a 2 befejezése, elsőre túlélte az összes csapattársam. Ebben a részben, meg gyakorlatilag tök mind1 mekkora hadsereget gyűjtesz, mert úgy vettem észre nem befolyásolja a végkimenetelt. Meghalt Tali, Miranda, a doki is. Tényleg kicsit olyan, hogy 3 részt végiggüriztél a semmiért. Pedig az ötlet nem rossz ezzel a befejezéssel (picit művészinek és túl elgondolkodtatónak érzem), de azért legszívesebben jól seggbe rúgtam volna a kisgyereket a reaperekkel együtt.
Mellék kérdés xd Amúgy össze lehet jönni Mirandával, Ashleyvel, Talival is a játékban, nekem a Liaraval jött össze:)
-
Atilorn #10742 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én sem azt írom, hogy GONOSZAK, hanem GÉPEK(akár mennyire is beolvasztott szintetikusokból állnak), nem képesek élőlényként gondolkozni, nem képesek megérteni minket.Ellentétben EDI-aki képes lesz megérteni minket, és a gethek is megértik, miért harcolnak a quarianok. Szerintük organikus és szintetikus nem élhet békében egymással. Egymással békében élés legfőbb követelménye a megértés, és elfogadás, de az egyik mindenképpen.A gethek és EDI képesek megérteni minket, mi meg ha nem is értjük teljesen őket, el tudjuk fogadni. Most, hogy lenyugodtam, elfogadom, hogy ez egy jó fordulat azoknak akiknek tetszik ez a megközelítés. De legalább ennyien vannak azok is akiknek pofán vágás, hogy nem úgy megy az, ők a "jófiúk", és mi vagyunk a "roszfiúk".