22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• RamsayBolton
    Sőt az összes kombinációval 8.
  • RamsayBolton
    Ha belegondolsz a Krogan-genophage vonalon 6 végkifejlett létezik:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    3 faktor van:
    1: Wrex vagy Wreav a vezetőjük (Wrex békapárti, kolonizálni akar és követséget, Wreav bosszú háborút a Reaper-ek után)
    2: Eve/Bakara életben marad-e vagy sem (ha él hatni tud a vezetőre, béke és újjáépítés felé tolja el a kroganokat)
    3: Kúrálva lett-e a genophage vagy sem. (egyértelmű implikációk)
  • Fpocok
    Én mindenképpen arra mentem, hogy a genophaget [spoiler]meggyógyítsam. És ha ehhez az kell, hogy Mordin menjen... szegények eleget szenvedtek. Így vesztettem egy Mordinnyi assetet.
  • RamsayBolton
    Én Vanguard és Infiltrator kasztokkal kezdtem mindegyik részt, ezt is. Vannal Biotic charge + Eviscerator/Claymore shotgun, Infivel simán csak Mantis, majd Black Widow. Ezt az új tactical cloak-hoz társuló omniblade-s orvgyilkosságot még nem is próbáltam, de most majd kifogom.
  • ratgab
    Egyébként egyszerűen zseniálisnak tartom, ahogy összeáll az egész játék és már minden mindenre hat a 3. részben. Imádom!
  • ratgab
    Mivel a Kroganok azt hiszik, hogy meggyógyultak nem lesz belőle balhé... Egyelőre. Lényeg Krogan War Asset marad, Salariánok is boldogok (+war asset) és káposzta is meg... Vagyis Mordin is megmarad. Persze ehhez nem szabad elkottyintani Krogan haveroknak, hogy mire kért minket a Salarián főnökasszony.

Egyébként látva a Kroganok agresszivítását, lehet nem is olyan jó meggyógyítani a Genophage-t. Ez kb. olyan szintű döntés, mint a Geth- Quarian szerintem.
  • RamsayBolton
    Nem egészen:

A kroganok ostobák és nem jönnek rá a rászedésre. Én most a 2. végigjátszásomban ezt tettem és semmi következménye nem volt még. Igazából az csapja le az értéküket (kb. 150-el ha jól emlékszem), ha Urdnot Bakara (aka Eve) meghal (ha a 2. részben törölted Maelon kutatásait).
  • ratgab
    Majd inkább egy trilógia végigjátszást kéne kezdeni, ahogy mondod egy érdekesebb kaszttal:

- Infiltrator szimpatikus a sniper képessége miatt és lehet, hogy a 3. részben jól lehet vele hátulról omnibladdel ölni. Sajnos soldier nem a settenkedő játékmenetet preferálja a 3. részben...
    - Egy játékban sem szeretem a mágiát, így az Adept nem az én classom
    - Viszont Vanguard a shotgun használata miatt igencsak jó lehet + a charge képesség a 2. részben már igen szórakoztató lehet
    -Engineer combat droneja igen jó lehet még.
    - Soldier már ugye volt mindhárom játékban (és igen Calver igazad van, közel sem olyan OP, mint pl. a 2. részben volt. Habár én úgy vittem végig normálon, hogy a páncélokkal nem bíbelődtem (alap páncélzat), upgradeket csak amit találtam azt használtam, fegyvereket nem fejlesztettem, adrenaline rush-t soha nem használtam. Tehát gyakorlatilag magamnak nehezítettem a játékot, de még így se sokszor halltam meg.
    - Sentinel-t csak a Techarmorja teszi érdekessé számomra (1 végigjátszást majd szentelek neki valamikor).

Szóval következő vagy vanguard (csak a 2. és 3. rész miatt) lesz, vagy infiltrator (ez a kaszt meg már első rész óta izgatja a fantáziám, de ott még kíváncsi voltam az assault rifle-ökre, így maradt a soldier).

Ui.: Én egyszer sem untam a soldier-t.
  • Fpocok
    Hmm...[spoiler]
    De akkor gondolom nem békélnek ki a Kroganokkal és akkor egy csomó war asset-et veszt az ember. Gondolom...
  • RamsayBolton
    A tegnapi Wasteland 2 kickstarter sikerrel csupa jó hír a hardcore rpg-seknek.
  • RamsayBolton
    Túlélheti

Mordin, ha a torony előtti párbeszédben lebeszéled a genophage meggyógyításáról. Akkor nem megy fel kijavítani a diszperzáló rendszert és annélkül tolja szét a cuccot (ami így hatástalan). Utána megy a Crucible-re war asset-nek.

Ashley-val később (egy fontos küldetésen és utána) találkozol és eldöntheted, hogy a Normandy-ra visszajöjjön-e.
  • Shep
    Kösz.
  • Calver
    harmadik részben mindenki cipelhet mindent, csak cooldown korlátozások vannak nehéz fegyvereknél, súly alapján. Soldier kaszt tud a legtöbbet cipelni, így nála vannak a legkisebbek...
    de igazából AR-ek eléggé dísznek vannak csak, főleg h Paladin pisztoly kapásból elpicsázza kb az összeset

amúgy egyetértek előttem szólóval, próbáld ki valami viccesebb kaszttal - Soldier többiekhez képest rettenetesen unalmas. (plusz ahogy olvasgattam fórumokat, közel sem olyan OP mint második részben)
  • Fpocok
    Úgy hogy most nekiugorhatsz a harmadiknak újból egy érdekesebb classal :D
  • ratgab
    Ma is tanultam valamit. Kösz a felhomályosítást!
  • Fpocok
    Csak a harmadikban van így. Első kettőben korlátozás van, de a harmadikban már nincs :D
  • ratgab
    ŐŐŐ.... De erre gondoltam. Ez most új információ. Én minden részt soldierrel vittem. Emlékszem az első részben még nem lehetett mindegyikkel minden fegyót használni.

Ha azt mondod ez a 2. részben is már így volt dobok egy hátast.
  • Fpocok
    "Soldierrel játszottam végig a játékot (tehát az összes fajta gyilokeszköz rendelkezésemre állt)"

Ugye tudod, hogy bármelyik classal lehet vinni bármelyik fegyvyert? Vagy nem erre gondoltál? :D
  • ratgab
    Soldierrel játszottam végig a játékot (tehát az összes fajta gyilokeszköz rendelkezésemre állt) és bizony volt 1-2 küldi, amiben csak azzal az egyszerű heavy pistollal mentem (pedig az assault rifle a soldier igazi erőssége!). Nekem is nagyon tetszett.

A másik, ami nagyon tetszett még az a Krogan Shotgun (általában 1 lövés temetés, cserébe kevés lőszer vihető hozzá), valamint a Geth shotgun is igen pusztító (ha már itt tartunk az asari verzió is baromira bejött, főleg Banshee-k ellen volt hatásos).

És akkor már a Javelin mesterlövészpuskát nem is említem (ó a szétfröccsenő cerberus katonák után maradó vérfelhő az valami felejthetetlen ... Mondhatnám Priceless)
  • Atilorn
    Én sem mutattam meg a bizonyítékot, és meggyőztem az admirálisokat. A Normandyn mégis azt mondta Tali, hogy "most, hogy száműztek". Tuti, hogy egy bug, mivel semmi baj nem volt a 3-ban. Tali admirális volt. Békét kieszközöltem.
  • Fpocok
    Ez a chargeolos pisztoly egész fasza.
  • ratgab
    Ha nem admirális TAli, akkor nem biztos, hogy menni fog.
  • sanya200
    Lehet, de mindegy a 3-ban is életbenmarad és kibékítem a getheket meg a quarikat, igaz sok értelme nincs ha a végén pusztulnak a gethek is
    de így legalább előtte eljönnek golyófogónak.
  • Fpocok
    Akkor te nem úgy csináltad, ahogy én. Valamit elbabáztál.
  • sanya200
    nem mert a normadyn utána beszéltem vele és mindig ezt hadoválja , kérdeztem asszem hogy lehet-e admirális vagy mifene és arra mondja most hogy száműztek semmi esély rá.Tudom hogy shep mondja neki hogy csak viccelt de ez még ott van a vándorflotta hajóján, ezt meg már a normandy-n mondta a gépházban.
    De mindegy végül is csak érdekes :D
  • Cef
    A harmadik lehetőség hogy nem köpöd be, a tárgyalásnál pedig hergeled a népet, hogy Tali milyen sok hőstettet hajtott végre és ezért megengedik, hogy maradjon.
  • Fpocok
    Nekem nem száműzték. Nem mondtam el, mit csinált az apja, helyette szentbeszédet mondtam. Felmentették. Igaz, utána viccelt Shepard, hogy ha kell, visszamegy és számüzeti, de csak poénból. Lehet ez kavart meg?
  • sanya200
    Ez a 2.be hogy volt?Nem mondtam el hogy az apja kísérletezett, helyette a paragorn megoldást választottam.Szent beszéd xD.De akkor azt mondják felmentik a vádak alól,mikor meg talival beszélgetek a hajón akkor meg említi hogy "most hogy száműztek..stb, meg legion is említi hogy a száműzetést is vállalta a kedvükért."
    Most akkor felmentették vagy nem?Vagy felmentették de száműzték vagy félre van fordítva?
  • Fpocok
    Hajnalban találkoztam Shepard legnagyobb rajongójával. Nem, nem Talival.
    Conraddal.
    Epic slowmo vetődéssel megmentett egy golyótol, feláldozva magát.

Szerencsére ott volt egy másik karakter egy másik helyről, akivel korábban találkoztam. Ő meg az ő életét mentette meg.
  • ProGabe #11794
    nem-nem! ha elárulod, hogy a fater kísérletei miatt haltak meg páran, akkor Tali marad a flotta tagja. ha nem mondod el, akkor azt hiszik, hogy a csaj vitt a fedélzetre egy működő geth-t. újráztam az első két részt, frissek az emlékek :)
  • Lunki88
    Egy Ashley-vel kapcsolatos kérdésem lenne:

Azt olvastam hogy amíg Ashley a kórházban van, lehet venni neki ajándékot és odaadja neki Shepard amikor meglátogatja. Utólag jöttem rá hogy a verses kötetet kellett volna venni neki, mert az előrelendít valamit a kapcsolatukon. Viszont sajna nincs mentett állásom arról a részről hogy visszatöltsem. Lesz ennek később jelentősége?
  • RAMyMamy
    nálam semmi nem történt
  • Calver
    de akkor meg egy idegengyűlölő vallási fanatikus marad életben, aki úgy néz ki, mint egy kacsa parókában

szokjatok hozzá: szinte mindent BioWare játékba kell legalább egy hím rinyagép. BG2 és Anomen? gah. KotOR óta ezt a szerepet Carth/Kaidan tölti be, és nagyon jól csinálja, elég sűrűn pofánvágnám. ME2 maradt egyedül ki talán ebből, bár ott meg szállította más a rinyálást...

btw, mi történik akkor, ha
    hagyjátok, h Kaidan lelőle Udina-t? összeomlik a lelkem, vagy valami? érdekelt volna, h milyen lelki sérüléseket okoz a srácban, de nem volt már hangulatom visszatölteni.
  • Fpocok
    1. részhez inkább valami optimalizáció kellene, mert borzalmasan csinálták meg.
  • sanya200
    köszöntem :)
  • cdr74
    az 1. link BW-s oldala, nem tudom melyik frissebb
  • cdr74
    itt nezz szet

ez a 2-hoz van, de sztem megy az 1-gyel is
  • Pares
    Ja mondjuk az logikus, a másik kettőnél eléggé észrevehetően "alakul át", csak a pirosnál látunk egyszerű robbanást.
  • Atilorn
    Csak a pirosnál van.
  • PiszkosFred
    Elkezdetm vele en is jatszogatni par napja, ahoyg idom engedi. Eleinte nem akarts s 1920*1080-t, csak valami kisebb gagyi felbontast, de azt is valami iszonyat lowres texturakkal. Na mondom, miaf... A prolog csunyabb volt, mint 4 evvel ezelott. Aztan a konfigban ujra beallitottam mindent, masodszorra is, es igy mar tokeletes. Sot, szep eles es korrekt minden full hd felbontasnal, meg is lepodtem, mert akartam en is valami textura modot keresni, de igy mar nem nagyon kell.