22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Prince23
    Amúgy most renegátban tolom a frencsájzt. Egy kérdésem lenne: Van egy olyan rész a Mass Effect 2 küldetésében, amikor dönteni kell
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    hogy Morinthot vagy Samarát ölöm e meg. Na már most, ha Morinthot hagyom élve, akkor a legénység tagja lesz? ergó találkozok a ME3-ban is vele?

Várom a válaszotokat :)
  • RamsayBolton
    Lol. A Skyrim meg egy FPS nézetű amatőr Diablo-klón.
  • Különc
    Az egyik könyvben mondd le a posztjáról, azt hiszem, szóval az nem baki
  • RamsayBolton
    Igen, hisz a régi karakterek közé tartozott gyakorlatilag az egész Suicide Mission-ös csapat.
    Bár én a levelek egy részét is örömmel olvastam. ME3-ban Főleg pl. Rana Thanoptis és Kal-Reegar sorsa fogott meg.
  • Prince23
    Am ott tényleg Ranaval találkoztunk, Gruntos rész. ezek az aszárik :)
  • SZEG007
    Mass Effect twitter-röl egy gyöngyszem
  • Prince23
    Shaila nem az akit Féroszon megmentettünk a thoreaitól? én úgy emlékszem féroszi volt.
  • SZEG007
    Voltak viszatérö emberek ME2-ben persze, de szerintem joval több régi karakter köszönt vissza a ME3-ban, mint ME2-ben, és kevesebb idiota emailt-t kaptunk.
  • RamsayBolton
    Kevered:
    ME2-ben az Okeer/Grunt küldetésben nem Shiala-val találkozhatsz, hanem Rana Thanoptissal, akit Virmire-n menthettél meg.

Shiala-val Ilium-on futhatsz össze. ;)
  • RamsayBolton
    Mind a 2 részben jöttek a korábbi mellék-mellékszereplők, ha importáltál mentést. Volt, akiről csak levélben hallottál, volt akivel dumálhattál. Konrkétan akik megjelentek a teljesség igénye nélkül, ME2-ben: Conrad Verner, Parasini, Shiala, Rana Thanoptis. ME3-ban: a két ex-Cerberus mérnök (asszem Daniels és Donelly?), Kelly, Conrad Verner, Aethyta.
  • Prince23
    Könnyű dolgod lesz, ha import mentésekkel játszol. seperc alatt meglesz az 5000 pont mind a kettő statisztikánál a WarMap résznél :)
    Ráadásul a ME 2 megmaradt választható karaktereivel is találkozni fogsz, akik még asszisztálnak is majd neked. Wrex klánja nagyon soakt ér 830 pont. úgyhogy Wrexet mindig tartsd életbe :)
  • PiszkosFred
    Mas kerdes, hogy az eleinte lesajnalt es szarba sem nezett emberi faj mentette meg az egesz galaxis segget :) De a tortenet ezen pontjan ezt csak mi tudjuk, jatekosok, a szereplok nem.
  • PiszkosFred
    Nem vagyok benne biztos, hogy a Turian (vagy a Krogan) nep ert e mashoz is, mint a haborus jatekok :) Genetikajukban van.

Politikusnak - bocsanat, de ez van - mindig egy gerinctelen, mindenen atgazolo embert kell rakni, aki tudja, hogy mukodik egy korrupt rendszer, es ha kell, akkor aldozatokat hozva tomi meg a sajat es a faja zsebet/erdekeit, mert ha odaraksz egy becsuletest, hos katonat, azt ugy eltapossak es lehurrogjak a politikusok, - akik zsigerbol ruhellik a fajunkat - hogy szegeny katona azt sem tudja hol van. Egy katona harcoljon, ahhoz ert, abban jo, ne politizaljon.

De ugye a ME egy mese, barmi megtortenhetett volna, akar Anderson is megtisztithatta volna a tanacsot, de nem errol szolt a sztori.
  • Bhalage
    tetszik!, keveset olvastam vissza azert kerdeztem de vannak jo megoldasok.

de amugy ujra tolom majd egyszer me1-me2-me3 aztan kivancsi leszek a fulll osszhatasra, (meg ugye z ember igy nagyjabol tisztaban van egy iranyvonallal mit akar. kicsit "csalas" de igy is lehet meglepi,) aztan meglatjuk h jo szajize van avagy sem
  • Prince23
    Hozd át a me1 döntéseidet. Én pl dumáltam akiket életbe hagytam. Pl. amikor megyünk Gruntért Okeerhoz. ott találkoztam Shailaval, aki a Féroszon dolgozott az ExoGeninek. elmondta mit gondol Okeerről meg a "tenyésztéséről", meg lehetett Investigate beszélgetést is folytatni. A belsős csajjal is kétszer lehetett beszélgetni. elmondta az életét is, hogy miért lett belső ügyosztályos.

#13180: Udinát egy mocskos, rosszindulatú politikusnak tartottam, még szép hogy haverom karrierjét segítem elő, nem pedig annak a mocsokét.

Máskülönben annak fényében döntöttem így, mert Anderson eléggé sokat panaszkodott katonai múltjáról, semmi sem jött össze neki Saren miatt. Gondoltam akkor mehetne politikusnak. Katonai tapasztalat jól jöhet a Tanácsban. A turián tanácsnok is képzett militarista tudtommal.
  • SZEG007
    Amugy az a döntés el volt baszva az elsö részben, mert nehogymár egy szaros katona mondja meg ki kerüljön a tanácsba.Ezt a feladatot majd szépen a szövetségi parlament megvitatja, és a vita végén delegálnak valakit.
  • SZEG007
    "A ME 2-ben ilyen nem volt, akit életben hagytam bizonyos sztoipontnál, azokkal egytől-egyig találkoztam. pl Shailaval, vagy a csinos belső ügyosztályos ügynök csajszival. Jókat el is lehetet beszélgetni vele, még meg is puszilt, amikor elbúcsuzunk :D:D"

Én meg pont arra emlékszem hogy ME2-ben 90%-ban egy szaros emailt kaptunk, és nem dumálhattunk szinte senkivel.
  • Prince23
    ne kódexel magyarázzuk ki hanem mondjuk egy jelenettel, egy tárgyalással speciel :)

ui: ofc. aki Udionát választotta tanácsnoknak, az biztos nem érti miért rinyálok ilyen kis-nagy dolgokért :D
  • PiszkosFred
    Hat nem emlekszem pontosan, most akarom majd ujrajatszani, de meg van hatra az egybol :) De... Ha Andersont valaszod be a tanacsba, akkor azt hiszem azert mond le a tisztsegrol (vagy mondatjak le), mert a tanacs ellenkezese ellenere elintezi, hogy Shep visszakapja a Spectre rangjat. Udina errol persze hallani sem akar, gondolom az o keze is benne volt a dolgokban :) De majd ha odaerek, felelevenitem, mert ez egy jo kerdes, hogy kerult ki a "szekbol" Anderson.

...bar hozzateszem, sose fordult meg a fejembe, hogy az Alliance masodik legjobb katonajat politikusi szekbe ultessem.
  • Prince23
    Ááá, mégis tanácsnok lett, mert Spectre Shepard azt mondta a Me 1 végén neki. lehetett érezni azoknál a részeknél, hogy bizony a Fantom státusz nagy felelősséggel jár.

de nem is ez a lényeg

"Anderson azt csinál, amit akar." --- inkább az írók.
  • RamsayBolton
    Ha meg jól tudom az egyik képregényben vagy regényben meg van magyarázva, hogy Anderson miért hagyta ott a Tanácsot, ha ő volt a tanácsos (ha rosszul tudom bocs).

A játékban pedig a codex említi úgy Anderson életrajzát, ahogy a korábbi döntések alakultak.
  • RamsayBolton
    Shepard nem Anderson anyja. Nem parancsolhat neki. Anderson azt csinál, amit akar.
  • Prince23
    Kissé sietősen írtam le a dolgokat:D

Még annyit kiegészíteném a döntéshozatalós részhez:
    Az hogy Anderson admirális lett, az áthozott döntések alapján nálam gyakorlatilag még mindig tanácsnok lenne. De neeem.. Ha már ennyire belenyúltak a forgatókönyvírók, annyival megtisztelhették volna azokat a játékosokat, akik az előző részek által generált döntéseket hozták át a ME3-ba, hogy az me3 elején Anderson saját magát megfosztja politikus tisztségétől, vagy mit tudom én, valamit csinált, és eltanácsolták... valami elősztorit kellett volna hozzá, amibe még én közbe szólhattam volna, dialogok útján. Utána meg jöhetett volna a reaper inváziója...

A ME 2-ben ilyen nem volt, akit életben hagytam bizonyos sztoipontnál, azokkal egytől-egyig találkoztam. pl Shailaval, vagy a csinos belső ügyosztályos ügynök csajszival. Jókat el is lehetet beszélgetni vele, még meg is puszilt, amikor elbúcsuzunk :D:D

Most nem mondom, hogy a ME 3-ban nincsennek ienek, mert vannak (pl a lengyel család, akiknél még a ME1 idején közbe szólhattunk a gyerek nevelés kapcsán) vagy Conrad Vernerről. (+Jacob, Miranada, kasumi, Thane...) ezek jók voltak amúgy. csak Andersonos résznél kiakadtam :D mert elég hatásos döntés volt, aminek még súlya is volt.

de ezek csak kis dolgok, nálam ismét ez lett az év rpg-je. mint ahogy a me2 és a me1 annak idején. szeretem ezek ellenére is. A Tanács-Anderson-Választás döntés részét viszont óriási hibának tartom.
  • Sir Quno Jedi
    Na gépnél vagyok, ha multiznátok egy magamfajta zérókezdővel, szóljatok... Mármint vegyetek fel friendnek originban először. :D
  • PiszkosFred
    Errol beszelek, koszonom. Kulon meg konyv is keszult errol a sztorirol.
  • Prince23
    Helyesbítés: fantom jelölt volt, de sosem lett az végül.
    megjelölték, hogy legyen az, csak Saren elbaszta a nevezését egy küldetéssel.
  • PiszkosFred
    Kieg: nem volt sosem Anderson Specre, a kiertekelesen tortent a gebasz Saren miatt, igy nem kapta meg. Csak a lehetoseg kapujaban allt, Shep lett igy az elso human Spectre.
  • Prince23
    Én a BW-t inkább a döntéshozatalok miatt szúrkálnám, nem pedig azért hogy ilyen forgatókönyvet képzelt el az Epilógus részhez.

Me1-Me2 döntéseim megváltoztak a ME3-ban. Persze csak egy részük.

Pl. Én a Me1-ben Andersont választottam tanácsnoknak, me2-ben ÍGY is lett. Aztán jött a ME 3, és hopp egyből admirális lett. hol ott az ÉN DÖNTÉSEM ALAPJÁN politikusnak adtam. Most az engem kurvára nem érdekel, hogy Anderson született katonai vezér. Első részben eébaszta katonai karrierjét, Fantom státuszát napok alatt elvette a Tanács, Saren miatt. Gondoltam EZ alapján, ha már nem volt elég sikeres a katonai életét illetően, akkor bazmeg menjen politikusnak. Me 2 sztorija alatt is rinyált, hogy nem neki való ez a politika. leszarom, én döntöttem úgy, hogy az marad. legyen is úgy. és a me3-ban csak hipp hopp admirális lett, a Reaperek közeledte miatt. A döntésem ment a fosba, amiért szenvedtem. Máskor érdemes lesz tényleg save generáló progikat kipróbálnom :)

Nálam itt elbukott a BW a ME3-mal, ígéretek alapján. Ha egyszer ez a játék olyan, hogy a döntéseid határozzák meg az egész történetet, akkor hadd legyen már úgy, ahogy én szeretném az embereket pozicióban látni. Ráadásul a BW lehetőségként adta a válaszokat és a döntés hozatalokat, nem pedig én szoptam ki az újjamból.

ellenpélda: milyen érdekes, hogy az Ashley-Kaidan szálat milyen ügyesen megcsinálták, ott tényleg áthoztuk a SAJÁT döntéseinket. tökéletesen programozva azokat a részeket a BW. Szal van pár döntéshozatal, ami a Me 3-ban igen csak megváltoztak a forgatókönyvírói, holott ugye valamilyen szinten egy RPG játéknál mi vagyunk a sztori nagy befolyásolói.
  • mkfdd
    Biztos csak hazudott a catalyst hogy menteni próbálja a saját irháját :D Vagy amiért olyan sokan dolgoztak a crucibleön a sok war assetnek hála, precízebben működött mint ahogy azt a catalyst várta.
  • Renjike
    de akkor még is túléli (fellélegzős bejátszásról van még szó)
  • Különc
    Itt szerintem nem ez a jellemző
  • Különc
    Dehogynem, szétég a faszi mint a Reichstag
  • Renjike
    Jutni most eszembe , renegát opciónál (pusztulj szintetikus féreg) shep implantjaival mi lesz? vagy nincs rá hatással?
  • PiszkosFred
    OFF
    Idestova kozel 20 eve van diablo a gepemen, en passziansz helyett ezzel (meg pirates!-szel) szoktam jatszani. De azt a sirast, ami most fog jonni a D3 premier utan, na azt nem teszi zsebre a jatekos tarsadalom, de a Blizz is csak pislogni fog, mint hal a szatyorban. Pedig kivalo jatek lesz, boritekolhato, minden 30 ev vagy idosebb regi gamer elvezni fogja (akar gyerekkel egyutt immaron), de az a tarsasag, ami negyedevrol negyedevre vegigvonul egy-egy jatekon, es divatbol fikaz mindent faszbukon, jutubon, forumokon, egyeb kozossegi portalokon, az el fog erni a D3-hoz is. Csak kozben, mint a ganajturo bogar elott gordulo "gombolyag", minden ujabb allomas utan no es no...

Ertelmes, esz ervekkel alatamasztott, osszefuggo gondolatmenettel rendelkezo kritikat (negativat) ritkan olvasol egy jatek kapcsan. Pedig ezek az emberek megerdemlik a respektet, oket el is tudom fogadni minden esetben. De a zajos es hangos tobbseg indok nelkul csak frocsog, razza a keritest es uvolt. SWTOR, SC2, D3, ME3, MW3, NFS, tokmindegy mi az, csak uj legyen, es kapjon erte 2 perc figyelmet az illeto...
    ON
  • Különc
    Az én Shepardom egy implantokkal teli ember maradt, ráadásul Paragon, max a tiéd ment át renegátba (meg másoké, akik renegátként játszották)

Ezzel azt akarom mondani, hogy helytálló amit mondasz, a te világodban
  • mzoli7
    nem jön valaki multizni ?
  • sanya200
    igen DE AZ CSAK A FÖLD és nem az egész galaxis!!!!
  • Evoluti0N
    Kitalálták ezt a robot marhaságot, mert megtetszett nekik a Fable sorozat átváltozós akármije. Azzal a különbséggel, h itt nem növeszt angyalszárnyakat ha nagyon jó. Shepard max akkor veszti el énjét ha nem marad meg a jelleme, de az megmaradt, továbbra is te formálhattad. Most hogy piros a szeme, vagy hupilila az már csak design. Nem lesz kevésbé ember csak azért, mert implantátumok vannak benne.
  • Különc
    Igazából én semleges vagyok a végekkel, el tudom fogadni bármelyik véget, tényleg (illetve távol álljon tőlem bárkire is erőltetni az én véleményem, vagy megváltoztatni a véget mint sokak)

DE...

Aki egy kicsit sem ért azzal egyet, hogy ez így azért még sem fair, amit a BW csinált, annak tényleg nem tudom mit lehetne mondani, ez a 3 fajta vég is jó, csak nem ebbe a játékba, nem így... Vagy ha mégis, akkor alakították volna a sztorit úgy, hogy ezek tényleg logikus következményei legyenek annak, amit tevékenykedtem az univerzumban
  • Prince23
    Tudtommal akkor érheted el, ha enm foglakozol a Szövetségesek kiépítésével. de lehet rosszul tudom. akkor a Föld elpusztul.. ha kevés az assested stb.