22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Darun
    Eltűnt a Store-ból a prém veterán :(
  • Darun
    Gondolom a host-októl függ. Nekem az első pár napban szinte csak Tuchanka meg Benning volt. Talán a Noveria-t láttam utoljára, még is az lett a kedvenc. Lehet visszaállok én is randomra, mert hiányzik a többi pálya, kell egy kis változatosság. Meg az a +10% xp sem mindegy. A Cyon-t meg valahogy megoldom. Az igaz hogy mindenkinek más pálya, más kaszt, más képességek/fegyverek jönnek be. De ha valaki belép és nem tetszik neki a map, max tovább áll. De hostként nem tehetem meg hogy folyton újrázok ha valami nem tetszik. (technikailag megtehetem, csak nem fair a többiekkel szemben)
  • Sir Quno Jedi
    Azé bronzba simán megy mindegyik pálya randomc sapttal is, silverben meg nagyon rizikós randommal, de azé az is sikerülget néha. Ha van jó csapat akkor a silver is megy szépen.

Pint az a jó, ha random a terep, így mindenki tud érvényesülni, mert mindenkinek más pálya fexik, ámbár van egy-két terep amit bazi ritkán ad be. Nem tudom min múlik, de van, hogy láncban ugyanazokat adja, mást meg nem.
  • Hoz_Hun
    Én a Firebase Ghost-ot utálom. Az a csofi városrész a Benning-en.
  • Darun
    Nekem is a Cyon (sose tudom megjegyezni a neveket ezért megnéztem) a mumus. Egyébként a hack nem mindig ott van, nekem eleinte a "fölötte" lévő terembe rakta. A Cerberust mi is lenyomtuk, de gethek vagy reaperek ellen nem mennék. Az elmúlt kb 2 hétben már csak Noveria-s pályát csinálok. Ha van csapat akkor szinte alig bukunk, csak ha bénázunk és semmi csapatmunka nincs. De pont pár napja sikerült összehozni egy 10 wave survive-ot. Ez volt az első.
  • RAMyMamy
  • koschwarz
    én a reaktoros pályát utálom ahol a data hacking feladat mindig középen van abban a plafonról lógó piros fényű bigyóban :D. ott rendesen el lehet vérezni, bár pont tegnap sikerült random team-mel egy silver cerberus ellen, igaz kétszer is mentettem a helyzetet rakétával (az egyik tipikus, két majdnem teljesen ép atlas már a hekkelős területen volt majdnem). szerencse hogy a rekéta rendesen megtisztítja a terepet :D
  • Sir Quno Jedi
    Mék map a mumusod?!??! Én mindég randomot tolok, ha lehet, mert úgy korrekt.
  • Darun
    Nekem csak pár napja adta be, pedig főleg spec pack-okat nyitogattam. De szerencsére pár napon belül kettő is esett, ki is próbáltam rögtön.

Tegnap egy csávó geth shotival nyomta mellettem. Azt ugyan én is tudom hogy barmi nehéz, viszont a csávó közepes és nagy távolságból is úgy szedegette vele a troopereket hogy csak néztem. A vége felé már én is folyton mellé lőttem, így volt neki célpont dögivel.

Poénból beraktam Random map-ra. Gondoltam a 6-ból csak nem rögtön azt az egyet adja amit utálok. Persze Muphy nem alszik, azt adta, viszont krogan szoldzsával és egy jó csapattal Cerberus ellen megoldottuk.

A killstreak award az miért jár? Jól sejtem hogy négyes ölésért?
  • Sir Quno Jedi
    Mattock nálam már 4-es, vagy tán 5-ös multiban.
  • Darun
    Viszont ha többször is végig akarod játszani, vagy egy Sheppel még egyszer neki akarsz futni akkor érdekes lehet, mivel már indulásnál is választhatod.

Egyébként kipróbáltam a multiban a scope-os, fegyverstabilizátoros Avenger X-est. Nagy távolságra is kicsit a szórása, alig rúg vissza és gyors a tárcseréje is. Két problémám van vele, keveset sebez és a 30-as tár hamar kiürül. Az viszont tetszett hogy a Matt II-nek 24-es tára van az I-es 16-hoz képest. Az a +8 lőszer rengeteget számít
  • Sir Quno Jedi
    Persze hogy meg lehet idővel kapni Liarától a singularity-t, de addigra már mind1, mert nála már kimaxolta addigra az ember és neki van időfelező skillága is rá, szal. hatékonyabban nyomja, mint mi tennénk, így inkább vele együtt kombózgattunk. :D

Kezdésnek lenne jó a szingu, vagy a sztázis, akkor venném még hasznát.

Kezdesnek én gyorsan eltanultam Garrustól a páncéltörő ammo-t és azzal elég sokáig el is voltam. :DDD
  • Darun
    Akkor szépen sorban:

A cucokat multiban nem 5 hanem 10 szinten át lehet fejleszteni. A szingliben ez úgy működik ha jól emlékszem hogy első végigjátszásra mex 5-ig lehet upgrad-elni. Viszont ha másodszor is végigtolod és ismét felszeded a fegyót, akkor egyből 5-re teszi. Utána meg lehet 10-ig upolni. Én multiban felnyomtam recruitból a mantis-t 10-ig. A Shurim is asszem már 9-es.

A Cerberus kód azért vicces, mert nekem ME3 N7 packom van. Ehhez adtak egy papírfecnit(!!) amin rajta van az N7 Armor meg az Argus kód. A DLC kód meg egy olyan papíron van mint a Cerberus volt a ME2-nél. Lehet hogy a későbbi ME3-hoz is adnak majd ilyen formán ingyé DLC-ket, de addig még eltelik pár év.

Úgy emlékszem Javik a Dark Chanel-t adja. A szingu sztem Liara képessége, a sztázist passzolom. Mindenesetre ha a játékban végig beszélgetsz az emberekkel akkor amolyan "loyal" izéként megkapod a spec képességüket, amit a med bay-nél tudsz berakni. Ha jól tudom mindig csak egyet választhatsz, tehát újnál a régit cseréli le. Elsőre meg ugye ha importálsz, akkor választhatsz egy extra skill-t, azt fogja cserélni. Legutóbb én is senti-vel toltam végig, smg/pisztoly-al tudott 2mp-enként concusive-t. Persze ezt csak a bevezetőben használtam, de poén volt.

Az hogy tegnap az 1-es inf-el Widow-t meg Claymore-t vittem sztem oké, mert a rejtőzésen kívül semmi hülős képességem nem volt. Jött egy N7 lvl4-es csávó. Ketten nyomtuk Bronzon a páylát. Annak ellenére hogy tiszta láma volt (csak ketten voltunk de ő folyton a pálya másik felén kószált) eljutottunk a 6. wave-ig. A köv körben már voltunk négyen. Mellesleg a srác Widow-al nyomta, kizárt hogy Creditből vette volna. Viszont utána jött egy 12 lvl inf, mantissal meg valami shotival. Asszem geth-el, mert ugye az qrva nehéz. Gondoltam magamba, te istuti pro vagy öcsém. Egyébként még 1. szintű karinak sem kell oldal/másodlagos fegyver, nekem a widow bőven elég volt, egyszer se kellett cserélnem. És volt egy másik pro csávó, aki rakétával lőtte ki a Brute-ot. Bronzon. Háát... ha valakinek ennyi fölös raksija van...
  • Sforzan
    Jaja:), A "legnagyobb" bajom per pillanat, hogy sok esetben látom, hogy megfelelő nagyságú charm (vagy a másik "ráhatós" skill) birtokában másképp is alakulhatna a mission, csak egyszerűen még nem volt lehetőségem összeszedni annyit...
  • sanya200
    xD
    minél többet fizetsz érte annál jobb endinget kapsz,na még csak az kéne
  • Mimasz
    Újrajátszáskor van mindig valami új nekem is... :D
  • PiszkosFred
    Hat masodjara mar en is kiiktattam a dragasagot :)
  • Sforzan
    A francba, én elsőre hatástalanítottam, már bánom:)
  • Sforzan
    Igen hallottam, hogy lehetséges, bár nekem nem jött össze elsőre, utána (én a végéig nem mertem egyetlen egy fórumbejegyzést vagy híreket sem elolvasni) meg nem kezdtem onnan újra...

• JethroHUN
    Akkorát robban? :D nem próbáltam ki.
  • PiszkosFred
    Igen, miutan a fel szarny ramrobbant, es a szerte szejjel repulo testreszeim nem festettek tul jol a folyoson, en magam is rajottem, hogy nem bloffol a masineria.
  • JethroHUN
    Lehetett hatástalanítani.
  • PiszkosFred
    El is kuldtem a picsaba, amikor fenyegetozott, aztan ramrobbantotta a fel Citadel :) pff... onnantol ovatosabban kezeltem a MI-VI dolgokat.
  • Sir Quno Jedi
    Salarian és geth+quarian flotta simán összeszedhető paragon döntésekkel is.
  • Sforzan
    Korábban felmerült, mennyire előrángatott, erőltetett ez a szintetikus (vagy MI/AI, kinek hogy tetszik) vs. organikus cucc a fináléban. Nekem is ez volt a véleményem, de most, hogy az elejétől újrakezdtem, tényleg elég sokszor megjelenik különböző formában (igaz a Dark Energy is eléggé dominál). Például az első Citadellen tett látogatás alkalmával is belebotlottam olyan küldetésbe, amire nem is emlékeztem.

Az megvan nektek, mikor a Flux-ban, az egyik játékgép bevizsgálása után szépen el lehet jutni egy éppen öntudatra ébredt MI-hez?
  • Sforzan
    Köszönöm, de sajna ezzel se jutottam közelebb, mivel én is elég hasonlóan mentem végig. Mindhárom rész során erősen a paragon döntések domináltak (hiába, aki a paladinként nyomja majd 20 éve, már nehezen változik:)), csak akkor játszott be a renegade, ha a másik lehetőséget nem vette be a gyomrom (lásd quarian vs. geth, ahol nekem nem volt lehetőségem a békés megoldásra), de egy kezemen meg tudom számolni hányszor választottam ilyet. Szerintem szinte mindenkit összeszedtem kivéve a salari, meg geth flotta, de ezekkel nem tudtam mit kezdeni. Melléküldetésből egy maradt ki még a játék első harmadjában (egy földi diplomatának kellett volna hírt vinni a fiáról, de lecsúsztam róla).

Szóval nincs más hátra elejétől nekiállok az egésznek. Femshep végigjátszás úgy is be volt tervezve csak a vége miatt "kicsit" elment tőle a kedvem, de meglepő módon már nem zavar a dolog, még mindig naaaaaaaagyon hat rám ez a (Mass) effect:)
  • sanyiiiii
    Valószínűleg majd a további eventekben lehet szerezni packokat amikből esik.
  • Hoz_Hun
    Azt az extra N7 fegyvert, amit a multkori multi extra hétvégéért kaptunk, lehet egyáltalán tovább fejleszteni? Vagy megmarad I. szinten.
  • Anthrax
    Multiban szerintem a legjobb pisztoly, én azt viszem adept engi mellé, igaz kevés a lőszer,de azoknak a kasztoknak úgyse a lőszer a fontos
  • Sir Quno Jedi
    Szingliben, vagy multiban? De amúgy jók, azok a legjobbak általában, bár nyilván függ attól, mit használsz és hogyan. Nekem semmi szükségesm nem volt spectre cuccokra szingliben, azé a paladint megvettem, de nem vagyok vele elégedett, mert lassú.
  • hegege
    A spectre "cuccok" jók?Én egyet vettem ,de nem volt kiemelkedő tudású...
  • Sir Quno Jedi
    Én már rég nem vettem recruit-ot, mikor megkaptam. Gondolom akkor nagyobb csomagban is esik common?!
  • Negritis
    http://masseffect.wikia.com/wiki/Mass_Effect_3_Multiplayer

pedig az ARhez a precision scoop common :D
  • Sir Quno Jedi
    Igazándiból, ha a sentinel tudna alapból sztázist, vagy singularity-t, akkor nem lenne jobb kariosztály nála. Hiszen akkor tényleg egy mérnök+bioikus+katona kombó. Szingliben el lehet tanulni hasonló jókat, pl. Javik-tól is, szal. ott kompenzálható a hiányossága, de multiban nem.
  • koschwarz
    kösz és kösz! :D
  • PiszkosFred
    Nincs mar ra szukseg, mas rendszer van.
  • mascarun
    Üdv!
    Most az eredeti játék dobozában van Cerberus kód vagy valami ami miatt nem éri meg megvárni az EA Classic verziót: Mert legutóbb tévesen rajta volt a Classic dobozán hogy tartalmas Cerberus kódot de nem volt benne és elég sok email-be került a megszerzése!
  • Sir Quno Jedi
    Recruitot csakis addig kell nyitogtani, míg ad új modokat/fegyókat, aztán amikor az összes alapvető mod már 5-ös, akkor nem ad majd, meg fegyókból is kifogy, ha mind 5-ös amit amúgy adna. Na ha már az uccsó négy recruit nem adott se modot, se fegyót, onnantól értelmetlen többet nyitni, max. a consumable cuccokért, de azt mindenki maga dönti el, megéri-e erre pazarolni a dellát.

Ezután KIZÁRÓLAG premium veteránt és spectre-t szabad venni. Mondjuk 2:1, vagy 3:1 arányban (azaz három veterán premium után mindig veszünk egy spectre-t). Igazándiból a veterán premium-mal is idővel alig kapunk valamit, hiszen mindent felápgrédelünk vele. Bár a rare-ek esélye miatt mindig érhet meglepi... :DDD
  • Sir Quno Jedi
    Természetesen a több ellenfél a menő. A cooldown jót le tudod vinni kevés fegyóval és kevés súllyal, miután szó szerint csak nyomgati ekll a megfelelő billentyűt és geth-ek hullanak csapatokban. Ráadásul életmentő, mert egy pillanatra ugye megremegnek, lebénulnak, na addig sem téged lőnek agyon. Kicsit lősz beléjük, majd ahogy megélednek, már mehet is a következő overload. Nagyon faja.
  • koschwarz
    tényleg azt fogom tenni, mert látom hogy a recruit "hatástalan".