22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• BalMat
    "Nem kovetelozo a jatekosok legujabb generacioja, hanem halatlan." - 30 éve játszok, nem mondanám magam a legújabb generáció tagjának, de finoman fogalmazva "meglepő" volt a vége.
    Amúgy meg nem szívességből adja nekem a játékot, hanem pénzért, tehát nem ő gyakorol kegyet, mert eladja a termékét.
    Annyit viszont elértek, hogy óvatosabban fogok EA/BW játékokat vásárolni, pár hónapot kivárok megjelenés után.
  • Negritis
    akkor meg van rá progi ami unlockolja :D
  • Fpocok
    Gondolom azért nem multizik, mert nincs meg neki.
  • Negritis
    meg eleve ha csak 3-400 pont kell akkor 3 kör és bőven megvan
  • edge23
    ok.kösz
  • Calver
    bannerban wirágbolt, ott le van írva.
  • Fpocok
    Passz. Keress rá guglin, tuti kidobja.
  • edge23
    és azt hogy és hol?
  • Evoluti0N
    Nem tudom, h egyáltalán lehetséges-e. Játssz le 1-2 multit és meglesz az elég pont. Először én is fanyalogva álltam hozzá (a demoban egyáltalán nem tetszett), de végül nagyon megtetszett.
  • Fpocok
    Sehogy.
    Max, ha átírod a save file-t.
  • edge23
    valaki tudna segíteni hogy hogy tudnám elértni multi nélkül hogy meglegyen a 4000 EMS?már minden vackot összeszedtem amit cska lehetett de még mindíg kell hozzá néhány száz
  • Negritis
    meg honár meg volu, nem? :D mondjuk a 2.ba van egy volu biotic :P
  • Fpocok
    Elcor...
    A harmadik részben meg lehet tudni, hogy ők hogy harcolnak :D
  • Negritis
    jah látom már, mondjuk még 3-4 játszható faj jöhetne :D
    geth, vorcha, batarian (prothean :D)

nameg pvp team battle :D
  • yesname #15105
    Én meg akarok venni Premium Spectre Packot, de folyamatosan errort dobál. Fogadjunk ha a Bioware pontra kattintanék ,egyből sikerem lenne :)
  • Fpocok
    Hétvégi event lényege? Fél 10-ig fejezd be a játékot,m mert a kibaxott EA szerver akkor fog lehalni...
  • Negritis
    sztem amúgy offoljuk a témát, békésebb mindenkinek, és senkinek sincs igaza, mégis mindenkinek az van (aki megvette :D )
    amgúy nem kéne tudni már a most 7végi event lényegét? :D
  • Calver
    *ellentétben
  • Calver
    kb ezt írtam én is - volt dühöngés más okból is, de közel sem akkora, mint a befejezéssel kapcsolatos, ami előbbivel ellentét mindenkihez eljutott...
  • PiszkosFred
    Metacritic? Azt hagyjuk, ott a premier utan 2 oraval mar dacbol leszavaztak a jatekot, a Javik/Ashes fizetos DLC miatti bosszubol. Az az EA elleni, a jatekbol szandekosan kivett es fizetosse tett DLC-ert fizetni nem akaro/tudo/nem hajlando emberek akciojarol szolt, nem a jatek vegen lathato 10 perces jelenetrol es annak jelenteserol.
  • Hoz_Hun
    Lol.
    Ezt honnan osztottad, szoroztad ki?
    Senki, még az EA, BioWarenál sem tudják megállapítani a pontos arányt. Egyedül abból lehet következtetni, hogy a különböző fórumokon, (pl Amazon, ahol még eladás is történik, ráadásul viszonylag független), milyen arányú visszajelezés milyen arányú pontozással párosul. Van egy pont, ahol a negatív visszajelzés már zavaró lehet, de a pontos arányt nagyon nehéz még találgatni is.
  • Negritis
    BW számláján most sok van, DA2, bugos SWTOR és egyéb hiábi a programnak mer hamarabb adták ki, az ending is számít, de sokan csak felültek a bandwagonra és sírnak a többiekkel együtt
  • Calver
    fogadjunk. kérlek bizonyítsd

az a szép ebben, h nem tudod, és én sem az ellenkezőjét. bioware fórumokon volt egy szavazás, amit sokan még ha meg is találtak, hagytak a fenébe, mivel "brighter ending"-et akart. azon kívül viszont szép tágas az internet, és bizony nem mindenki használja ugyebár BW fórumot...

én egy dolgot tudok: mindenütt, ami kicsit is kapcsolódik videojátékokhoz, ME3 befejezésével kapcsolatos panaszkodás ment. *mindenütt*. volt már párszor játékos felhördülés (lásd 0-day DLC, buzulás - pl metacritic-en jelezték is sokan egyet nem értésüket), de mind erősen fű alatt volt, nem sokan vették észre. elmondhatod ugyanezt a befejezéssel kapcsolatos felhördülésről?

na ugye.

ezt egy dolog fogja valaha is "bizonyítani", mégpedig pár év múlva következő bioware játéknál a "pénzükkel szavazó" vásárlók - feltéve, ha addigra nem hozza helyre BW a nevükön esett méretes csorbát...
  • Hoz_Hun
    Biztos, hogy igen. Eszük ágában sem volt a végéhez nyúlni. Az hogy végül még is hozzányúlnak (szerintem) a BioWare öklözte ki az EA-nál (akikről amúgy, nincs túl jó véleményem).
  • Evoluti0N
    Én csak annyit mondok, h nyáron majd meglátjuk. Addig minden csak spekuláció.

Mindenesetre a vége miatt keletkezett depim elszivárgott és azóta újra is kezdtem a játékot, annak ellenére, h itt fröcsögtem, h többet nem ME-zek Ettől függetlenül a vége még mindig nem tetszik és kíváncsi vok, h nyáron újból 1 hetes depibe esek-e.
  • Negritis
    sztem az arány kb olyan h 4 millió vásárló (ugye 3,5et osztottak szét alapból és kifogyott + originen vásárlók_) és kb 200ezer hisztizik
    nem olyan jelentős arány
  • Hoz_Hun
    Én látom a veszélyét annak, amit mondasz. Azt én nem is vártam, hogy a jelenlegi befejezéseket eltöröljék. De szerintem az alkotói szabadságuk nem csorbult volna, ha kiegészítik még mondjuk két befejezéssel (egy abszolút jóval és egy abszolút rosszal). Akiknek tetszett a jelenlegi vége, így továbbra is megvan amit szeretnek, viszont sokan (mint pl én) kapnának egy (vagy több) olyan befejezést, ami megelégedésére szolgálna. A műfajból adódóan erre a Mass Effect különösen alkalmas, alapvetően többfajta befejezése van.

Én személy szerint majdnem biztosra veszem, hogy a "nem változtatunk a végén" álláspontot végül az AE hozta meg és nem a BioWare. Valószínűleg pont az irányú félelmében amit említesz.
  • ferenc001
    Azt én is remélem hogy csak ennyit csinálnak, de figyelembe véve, hogy eleinte teljesen elzárkóztak az endinget érintő javaslatoktól/rinyálásoktól (kinek melyik), most meg ingyenes DLC-t bocsátanak ki...
    Persze ebből mindenki olyan következtetést vonhat le, amilyet akar, de attól még gyanús.
  • Renjike
    detto.... 3 mecsem volt .. silver két csapattársamnak 5-5 ezer pontja 9. körnél ... 1 kilépett a 2. körben , a többit én csináltam meg...
  • yesname #15090
    Remélem nem azért csinálnak ingyen DLC-t, mert néhány elmebeteg zajong Shepi sorsa miatt és majd gyökeresen megváltoztatják a történetét.
    Remélem csak azért, hogy a plot hole-okat betömjék, információhiány kielégítsék és az egykaptafa átvezetőket változatossá tegyék.
  • yesname #15089
    Szerinted hányan vásárolták meg a játkot és hányan emelték fel a hangjukat? Hmm??? Fogadjunk, hogy apró töredék?
  • ferenc001
    Egy "apró töredék" miatt nem hiszem hogy az EA-Bioware páros ingyenes, endinget kiegészítő DLC-t gyártana...
  • Calver
    apró töredék, hát persze.
    végül is alig pár ember szidta befejezést, és nem folyt mindenütt ez a csapból is ez...

de igen, ők biztos csak a nagyon hangos kisebbség.
  • yesname #15086
    Ez így már igaz. Csak tudod nagyon sokan véres szájúan követelőznek, mintha nekik joguk lenne hozzá. Azért változtatnak egy történeten, ha megteszik, hogy ne veszítsék el a nézőket.
    De 1. Ez csak a készítőkön múlik és 2. A legrosszabb dolgok egyike a világon, ha az alkotói szabadság sérül és nem a készítők elképzelése érvényesül a végén, hanem a tömegé (aki itt nem a megrendelő, mint egy épületnél).
    Ha csak kiegészítik a történetet, nincs baj.

Edit: Tegyük fel, hogy a Bioware gyenge, mert enged a tömegnek ha változtat az egész történeten.
    Na most gondolj bele, mi lesz ezután? Mikor gondolkodnak mi legyen a következő lépés, a következő story, a játék, a film, a zene, a könyv? És nem úgy ötletelnek, hogy Ők mit írnának meg, mit alkotnának, hanem hogy mások mit csinálnának. Na ez a gáz. És ez sajnos ide vezet.
  • Caterpillar
    Akkor van remény a Talis háztervezős végre...

Mindent összevetve, pihentetve 2 hetet a végét, úgy vélem mindkét tábornak igaza van valahol akik a végén vitáznak. Mindkettőt meg lehet érteni és mindkettőt el lehet ítélni.

Féltem a BW -t mert egy nagyon meghatározó történetet kreáltak az ME univerzummal, és ebből jól nem tudnak kijönni, az említett két tábor miatt.
  • Hoz_Hun
    Tervezési fázisban még nem invesztálsz az épületbe semmit. Az építész megalkotja és te eldöntheted, hogy tetszik-e vagy sem. Szigorúan véve ez nem a „film” kategória. Példa az alaktói szabadságra vonatkozott.

Könyv, film egyéb... követelni a változtatást? Nincs jogom hozzá. Elmondani a véleményemet a gyártoknak, igen. Hogy változtatnak-e rajta az rajtuk múlik. Maximum nem veszek többet a termékükből. Nyilván ez kevés embert érintve nem probléma. Ha többekről van szó, már más a helyzet. Már korábban is említettem azt az ősrégi sorozatot a Dallast vagy melyiket. Ott is megváltoztatták a történetet, csak mert sokaknak nem tetszett. Miért???? Légy szíves mond el nekem ők miért döntöttek így?
  • Callisto
    "ha ilyen rengeteg embernek nem jött be ahogy az utolsó 10 percben a trilógiával bántak, akkor talán nem mindenki hülye és ők a helikopterek (szólás a végletekig kicsavarva), hanem tényleg valami gond van, és esetleg mások okkal elégedetlenkednek"

Az a rengeteg ember csupán egy apró töredék. Akkor most hogy is van ez a kicsavart szólás :)
  • Negritis
    szal szokásos :D amúgy a lagg a hülye host miatt is lehet, sajnos nem 1x megesik
    ezé se hosztolok :D
  • Hoz_Hun
    Lool, nem változtatunk a végén.... vagy még is... :D
  • yesname #15080
    De igen és amit leírtál óriási ostobaság több okból is.
    Az egyik, hogy a ház építésekor minden a tervezésével, építésével kapcsolatos költséget te fizetsz, befektetsz. A másik, hogy elejétől fogva szerves része vagy a kivitelezésnek. Előadod az igényeidet, elképzelésedet és aszerint szeretnéd megterveztetni.
    Ha az nem felel meg - az egyébként szigorú szerződésekben lefektetetteknek - akkor úgy van ahogy mondod, változtathatsz rajta, élhetsz ezen jogoddal.
    Itt - csak úgy mint egy mozifilmnél, könyvnél, zenénél - nem. Semmi jogod hozzá. Nem vettél részt a fejlesztésben, a megalkotásban, nem a Te befektetésedből készült.
    Ha nem így gondolod, akkor ezentúl ha beülsz a moziba és nem tetszik a vége a filmnek kérlek menj transzparensekkel, óriási könnyeket csepegtetve tüntetni az írók, a stúdió elé.
    Nem tetszik szám egy albumon amit megvettél, követeld hogy írják át a Te egyéni ízlésed, illetve szociális problémád szerint, hogy kicsiny lelkeden csorba ne essen.
    Egy regényben meghal a kedvelt szereplő? Ugyan már mi joga szerencsétlen írónak ilyent tenni, csapjuk le a fejét.
    Szánalmas....

(Ismétlem a különböző befejezések információhiánya és kivitelezése nekem sem tetszik, én a hisztispicsákat szánom, akik depibe vannak, mert Shepijük meghalt. Ó szerencsétlen párák.
    Ha nem tetszik, hát nem tetszik. Van ilyen, de ezért balhézni és követelni, hogy írják át. Ez szánalmas és az ilyenekre vonatkozik az előzó véleményem.)