Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Én aludhatok amennyit akarok. Borzasztó vége lett. Ami dühít, hogy ez egy RPG, aminek több fajta befejezése lehetne (kéne lennie), a döntéseink, a játékunk, a kialakított Shepardunk függvényében. Tehát kéne lennie olyannak is, ami "Disney" fanokat is kielégíti, sõt olyannak is, ami full "Dark" embereket is, (azaz mindennek vége Shepard elbukik a kör nem törik meg). Ez nincs meg. Akarjuk, nem akarjuk ezt a befejezést kapjuk. Ennek szerintem semmi értelme. Ha késöbbi ME történetek miatt csinálták azt sem értem, hisz van egy hivatalos "cannon történet" amit õk választanak és a szerint folytatják. Ez ME1, ME2, is így volt.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Én 576-ból rendeltem a ME3 CE-t. Nem kaptam még e-mailt.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

JethroHUN

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

enlightened
Sziasztok!

A dobozban lévõ reckoninges armort hogy lehet aktiválni a játékban?

Így igaz.
Magyarítást idõvel (ne napokban, hetekben tessék gondolkodni, inkább kicsit hosszabb idõtartamban) úgyis készít majd pár fan idõvel a kényelmesebb (esetleg nyelvileg képzetlenebb vagy képzõdni nem akaró) játékosok igényeit kielégítendõ.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Marci0115
jawohl, majd pár hónap és lesz hozzá

Azért jobban belegondolva a relay hálózat vége nem jelenti a teljes szeparációt míg nem siekrül pótolni azt.
Az FTL meghajtás ismert és a hajókon van (azzal közlekednek a hajók egyik rendszerbõl a másikba egy cluster-en belül) szóval vissza lehet térni a saját világokra, csak hosszú lesz az út hazáig.
Sokkal hosszabb, mint a relay hálózattal (amire nagy valószínûséggel a hajók nincsenek felkészítve hiszen nem volt rá szükségük, hogy nagy mennyiségû készletet, kényelmes szálláshelyeket és kellõ teret biztosítsanak a legénységnek a hosszú utakhoz), de ha nagyon akarnak végülis haza tudnak térni a népek, még ha a megszokott napok/hetek helyett hónapokat vagy éveket vesz is igénybe a dolog.
Az biztos, hogy ez megsemmisíti a galaktikus civilizációt az általunk megismert formájában és egy jó idõre elszeparálódnak egymástól a felek de legalábbis a kommunikáció és a kereskedelem igen masszívan visszaesik.

A leendõ gyerkõc(legyen bár asari, ember avagy quarian keverék) miatt meg ne aggódj, akár már ott is növekedhet Liara (Ashley/Tali) testében Shep leszármazottja, elvégre alkalom már volt az egyesülésre nem is egyszer a három rész során (hogy a szóba jöhetõ másik két hölgyeményrõl, a kommunikációs tisztrõl és a riporter csajról már ne is beszéljünk). <#nyes>
A Tali és Garrus páros alakítására és boldogulására azonban én is kíváncsi lettem volna, ha már egyszer sikeresen rájuk nyitottam és meghallgathattam mit alakítanak a kamuzás terén...

fekete0012
Sziasztok meg akarom venni a jatékot de azt hallotam nincs benne magyar felirat ez igaz?

windows 10 hom 64 bit ,Intel I7 7800,Gigabyte nVIDIA g1 GAMING 1070 8gb Gddr5,16gb KINGSTON Hiperx predator ddr4 3200 memoria,logitech g29,alaplap Gigabyte aorus gaming ultra z370 ,

JethroHUN
Pedig a legjobb esély a túlélésre, a szintézis. Shepard a példa, delibe kapja a piros sugár. Megy tovább, no problem <#nevetes1>

Voltan
Aki 576-tól rendelt CE-t, annak küldtek már E-mailt a DLC-vel? Vagy az csak késõbb jön?

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Az irányítós befejezés, ahogy írtad a paragon, szerintem nem szakítja meg pár 10K évre a ciklust hanem a szerepét változtatja meg inkább úgy, hogy mivel már Shepard a fõnök, majd másra lesznek használva a reaper hajók.
Ha netán tényleg komoly gond lesz AI téren (ahogy a catalyst jósolja), akkor Shepard elõhívja õket azt bedarálják a gépeket, hogy ne fordulhassanak teremtõik ellen (esetleg begyûjtve az alkotóikat is ha azok nem hajlandóak lemondani az újabbak kreálásáról meg a velük való kísérletezésrõl). Már szerintem... 😊

Mit értesz társ alatt? Olyan egyén aki aktívan választható csapattag vagy olyat, aki a korábbi részekben az volt de itt már nem?
Például Mordin mindenképp meghal. Vagy te nyírod ki hogy megakadályozd a gyógyítást vagy õ áldozza fel magát. A racnhi-s küldetésben hozott döntésedtõl függõen akár Grunt is a fûbe haraphat ténylegesen.
Thane is mindenképp lapátra kerül (és a neve felkerül a Normandy-n lévõ elesettek nevét felsoroló táblára) a sztori során.

Ashley-t érdemes látogatni a gyenguszon és küld levelet is ha dumálni akar. Egy esetben, mikor már saját lábán mászkál és már ki van nevezve Spectre-nek, beszélgetés közben dönthetsz arról, hogy magadhoz veszed vissza a hajóra, ez majd egy bizonyos esemény után kerül elõ a sztoriban, vagy hagyod, hogy elmenjen szolgálni Hacket mellé (ez esetben nem lesz választható csapattag).

Miranda esetében is az a helyzet, hogy attól függõen, hogy miket válaszolsz neki a társalgásaitok alatt, segíted vagy sem, elpatkolhat a lányzó. Csapattagként nem fog elõkerülni.

Én pedig, hogy aludtam rá egyet még szarabbul érzem magam, még dühösebb vagyok, hogy így kellett ennek végzõdnie. Úgy érzem, hogy rengeteg mindenért fölöslegesen törtük magunkat. Tali soha nem látja újra az anyabolygóját, kibékítettem a quarianokat és a getheket, akik segítettek az immunrendszerük megerõsítésében erre elpuszulnak õk is, ha a reaperek elpusztítását választjuk, meg persze EDI is aki végre igazi személyiség lett. Persze választhatjuk, hogy egyesülnek a szintetikus és az organikus életforma, persze ekkor egymásra talál Joker és EDI, na de ne már, hogy valamilyen hibridek legyünk, persze Shepi is kampec, nem házasodhat össze Liarával és nem lesz egy rakás kék gyereke. Na meg választhatunk,hogy irányítjuk a reapereket, ami ellen küzdötttünk végig a Cerberussal. Na, ne már. Szóval mindegyik szar befejezés. Meg végre össze jött Tali és Garrus, amibõl megint nem látunk semmit a végén. Szóval nagyon csalódott vagyok. Ja, Wrex se fogyja újra látni Thuchankát.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

JethroHUN
A teljes krogan faj árán.

Életben marad. Itt van.
JethroHUN
Nem mind1? Mindenkinek áldozatokat kell hozni, az úgy érdekében.

TBTPumpa
De ha a harmadik részbe "áthozom", akkor itt mindenképp elhalálozik?

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

JethroHUN
Van amit nem lehet meg akadályozni.
De nálam Miranda nem halt meg. Paragon válasz használata az apján. A játék végén Londonban a táborban, fel is lehetett hívni, hogy elköszönjünk, mint a többieket is, pl Kasumit is.

Persze meg lehet, ha eleve a második részben meghal.
TBTPumpa
Az még jó... Rosszabbra számítottam.
Én is a második rész mentését töltöttem be (Shadow Broker és Arrival DLC is végig lett játszva) és a Normandy-n Liara mondta is nekem, hogy köszöni, hogy segítettem neki "hatalomra juttatni", Anderson meg lecseszett a játék elején, hogy kinyírtuk azt a sok batáriait és, hogy elpusztítottuk ott a tömegrelét (Arrival DLC), szóval a játék ezeket is felismerte.

De Mordin mindenképp meghal - vagy ezt is meg lehet akadályozni valahogy?
Illetve az mennyire okés, hogy 11 óra játék után már zöld a War Assets csík - pedig még csak most voltam a Thuchanka-n.

cataflam02
Ezzel egyet értek én is. Semmi értelme ezt a játékot, egy hülye MMO-val elbaszni. Inkább legyen új szereplõkkel, egy új történet. Elég az SWTOR biowarenek... már az is egy rossz húzás volt.

One more story

Fpocok
Remélem azt csinálnak. És fizetõset.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Remélem remélhetõ egy más fõszereplõvel történõ folytatás, csak nehogy MMORPG-t csináljanak, mert akkor falnak megyek 😊

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Nekem senki nem halt meg(társ). Talán az utolsó kettõ, de arról nincs infó.
JethroHUN
Most hogy aludtam rá egyet, teljesen máshogy látom a befejezéseket. Teljesen jók, egy ilyen mérvû történetet, szériát egy ilyen epic befejezéssel kell lezárni. Mert a lényeg a lezáráson van, nem olyan mint az AC Rev. le is van zárva meg nem is. Egy korszak lezárásól van szó, a galaxis megváltozott ennyi.
Bármennyire érdekes, az Illusive Man, megoldása a paragon (jó) befejezés, hiszen azzal érünk el mindent: megmentjük az összes fajt, még a getheket is. Sõt a régi fajokból is marad valami, reaper formában, de már nem jelentenek veszélyt. A ciklus, jó pár 10k évre biztos megszakad. De egyszer biztos megint neki állnak pára reapert gyártani. Ami miatt nekem a középsõ megoldás tûnik a legjobbnak, az hogy az tényleg végleg, lezárja az ME univerzum történetét, mert egy teljesen új faj, civilizáció születik, és szinte 0áról indul. Meg amúgy is az mostaniak mind a mass relay techenk alapulnak, anélkül annyi. A földi csata után maradtak még életben, de senki nem tud haza menni, mindenki ott marad a Földön? Turian, quarian, geth, korgan, asari? <#nevetes1>

Ez elmúlt pár év legjobb története és játéka <#eljen>

Valaki multi? <#idiota>

Tatyla
kérdés

Tali megmenekül ha nem engedem be légióval a kódot?

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

TBTPumpa
Kérdéseim azokhoz, akik már végigjátszották:

Minden társunk meghal?
Nálam már Mordin elesett, de azt nem is lehetett megakadályozni.
Drámai jelenet volt, amikor Grunt feláldozta magát értünk a Rachni-s küldetésben. Baromira örültem, amikor a küldetés végén életben maradt!
Illetve olvastam, hogy Mirandát meg lehet síratni és, hogy õ is meghal.
Nem lehet valahogy megakadályozni eme tragédiákat (valahogy úgy, mint a második részben)?
Illetve Ashley mikor fog visszatérni a hajóra (mert már eltûnt a kórházból)?

Drephis

érdekesség:
When Shepard and Morinth do meet up again, Morinth appears during the assault on Earth as a Banshee, an Ardat-Yakshi that has been re-purposed by the Reapers. In combat Morinth behaves like any other Banshee, without special properties not available to other Banshees, and must be killed the same way.

help

TBTPumpa
Origin-en keresztül kell! És azután jobb klikk a Mass Effect 3 képére az Origin-en belül és ott Frissítések keresése. Ekkor fogja letölteni az aktivált DLC-ket a játékhoz - különben pedig nem!
Az M55-ös fegyver nem nagy szám, de az N7 Warfare Gear már sokkalta jobb!

Sajnos ebben igazad van.
Végülis...

Nem haltunk kis és a galaxis fajai talán egy nap elérik ugyanazt a tech fejeltséget amit egykor. Shep még a legelején mondta hogy ez csak a túléléseõl szól. Lehet hogy több milliárdan halnak meg egy csomó világon de TÚLÉLTÜK és talán egy nap visszajutunk a csillagok közé de most már a saját erõnkbõl. Ez persze a többi fajra is igaz.
Kongy
Nem tudja valaki, hogy a CD Galaxisban kapott DLC kódokat hol kell beaktiválni, vagy az alapból letöltõdik? (N7 Warfare Gear, M55 Argus Rifle)

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Ennél jobb befejezézt? Olyan szájba b*szott befejezés, hogy ilyet még nem láttam. Hatalmasat csalódtam. Olyan k*rva nehéz lett volna egy happy end befejezést is csinálni neki? Úgy érzem több millió embert szemen köptek és elárultak ezzel. Tudod vannak emberek akik a jó befejezéseket szeretik.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Lezárást ígértek, Shepard történetének teljes és végleges lezárását. Legalább ezt betartották. 😊

Egyébként a linkelt videóból nekem speciel nem az jön le, hogy Shepard él, hiszen csak egy eléggé viseltes páncél látható egy medállal, nem maga a híró. Bármely másik összeégett N7-es baka maradványa lehet ami megmozdul. A lezárásokhoz egyszerûen nem illenék egy ilyenfajta befejezés, hiszen akkor pont szembemenne a BW kinyilatkoztatással, miszerint végleges lezárása ez Shepard történetének. <#shakehead>

DLC-k ígyis-úgyis lesznek, max nem az lesz a fõszereplõ aki eddig. Bár nem nagyon tudok elképzelni semmi eget rengetõt kiegészítõbe. Én személy szerint örülök hogy lezárták és méltó vége lett, sejtettem valami ilyesmi lesz 2 részen+dlc-ken keresztül építették fel a hangulatot a legutolsó részhez. Már az elején éreztem hogy nem lesz ez olyan könnyû, amikor komplett fajok fennmaradásáról kell dönteni nincs az az isten hogy Shepardnek ne kéne áldozatot hoznia. Ennél jobb befejezést nem lehetett volna összerakni, meghazudtolták volna a saját magukat. Romokba az egész galaxis aztán meg happy end? Összességébe nálam GOTY kár hogy Protheanos DLC nincs meg pedig még az is rátett volna egy lapáttal.

Miközben nyomtam a játékot, állandóan mondtam magamnak, hogy úgysem merik meglépni a fejlesztõk, kockáztatva egy milliós eladású sorozatnál a folytatás lehetõségét, talán gondolnak a következõ részre. Hát ezek tényleg ennyire hülyék?
Tudta hogy a játék elején járunk szóval sejtette hogy még nem írhatják ki a sztoriból. 😊

A sztori végével kapcsolatban meg ajánlom Dan Simmons: Hiperion c könyvét. Ott a végén szintén közel ez van.

NEM JÁTÉK SPOLIER, hanem a HYPERION KÖNYVÉ.

A könyvben...
Az emberiség megkapja évszázadokkal ezelõtt a Térkapu techet egy fejlettebb fajtól (MI), ami aztán azt használva akarja kiirtani õket. Az emberiség végül elpusztítja a térkapu techet, ami miatt a birodalmuk azonnal megbukik és a gazdaság, társadalom összeomlik és milliárdok halnak meg de legalább megmarad az esély hogy egynap majd maguktól is felfejlõdnek erre a szintre.
Ha megkaptad a lehetõséget arra, hogy egyenesen menj bele a fénybe, akkor ott bizony a másik két lehetõség is elérhetõ volt.
Ahogy mész elõre lesz egy-egy rámpa ami jobbra illetve balra vezet felfelé a jól látható kék és vörös "konzolokhoz" amiket a kis bejátszásban a dumálgatás közben a catalist mutatott.
A kék színû, balra esõ a reaper irányításos véghez vezet amikor Shep irányítja majd õket és lelépnek, a másik a vörös színû "konzolokhoz" vezet jobbra és ott meg minden AI kipurcan, mind a reaperek mind a geth, mind pedig Shep mert õ már félig gép. Függetlenül attól mit választasz a kapuk durrannak, csak kék, vörös vagy zöld fénnyel, illetve kék esetében a Citadel nem robban fel.

Szerintem a credits utáni rész arra vonatozik hogy
megtalálták azt a gépet amit Liara csinált arra az esetre ha kihalnak a reaperek miatt, és megtalálták, Mass Relay nélkül nincs esélyük kommunikálni és csak enneyi maradt meg nekik. Én csak erre tudok gondolni és ráadásul fogalmunk sincs hány évvel késõbb meséli el.

Seth
szerintem is nagyon rosszak a végek. Viszont nem magukkal a megoldásokkal,sztorival van bajom, hanem baromi gyorsan lerendezik. Én vártam volna vmi beszélgetést a csapattársak között, megnézni hogyan alakul a sorsuk, még ha szomorú is,vagy valami. Így nagyon karcsú

PSN ID.: Beegabor

Nem tudom ez mennyire igaz, de én 6000+ ponton fejeztem be azt mégsem jött elõ olyan bejátszás mint amit linkeltél (mindegy melyik befejezést választottam). <#fejvakaras>

Unoka és nagyapja (már a hangja alapján) beszélget. Lényegében Shepard történetét mesélte el az öreg és a kiskölök egy újabb meséért nyaggatja. Szóba kerül még, hogy mindez már nagyon régen történt így egyes részletek elvesztek. A kis srác érdeklõdik hogy mikor mehet majd õ a csillagok közé és hogy ott mit talál, az öreg meg közli, hogy majd idõvel és hogy odakint számtalan csillag és bolygó található, melyeken számtalan formában fellehetõ az élet. Ennyi.

After Creditset leirná vki, spoiler tagek közé? láttam a videót, nem értem mirõl szól, mit mondanak benne. Gondolom nem folytatásra utalás.

koschwarz
Egyet megis kerdeznem kell😊
multiban van egy csomo raketam de jatek kozben megsem tudom hasznalni. a gyorsgombon is ures ahelye. kulon kellene betenni valahogy a kor elott?

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

koschwarz
Na eljott az a perc hogy itthagyom a topikot. sokan nem is tudjak mennyire spoileresek ( meg ha nem is szandekosan ) azoknak akik meg nem vittek vegig a jatekot.... viszlat nehany het mulva .

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Anthrax
Lenne valakinek kedve multizni ? vagy olyan csapat ahova kellene egy 4. emberke ?😛

lwb
Na errõl beszélek. Eddig senkinek nem sikerült találnia olyan embert, aki multi az ios-es hülyeség vagy file editálás nélkül, csak szinglivel elérte ezt a pontszámot.

Nem ez lenne az elsõ eset, hogy hazudnak a fejlesztõk, a bethesdánál ez már sport, a bio csak most kezd bele. Mondjuk Peter Molyneux-i magasságokba még egyikük sem ért, arra születni kell.

lwb
Az ign guide szerint 10000 a total max és 4-5000-re más befejezést kapsz (ems-re, nem totalra).

lwb
Mondom, bonyesz. 😊

lwb
Annak hiszel, akinek akarsz. De a mindenki, aki végigvitte az úgy kb 100-120 ember. Egyébként én is a végefelé vagyok, 6000+-os totallal és importált save. Me1 kieggel befejezve, végig full paragon, me2 mindenkit megmentettem stb. Az összes bolygót scanneltem me3ban, a side questek közül talán ha 2 fedexet kihagyhattam. Ebbõl nem lesz sehogy 8-10000 total.

Amit fejlesztõk mondanak, azt meg mindig le kell osztani ezerrel.