22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Tatyla
    vagy laggol vagy hülyékkel kerülök össze amúgy semmi komoly :D
  • Calver
    a "véresszájúság" oka egyszerű:

én megértem a másik tábort is, akiknek tetszett a befejezés, és semmi gond nem lenne azzal, ha maradnának az eredeti bejezések is... mint választható opció.
    viszont nem ártana elfogadni, hogy ha ilyen rengeteg embernek nem jött be ahogy az utolsó 10 percben a trilógiával bántak, akkor talán nem mindenki hülye és ők a helikopterek (szólás a végletekig kicsavarva), hanem tényleg valami gond van, és esetleg mások okkal elégedetlenkednek...
  • Negritis
    mi a gond? :s nekem eddig semmi bajom nem volt, bár most épp az egybe vagyok Feroson :D
  • Tatyla
    basszus engem a multi már olyan szinten idegesít és frusztrál hogy szerintem befejezem a szenvedést vele....
  • Negritis
    abból a 10ből kb 3 jogos, a többit hozták volna, senki se mondta h ez az utolsó ME game, csak h sheppard utolsó küldetése, miniküldibe megtudhatjuk hogy mi történt (pl DA:Oba is megnézed milyen a másik oldal egy miniküldibe)

és nem azért járok fórumra hogy belekössek mindenkibe, hanem beszélgetni a játékról (javarészt multi) de amikor bizonyos dolgoknak nem látom értelmét és lényegét akkor azért hozzászólok a témához -.-
  • nyirog
    teljesen igazad van és nagyon érhetően, intelligensen érveltél egy fasza ellenpéldával :) (kapitalista világban pedig úgy gondolom h ez a gondolatmenet kéne legyen a meghatározó)

Én is a DLC brigád táborát erősítem, de komolyan nem értem mi ez a véresszájúság a másik brigád részéről, végigvitte a játékot, tetszett neki, kész - akkor miért jár ide és osztja az észt ha már nincs dolga vele gyakorlatilag? vagy ilyenkor csak szimpla élvezet okoskodni és nem elfogadni pár tény a játék végéről meg arról h elég sokan vannak akik nem értenek egyet vele? másik meg h abszolút szarok egy sünt mikor azt olvasom a példák közt h az a bajunk h shep meghal, az ilyen tényleg "űlj le, egyes!"... !? (gyengébbek kedvéért, nem shep halála a baj... kicsit olvasson utána ITT elég jól összeszedett és még a leghülyébbek is remélhetőleg megértik )
  • Calver
    imdb-s faq-ban benne van minden
  • Negritis
    negatív reklám is reklám :D tudok olyat aki azért vette meg azóta (nem is egyet) mer megy a duma h milyen szar és akkor már ki kell próbálni, ők ugye annó elsősorba volta a DNFért is :D
  • PiszkosFred
    Nem leereszkedo, tenyszeru. Es neked irtam 10 pontban egy fel oldalas valaszt anno arra a videora, amiben osszeszedik 10 pontban, hogy mi a baj a vegevel. Nem emlekszel? Hja, igy konnyu.
  • Negritis
    mire a hardfanok eldönthetnék hogy mi lesz az ME4el eltelik sztem legalább 2-3 év (feltéve hogy nem egy MMO lesz belőle) annyi idő alatt kiéheznek annyira hogy megvegyék :D nem lenne példátlan
  • Fpocok
    Hagyjuk ezt a leereszkedő stílust pls...
    Gondok vannak a végével, meg is van indokolva... na ezekre nem tudtál semmi ellenérvet hozni, nincs miről beszélni.
    Ellenben baromi uncsi, hogy mindenkit le "rinyagépezel", aki beleköt a végébe.
  • Hoz_Hun
    Persze hogy nem. :D
    Csak arra utaltam, hogy igen is számolniuk kell veszteséggel, mert rengeteg hard fan van azok között, akik felháborodtak, és ez csökkenti a "mercsendájz" eladásokat. Hogy számotevően-e, azt lehet sose tudjuk meg.
  • PiszkosFred
    Veled azert nem kommunikalok, ha nem muszaj, mert tarsadalmi es generacios kulonbsegek van koztunk, es a te altalad kepviselt ertekek/kozosseg olyan messze allnak tolem, hogy inkabb nem is probalkozok a kozos nevezovel. Nincs ezzel baj, ez a szep a vilagban, hogy nem vagyunk egyformak, nem vagyunk egymas klonjai, te is meglesz nelkulem es en is megelek nelkuled a vilagban. Sot, lehet par ev mulva majd egy sort is megiszunk ismeretlenul, veletlenul, mielott el nem kezdunk beszelgetni.

Ha valakinek van joga szidni egy jatekot, es irni rola velemenyt, akkor nekem is jogomban all ezt a jatekot megvedeni, az allitasokat kerdesekkel megingatni, esetleg tenyekkel megcafolni. Ellentetben a "bazd meg" "menj a picsaba" es hasonlo szintu kommentjeitekkel, en nem fogom elsullyedni erre a szintre.

Nagyon sok kozso (nem az enekes, a lada tartozek kutya) van a mai vilagban, akik elhiszik a hangos kisebbseg altal folyamatosan szajkozott dolgokat, es veluk egyutt bologatnak. En nem, ha lehet, akkor szembeszallok a sajat magam, a velemenyem illetve az esetleges szimpatiam targyanak vedelmeben. Ha ez neked provokacio, akkor az neked problema, nem nekem.
  • Calver
    félreértesz, nem azt írtam, h bajom lenne vele (jelen helyzetben lényegtelen), csak Botond hozzászólásának kiegészítéseként hoztam fel - avagy volt panaszkodás amiatt is, Origin miatt is, de azért más kaliberű dolog volt, mint az a szarvihar, amit a befejezések váltottak ki.
  • Fpocok
    Mi ez a paybackes átírás? Mit írnak át?
  • Calver
    nem tudom, én nem látom az olyan hatalmas nehézséget egy új befejezés bedobásához...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Illusive Man bázisán/Liara által találsz valami új infot Conduit-hoz, és azzal is érkezhetsz Citadel-re, például. aki a régi befejezéseket szereti, annak is megmarad a választás lehetősége. de még ezen kívül is van jó pár elvarratlan szál amihez nyúlni lehetne.

filmes példára meg ott a Payback és az újravágása, ami legszebb tudomásom szerint alapjaiban véve ugyanaz a film, csak teljesen újravágva, úgy, h kb az 1/3-át lecserélték... szóval azért előfordul ilyen.
  • Negritis
    hasonló dolog történt a webzen-archlord témában mikor a codemastertól átvették a játékos és az egyik webzen fejes fia is tolta AL-t :D azóta vannak érdekes dolgok ott is, de ez off

amúgy pedig nem vagy elég pénzes hogy befolyásold a BW-t :D
  • Hoz_Hun
    Hát ha gazdag patrónus lennék, lehet átfestetnék vele ezt-azt egy rendelt képen, csak hogy a falon a feleségem még egy kicsit szebben nézzen ki. :)
  • Negritis
    kiváncsi vagyok milyen igényeket támasztanál picassonak vagy monet-nak :D
  • Hoz_Hun
    Ugye nem ezt az "akinek nem tetszik csináljon jobbat" frázist rántod elő a kalpból? Ha egy építész megtervezi a házadat, igénylehetsz rajta változtatást, ha nem tetszik, pedig hidd el; az építészek aztán művészek (legalább is így gondolnak magukra), amellett hogy mérnökök is. Miután fizetsz valamiért az egy termék. Ha valakinek fontos a saját alkotása tartsa meg, tegye közszemlére. De ha eladja, akkor a vásárlónak lehetnek igényei, főleg ha a termékben előre nem látható dolgok vannak, amikre csak a vásárlás után derül fény.
  • Negritis
    ez lenne a helyes hozzáállás :D de ez ritka
    azt is megértem aki becsapva érzi magát, de nem értek egyet vele

amúgy a bioware/ea nekem se a szivem csücske, és remélem a blizzard a dio3al visszanyeri az első helyet a szívembe
  • Fpocok
    Pedig folyamatosan azt csinálod.
  • Hoz_Hun
    Fél éve még valóban a kedvencem volt. Számomra elég rombóló ez a befejezés és úgy érzem átvertek.
    Azt pedig meg kéne érteni, hogy a játék, nem csak magából a játék korongból áll. Én életemben egyedül a Mass Effecthez vettem járulékos termékeket. És elmondhatom hogy SOKAT költöttem rá, többet mint magára a játékokra (mind CE): megvan az összes Game Gude, ArtBook, zene CD, képregény, regény (angolul és magyarul is), még egy pólóm is van, stb. Biztosíthatlak, többette soha nem költök ilyesmire. Hogy játékot veszek-e? Valószínű, bojkottálni nem fogom, de ezután jobban meggondolom. És én nem tartozom az igazán elvakult rajongók közé. Nem utáltam meg a Mass Effect, még mindig szeretem és elismerem, hogy a BioWare nagyot alkotott. De maga a cégbe vetett maradéktalan bizalmamat elvesztettem.
  • ferenc001
    Nem kell ezen vitatkozni: mi, akiknek nem tetszett az ending, és azt gondoljuk hogy az logikátlan, és nem illik ilyen módon lezárni a trilógiát, és stb. letöltjük az Extended Cut DLC-t, ami (remélem) számunkra is élvezhetővé teszi a trilógia végét. Akiknek tetszett, jó, kielégítő volt az ending, az meg nem. Aki meg teljesen új endiget akar, annak nagyon a fejébe szállt a "hallgatunk a rajongókra" szöveg.
  • Negritis
    alapvetően azért kellett változtatni a rendszeren mert a konzolosoknak újszerű volt és nehezen 'élvezhető', a kasztrendszer hasonló
    nem fejből szűltem le lett anno nyilatkozva

és semmi bajom a konzolokkal, max annyi hogy egy csomó game nem jön ki PCre pedig szivesen tolnám (Read Dead Redemption, Soul Calibur ... )
  • Hoz_Hun
    Már megint ez, hogy a DA2 a konzolosok miatt lett lebutítva. Én a DA:O-t is konzolon játszottam és semmi baj nem volt vele. Nem a konzolosok miat butították le. Nem kéne ennyire utálni a konzolokat, nem az ördögtől való.
  • yesname #15053
    Pedig teljesen igaza van. Akinek nem tetszik a vége (nem a megvalósítása és infóhiányos kivitelezése), csináljon magának filmet, könyvet, zenét, játékot.
    Alkotói szabadság és a valósággal való szembesülés hol legyen? (Általában nem a hősök járnak jól, ilyen a sors stb. blablabla.)
    Kis depis hisztispicsák nyavalyognak, mert Sheppard nem élhetett minden szituban boldogan 15 gyereket kettyintve a világra a kék szépségével stb.
    Annak ellenére, hogy keserű érzés kifejezetten tetszett, hogy Sheppard megmurdelhetett a hősi tett végrehajtása közben/után. Végre kicsit fejbekólintós vége van egy játéknak is.
    Akinek nem inge ne vegye magára.
  • PiszkosFred
    Nem provokacio. Csak nem ertem, hoyg lehet valaki olyan debil, hogy egy esetlegesen kaotikus es szamara elcseszett 10 perces finale miatt folyamtosan szaroz mindent, a veget megelozo 100+ oranyi kivalo jatekmenetet, a vilagot, a fejlesztoket, a kiadot, stb.

Nem kovetelozo a jatekosok legujabb generacioja, hanem halatlan. Bezzeg fel eve meg a BW volt az isten es a ME szeria volt a vilag legjobb jateka, de 10 perc sokk utan mindez a multe, es "dogoljon meg minden BW/EA, eret vagok, nem veszek tobb jatekot toluk, szemet kanadai banda" stb.
  • Negritis
    háttérinfó fent van wikipedian ha nagyon 'hiányzik', videók a youtuben
    aki annyira nem engedheti meg magának megoldja, nem volt egy olyan összeg ami csődbe vinne bárkit
    én igazából azért értek vele egyet mert a CE mellé adták és ha már ennyivel drágább akkor legyen 'értelme'

(legszebb az az ismerősöm volt aki mindent torrentről szedett le és ugat h milyen mocskok mer fizetni kell javikért -.-)

asszem a mai nap nekem a balhékról szól, 4ből 3 fórumon vita, a 4. meg épp uborkaszezon (nfl :D)
  • yesname #15050
    Na, azért az a DLC igen sok háttérinfót ad az egész történethez. Személy szerint úgy gondolom nagyon mocskos dolog volt ez a húzásuk.
  • Negritis
    megint ez a 0-day dlc?! ezzel sincs semmi bajom, hisz akinek kell Javik megveszi akinek nem, nem. Anélkül is teljes játékélményt nyújt a program
  • Calver
    persze, sőt, még a 0-day DLC is ott volt.
    a játékosok egy követelőző népcsoport, de azért te is érzed a kettő közötti "enyhe különbséget"...
  • Negritis
    nekem az a bajom hogy HA egy teljesen új endinget dobnak be az EA kb véglegesen kiírja magát a piacról, ez olyan mintha a filmet amit a moziba megnéztél pénzért újra forgattatnád, nem lehet ilyet! és lehet hisztizni meg minden de annyi gond nincs vele amilyen hiszti megy, főleg hogy sokan azt se hajlandók elfogadni hogy valakinek nincs vele baja

ez az extended cut a max amit megtehetnek a normális körülmények között
    a DA2t felesleges idevenni, az már eleve cink volt, főleg miután a DA:O szerintem közel tökéletes rendszerét le kellett butítani konzolos és egyéb szefósok kedvéért, valamint maga a játékmenet is full konzolos lett az eredeti BG-s alapoktól szinte teljesen elrugaszkodva
    az hogy területileg kb semmi és pályaismétlés csak a jéghegy csúcsa volt :(

viszont ilyen gondok nincsenek a 3al, a vége olyan ami nem feltétlen tud megfelelni annak az elvárásnak amit az évek alatt állítottunk fel (de azért pl az ME1ben is van 3 különbőző dungi oszt oszd be!)

innentől kezdve nyílván lehet sok minden miatt sírni, de kétlem hogy jót tenne az eposznak egy véleményes játéktörténeti lépés, már ez is az pedzegeti de még belefér
  • Botond #15046
    Lapozz vissza a "Miazhogyorigin,akkortutinemveszemmeg" hisztihez, gondolom ott is nagy könnyek meg remek memória volt biztos, március hatodikán meg kp-val fizetés. :)
  • Hoz_Hun
    Szokásos, reagálni sem érdemes rá. Csak provokálnak...
  • Calver
    úristen, valaki nem ért egyet velem, gyorsan, személyeskedjünk, nevezzük hisztihuszárnak, majd az jól megmutatja neki!
    olyan édes vagy, és kicsit sem szánalmas
  • Hoz_Hun
    bla-bla-bla. Mindig ez a szöveg, hogy a kisebbség így meg úgy. Ezt te kiszámoltad? Légyszi mutasd a statisztikádat. Azt hogy mit veszit a BW meg az AE azt nehogy már megjósóld előre. Ezt a nagypofás szöveget....

A végével kapcsolatos lezárást majd meglátjuk nyáron. Kurva jó kiegészítést kell adniuk, hogy csak kicsit is elfogadjam. Nálam a BioWare eléggé betette a kaput. Nem megyek a Dunának, van egy raklap egyéb játék.

Nemkívánok tovább foglakozni a végével. A BioWare nyíltan állásfoglalt. Kár rá szót vesztegetni.
  • Calver
    vagy nem. a "rajongók" egy furcsa népcsoport, nagy könnyekkel és remek memóriával...

az a probléma, hogy simán be lehetne dobni egy új befejezést, bőven van hozzá elég nyitott szál - pl volt ugye az első részben egy Conduit-unk, amivel kapcsolatban könnyedén előkerülhetne valami vicces információ, ezzel egy alternatív utat biztosítva a nagy fináléhoz... és közel sem lennék olyan biztos benne, hogy egy számjegyű lenne az a százalék, sőt...

azt meg h csak a "szája jár mindenkinek" remélem nem gondoltad komolyan - már DA2-vel megingott elég sok ember bizalma BioWare-ben (copypaste helyszínek és társai, ugyebár), ha erre rátesznek még egy lapáttal azzal, h gyakorlatilag egy 3 részes trilógiát így tönkretesznek... fognak veszíteni játékosokat. sokat.

mondom: emlékszem én SOE-re, és amit SWG-vel csináltak - ők játszották ezt a "csak azért sem hajlunk meg a játékosok akarata előtt". BioWare-nek is kéne, tekintve, h az SWG meggyalázott hullájára építették fel SWTOR-t. és arra se ártana, hogy mennyire jött be SOE-nek a mentalitása... (még senkinek sem sikerült olyan gyorsan elveszíteni a játékosok 90%-át)
  • Kindred Blades
    A teljes értékelhetetlenségről csak a vinnyogó hisztihuszárok dalolnak, a játékosok nagy része, igen, a nagy része, nem is pazarolta arra az idejét, hogy belemenjen ilyen vitába. Egy alkotónak szíve joga ragaszkodni az alkotásához, bármekkora marhaság is az. Szóval ennyi, kapunk lényegében ajándékba egy kibővített befejezést, ti meg hisztiztek, mint a fürdős ribancok.
  • PiszkosFred
    2-3 ev, es dalalova veszi mindenki a kovetkezo Mass Effect reszt, nem lesz itt gond, a kutya sem fog emlekezni a mostani hisztire.

Viszont, ha most a jatekosok egyszamjegyu szazalekara hallgatva uj veget csinalnak, innentol kezdve egyik fejleszto sem kockaztatna. Megcsinalna mindenki a jatekot 90%-os keszultsegi szintig, majd kiadna 4-5 DLC-t, hogy na tessek, extra 10 dolcsiert valaszthatsz, hogy mi legyen a vege. Igy nincs hiszti, ha esetleg nem tetszik, vagy nem reszletes a befejezes.

Eddig az volt a gond, hogy nem ertettek az emberek, miert ez a vege, hiszen 10 perc alatt alig kaptak infot, ha kaptal is, az sem ertetted, mert se idoben se terben nem illett oda a kepkocka. Na most megmagyarazza a BW, hogy gondolta a veget, hogy mindenki ertse. De mar ez sem jo? Sajat magat, es a nagy tobbseg jatekost kopne szembe, ha uj vegevel allna elo. Nem hulyek ok, ha mar veszit most par jatekost (akiket nem fog elvesziteni, csak a szaja jar mindenkinek), akkor inkabb veszitsen ideiglenesen keveset, mint csinaljon hulyet sokbol, es veszitsen sokat, akik kozul lesz par vegleges is, a nagy szamok torvenye alapjan.