Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

HiPPoNaX
Azert azt is vedd hozza, hogy nem mindenkit erdekel annyira egy jatek (ugy egeszeben veve), hogy a fejlesztok forumara irogasson.

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

Ez.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Seth
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Igen, lehet választani egy korábbi beszélgetésünknél, hogy titkolja el a kilétét. Ekkor nem hal meg, szõkére festett haja lesz

PSN ID.: Beegabor

Néztem, csak azt nem értem, hogy 25 ezer elkeseredett ember hol képviseli azt a pár milliót, aki megvette? Mellesleg ha nem linkelik, azt sem tudom, hogy létezik, és nagyjából nem is érdekel, lehet ezért is szavaztak ott kevesebben azok, akiknek megfelel a vége, erre nem gondoltál? Az elégedetlenkedõk mindig túlbuzgók eleinte, aztán lenyugodnak, és szépen megváltozik a mérleg idõvel. Ezt a szavazást majd a hónap végén kellene megnézni, vagy még késõbb, amikor az emberek többsége kijátszotta, és volt kedve keresni, vagy megtalálta ezt a szavazást.

Mellesleg meg nem védem, hanem nekem tetszett, és a saját álláspontomat képviselem. Ennyirõl van szó. Vagy akkor senki más véleményéhez nem szabad hozzászólni? Akkor mi értelme az egész fórumnak? Vagy csak azok írkálhatnak nyugodtan, akiknek valami nem tetszik?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

SötétBarom
Én valahol félúton mondtam neki, hogy váltson személyazonosságot, mert a cerberus egy igen geci valami, majd a támadás után mondta, hogy keresték név szerint, de a remek ötletem miatt megúszta.. Ennyi

Mondjuk a mostani végigjátszásomban már alapba fel van írva a falra 😄

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Vagy 900ezren vették meg a játékot csak usa-ban csak elsõ nap. Ahhoz képest az a 20k+ elégedetlen eltörpül. Meg egyébként is nyilván csak az rohan fórumra ilyen petíciókat meg szavazásokat csinálni, aki fel van háborodva. Aki elégedett volt a játékat az ilyenekkel nem zavartatja magát. Én inkább hiszek youtube-os videóknak. Az összes normális minõségben elejétõl végéig felvett videónál sokkal több like van mint dislike. Ha lehet hinni a like bar-oknak akkor 4x annyian vannak azok akiknek tetszett a befejezés mint azok akiknek nem. Most akkor a játékosok 4/5-ével szúrjon ki a bioware valami halucinációs cápaugrással hogy az 1/5 elégedett legyen?

Hogy mi lett végül Kelly Chambers-el (miután találkoztunk vele) azt is ilyen párbeszédekbõl lehet megtudni.
Cerberus odament hozzá megkérdezte: "Te vagy Kelly Chambers?" "Igen." Puff fejbe lõte...
Igen sajnáltam. De azt hallottam ez is történthet máshogy is, attól függõen mi volt az ME2-ben. Meg ME3-ban hogy viselkedünk.

Ha valakinél ez máshogy volt írja már le.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Mint ahogy védeni is csak pár ember védi, de kurva hangosan. Köztük is te vagy a kapitány.

Nézted a szavazást a hivatalos oldalon? Tekints rá légyszíves aztán magyaráz mennyire elégedett mindenki..... pfff

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

nemtom, nekem nem volt különösebben bajom vele... mikor pl. elõször meglátogatod illiumon, akkor épp megfenyegeti az egyik ügyfelét vagy mijét, aztán a 3-ban kiderül, hogy azt nem is komolyan gondolta (a lényegnek se, mi?!), mikor az "apjával" beszélget 😄
az elsõ részben kis aranyos, kicsit naiv volt, a másodikban mivel nem volt csapattag, kevés szerepet kapott, a shadow broker dlc se volt valami nagy szám, de mikor megölték azt a yahg genyót, utána egybõl lesmárolta shepit. az tetszett. a 3-ban sem sokat változott a személyisége szerintem, csak kicsit sötétebb lett a sminkje, hogy keményebbnek tûnjön. <#idiota> kb. elválaszthatatlanok voltak a shepimmel. <#rinya>
Majdnem biztosra veszem, hogy lesz. 😊
Én is kiváncsi vagyok rá.

Az elsõ részben Liarával kavartam, a másodikban viszont annyira unszimpatikus lett, hogy átpártoltam Talihoz. Ezért a játék elején mikor megkérdezte, hogy lehetne-e megint valami azt mondtam legyünk barátok. Már megbántam. Így a harmadik részre megint nagyon bejön a csaj, a következõ végigjátszásban biztos, hogy vele fogok újra összejönni.
HiPPoNaX
Detto ugyanez nalam is :]

Liara +1, én nem csaltam meg a második részben, legfõbb oka az, hogy egyik 'románcolható' karakter sem volt számomra érdekes. és tényleg baromi jó jeleneteket kapott a 3-ban, nagyon tetszettek, kivétel nélkül mind.
HiPPoNaX
Liara jelenetei elkepesztoen jol sikerultek, engem jatek ennyire meg nem erintett meg soha. Garrus pedig nagyon szorosan koveti a masodik helyen a Citadeles loveszet illetve a londoni bucsu jeleneteivel.

PiszkosFred

Ez a legenyseg mar csak ilyen "sokszinu". Probaltad meghoditani Traynort ferfi Sheppel? 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Remek!<#falbav>Õ az egyetlen akit egyszer sem hallgattam meg.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Ez egy elég valószínû DLC alapanyag.
Mindig az elégedetlen kisebbség a hangosabb... Valószínûleg nagyon sokan vannak még, akik nem játszották végig, és mindig úgy van, hogy akinek tetszik, az nem rohan a fórumra rögtön lehúzó "véleményeket" meg értékeléseket írogatni. Én is inkább nekiállnék egy új végigjátszásnak, ha a körülmények engednék.

Seth
Én meg most olvastam arról, hogy mi lett Joker családjával:
Biztos mindenki összefutott, esetleg meg is hallgatta az asari csajt a klinikán,aki éppen a pszihológusával beszélget.

csak angolul,de baromi jó ahogy ezt kitalálták

She was stationed on the planet where Joker's family lives (Tiptree). When the Reapers hit their farm, she was caught unprepared (didn't have her gun on her). She and Joker's sister Hillary escaped, but had no way of contacting reinforcements to get rescued. So, they snuck back to the farm, only to find all the people were imprisoned. Hillary set them free while the asari grabbed her gear, but the people were already indoctrinated. They screamed and attacked, but then they escaped again (with Hillary breaking her leg). While they were hiding, Hillary kept whimpering, so the asari killed her so the indoctrinated humans wouldn't find their location.

II

She spent several days with Hillary. They probably had a bit of a rapport going. Hillary would would be worried sick about the family that she knows is on the farm and the brother who's personal pilot to the famous Commander Shepard and doing who knows what. I wouldn't be surprised if the Asari get to know Hillary pretty well, and lots of trivia about her family members.

And how could you not mention you brother is best friends with Commander Shepard? And I bet he's famous enough at this point that the Asari knows who he is. So she stages this rescue mission, and it goes bad, and she kills the family. And then, to save herself, probably thinking it won't even buy her that much more time anyway, she kills Hillary.

By some miracle, she's rescued, and she ends up back on the Citadel. But, she knows who she's killed. And she can't take it. She wants out. She knows. And every time Shepard walks through the lobby she *knows.* And every time we pause over her or her doctor's shoulder, listening to this story we think is totally unrelated to us, she's panicking inside. "Does Shepard know? Does Shepard know I know he knows!?" And she keeps pleading for the gun nobody will let her have.

And then, one day, an orderly gives her a package.
"Special Spectre Authorization"
A gun. Straight from Commander Shepard.

To most of us, hitting X on that report was just "paperwork."
But to her, we might've basically been threatening her to do what she'd been threatening to do to herself.

Szeretnék egy Omega visszafoglalást.

Mimasz
" Mass Effect.hu
Az ME 3 fordításnál Blasto csapatában lévõk ellenõrizzék a fórum megfelelõ topikját, kezdõdik a munka! "

<#hamm>

25 ezer szavazat? Most viccelsz? Különben is elég nagy a valószínûsége, hogy jönnek még DLC-k, és kitudja mi lesz bennük.

Persze, hogy nem. Ahogy a nõk sem szellentenek. Valld be, hogy bõgtél!<#papakacsint>

Nazgul1980
A játék elindult lefelõ a lejtõn<#shakehead> A huladék játékok sajátja a : túl erõs fõellenség, akit többször kell egymás után leverni, mert több élete van mint a macskának. Erre ma mit találok? Rohangálj már egy zsebkendõnyi területen, ahol a koma könyen rostélyossá süt, és közben ugyan célozd már be, amihez többször be kell célozni, tehát meg kell állnod<#fejvakaras> És ezt többször ismételd már meg. Csak igazam volt, amikor a fejlesztõcsapat kreténségét emlegettem. Hol volt itt eddig ilyen agyrém az elõzõ részekben?

MerlinW
A férfiak nem sírnak, Raminak pedig elõjoga😊

[merlinw.org]

Aha persze.

Én nem tudtam rajta sírni sehol pedig elég megindító volt, de sztem velem van a baj. xD

Fenrir
Szerintem a legszebb jelenetek Liara-é voltak. Én személy szerint annyira nem szerettem a karakterét, de a harmadik részben nagyon sok szerepet kapott és megváltozott a véleményem. A legmegindítóbb az utolsó párbeszéd volt vele, amikor álltak Shepard-del a semmi közepén és ráhajtotta a fejét Shepard vállára.

A halál csupán a kezdet...

akkor most ennyi erõvel elmondhatjuk, hogy az egész játék "végigbõgõs" 😄 mert nálam kb. ez volt a helyzet, legalábbis a felétõl kezdve biztosan.
amúgy meg nincs azzal semmi gond, ha sírsz rajta. az a jó, ha az embert meg tudja hatni egy ilyen játék, mert a megható jelzõt teljes joggal ráaggathatjuk.
a max payne is eléggé ilyen.
cataflam02
Én 900 ezert olvastam, 3,5 millió amit kiszállítottak a boltokba.

Mondjuk engem most az jobban érdekel, hogy mikor várható egy hivatalos álláspont, hogy na most ez lett a vége felesleges rinyálni. Vagy jól átvertünk mindenkit, és tényleg az indoktrinálás ellen küzd Shepard.

One more story

Fenrir
Nagyon sokan nem értik a játékot, a világot és a háttérsztorit. Sokan szerintem el sem olvassák a dialógokat a játékban.

Az egyik csávó BSN-en nyitott egy topikot mert szerinte az el lett írva amikor Cortez (a siklópilótánk) a férje elvesztésérõl beszélt. Szerinte ezt elírták és azonnal javítsák ki mert feleséget kellett volna írni. Hiszen férfinak csak felesége lehet.
Ha kicsit is beszélt volna a karakterrel akkor kiderült volna, hogy Cortez meleg.

Most akkor miért várjuk el, hogy mindenki megértse, hogy a vége miért lett olyan, amilyen.

Nekem ott tört el a mécses, mikor ülünk Andersonnal, és nézzük a kilátást. Férfi létemre bõgtem mint egy csecsemõ. Az egész játék legjobb, és leggyönyörûbb része volt.

Hát ahhoz a 3,5 millióhoz képest, aki megvette a játékot elenyészõ.
cataflam02
Ha neked ez csak pár akkor nem értelek.
http://social.bioware.com/633606/polls/28989

One more story

Fenrir
Amúgy tényleg érdekes a játék, nem sok karakter nõtt ennyire a szívemhez mint Shepard, talán még Max Payne volt ilyen a második részben. Nagyon más így nem ugrik be.

Seth
Köztük a tiédet is, mikor a "ha nekem tetszik ,akkor másnak is tetszenie kell" igédet hírdeted 😄

Hol van tele elégedetlen emberekkel? Itt is csak ugyan annak a pár embernek a rinyáját lehet körbe körbe olvasni...

Sir Quno Jedi
Tévedés, a sorozat a CIKLUSRÓL szól, amelynek eljött a jelenlegi periódusának katarzisa. A proteán barátocskánk ezt el is mondja amúgy 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Mordinnál az még rápakolt nekem a drámára, hogy szegénynek a dal kellõs közepén omlasztották a felyére a plafont. Gruntnál, majdnem agyvérzést kaptam, mikor mondta, mennyek, majd õ feltartja õket. Ott egyenesen kétségbe estem. De végül megnyugodtam, mikor nyálkás belsõségekben tántorgott elõ. A végén meg egyenesen megszakatt a szívem.<#rinya>

Fenrir
Azt hiszem, hogy ez a TFSH szám illik a legjobban a ME3-hoz:

sajnos, egyszer minden fõhõst és szereplõt el kell engedni. 😞
én még azt is megértem, hogy meghal(ha)t a végén shepard, feláldozta magát a többi faj és az emberiség érdekében. nekem a zöld vége lett, vagy 10 percig tuti bõgtem rajta. de a végén az a normandy-s/jokeres rész, meg a stargazeres elbaszta az egészet számomra. illetve nem is az, hogy elbaszta, hanem érthetetlenné tette. ez az álmodós-elmélet, és az n7 páncélos, pár másodperces videó meg végképp. rohadtul nem vagyok most képben és az agyamra megy. 😄
még ami nagyon emlékezetes volt számomra, az a quarianok és gethek kibékítése volt, amikor legion feláldozta magát. egyszerûen gyönyörû volt, azt is megsirattam :')
JethroHUN
Olvasgattam a hivatalos forumot, az emberek többségének nem is az a gondja baja a fejezéssel. Ami számomra nyilvánvaló lenne. De tényleg ütni kellene a vasat, hogy egy patchben, adjanak ki új epilógust. Mert olyannyira gyenge , hogy nincs is. Nem hinném, hogy nekem lenne nagy igényem. Alap elvárás lenne egy normális befejezõ videó egy ilyen szériának.

Hogy mi a gond?
Van 3 döntésünk, ez teljesen jó. Tetszettek a választási, lehetõségek. Gondban is voltam melyiket válasszam. DE! A Mass Effect történet középpontjában, a galaxis sorsa, megmentése van. Ez mióta változott a Reaperek sorává?
Mert az a 3 lehetõség, csak errõl szól. Mert tök mind1 melyiket választod, a galaxissal és a Normandyval(és csaptársainkkal) UGYAN az fog történni.Most nem tök mind1 mi lesz a Reaperekkel? Elpusztulnak, irányítjuk õket vagy összehaverkodunk?
A 3 videó teljesen egyforma, apró eltérés van. Ugyan úgy véget ér a háború, ugyan úgy megvagyunk mentve, ugyan úgy lezuhan a Normandy, és ugyan úgy vissza a középkorban. Ha már kapum 3 féle módot a galaxis megmentésére, az járna, hogy más legyen a hatása. Annyival akarták elintézni, hogy elmondja a gyerek kb mi lesz, képzeljem el. A stáblista utáni, google elsõ kép, kicsit át photoshopolva. Alatt pedig egy párbeszéd amit nem is értek, kik azok hol vannak stb.
Nekem ezért volt egy kicsit csalódás. Ha egy kicsit jobban megerõltették volna magukat, mindjárt nem lenne tele a forum elégtelen emberekkel.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Fenrir
Nálam meghalt Mordin és Legion is, feláldozták magukat egy jobb jövõnek. Nálam ez a 2 jelenet is torokszorító volt. BW tényleg mestere a drámának.

Valóban így van ez a szoros kapcsolat. Mikor az asari anyabolygón meglógott Leng az adatokkal. Átragadd rám Shepard érzése, hogy nem csak, hogy Leng meglógását, hanem Liara otthonának az elvesztését is a saját hibámnak éreztem. Ehhez nagyon jól ért A Bioware. Az érzelmek átadásában. Ezért nem tettszett a vége. Annyira hozzám nõttek már a szereplõk.

HiPPoNaX
Aki halott, az tenyleg halott, nem fogsz vele talalkozni.
peldaul Tali szerepet a quarian konfliktusban egy masik admiaralis veszi at, de gondolom o nem csatlakozik utana a csapathoz

Fenrir
Btw a második rész öngyilkos küldetésében meghaltak figyelembe veszi egyáltalán a harmadik rész?

Ha pl meghalt Garrus vagy Tali? Vagy sorolhatnám akármelyiküket.

Fenrir
Amúgy szerintem azért van ez a sok kiakadás mindenféle fórumon mert a 3 rész olyan szoros kapcsolatot épített ki a játékos és Shepard között amit a BW szerintem elképzelni nem mert. A harmadik részben, már az eleje hatalmas érzelmi töltéssel indul. Ahogyan Shepard kénytelen elhagyni a Földet, de közben végig kell néznie ahogyan a civileket szállító siklókat megsemmisítik, ahogyan meghal a kissrác is az már elõrevetítette, hogy ebbõl nem lesz happy end. Végig a játék folyamán Shepard csak pusztulással és tragédiával szembesül. A végén pedig amikor már visszatérünk a Földre az még magasabbra emeli ezt az érzelmi töltést, hiszen itt nem egy asari vagy turian bolygóért harcolunk hanem a sajátunkért, a Földért és az emberiségért.

Amúgy szerintem a végén az avatár a kisgyerek képében telitalálat volt, ez volt a tökéletes kerete a harmadik részben, hiszen Shepard õt látja elõször és utoljára is. Amúgy azt hiányoltam, hogy a halálakor flashback szerûen nem villannak fel képek momentumokról, társakról, stb. Azzal tette volna fel az i-re a pontot.

Elvileg meg van az elõnye és hátulütõje mind2 ME1 befejezésnek. Matematikaliag nem tudom pontosan melyik jön ki jobban:

Ha hagyod veszni akkor kevesebb kárt szenved el 1-2 emberi flotta, ami +30 pontokat ér. Míg, ha megmented, akkor a hajójuk, a Destiny Ascension belekerül a War Asset-be, ami ha jól emlékszem 50 pont.
Szerintem csak akkor kapsz többet, ha a ME3 mentést importálod újra.