22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• vg
    Tudsz mondani egy sikeres franchise-t ahol kicserélték a főhőst?
  • Vraaanyek
    A mass effect az az, és igen, shepard miatt is javarészt, de shepard történetének elvileg véget vetnek, de a ME sorozat tovább bővül majd Shep nélkül...
    legalábbis gondoltuk eddig...majd kiderül
  • vg
    Dehogy ér véget egy dollár milliókat fialó franchise.
  • Sir Quno Jedi
    Shep, mint halandó története végetér. Shep, mint fogalom, avagy Isten, csak most kezdődik! :D
  • Vraaanyek
    De ez azért érdekes, mert ugyanakkor azt is leszögezték, hogy Shep története véget ér :O :P
  • Sir Quno Jedi
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Őőőő már mér kéne. Ez a ciklusok VÉGE. Egyesülés végleg! Reaperek+szintetikusok+organikusok. A reaperek amúgyis tartalamzzák a genetikai struktúráit az adott ciklusok fajainak, meg a technológiáit is, így egyesülve a mostani ciklus lényeivel (mindkét oldalról) kaphatunk egy tökéletes egyvelegét a valaha is létezett genetikai (és technológiai) DNS TÖRZSálománynak. Ergó tökéletes "istenlényekké" válunk, mintahogy a reaperek puszta végrehajtók voltak csupán, de mi már ennél töbekké válunk. Senki nem mondta, hogy ez Szefi pusztulásával jár, nyilván ő is evolválódik egy új szintre, vagy ő lesz a Catalyst. A Catalyst amúgy is egy új solution-t akart, mert a régi egyértelműen nem működött már, Szefi volt erre a bizonyíték, ő "élve" eljutott a Catalysthoz és élvezte minden faj/gép támogatását.
  • Cef
    Azt gondoltam azt az új, Shepard utáni ME játékra értették. Úgy tűnik, hogy nem csak arra.
  • Vraaanyek
    Írták anno, hogy "ha lehet, tartsuk meg a Mass Effct 3-as mentésünket" :)
  • Cef
    Kíváncsi vagyok mi lesz ebből.
  • xblades
    Nem is firtattam mást mint hogy ez a mostani ciklus megoldása de mint eddig is megtörtént ez így később is meg fog. A kérdés lesz-e valaki aki megakadályozza.
  • Pares
    Mondom én, hogy ez még nem lejárt lemez.
  • olymind1
    hümm, érdekes
  • olymind1
    Meg értem én, hogy másoknak bejön, de attól még nekem nem kell hogy tetszen... Ettől függetlenül szídni se fogok másokat, és nem megyek át személyeskedésbe.
  • Hoz_Hun
    Ezért 50.000 hozzászólásonként törlöm ezt a topikot.
  • Vraaanyek
    Én már csak egyet mondok, szintén lezárva a vitát, és egyetértve Cef-fel; szeretettel várom a következő Mass Effect játékot, akármi is legyen az! :D
  • szmöre
    azoknak akik a vegere ertek http://imageshack.us/f/528/66456249.png/
  • Pares
    Mintha ez fordítva nem lenne igaz...
  • Cef
    Jaja, 500 hozzászólás múlva is ugyan itt tartanánk a vitában. "The cycle cannot be broken." :D
  • Hoz_Hun
    +1
  • Sir Quno Jedi
    A konfliktus lényege az egymás meg nem értése volt. Ha egyesülnek a szintetikusok az organikusokkal, az az új lépés a törzsfejlődésben és kizárja a további félreértéseket. Egész végig azért melóztam, hogy egyesítsem az idegen fajokat és az embereket. Végig Liarával kavartam és alienekkel voltam , meg a szintetikusokat is a teremtőikkel, a végére sikerült is! Ez ám a sikersztori! :D
  • xblades
    He he tiszta Mass Effect beütés a két tábor akik nem értik meg a másik szemléletét.
  • Vraaanyek
    A vicc az egészben, hogy a Bioware előre leszögezte anno, talán 3-4 héttel a megjelenés előtt, hogy olyan befejezést kreáltak, ami biztosak benne, hogy lesznek akiknek nagyon tetszik, és lesznek akiknek egyáltalán nem.
    Erről volt is egy interjú régebben!
    Úgyhogy végső soron nem okoztak csalódást :D
  • xblades
    Nem a végső csatáról szól hanem a döntéseidről, ezért lehet egyeseknek, hogy
    olyan száll ki belőle aki elvileg a földön veled harcolt a végső ütközetben.
  • Cef
    Sokadszorra is nem, mivel ez az eddigi hozzászólásaimból nem jött le, nem ismétlem meg újra, mert felesleges, meg már belefáradtam ebbe a befejezéssel kapcsolatos vitába. Két tábor van, az egyiknek tetszett a vége a másiknak nem, csak az akiknek tetszett nem akarják megérteni, hogy a többieknek miért nem. Úgy látszik ez nem fog változni, úgyhogy én ezt a vitát inkább nem folytatom, mert teljesen felesleges, nem vezet sehová.
  • Vraaanyek
    Ettől epikus és mély..hogy ismételjem magam..., hogy példával, vagy ha úgy tetszik hasonlattal éljek, nem véletlenül lett az Inception az imdb top 250-es listán első 10-ben anno az első héten, "if you know what i mean" :P
  • wedge31
    Izlés dolga szerintem meg a leggyengébb endingek egyike volt és nem a happy end vagy nem happy end miatt.
    Szerencsére a játék többi része nagyon rendben van egy-két apró amatör bakit leszámitva.
  • olymind1
    véleményem szerint ez nem zár le semmit, mert:

az egész vége úgy van összerakva és kitalálva, hogy azt se tudjuk, hogy ez egyáltalán valóság-e, vagy Shepard agyszüleménye/súlykolása.

A következő 10 dolcsis dlc tartalma: Please Install Mass Effect 1 and press SPACE to Shepard wake up on the Normady SR-1...
  • Pares
    Az hogy nem rágtak a szádba mindent.
  • zsotesz
    Tudom, de nálam így jött ki, egyébként azt szvsz nagyon jól megcsinálták, szerintem érdemes egyszer így alakítani a storyt nagyon drámai.
  • szmöre
    Mehehe, tudtam, vki eleg erdekes infot banyaszott elo a jatekbol a vegevel kapcsolatban
  • Cef
    Te se olvastad végig az elmúlt hozzászólásokat a hogy kinek mi nem tetszett a befejezésben, ugye?
  • Vraaanyek
    És pont ez a lényeg...messzemenően az egyik, ha nem a legepikusabb és mélyen szántóbb lezárás ez a játéktörténelemben, és akárhogy is, vagy így, vagy úgy, de beszélnek róla az emberek, érzelmeket váltott ki mindenkiből, akármilyen is legyen az, de szerintem ennél méltóbb befejezése nem igen lehetett volna a játéknak... ez erről szól, és szólt mindig is... sajnos a ma népek hozzá vannak szokva a csillogó csomagoláshoz, és a csillámf.szláma szuperkatartikus világmegmentő Bruce Willis-Arnold Schwarzenegger-Silvester Stalone-féle kommersz, közhelyes, és szvsz primitív lezárásnak, na ez nem az volt!!!
  • Pares
    Nekem a Normandyból Joket és Edi szállt ki egymást fogdosva, mögöttük meg Javik jött, és egyiküket sem vittem a végső csatába, szóval nekem ez az egész amiről itt egyesek írnak, akkor abszolút fel sem tűnt.
  • wedge31
    Valójában senki se tudja mi mit jelent, mindent és semmit lehet bele magyarázni az endingbe.
  • xblades
    Már többször le lett írva csak szinbolikus megjelenítés az a mozzanat a Normandy-val.
  • xblades
    Végülis így az organikus és szintetikus élet egyesül és tovább élhetnek, a ciklus okafogyottá válik.

Ez így nem igaz mert mindig lesz ami miatt folytatódik csak másképpen, egyszer lesz egy olyan szintetikus aki az alkotói ellen fordul/nak.
    A gond ott lesz ha valaki azt választotta hogy pusztuljanak a Reaper-ek mert akkor nem biztos hogy lesz olyan erős az adott faj hogy legyőzze őket
  • Randelz

Érdekes feltételezések vannak itt. http://social.bioware.com/forum/1/topic/355/index/9727423/1
    Lehet benne valami igazság meg ha elpusztíttod a reapereket akkor tényleg úgy néz ki a végén, hogy a földön lélegzik fel shepard, viszont akkor mi a lényege a normandi lezuhanásának.
  • orichalcos
    A pontos mondat így volt:

"mesélj még egy sztorit A Shepardről"

Ergó nem személyként hanem kifejezésként tekint rá.
  • PiszkosFred

Nagyon ugy fest, hogy a vegen a hajobol Joker es Shep barat(no)je mellett - dontesunktol fuggoen - vagy EDI lep ki harmadiknak, vagy az a tarsunk, akivel Londonban voltunk. Bar mai napig nem ertem, hogy kerul oda a tarsasag a hajoval, amikor legutobb meg egyutt harcoltunk lenn a Foldon.

Es ahogy Pares is irta, a "meselj meg egy sztorit Shepardrol" eleg sokatmondo. Bar a kerdes az, hogy a Shepard mint konkret szemely (mi a jatekos), vagy Shepard mint kifejezes (a hos, vilagmegmento, stb) volt hallhato. Mert, ha tenyleg egy kifejezesse valt a galaxis torteneteben, akkor siman johet egy ujabb sztori barmilyen uj foszereplovel.

En Talival "kavartam" mar az ME1 elso perceitol kezdve, es ezt vegig kitarott Londonig, de Liara nekem is atadta az "ajandekat", mint akit szeret es tisztel. Viszont a kerdes az, hogy te vele romantikaztal e, es ezzel tobb volt a bejatszas, benne az utod utalassal, vagy ugyanaz, mint masnal, aki massal jott ossze? Errol vmi info? Vagyis, dontestol fuggetlenul van/lesz human/asari biotikus utod? Mert innentol szolhat akar rola is a kovetkezo resz - ha lesz es single lesz.
  • Nexus10
    sziasztok!

mass effect 2-ben csak úgy lehet renegát befejezés, ha odaadom a collector bázist a cerberusnak? mert végig renegát voltam, de nem akarom odaadni a cerberusnak. (Jack miatt)