Mass Effect 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
ezeket újraépítik, mert attól, hogy megsemmisültek a megépítéshez szükséges tudás nem veszett el. ftl hajtómûvel pedig nincsenek elvágva egymástól a rendszerek, csak lassabb a közlekedés. (relétõl reléig kb közvetlen, azonnali volt a közlekedés, sima ftl hajtómûvel utazni kell, és üzemanyag - element zero - is fogy. de így mégis egyszerûen lehet koordinálni relék visszaépítését.)
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
A megoldást inkább egy olyan fejlesztésben látnám, ha a relé technológiáját integrálni tudnák egy új hajtómûben. Igy a hajó egyéni ugrásra is képes lenne.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
A halál csupán a kezdet...
4-5-6-7: ez nem logikai baki. ha valamit nem mutatnak explicit, az nem történt meg?
8: nem is kell azt a befejezést választanod, senki nem állította, hogy az a megmásíthatatlan igazság, amit õ mond
9: ebben nem vagyok biztos, de ezt a globális kihatást azt hiszem a crucible csinálta, az pedig az organikus fajok összességének mûve
"Hogy miért összecsapott:" lásd fent.
"Le van húzva a végén:" miért pusztulna el? kellõen magas ems-nél kb
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Hát ez az. A háromnegyed BSN teli van balfaszokkal, ami mondjuk nem újdonság, de akkor is. Én várom az új DLC-ket, bármit is tartalmazzanak, de azért arra senki ne számítson, hogy bármilyen DLC a végével kapcsolatban ki jönne még Április vége elõtt.
Ez elég friss BioWares:
"Jessica Merizan wrote...
I think I need to clarify myself. For the past few weeks, I've been collecting feedback. I have excel sheets, word documents, quotes, graphs, you name it.
In order for a collaboration between the devs and the fans to work, I need you guys to CONTINUE being constructive, and organizing your thoughts. I know where to look, but I need you to help me by contributing to the dialogue.
Saying "this blows" helps no one. Saying, "I enjoyed X but I found Z _____ because of A,B,C" is what I'm looking for. Channel your frustration into something positive (such as the RetakeME3 movement - constructive, organized thoughts).
Chris and I are both collecting your feedback. We're listening. Make yourself heard."
Szóval dolgoznak rendesen. A baj az hogy sokan borzasztó alpáriak, bunkók. Szét off-olják a topikokat. Nem lehet könnyû a BioWarének sem.
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
Parasite Eve 2, best game EVER!
Gondolom nem akarta, hogy rájöjjenek az organikusok, hogy õ a feje a reapereknek (hirtelen megnyíló kapuból rájöttek volna, hogy a Citadellának önálló tudata van. De mint mondtam tényleg nem derül ki, de ez nem logikai bukfenc, mert lehet rá magyarázat.
2. Hoppsz ezt már elõzõ bekezdésben "megválaszoltam (?)".
3. Ez egy jó érv... Ezzel megfogtál. Lövésem sincs. Catalyst semmiképp nem volt veszélyben, mivel nem tudtak a létezésérõl. Gondolom Citadella körül már vereséget szenvedtek egyszer nem akartak újból ott próbálkozni. Keeperek át lettek írva, így nem engedelmeskednek nekik.
Tanács aztán õket végképp nem érdekli. Alábecsülték az ellenfelet szerintem, nem gondolták, hogy akár 1 reapert is el tudnak pusztítani egy teljes erejû reaper támadás során (elvégre 1 Sovereign-nel is igen megszenvedtek!). Maradjunk annyiban, hogy nem derül ki. Fehér folt. De nem cáfolja meg semmi a logikus magyarázatát, tehát szintén nem bukfenc.
4. A mayor ha jól emlékszem rádión közli, hogy a támadó csapat elesett, értelmetlen lett volna továbbmenni. Fõleg, ha az ellenállás miatt ez lehetetlenné vált. Ilyenkor azért beléphet egy túlélési ösztön, vagy a saját népünk iránti aggódás. De igazad van ez sem derül ki a játékból. De ettõl még nem bukfenc, csak nem kötötték az orrunkra.
5. Összefügg az elõzõ érveddel, itt tuti kivágtak valamit a játékból. Szerintem még tuti kiderül (DLC-ben). Egyébként a csapatválasztás után lehet, hogy a ki nem választottak nem jönnek velünk, hanem más feladatokat kapnak. Legalábbis nálam az ending videóban sem Ashley, sem James nem szerepel, holott velük mentem az uccsó küldetésre.
6. 4-es, 5-öshöz tartozik az érv, majd kiderül szerintem.
7. Megpróbált õ vitatkozni, de a Catalyst egyértelmûen elhárított minden érvet. Meggyõzhetetlen volt. Eddig azért Shep egy jogosabb érv után elérte a célját, itt nem sikerült, ráadásul haldoklott.
8. Õ azt mondta, hogy idõvel törvényszerû, hogy a szintetikusok minden organikus életet kiírtanak. A hangsúly az idõn van. Geth - Quarián béke csak és kizárólag Shep miatt jöhetett létre. Nem lefutott kör ez még szerintem.
9. Mert a Crucible rácsatlakoztatása és Shep tevékenysége megvilágosodást hozott számára (fõleg a Crucible), hogy az eddigi megoldása (kiírtás) nem feltétlen a legjobb döntés, de ez el is hangzik a beszélgetés folyamán.
Összecsapott: Attól, hogy valamit nem tudunk nem feltétlen összecsapott, lehet így akarják a DLC-k irányti vágyat felkelteni. És az egész csapat nem biztos, hogy ott volt a lézersugárnál. Lehet, hogy csak a 2 aktuális társunk halt meg ott.
Igen. Az összegzés nagyon kéne ez tény. Viszont én alapvetõen elégedett vagyok a végkifejlettel, de ez csak egyéni preferencia kérdése (nekem jó, másnak lehet, hogy nem jó... Egyébként valahol azt is megértem, akinek ez kevés!)
6.
1. A Citadel is csak egy ûrállomás, és pont, hogy nem nézte az elsõ sorból. Logikus, hogy hátrahagy valakit, aki képes fizikálisan mozogni, indoktrinálni embereket, hajóként álcázni magát. Könnyebb így megfigyelni a galaxist.
2. - 3. Nem tudjuk pontosan, hogy mi a kiléte ennek a Catalystnek. A Protheánok rájöhettek, hogy valami ilyen van a dolog mögött, szabotálták, és sose derül ki pontosan, hogy ezt milyen mértékben tették. Mellesleg pedig a Citadell irányítása az organikusok kezében volt, ahogy az a végén is kiderül, így egy esetleges Reaper támadás esetén lezárják és vége a sztorinak. Szerintem az is lehetséges, hogy a Catalyst a végsõkig el akarta titkolni a kilétét, sikerült is mindenkit átvernie egészen a legvégéig.
4. - 5. - 6. Nem tudjuk, hogy pontosan mi történt az alatt az idõ alatt a Földön, amíg mi a Citadellen mászkáltunk. Lehet majd ezt kiegészítik valamikor, engem akkor speciel ez abszolút nem izgatott, annyira beleéltem magam az egészbe.
7. Na és mit vitatkozott volna? Ott volt elõtte minden lehetséges kimenetel. Ráadásul eléggé haldokló állapotban is volt. Választhatott, elpusztítja õket, irányítja õket vagy egyesül velük. Ne feledd, hogy közben azért folyt lent a csata is, lépni kellett, nem filozofálni, meg különben sem illett volna szerintem abba a részbe egy 10 perces párbeszéd.
8. Az, hogy a Reaper fenyegetés miatt a Gethek és a Quariánok képesek voltak kibékülni, nem jelenti azt, hogy mondjuk 100 év múlva is ilyen rózsás lesz a helyzet, vagy hogy nem jön egy másik szintetikus faj, ami befejezi azt, amit a Getheknek kellett volna. Ez az egy kétségbeesett béke kötési esemény szerintem még csak véletlenül sem cáfolja meg a Catalyst állítását.
9. A Reaperek is valamilyen formában ezt reprezentálják. Egyébként meg a Crucible adott neki új lehetõségeket.
Szerintem nem végiggondolatlan, csak nincs teljesen kifejtve az egész, ahogy azt a Bioware-esek is leírták már párszor, ez nem tetszik sokaknak szerintem.
Azt nem értem, hogy érted hogy "elpusztul a világ"... Csak a Relék "semmisülnek" meg, azokat sem tudjuk, hogy mennyire. A naprendszerek, bolygók meg minden más marad a régi. Ráadásul nézd csak a Földet: itt gyûltek össze a galaxis egyesített fajai, el tudok képzelni egy folytatást, ahol mondjuk pár száz/ezer év múlva emberek meg minden más faj természetesen él a Földön. Nem, a galaxisnak egyáltalán nincs vége. Pont most kezdhet saját útján fejlõdni végre az élet.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Bár úgy vagyok vele, ha ez kiegészítõként, DLC-ként jön, akkor nem látok benne bajt. Feltéve ha elég sokan akarják megújítani.
Logikai bakik:
1. Ha a Catalyst végig ott volt a Citadelen miért kellett hátrahagyni Sovereignt? Hiszen õ végig az elsõ sorból nézte a fajok fejlõdését.
2. A Catalyst miért nem nyitotta meg a Citadel relét a reapereknek az elsõ részben. A protheanok csak a keepereket írták át, hogy ne reagáljanak Sovereign jelére. Ez most vagy logikai baki, vagy a reaperekt irányító szuper AI vagy mi képtelen irányítani a saját fizikai "testének", Citadelnek a rendszereit.
3. Ha a reapereket irányító Catalyst a Citadelen van miért nem a mentek a reaperek egybõl oda, nem hiszem, hogy a Citadel flotta meg tudta volna õket akadályozni. A saját irányítójuk védelmének a bebiztosítása azért elég stratégiai fontosságú lenne, még akkor is, ha nincs közvetlen veszélyben. Meg eddig mindig is ezt csinálták, most sincs értelme hogy másképp cselekedjenek, max annyi, hogy a Citadelnek nincs igazán stratégiai jelentõsége azonkívül, hogy az a fõ relé. De van, hiszen ott a Catalyst, meg a tanács, meg onnan lekapcsolható lenne az egész reléhálózat amivel még azt az apró ellenállást is le lehetne törni...
4. Hova tûntek a csapattársaink miután Shepet elkapja a lézer. Elfutottak volna, anélkül, hogy megnéznék Shep él-e? Én nem úgy ismertem meg õket. Nem folytatták tovább az útjukat a felvonósugár felé, hogy ha kell Shep nélkül is véghezvigyék a küldetést mint Anderson?
5. Miért jelentek meg a földi csapattársaink a Normandy-n a záróviodeóban? Hogy kerültek oda? Felvette õket Joker vagy más? Shepet miért nem? Hogy juthatott volna be bárki is a halálzónába, ahova nem tudtak még légi támogatást sem küldeni?
6. Miért lépett le Joker? Õ sem az a típus aki elmenekül egy csatából. Ha az a befejezésünk, hogy a robbanás letarolja a Földet akkor érthetõ, hogy az elõl próbál menekülni. De a többi esetben az energia csak a reaperekkel variál, semmi mással, nincs értelme elmenni.
7. Miért nem vitatkozott Shep a Catalyst-tal? Az eddigi részekben mindenkivel leállt vitatkozni, hogy meggyõzze õket a saját igazáról szép szóval, csúnyával, vagy fegyverrel. Megértem, hogy értelmetlen lett volna egy hosszú szellemi vita, hiszen Shep már gyakorlatilag félholt volt, de ez így akkor is karcsú. Legalább is nekem az volt.
8. A Catalyst elméletét a szintetikus-organikus összeférhetetlenségrõl körberöhögi a geth-quarian béke (ha sikerül) és a Joker-EDI páros. Egyébként van ráció abban amit a Catalyst mond, csak látható, hogy nem feltétlenül és nem minden esetben igaz. Legalább a befejezésekben ezt helyre lehetett tenni.
9. Ha a szintetikusok és az organikusok egybeolvasztása a legjobb megoldás és az élet magasabb szintû formája miért nem ezt vitte véghez a Catalyst a reaperek megteremtése helyett? Miért csak akkor jutott eszébe mikor rácsatlakoztatták a Crucible-t? Vagy mégsem lenne annyira intelligens mint amilyennek beállítja magát?
Hogy miért összecsapott:
Látszik, hogy a fenti dolgok nincsenek teljesen átgondolva. A 4. pont, vagyis, hogy hova lettek a csapattársak benne lett volna. Eredetileg megölte volna õket a lézersugár. De ezt a jelenetet valamiért kivágták és a helyére nem raktak be új magyarázatot.
Le van húzva a végén:
Hiába hoztad össze a galaxist, a reaperek legyõzése után semmi jelentõsége nincs. Sokunknak szarul esett, hogy a világ aminek a megmentéséért mindent elkövettünk így is úgy is elpusztul. Csak az a gyõzelem, hogy a fajok életben maradnak, ez is nagy dolog, de ha az eddigi részekben lehetõségünk volt minden esély ellenére elérni a legjobb megoldást itt is lehetett volna minimum annyi, hogy ha Shep meg is hal, legalább maga a világ megmarad. De ha lett volna egy összegzés, amit te is hiányolsz talán én sem jönnék elõ ezzel.
Ha rajtuk múlik nem lesz semmi, a multis õrület is csak PR fogás. A másik oldalon a Child's Play pedig PR szempontból arra volt jó, hogy ne tudja a BW-EA "illegitimmé" tenni az álláspontjukat (mivel õk csak egy örjöngõ, idióta tömeg).
Már látszik a RetakeMassEffect eredménye, de még hosszú az út...
Igen, az utolso kepkocka a dzsungelben tenyleg "wtf, eezek most hogy, mikor?", ezt tenyleg kar volt, mert en sem ertettem, hogy kerult oda az, aki.
Nincs lehúzva a végén! Minél nagyobb flottád van annál több marad meg a földbõl és annál jobb választásaid vannak. 1700 pont alatt pl. Föld elpusztul, Reaperek élnek. Csak mindenki a legjobbat akarja elérni, ezért nem nagyon látunk rossz befejezéseket. Én végignéztem Youtube-on a legrosszabbat és ahhoz képest 1db Shephard feláldozása lepkefing.
Kezdem azt hinni, minden hater arra vart, hogy Shep betolt valami szamitogepes virust a rendszerbe, es az osszes Reaper kikapcsol, majd az ifj. Rezmuves Laszlo Bt. es tarsai elvontatja a gepek roncsait a helyi MEH telepre.
Vagy Shep berepul a Harbingerbe, elkapja az atomot (ahogy az szokas halivudban, indult mar ujra tole a Fold forgasa, robbantak fel aszteroidak, pusztitottak el ellenseges urhajokat, stb), majd megoli a fonokot es happy end.
Vagy Harbinger lezer tamadasa utan snitt, hirtelen felebred Shep Cortez mellett, aki hamisan ramosolyog, felreteszi a vizipipat, majd magukra huzza a takarot a kapitanyi szallason.
Nekem nem az a baj, hogy nem happy end van, hanem hogy a végén választani kell. Jobb helyeken ezt úgy csinálják, hogy a játék közben, amiket választasz párbeszédeket, azok alapján automatán kapunk egy véget. DX3ban is ez volt a gond. Ott is elkúrták teljesen. Arról nem is beszélek, hogy a Londonon rész mennyire el volt nyújtva. Amikor megláttam a gyereket, majdnem elhánytam magam.
Parasite Eve 2, best game EVER!