22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Vraaanyek
    Én nekifutottam pár éve, de megmondom őszintén, nem fogott meg :S lehet bennem volt a hiba...
  • Fenrir
    Egy felújított Baldur's Gate is pofás lenne. Kár, hogy a NWN nem az övék.
  • Fpocok
    Egyetértek.
    De akkor sem lennék szomorkás, ha mmo lenne. Szerintem sokkal nagyobb potenciál van benne mint egy sw mmonak. Csak kevesebben ismerik.
  • Pares
    Nem is tudom, nekem mindig ilyen Tekken-RPG-nek tűnt, és engem nem nagyon húznak az olyan játékok, amiben karatézni kell... Bár az is igaz, hogy minimálisan néztem utána.
  • Sir Quno Jedi
    pediglen a JD nagyon fáin
  • Pares
    Hát, még az is lehet, hogy kapunk egy KotOR 3-at. Én jelenleg semmit nem zárok ki, bár mintha néhány helyen megemlítették volna a Jade Empire folytatást. Mondjuk az valahogy kimaradt az életemből.
  • Fenrir
    Szerintem kár minden sikeres franchise-ból mmo-t erőltetni, nagyon sokan belebuktak már ebbe és utána csak lejáratták magukat. Inkább csináljanak még ME játékokat, szigorúan ilyen stílusban mint az eddigiek, ez nekik amúgy is jól megy.
  • Sir Quno Jedi
    SWTOR-t hagyjuk. Nekem volt/van három hónap előfizum, de kb. egy hónapig tolta, azután kifújt számomra. Nem rossz, nem rossz, de jobban örültem vón egy szingli KOTOR-nak.
  • mkfdd
    A jelenlegi harcrendszerrel és valamilyen nyitott sandbox játékmenettel simán sikeres lehetne egy ME mmo. Ne csak wow-ból meg a fantasy mmokból induljatok ki. Scifi MMO-ból csak két legény van talpon a vidéken (swtor és eve). Simán ott a potenciál az ötletben. Bár az is tény hogy swtor mellett felesleges lenne nekiállniuk még egy mmo-nak. Inkább jöjjön még egy trilógia. Addig az swtor is kifut :D
  • JethroHUN
    Mi van az originnal, hogy nem tölti be a barát listát? Többszöri újraindítás után sem, pedig most lenne időm egy kis játékra.
  • PiszkosFred
    Stabil 1.7misinel tart a SWTOR, nem fogyott az elofizetok szama. De ez offtopik jelen esetben. Inkabb drukkolni kellene, hogy ne furodjon be a BW az SWTOR-ral, mert ha bukik az mmo, akkor azzal csunyat bukik a BW is. Kar lenne a jatekaiert.

Manapsag mar szinte mindenbol van vagy keszul MMO, de en is jobban orulnek egy ujabb single jateknak, az Elder Scrolls sorozat mellett nem sok minosegi singleket kap a kalandokat/szerepjatekokat kedvelo ember, meg kellene tartani oket e mufaj zaszloshajoinak :)
  • JethroHUN
    ME mmo-t csinálni, iszonyatos fail lenne. Mint az SW:ToR, nem akarok róla semmit mondani, mert nem játszom. Én co-op rpgnek nevezném inkább, végig tolod a főszálat, meg néhány mellékküldetést és már nincs miért előfizetni rá. Kis aréna pvp miatt nem éri meg a havi 6k-t fizetni. MEg jócskán megcsappantak a játékosai. WoW, és majd megjelenő GW2, sőt a sok f2p keleti-fantasy rpgk széles választék mellett amúgy se rúgna labdába.
    Single player játékokat csinálnak, ne kezdjenek olyanhoz amihez nem értenek.

Dragon Age 3 jöhetne, csak ne DA 2.02 legyen.
    Vagy hagyják a francba a teljes mmo részleget, és folytassák a DA, ME szériákat.
  • Me0w
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A kurva anyjat annak, aki ezeket a fosszar endingeket kitalalta :(
  • PiszkosFred
    Mindenesetre az SWTOR stabilan tartja magat, van ido a ME mmo-t fejleszteni. Addig tanulnak az SWTOR fejlesztesebol.

vg:
    Az, hogy te szerinted mi a helyzet, az egy szubjektiv dolog. Te egy sikeres franchise-t kerdeztel, valtozo fohosokkel. Az altalunk felsorolt valaszok erre vonatkoztak. Az, hogy fel vagy haborodva, mert elkoszontuk Sheptol, az egy ertheto erzelmi megnyilvanulas (a tagadas fazis), majd idovel beletorodsz. A harom jatek, a kepregenyek, a regenyek altal felepitett ME univerzumban minden tovabbi nelkul el lehet sikeresen elmeselni egy tortenetet, ahogy tortent ez Shep eseteben is.

A Mass Effect 1. is ugy kezdodott, hogy a franc se tudta, ki az a ficko, mit akar, kik azok a Gethek, kik a Turianok, kik azok a Spectre-k, es miert akarja Anderson, hogy mi azok legyunk. Siman beleestel a sztoriba a Normandy-n allva, illetve ra fel oraval az Eden Prime-on landolva. Es latod, mi lett belole? Egy sikeres triologia alapjait lattad, de akkor meg ezt nem tudhattad (a BW is csak remelte), hogy sikeres lesz. Meddig tart, ugyanezt a folyamatot vegigvinni, spinoffkent? TIM is megmondta, amikor felelesztette Shepet, hogy ne vadiuj szuperkatonakkal toltsek fel a Normandy-t, hanem szervezzek be a regi ismeros arcokat, Dr. Chakwas, Donelly, stb. Majd a kovetkezo ME jatekban is visszakoszon Liara, vagy valaki a hosszabb eletu szereplok kozul, hogy meg legyen a folytonossag es a kotodes.

Nagy potencial van az univerzumban, semmi sincs kobe vesve. Ha a jatek es a sztorimeseles szinvonala marad, akkor lesz itt folytatas, 2 evente...
  • sanya200
    Hát ebből NE csináljanak MMO-t szerintem jó volt ez sima rpg-nek van elég fos mmo nem kell mégegy pluszba csak azért hogy fizessek érte havonta 2 havonta pláne úgy hogy felét se érteném.
  • JethroHUN
    Csupán nem kivitelezhető...
  • Vraaanyek
    Én nem is konkrétan űrszimulátorra gondoltam, hanem egy, a jelenlegivel megegyező stílusú mass effect játék, csak plusszban lehessen vezetni az űrhajókat, mint például (tudom, hülye hasonlat) a GTA-kban az autókat... :D
  • Pares
    Szerintem is jönni fog, de igaza is van szmörének, nem hiszem, hogy egyszerre két ilyen nagy MMO-t képesek lennének futtatni. Meg azért az is eltart egy ideig, míg megcsinálják.
  • SötétBarom
    Nagy kár, hogy kihalt műfaj. Imádtam őket, főleg a freespacet..

El tudnék képzelni még egy imperium galactica jellegű stratégiát is, odabaszna :D
  • SötétBarom
    Tisztán látszik pedig. Minden adott. Van egy halom féle faj, egy halom kaszt, rengeteg helyszín, több frakció.. Én most hajlandó lennék fogadni rá nagy összegben, hogy két-háromn éven belül jön. De simán lehet, hogy előbb.
  • Pares
    Hát azért... Azt is nézd, hogy TIM mennyi lóvét nyomatott a projektbe, és erősen reaperizálták is Shepardot...
  • edios
    btw 2 dolog a végével kapcs

- onnantól kezdve, hogy egy halott szereplőt felélesztettek(shep, me2) alapvetően lecsökkent a súlya bármelyik más szereplő halálának, mert ebből az következik, a halál nem végleges állapot

- a reaper fenyegetés igazából sosem szűnik meg, mert egyszer valaki őket is létrehozta, létrehozva ezzel a ciklusokat is. amikből most kiléptünk, de persze azt sosem lehet tudni, hogy mikor döntenek valakik úgy, hogy mégis kéne, és csinálnak új reapereket :)
  • Pares
    Nem mondom, hogy most fog jönni. Szerintem a BW következő játéka vagy a DA 3. része lesz, vagy a Jade Empire második része, vagy valami új. Az SWTOR-t minimum egy, de inkább két évig hagyják szerintem futtatni, az alatt meg lassan fejlesztik a következő MMO-t. Vagy nem tudom. Mindenesetre én a következő MMO megjelenését min. 3 évre teszem. Az is lehet, hogy nem MMO lesz, hanem más. Mondjuk én már űrstratégián is gondolkodtam, azt a műfajt is nagyon szeretem.
  • wedge31
    Mire az kijön a SW:TOR már ingyenes lesz.
  • szmöre
    En nem tartom valoszinunek hogy 2 mmo-t futassanak egymas mellet.
  • Cef
    Eléggé megváltozott az ME világa a befejezést követően, ebből bármilyen sztorit ki lehet hozni. Egy jó történettel és jó játékmenettel simán meg lehet valósítani. Egy új konfliktus, vagy világmegváltó valami, még ha nem is lenne akkora volumenű mint a reaperek. Valószínűleg nem lenne akkora sikere, de elég jövedelmező lenne a Bioware-nek, hogy megcsinálja. Szerintem. De én is egy MMO-t valószínűsítek.
  • Pares
    Szerintem több, mint valószínű, hogy ME MMO lesz a következő rész a franchise-ban.
  • vg
    Igen, korrekt, csak éppen nem ezt kérdeztem. Gratula! Gondolod bárkit is érdekelne egy spinoff, "Mass Effect: Új kezdet" címmel? Totál ismeretlen főhőssel? Újabb, még nagyobb gonosszal? Esetleg egy 15 éve kihalt űrszimulátor? Vicc, ez csak egy vicc lehet. Esetleg most én is álmodom.
  • PiszkosFred
    Lattal te ott szmajlit draga? Kerdeztel, kaptal korrekt valaszt. Kettot is. Mindennek van egy eleje, egy kozepe es egy vege. Ez olyan, mint a "rend-kaosz ciklus", amirol szol a jatek. Lehet harcolni ellene, lehet megoldasokat talalni, ki lehet tolni a hatarait, de a ciklus ujra es ujra elkezdodik, tart, majd veget fog erni, egy uj kezdetevel.
  • Cef
    Miért? Sikeres franchise-t kértél, amiknek eltérő a főhőse.
  • Barnez
    A végével kapcsolatban...
    ... az öreg, amikor mesél az unokájának, akkor szerintem több évszázad is eltelhetett. Szerintem csak azon a bolygón élő populáció nem képes az űrutazásra, mert ők a Normandy-n élő személyzet leszármazottai. Valszeg több évszázad eltelt a Normandy lezuhanása óta, így a többi faj már akkora űruzásra képes.
  • Cef
    Nem fogják megváltoztatni a végét, azzal azt a tábort szívatnák meg akiknek tetszik. Max egy DLC-t kapunk, egy új befejezési lehetőséggel, de én ezt sem tartom valószínűnek.

De kíváncsi leszek az új DLC-kre. Egy ME-s űrszimulátor jó lenne, de egy saját hajóval és történettel.
  • vg
    Ez a két hsz csakis valami vicc lehet.
  • SötétBarom
    Lucifer '99-ből..

Má akkor ólálkodtak itt ríperék.
  • Vraaanyek
    Az első rész óta erről álmodozom! :D :D :D
  • SötétBarom
    Aminek én baromira örülnék, ha csinálnának egy freespace szerű űrszimulátort a Mass Effect univerzumban.. Lehetnénk benne Joker, és az elejétől kezdve, egészen a végső citadella ütközetig tolhatnánk a Normandyval.. Ami mondjuk hülye ötlet, mert nem egy kifejezetten harci szerkezet, aber troztdem... :D
  • mkfdd
    Engem gyáltalán nem zavar hogy különböznek a vélemények. Kifejezetten jó is mert a konstruktív viták egész érdekes elméleteket szültek amikor épp nem csapott át a dolog személyeskedésbe. Az én legnagyobb bajom az hogy az elégedetlenkedő tábor nyomást gyakorol Biowarere hogy változtassák meg a végét. Ez kábé olyan mintha Shakespeare ellen tüntetnének hogy írja újra a Rómeó és Júliát. Lehet hogy sok ember lelki békéjét jobban kielégítette volna, de nem lenne alapmű még évszázadok múltán is.

A mentés megtartása meg azért lehet fontos mert nyilván a végkifejlet különbözőségei visszatérhetnek esetleges folytatásokban. Egyébként ha nagyon akarjuk akár mindhárom végkifejletből visszahozható Shepard. A reaper elpusztítását egyértelműen túlélheti. A reaper-control-ból visszajöhet az új Catalystként vmilyen avatar formájában. Esetleg valami mechanikus testbe öltve az elméjét. A szintézis a legneccesebb, de végülis a DNA-je minden élet alapjává vált az egész univerzumban. Max klónozzák őt :D Más kérdés hogy Bioware képes lennne-e meglépni egy ilyet. Nem biztos hogy jó ötlet.
  • Cef
    A Star Wars régi és új trilógia. A KOTOR 1-2. A Fallout sorozat mind a négy része, és még lehetne folytatni. Egy új ME játék is simán megállhatja a helyét Shep és a reaperek nélkül is.
  • PiszkosFred
    The Elder Srcolls sorozat, minden reszben mas es mas a fohos, de a vilag ugyanaz.

Resident Evil sorozatban (nem film) is cserelodik surun a fohos, jonnek, mennek, visszajonnek, stb.

GTA-ban is mas es mas a fohos.

stb., van ra pelda.
  • Vraaanyek
    hohohoo...most megszállt az Intuícióm egy erősen furkáló része, és támadt az az érzésem, hogy a Bioware eleve, még a 3. részhez tervezett valami nagy durranás DLC-t...persze csak hirtelen megérzés az éterből...