Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mondom én, hogy ez még nem lejárt lemez.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

hümm, érdekes
Meg értem én, hogy másoknak bejön, de attól még nekem nem kell hogy tetszen... Ettõl függetlenül szídni se fogok másokat, és nem megyek át személyeskedésbe.
Ezért 50.000 hozzászólásonként törlöm ezt a topikot.<#eplus2>

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Vraaanyek
Én már csak egyet mondok, szintén lezárva a vitát, és egyetértve Cef-fel; szeretettel várom a következõ Mass Effect játékot, akármi is legyen az! 😄

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

azoknak akik a vegere ertek http://imageshack.us/f/528/66456249.png/
Mintha ez fordítva nem lenne igaz...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Jaja, 500 hozzászólás múlva is ugyan itt tartanánk a vitában. "The cycle cannot be broken." 😄
+1
<#eljen>

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Sir Quno Jedi
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A konfliktus lényege az egymás meg nem értése volt. Ha egyesülnek a szintetikusok az organikusokkal, az az új lépés a törzsfejlõdésben és kizárja a további félreértéseket. Egész végig azért melóztam, hogy egyesítsem az idegen fajokat és az embereket. Végig Liarával kavartam és alienekkel voltam , meg a szintetikusokat is a teremtõikkel, a végére sikerült is! Ez ám a sikersztori! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

xblades
He he tiszta Mass Effect beütés a két tábor akik nem értik meg a másik szemléletét. <#idiota>

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Vraaanyek
A vicc az egészben, hogy a Bioware elõre leszögezte anno, talán 3-4 héttel a megjelenés elõtt, hogy olyan befejezést kreáltak, ami biztosak benne, hogy lesznek akiknek nagyon tetszik, és lesznek akiknek egyáltalán nem.
Errõl volt is egy interjú régebben!
Úgyhogy végsõ soron nem okoztak csalódást 😄

xblades
Nem a végsõ csatáról szól hanem a döntéseidrõl, ezért lehet egyeseknek, hogy
olyan száll ki belõle aki elvileg a földön veled harcolt a végsõ ütközetben.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Sokadszorra is nem, mivel ez az eddigi hozzászólásaimból nem jött le, nem ismétlem meg újra, mert felesleges, meg már belefáradtam ebbe a befejezéssel kapcsolatos vitába. Két tábor van, az egyiknek tetszett a vége a másiknak nem, csak az akiknek tetszett nem akarják megérteni, hogy a többieknek miért nem. Úgy látszik ez nem fog változni, úgyhogy én ezt a vitát inkább nem folytatom, mert teljesen felesleges, nem vezet sehová.
Vraaanyek
Ettõl epikus és mély..hogy ismételjem magam..., hogy példával, vagy ha úgy tetszik hasonlattal éljek, nem véletlenül lett az Inception az imdb top 250-es listán elsõ 10-ben anno az elsõ héten, "if you know what i mean" 😛

wedge31
Izlés dolga szerintem meg a leggyengébb endingek egyike volt és nem a happy end vagy nem happy end miatt.
Szerencsére a játék többi része nagyon rendben van egy-két apró amatör bakit leszámitva.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

véleményem szerint ez nem zár le semmit, mert:

az egész vége úgy van összerakva és kitalálva, hogy azt se tudjuk, hogy ez egyáltalán valóság-e, vagy Shepard agyszüleménye/súlykolása.

A következõ 10 dolcsis dlc tartalma: Please Install Mass Effect 1 and press SPACE to Shepard wake up on the Normady SR-1...
Az hogy nem rágtak a szádba mindent.

Tudom, de nálam így jött ki, egyébként azt szvsz nagyon jól megcsinálták, szerintem érdemes egyszer így alakítani a storyt nagyon drámai.

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

Mehehe, tudtam, vki eleg erdekes infot banyaszott elo a jatekbol a vegevel kapcsolatban <#taps>
Te se olvastad végig az elmúlt hozzászólásokat a hogy kinek mi nem tetszett a befejezésben, ugye?
Vraaanyek
És pont ez a lényeg...messzemenõen az egyik, ha nem a legepikusabb és mélyen szántóbb lezárás ez a játéktörténelemben, és akárhogy is, vagy így, vagy úgy, de beszélnek róla az emberek, érzelmeket váltott ki mindenkibõl, akármilyen is legyen az, de szerintem ennél méltóbb befejezése nem igen lehetett volna a játéknak... ez errõl szól, és szólt mindig is... sajnos a ma népek hozzá vannak szokva a csillogó csomagoláshoz, és a csillámf.szláma szuperkatartikus világmegmentõ Bruce Willis-Arnold Schwarzenegger-Silvester Stalone-féle kommersz, közhelyes, és szvsz primitív lezárásnak, na ez nem az volt!!!

Nekem a Normandyból Joket és Edi szállt ki egymást fogdosva, mögöttük meg Javik jött, és egyiküket sem vittem a végsõ csatába, szóval nekem ez az egész amirõl itt egyesek írnak, akkor abszolút fel sem tûnt.

wedge31
Valójában senki se tudja mi mit jelent, mindent és semmit lehet bele magyarázni az endingbe.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

xblades
Már többször le lett írva csak szinbolikus megjelenítés az a mozzanat a Normandy-val.

xblades
Végülis így az organikus és szintetikus élet egyesül és tovább élhetnek, a ciklus okafogyottá válik.

Ez így nem igaz mert mindig lesz ami miatt folytatódik csak másképpen, egyszer lesz egy olyan szintetikus aki az alkotói ellen fordul/nak.
A gond ott lesz ha valaki azt választotta hogy pusztuljanak a Reaper-ek mert akkor nem biztos hogy lesz olyan erõs az adott faj hogy legyõzze õket

Randelz

Érdekes feltételezések vannak itt. http://social.bioware.com/forum/1/topic/355/index/9727423/1
Lehet benne valami igazság meg ha elpusztíttod a reapereket akkor tényleg úgy néz ki a végén, hogy a földön lélegzik fel shepard, viszont akkor mi a lényege a normandi lezuhanásának.

orichalcos
A pontos mondat így volt:

"mesélj még egy sztorit A Shepardrõl"

Ergó nem személyként hanem kifejezésként tekint rá.

My streams: https://beam.pro/oriic

PiszkosFred

Nagyon ugy fest, hogy a vegen a hajobol Joker es Shep barat(no)je mellett - dontesunktol fuggoen - vagy EDI lep ki harmadiknak, vagy az a tarsunk, akivel Londonban voltunk. Bar mai napig nem ertem, hogy kerul oda a tarsasag a hajoval, amikor legutobb meg egyutt harcoltunk lenn a Foldon.

Es ahogy Pares is irta, a "meselj meg egy sztorit Shepardrol" eleg sokatmondo. Bar a kerdes az, hogy a Shepard mint konkret szemely (mi a jatekos), vagy Shepard mint kifejezes (a hos, vilagmegmento, stb) volt hallhato. Mert, ha tenyleg egy kifejezesse valt a galaxis torteneteben, akkor siman johet egy ujabb sztori barmilyen uj foszereplovel.

En Talival "kavartam" mar az ME1 elso perceitol kezdve, es ezt vegig kitarott Londonig, de Liara nekem is atadta az "ajandekat", mint akit szeret es tisztel. Viszont a kerdes az, hogy te vele romantikaztal e, es ezzel tobb volt a bejatszas, benne az utod utalassal, vagy ugyanaz, mint masnal, aki massal jott ossze? Errol vmi info? Vagyis, dontestol fuggetlenul van/lesz human/asari biotikus utod? Mert innentol szolhat akar rola is a kovetkezo resz - ha lesz es single lesz.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

sziasztok!

mass effect 2-ben csak úgy lehet renegát befejezés, ha odaadom a collector bázist a cerberusnak? mert végig renegát voltam, de nem akarom odaadni a cerberusnak. (Jack miatt)
Sir Quno Jedi

Talinak nem kell meghalnia. Legion feládozza magát és teljes AI-vá válnak a gethek a reaper tech-kel. Happy End a geth+quarian szövetségnek.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

koschwarz
(szégyen, nem szégyen, de bevált a jóslatom, amitõl féltem: egyelõre szinte csak a multiplayerrel játszottam, épphogy elkezdtem a single-t<#vigyor5>

persze ha belendülök a single-be, tuti nem tudom abbahagyni, de már így elõre látatlanban is azt mondom, nálam az év játéka... mellesleg megjegyzem
amikor arról volt szó, hogy ezzel végleg lezárul shepard története, nekem rögtön az volt a gondolatom, hogy meghal a végén...valahogy nem tudtam elképzelni, hogy majd visszavonul, letelepszik és búzát termel, mint maximus

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

koschwarz
ja, és akkor a karakter osztálya nullázódik lehet megint felpumpálni 20-asra.

koschwarz
azt tudtátok, hogy ha a multiban egy karakter elérte a 20-as szintet, akkor elõ lehet léptetni (promote), és az növeli a single-ben a war asset-et? én most tudtam meg 😄DDDDD

Sir Quno Jedi

Nos az én verziómban Liara "odaadta" a végsõ ajándékát Londonban, ez egyértelmûen egy gyermek lesz szvsz. A látomásból ítélve. Meg is mondja, hogy naaagyon közeli barátokkal VAGY bondmate-tel teszik ezt az Asarik. Aztán megosztja a tudatát/lelkét Szefivel. A szeme ugye fekete lesz és egyértelmûen egy melding jön létre kettejük között. Ugyan nem mondja ki az ilyenkor szokásos "embrace eternity" szavakat, de az egész túl nyilvánvaló, fõleg a látomásban a hirtelen szikra és képek (majd lassítva megnézem videón). "During mating an asari and her partner share memories, thoughts, and feelings" Ezzel biztosítva van Szefi utódlása és minden ami Õ volt tovább él közös gyermekükbben. Liara nyilván tisztában volt vele, hogy ezt nem valószínû, hogy élve megússzák, ehhez túl okos, így megtette, amit tehetett, megkaptuk tõle az ultimate gift-et, amit Asari adhat és õ is megkapta tõlünk ugyanígy.

Utána a fõendingnek egyértelmûen a szintézis a paragon döntés. Végülis így az organikus és szintetikus élet egyesül és tovább élhetnek, a ciklus okafogyottá válik. Nem igazán lehet mást dönteni azután, hogy hagytuk reapertech AI-vá válni a geth-eket, összehoztuk õket a teremtõikkel és azóta is letöltik magukat azoba, hogy újra tudjanak alkalmazkodni a világukhoz (a Quarian-ok gyk.). Nomeg EDI-t összehoztuk Joker-rel és segítettünk valós személlyé válnia, amit meg is köszön, mivel szerinte nélkülünk sosem lett volna valóban "élõ". A Cerberus bázison már mi sem vagyunk benne biztosak, hogy nem csak egy AI vagyunk aki Szefinek képzeli magát (a Lazarus project felvételeket látva ez nem is csoda). Sõt anno a geth-eket sem pusztítottam el és lehet látni a consensus-ban, hogy nem a gethek kezdték az egészet és számos organikus lény halt meg õket védve a végsõkig. Végülis õk voltak az igazi teremtõk. 😄

Ha ez indoktrináció, akkor sikeres volt, nekem az egész sztori errõl szólt. Ha azt akarjuk, hogy a szintetikusok ne elpusztítsák a teremtõket, hanem egyesüljenek velük és mindkét oldal továbbélhessen, akkor ez az út maradt. A Quarianok kezdték, de nekünk kell befejezni.

Végül láthattuk a relay rendszert, ami szerintem ebben a "zöld" verzióban nem feltétlen ferobban, hanem csak kisugározza a "jelet" nagy területekre a gaalxisban, amivel egyesíti a szintetikus és organikus DAN-t egy újat, addig nem létezõt hova létre. Valószínû ez a VALÓDI célja az egész relay renszerkenk, ezért vannak ílyen patternben elszórva stb. hogy lefedjék az egész galaxist. Minket ér az a megtiszteltetés, hogy felemelhetjük a fajunkat (és minden fejlett fajt) a következõ szintre.

A legvégén pedig Joker és EDI már új létformaként lép az Eden-re, mögöttük jön Liara is világító szemekkel, azaz a gyermekünk is Asari-Human-Reaper hibrid lesz. Ojvé! A legszebb vég!

Az pedig nyilvánvaló, hogy NEM mutatják Szefit meghalni, ergó pont ezt a véget is túlélheti, ha a Catalyst így dönt. Majd megkeresik egymást és finító.

Ugyan nem lovagoltak el a lenyugvó/felkelõ napba, de az érzés megvan. 😄DD

Persze olvastam és néztem ás endingeket, meg hogy Szefi a romok között éled, valójában ez meg sem történt stb. Akár. NEKEM ez a vége viszont jobban bejön.

Én tegnap végeztem a játékkal, bennem is van hiányérzet.

A végsõ csatában Garrus és Javik volt velelm, amikor rohantunk a végén a fénysugár felé ott ha jól értelmeztem Shep-en kívül mindenki odalett. Ehhez képest nálam a végsõ videoban a normandyból Joker, Liara és Javik szállt ki, Többiekkel mi történt? Több olyan döntéshelyzetet vártam volna a végsõ csatában mint ami volt mondjuk a Quarian vs Geth szituációban, az nagyon ott van, én hagytam Legion-nek feltölteni a kódot, Tali halála meglepett, de nagyon ütött, kellett volna hasonló döntéskényszer a végsõ csatában is. Meg kicsit lehetne hosszabb, nekem kb. 25 óra lett, igaz maradt ki néhány mellékküldetés

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

Ennek a befejezésnek semmi értelme, és elég gyenge lábakon áll. Nem hiába változtatták meg, hisz az elsõ részben is mindenhol a mostani végre utalnak (technológiai szingularitás megakadályozása).

Szerintem is lesz még valami a vége után. Dlc vagy új játék, nem tudom, de a kisgyerek meggyõzte a nagyapját, hogy meséljen még egy történetet. És az Ea-t sem úgy ismerjük, hogy a csúcson szereti abbahagyni...

Az nem London, hanem a Citadel roncsai.

Hatalmas XD
Mekkora lenne nyomni pont ennél a résznél egy "I should go"-t.

Catalyst: blablablabla, ezeket választhatod.
Shepard: Öööö...inkább hagyjuk.
Sir Quno Jedi
Kíváncsi vagyok it hoznak ki belõle késõbb, mert van egy pár értelmezése.

cataflam02
Ez viszont már elég érdekes !!!
http://dl.dropbox.com/u/26913187/end003_catalyst_m_D_Int.033.ogg

One more story

cataflam02
Ez mekkora már XD

One more story

Sir Quno Jedi
Ja és elsõ végigjátszás kimaxolva majdnem 44óra, multi nem volt egyáltalán.

Ezzel csak az a baj hogy hogy kapcsolódik ez össze a ténnyel, hogy a kaszások rendszeres idõközönként kiírtják a fejlett organikus fajokat? Ami gyakorlatilag az egész történet mozgatórugója?

Sir Quno Jedi
Nekem nagyon bejött a vége, szépen megkoronázta a trilógiát. Majd elmesélem nektek az én verzióm értelmezését is. Abszolúte kerek és teljes, valami ilyesmire számítottam amúgy.

Kopiati
Még, hogy pörögjön a "vége" téma, itt az eredetileg tervezett befejezés, amit Drew Karpyshyn távozása után változtattak meg:
ITT

Sokkal jobb, eredetibb ötlet volt

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Nah nosztalgiából belekezdtem újra az egész történetbe egészen a legelejétõl ezúttal femsheppel. Nagy nagy pirospont Jennifer Hale-nek. Érdekes hogy az elsõ részben még egészen tiszta a hangja, már-már ártatlan. A 3. rész végére érezni mennyire megtört, és hogy mennyi mindenen keresztül ment mire oda eljutott. Broshep hangján nem érezni ilyen átalakulást. Azt is érdekes látni, hogy milyen egyszerû és magánakvaló sorkatonából kezdett és a végére mekkora intergalaktikus fenegyerekké változott.

Mondják itt sokan hogy a befejezés kinyírta a trilógiát, és nincs értelme újrakezdeni az egészet, de ha lehiggadnak a kedélyek, úgyis mindenki beleveti magát majd az egészbe egészen a legelejétõl kezdve. Tudom én hogy úgyis így lesz! <#vigyor2>

Kérdés, inkább csak kíváncsiság a multi pontosan hogy befolyásolja a singlet?
(gondolok itt arra hogy számszerûleg mi is történik ha az ember multira adja a fejét)

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

IJIazz
Még a laposon a gt540-emen is sokkal szebb ezeknél.<#banplz>