22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
mkfdd #13158 Azért ez nem ilyen egyszerű. Egy játék minőségével, mechanizmusával, fejlesztésének irányával kapcsolatban igenis fontos a játékosok visszajelzése, de erősen történetorientált játékoknál fontos az írói véna. Ha pl blizzard beleszólást engedne a tömegek számára a játékainak történetével kapcsolatban, elég hamar elindulna a cég a lejtőn azt hiszem.
Emlékszem volt egy olyan sorozat (bar karma), ahol neten mindenki leírhatta hogy szerinte milyen irányba kéne haladnia a történetnek és a legnépszerűbb ötleteket valósították meg. Én csak a pilotot láttam abban volt potenciál csak aztán nem követtem tovább, de a sorozat állítólag borzalmas kritikákat kapott. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!jó akkor nyiltabban fogalmazok: azért miért nem sírtak az emberek, hogy a ME2-ben Shepard elvesztette emberi mivoltát, énjét. Technikailag istent játszott a cerberus. Leszarom mit mondott Miranda, meg a labor analizis. Shep renegátba úgy át megy "gépek támadásába" mint a pinty. Me1-ben renegát stílusban SHEPARD EMBER MARADT. ez a lényeg. -
Evoluti0N #13156 Ez az, amit már leírtam én is 100x itt is, máshol is. Akarok egy olyan végét ha mindent jól csinálok, ami SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!valóban jó. Szerelmével letelepedős és a többi. :)
Úgy terveztem, h miután végigjátszottam a 3. részt kiviszem legalább még1x, majd újból az egész trilógiát, de a vége elvette a kedvemet az egésztől :S -
RAMyMamy #13155 csak erős idegzetűeknek!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
sanya200 #13154 Itt az a gond hogy k*rvára nincs értelme végigjátszani 20x mert minden esetben ugyanazt kapod a végén csak mások a színek ennyi.Kivéve ha valamit nagyon elbasztál az első 2 részbe.Meg egyszerűen nincs olyan vége amit ígértek.
hol van az a befejezés amit ígértek hogy "a döntéseid miatt kipusztulhat az egész galaxis" ?????
Mert ilyen befejezés NINCS
minden esetben valamilyen útón módon eltakarodnak a reaperek vagy elpusztulnak vagy elmennek.Akkor hol itt a kipusztulhat az egész galaxis ending? -
Na látod ezért lehetett volna zseniális a vége, mert az én Shepardom nem renegát, ő full paragon és ő ugyanaz maradt (mert én is ugyanaz vagyok, én Shepardom=én) a tiéd pedig renegát, lehetett volna más vége, mégis mindkettőnké ugyanaz
Mindig ugyanoda kanyarodunk vissza, de mégis: van egy renegát Shepardod akinek szétrohad a feje, úgy játszod hogy ez egy Cerberus Shepard, mindenkinek beteszel, kihullanak körülötted a haverjaid, cső
Játszom az enyémet, aki Paragon, mindenkivel jóban van, egyesíti a galaxist, mindent megteszek, hogy a Reaperek ne győzhessenek, és voilá...
Tök mindegy a végén melyik voltam... -
RAMyMamy #13152 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mert ott feltámasztották és folytathatta tovább a feladatát
de most már nincs feladat, nincs miért feltámasztani, valószínűleg nem is lehetne. ha úgy nézzük, nyugodtan meghalhat, egyszer mindenkinek meg kell, de akkor minimum egy olyan befejezést adtak volna neki, mint AC-ben Ezio-nak vagy Altairnak. azok nagyon tetszettek, szépen megoldották. és, ha ÚGY nézzük, a mostani befejezés is "happy end" összességében, de én magát a főszereplőt, Shepard karakterét ÍGY, ebben a formában nem tudom elengedni. nekem ne haljon hősi halált, hanem élje túl a végső csatát, telepedjen le a szerelmével, éljenek boldogan és majd 150 éves korában purcanjon ki. kész, pont. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Renegát hatására mégis elgépiesedik. Minél jobban akarja az emberek kárát elérni, annál jobban érződik a Lázárus projekt Reaper tecnologiája. erre is kell gondolni. Pedig hidd el, nem az a Shepard, legalábbis a ME 2 sztoriján lovagolva érintve a gondolatmenetet. -
Evoluti0N #13150 Miért panaszkodtak volna? Volt trailer, h meghal az elején, de mindenki tudta, h ez egy átverés. Megjelent a játék, az elején meghalt Shepard, feltámasztották, bumm! mindenki boldog volt (mindenki: értsd játékosok). Az, h félig "robot" lett, vagy akármi azt meg magasról le..., amikor továbbra is meghozhattam a döntéseimet, maradhattam ugyanaz a jellem és nem Illusive man irányította távirányítóval Shepardot. Szal nem nagyon értem, h miért panaszkodott volna bárki is. -
Illusive man elmagyarázza és Miranda is, hogy ez a Shepard ugyanaz morálisan, viselkedésben és tudatában mint "volt", a beültetett Reaper implantok pedig az indokrinációs elméletet erősítik
Miranda pl. akart bele egy chipet is, de pont az Illusive Man nem akarta semmivel se befolyásolni a szellemiségét, ő a nagybetűs SHEPARDOT akarta visszakapni -
Ez a kérdés már bennem is megfogalmazódott párszor:) Bár szerintem nem ezzel van baja a népnek, hanem a körítéssel. Megtörténhetett volna sokkal kreatívabb/sokszínűbb módon is a dolog. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Shepard már rég meghalt, a ME 2 elején. Márjó ideje nem az a Shepard. Reaper technológia tartja életbe, amit az Illusive man ügyesen ki és felhasznált ellene, és mellette egyaránt. Ott miért nem panaszkodtak a játékosok, hogy megölték Shepit a második részben? :D -
Aki nem ad hangot a véleményének (ilyen formában), az elfogadja olyannak, amilyen. Akár tetszik neki, akár nem. Az emberek, akiknek van életük, együtt tudnak élni az ilyen hatalmas katasztrófákkal:) -
sanya200 #13145 pedig leírtam sztem mi lett volna.
2 lehetőség elég lett volna.
1, hogy a döntéseidet amiket eddig hoztál.
Írok példát, ha meghal wrex,a tanács,meg kiírtod a rekni-t, a 2-ben meg a génfalóval nem gyógyítod meg a kroganokat..stb akkor kaptál volna egy rossz endinget beérkezel a flottával de a reaperek túl erősek és nem lehet megvédeni a prothean fegyvert.Ami csak a reapereket írtaná ki és nem robbannának fel a römegrelék.Bár ebben az esetben úgye tökmindegy mert a reaperek leigázzák a galaxist.
2. lehetőség, ennek az ellenkezője, megmarad wrex a tanács, a rekni meg a collector bázist felrobbantod..stb paragorn döntéseket hoztál.Akkor a vége az hogy hozol egy flottát nagy áldozatok árán de sikerül megvédeni a fegyvert és ebben a verzióban lehetett volna olyan szitu hogy vagy feláldozod magad és teszem azt megmentesz xy ember, pl az útolsó reaper hajó a prothen fegyver felé tart és vagy belemész hogy ne tudja elpusztítani vagy utasítod a flottát hogy bármi áron állítsák meg.Mint pl az egyben mikor eldöntheted hogy feláldpzod a flottát a tanácsért vagy nem.És a reaperek kipusztulnak vagy elmennek.Shep pedig hősi halált hal és megment 1000ket vagy renegade lesz és ő életben marad 1000ek árán.
Sztem ez így egy konkrét befejezés lenne, rád lett volna bízva hogy eldönttheted shep életben marad-e aminek ára van vagy feláldozza magát, és teszem azt kap egy szobrot a citadellán. -
nagypite #13144 még két hónap és kijön a diablo 3 és senkit nem fog érdekelni a mass effect 3 vége -
Szerintem BW-nek akkor sem kéne belepiszkálnia a ME 3 hivatalosan elkészült, lezárt epilógusába. Megírták a sztorit, legyen úgy, Casey Hudson és csapata így döntött. Álljanak már ki a döntéseik mellett. Én nagyon nem örülnék, ha megváltoztatnák a teljes játék sztori befejezését. max úgy elfogadnám, ha kiadnak hozzá egy 4-5 órás DLC-t, mely segítségével feloldódik (+új küldetések érhetőek el mondjuk a London Tower környékén) még egy befejezés, leszarva a logikai menetrendet. -
Evoluti0N #13142 Ez mind szép és jó, de kérem szépen egy rohadt RPG-ről van szó állítólag. Akkor már legyen hatással a játék többi része a végére, ha már 140 órát beleöltem a trilógiába. Vagy legalább legyenek teljesen különböző befejezések, amik között van legalább 1 pozitív, boldog, happy end, stb. Mert kérem szépen a 3 közül egy se az. -
RAMyMamy #13141 az ilyen kijelentéseken csak nevetni tudok.
szerintem a játékipar ma már egyáltalán nem a művészetről, hanem alapvetően üzletről szól, így a fogyasztók, azaz a játékosok igényeit kell szem előtt tartani, nem pedig az alkotói szabadságot és a többi maszlagot. magyarán azt kell csinálni, amit ők akarnak, amire nekik szükségük van, bizonyos keretek között. nem maguknak készítik a játékot, hanem a játékosoknak. nekik fogják eladni, tőlük lesz bevétele a cégnek és belőlük fognak profitálni, ha megfelelő mennyiségű példányt tudnak belőle eladni. ehhez pedig nem elég a jó marketing, a hype. hosszútávon nem lehet a játékosokat hülyének nézni, kiadni egy félkész játékot és mindenféle "befejezős dlc-t" lenyomni a torkukon. ilyen esetben szerintem teljesen jogosan háborodik fel a gamer társadalom.
és ezt most csak úgy általánosságban írom, tekintsünk el a me3 végével kapcsolatos mizériától. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az AKTÍV fórumozók többsége visszaakarja hozni a bárányt az élők soraiba...valóban ez lenne a gondjuk? De mi van azokkal, akik nem élnek aktív fórumozást? xd -
mkfdd #13139 Az én Shepard-öm
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!megértette, hogy itt már nem pusztán csak fajok dominanciájáról, arrogáns viselkedéséről és háborúsdijáról van szó, hanem olyan erők munkálkodásáról, melyek befolyásolása egyszer s mindenkorra megváltoztatja a jövőt kivétel nélkül a galaxis minden élőlénye számára, és olyan döntés előtt áll mely jelentősége szinte eltörpül mindamellett amit eddig tett, azonban a döntés meghozatalához mindent fel kell áldoznia. Még ha ez az áldozat nem csak saját magát érinti hanem az egész galaxist is, ahol az újrakezdés ára a pusztítás egy hatalmas hulláma. Erre Shepard visszatekint a túlvilágról, és azt látja hogy fórumharcosok egy csoportja semmissé akarja tenni döntésének súlyát és mindazt az áldozatot amit meg kellett hoznia a galaxis jövőjének érdekében. Mindezt csak azért hogy a hadirokkant nyugdíjából éldegélve tündérmesékkel szórakoztathassa kék unokáit.
-
Szerintem valóban fog jönni az az új befejezés, csak Expansion címmel, tehát DA 2 Legacy tartalommal (a hosszúságra értem, fognak bele tenni plussz dolgokat, tehát nem kifejezetten a végére fognak gyúrni BW-sek). Hogy lehessen, EA szerint "jogosan" fizetni érte. Probléma megoldva. :D
Ergó Kapunk egy nagy küldetéssorozatot, ami a ME3 végéhez lesz köze. ennyi az egész, szakadjon meg Riccitelo
-
Bhalage #13137 big riszpekt a csokanak es full igaza van! -
Bhalage #13136 ha vegre unlockoljak melle a blekk widowat NO AKKRO EGYE FENE :D -
"Ken Levine szerint a játékosoknak nincs joguk ahhoz, hogy megszabják, miképpen érjen véget egy videojáték. Ebben kizárólag az alkotók dönthetnek."
na erről van szó.
máskülönben most akkor segget csinálnak a szájukból, ha most megváltoztatják a történet befejezését 1200 BW pont fejében. -
Szokásos sablon, next...
#13133 Pont erről van szó, amit mond a faszi, nem azt kaptuk amit szeretnénk és amiről szó volt. Honnan tudja egyáltalán, hogy mit szeretnénk?
Alkotói szabadság, értem én, de akkor ne ígérgessenek olyat, amit nem tudnak/akarnak betartani.
Tőlem legyen olyan vége ahogy ők akarják, mert tényleg ők készítik, az ő szellemi termékük, csak akkor ne legyen bugyuta, hibáktól hemzsegő és katyvasz -
ide tartozik ez is
"Az Irrational Games főnöke és a BioShock sorozat megalkotója a The Art of Video Games című kiállításon mondta el, hogy mennyire elszomorította őt a Mass Effect 3 vége által kiváltott felháborodás. Ken Levine szerint a játékosoknak nincs joguk ahhoz, hogy megszabják, miképpen érjen véget egy videojáték. Ebben kizárólag az alkotók dönthetnek."
- "Azt hiszem, hogy ez egy fontos pillanat. Úgy vélem, hogy ha az emberek megkapják, amit akarnak, és a BioWare átírja a játék végét, akkor végül mindenki csalódott lesz, mert hiába fog nekik tetszeni, azt akkor sem ők készítették," - mondta Ken Levine. "Nagyon elszomorít ez az egész, ugyanis a végén senki sem azt kapja majd, amit szeretne." -
Mindig lesz mibe belekötni. Új befejezés se fog tetszeni sokaknak már most borítékolható. Akinek tetszik az nem hangoztatja és nem irkál mindenféle barom petíciókat, ezért is vannak "többségben" azok, akiknek nem tetszik -
Shirani #13131 hohó Dr. Ray Muzyka megszólalt a játék végéről meg az egész ügyről.
Dr. Ray Muzyka megszólalt. -
Bhalage #13130 egyszeruen sehol nem olvastam egy konkret elgondolast, hgoy mi lett volna a fasza befejezes, cska a nyigast, hogy igy szar ugy szar es most meg a fb falamat (legalabbis a BWjet) is nubok spammeleik ossze
es a fasz kivan mar.
amugy amit olvastam - es tetszett, aprosag de megis - abbol 1et kiragadnek dúrva forditasban:
"azert nem egy 'hagyomanyos' BW befejezes ez mert nem tudjuk meg, hogy az eletben maradt tarsainkkal mi lett ezutan,. mit csinaltak merre mentek ahgoy szokott lenni"
vilageges anyamtukja de ez tenyleg eddig eleg trademark volt, nekem nagyon bejottek :o -
RAMyMamy #13129 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!szerintem nem feltétlen renegát befejezés, ráadásul csak akkor kapod meg a fellélegzős videót, ha legalább 4000 az ems. de az is zavar... -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!renegát befejezésnél fellélegzik a végén :) -
Hagyjuk már ezeket a kérdéseket... most flamelni akarsz? Már sokan, rengetegszer leírtuk a véleményünk. -
RAMyMamy #13126 engem személy szerint az zavart a legjobban, hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!shep meghal a végén -
Hoz_Hun #13125 Én. Személy szerint szivárvány és unikornis, Shepard ellovagol a naplementében, Disney tüzijáték. Öszintén? Mindaz amit az előbb leírtam, csak Mass Effect világába ültetve. A Mass Effect 1-ben meg tudták csinálni. A Mass Effect 2-ben meg tudták csinálni. Sajnálom, hogy a Mass Effect 3-ban nem... -
sanya200 #13124 ja hát őszintén mit vártak komolyan.Azt hitték hogy ez tetszeni fog mindenkinek?Persze minden játéknál van így hogy nem tetszik egyeseknek, egy így van de itt nem holmi alkalmi játékosokról van szó akik ezzel szórakoznak hanem a rajongók alatt vágták ki a fát.Meg is látszik hogy ennek a drew gyereknek köze nem volt a 3. részhez mert ha lett volna akkor nem ilyen sz*rt adnak ki.Jobb is hogy nem adta a nevét hozzá.Plusz itt az új 4. regény totál ugyanez a szisztéma az egész úgy el lett írva hogy tele van buktatókkal meg ellentmondásba van az első 3 könyvvel, ja biztos ez is csak véletlen.Egyszerűen arról van szó hogy nem tudták megcsinálni azt amit eredetileg akartak szerintem hogy a te döntéseiden múljon az egész.És inkább csináltak egy ilyen összecsapott befejezést amit sztem így hasra ütésből vki kitalált aztán jóvan, jó lesz ez is a sok hülye fogyatékos gamernek.
Valószínűnek tartom hogy elmaradtak vele és kellett volna még idő hozzá hogy jó legyen csak a tetves ea meg sürgette őket,mert nem a multi meg hasonló hülyeségek miatt halasztották el év végéről márciusra.Az ea pénzt akart a bw nek meg mégis vhogy ki kellett adnia.Aztán ki kellett találni vmit mégiscsak.
Csak azt nem értem ha eleve triologiának szánták akkor már azelőtt hogy megjelent az első rész már kész kellett volna lennie a 2. meg 3. résznek legalábbis nagy vonalakban ugye hogy mi a vége.Nem pedig menet közbe kellett volna kitalálni hogy mi legyen a lezárása. -
Éééén.
Nekem nem tetszett.
Olvass vissza. -
RAMyMamy #13122 hm, van benne olyan, ami tényleg illene a ME-be és nagyon jó -
Bhalage #13121 van itt olyan akinek nem tetszett a vege? (most a kodositestol meg attol eltekintve h normandy hogy elte tul technikailag stb..) kerdesem az lenne, h szerinte mi lett volna szte egy jo befejezes -
Nem akarok okoskodni, mert nem tudom biztosra hogy megy az üzlet kiadók-fejlesztők között. De sztem ez nem így megy, hogy a BW fizeti ki az EAt.
Ha pl könyvet akar vki kiadatni, akkor (fizetheti saját pénzből persze) keres egy kiadót aki szponzorálja, majd a nyereségből kap %ot.
-
Hoz_Hun #13119 Épp előtted posztolták be ugyanezt. Amúgy nagyon jó írás.