Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Különc
Most játszom újra az ME2vel és eljutottam ahhoz a részhez, ahol Samarával beszélgetek. Õ mondja, hogy 3 Ardat-Yakshi létezik, mindhárom az õ lánya és az egyik Morinth. Ugye benne van a mondatában hogy "as far as I know" tehát amennyire õ tudja csak 3 létezik, mégse tartom hihetõnek hogy pont egy justicar ne tudna annak a bázisnak a létezésérõl ahol Ardat-Yakshi bent lakásos iskola van.

Valaki talált erre magyarázatot? Mert a 3ban a Bansheek száma is damn too high 3-hoz képest

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

PiszkosFred
Ez Tali maszk nelkul, a Fold ujjaepitese utan. Az immunrendszere alkalmazkodott idokozben, igy lekerult a vedoruhaja, de a gyorsettermi etkezesek okozta etrendvaltozas sajnos megtette a hatasat.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Sir Quno Jedi
Na ez a silver nagyon durva. Betettem cryo ammo-t, 2-es pajzsbónuszt, 2-es assarifle bónuszt, turian sentinelem 18-as már maxos tech armor és maxos overload stb. fegyónak phaeston stability upgrade-del, meg csõhosszabíttóval (nagyon kaszálós tud ám lenni bronzba, cryo-val meg iszonyat durva a magas tûzsebesség miatt). Lövöm frutti helyett a rakettát, használom a lõszer feltöltést, de lewipe-olnak minket már a 3. wave-ben a reaperek, de MINDIG. Tök jó így random csapattal tolni... (not)

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Nem. Ez Commander Shepard!! <#idiota>

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

http://comedycentral-hu.mtvnimages.com/images/articles/ego-szuperhos-1.jpg?width=520

ez nem a homofób csaj az ME írók közül? 😄

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

PiszkosFred
Azt en is leteszteltem, hogy ki mit szol hozza, hummognek csak, vagy kommentaljak is. 😊

A Citadellel kapcsolatban jobban örültem volna ha

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Egy vérszegény "Ja hát a Citadellet elvitték a Reaperek!" helyett mondjuk éppen mi is ott lettünk volna amikor elszabadul a pokol. Jó kis menekülõs küldetés lett volna és nagyon látványosan meg lehetett volna oldani.

koschwarz
multiban a turian soldier marksman képessége...üt. a pontosságot és a tûzsebességet lehet vele növelni, és ezzel párhuzamosan fejlesztve a turian veteran-ban a fegyversebzés+weapon stability, eszméletlen kombináció. egy "egyszerû" avenger rialgun-ná válik, bronze-ban az ellenfelek életereje/páncélja úgy olvad le, mint az álom. egy 4-5 fõs egyszerûbb csoport nagyobb tárral ilyen 4-5 mp alatt legépelhetõ, egy bossnak meg egyedül is viszonylag gyorsan szedhetõ a védelme.
silveren van olyan érzésem, mint bronze-ban a simán modolt fegyverekkel.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Az elsõben van két hely, ahova minden csapattársamat elcipelem: a krogan- és a mass relay szobor.
PiszkosFred
Az elsoben konkretan megorultem, amikor egyik szarnybol rohantam a masikba, valami kveszt miatt. 😊 De szerettem valahol, jobb szeretem ha egybe van nyitva az egesz terulet, es kolbaszolhatsz mindenfele, akar percekig (mint a valosagban), mint a 2-3ban ez az "instance" megoldas. Viszot hangulat szempontjabol jobb a 2, nem olyan statikusak az npck, meg tenyleg olyan fellegvari kozpont jellege van. A haromban meg aztan plane, foleg, hogy valtozik folyamatosan a sztorit kovetve.

BoneDragon
És tényleg a virágbolti volt a baja... 😊

Az elsõben nagyobbnak éreztem a Citadelt (most azzal játszok), bár sokkal élõbb volt a harmadikban, az igaz.
BoneDragon
Most nézem nekem nem is csinált mappát hozzá. Esetleg itt is újra lehet telepíteni a játékot, ha letöröltem? Nem értek originhez.

BoneDragon
Na megvettem originen és mikor elindítom bejön a fekete képernyõ és a me3 müködése leállt... Bezavarhat, hogy telepítve van a virágbolti verzió, vagy most wtf?<#fejvakaras>

Fordítva. A multi mappok vannak a kampányból és meg is van magyarázva hogy miért/hogyan.

Én kifejezetten örülök hogy a szkennelést kivették, a 2. rész legidegesítõbb változtatása volt. Nekem még a Mékó is jobban bejött, igaz hogy a ratyi fizikáján meg a néha elcseszett terepen kívül nekem semmi bajom nem volt a "kocsikázással". A szkennelés viszont rendesen frusztrált. A játékidõ fele azzal ment el hogy szondákat lövöldöztem. Akkor már inkább vezetek.

Elsõre mondhatom azt hogy gyorsan végigrohantam a 3. részen. Mellék küldit alig csináltam, annyit szkenneltem hogy meg lett a 6 gyûjthetõ cucc amit asszem a Cruicable-hez ad hozzá. Nekem tetszett a négy pálya a Tuchankán, viszont a Palavan-t én is hiányoltam. A Citadella meg akkor derül ki hogy milyen nagy, mikor órákig kell rohangálni a különféle mellék küldik miatt. Épp most zártam le a nagy részüket.

Zene: tényleg sok olyan van ami az elõzõ részekbõl köszön vissza, de nekem a zene többet jelent mint prüntyögés a játék alatt. Nem tudom észre vetted/vettétek e hogy a záró jelenet alatt az a zene megy amivel a ME1 kezdõdik. Ez gyakorlatilag újra értelmezte számomra azt a zenét. pár napja fejeztem be az új Sheppel az elsõ részt, és valahányszor beléptem a fõ menübe, a zenérõl folyton a trilógia vége jutott eszembe.

Én eleve haragszom erre a DLC-s megoldásra, ez már tényleg csak üzlet, arról hogy lehúzzák (még jobban) a vevõket. Mivel CE-t rendeltem elõ, így nekem alapból jártak DLC-k, de meg kell mondanom, pl az Argus rifle elég nevetséges, mivel már az alap karabély is jobb nála. Bár fegyvereket is folyton összekeverem, ma kipróbáltam a shooting range-ben az összes kilockolt fegyót és az Argusnak olyan szórása volt hogy rögtön tiltó listára is került. Az N7 páncél nem rossz, de néhány tízezerért lehet venni a Citadellben jobbat is.

És sztem a kettõnek meg rövidebb volt a kampány része mint az egynek. Sõt, még azt is meg merem kockáztatni hogy összességében is hosszabb/tartalmasabb az elsõ rész mint a második, még akkor is ha pl. nem karakter arányosan vesszük a mellék küldiket. A hármat meg azt hiszem tényleg még hamarabb végig lehet nyomni, hála a nyersanyag harácsolás kivételének. De ez inkább a játék javára válik mint a kárára.
Most hogy elkezdtem megint a 2-est azt kell mondjam,hogy a 3-as igen gyenguszra sikeredett!Sztori módban játszom.Nincs egy olyan hely mint az Omega,nincs szkenelés,kutatás a nyersanyag után.Értelmét vesztette a bolygók kutatása, a 2-ben elolvastam minden bolygó leírást.Hátha van rendellenesség.Ebben a részben már csak kikerülöm õket.
Valami olyasmi érzésem van:játssz,mire a végére jutsz úgyis meg lesz mindened.Kevesebb döntés,egyszerû lett minden.Nem volt olyan küldetés mint a 2-ben pl:Talinak a küldetése,mikor meghûlt a levegõ a válaszadások miatt.A multiból ismert pályák visszaköszönnek,van úgy csak akkora a feladat,meg a pálya mint egy kis multi map.Odamész szétküldesz mindenkit azt távozol...5 perc ....áhhh
Az én véleményem a 3-ról jó-jó de nem az igazi...lusták voltak most a készítõk!Ettõl függetlenül szarrá játszom magam vele!
Én hiányoltam Illiumot. Kár, hogy olyan hamar betámadták a reaperek. Omega sincs, de az lehet DLC-ben jön.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Már a 2. részben is volt zene, ami visszaköszönt az elsõ részbõl. Most a 3. részben ez még inkább megvalósult, mind az 1. és 2. részbõl. Ez egy ilyen szériánál alapvetõ követelmény, a jól megszokott helyszínekhez, karakterekhez a jól ismert háttérzene párosul. A rengeteg új dal mellé például a Presidium, Wards és Citadel zenéje is újra hallható (nagy örömömre), ahogy a Normandy Reborn, Illusive Man, Overlord theme is. Külön öröm volt az Eden Prime-i csatazenét is újra hallani. Ezek nyilvánvalóan nincsenek rajta az új soundtrack lemezen, mivel már rajta vannak az elõzõeken.

A helyszínek szerintem sokkal változatosabbak, mint a 2-ben voltak. Ott a hub world-ökön kívül csak lineráis elõre puffogtatás volt. Itt van közben intermezzo, lehet dumálni sok karakterrel és több a interakció a "lövöldözõs részeknél". A Citadel meg soha ekkora nem volt tartalmilag, mint most (méretben nagyobb volt az elsõ részben pl. az óriási presidium).
MerlinW
ME3 25(!) zeneszáma közül összesen 2 van a ME2-bõl, az is újrakomponálva... A többi még csak nem is hasonlít az elõzõ rész dalaira.

[merlinw.org]

Ryder62
Kíváncsi vagyok mennyi dlc jön majd a gémhez. Nem páncél meg ilyen marhaságokra gondolok hanem történet dlc-kre amik új pályákat, zenéket (hahaha! me3 zenéinek 90%-ka a 2-bõl van lol) karaktereket adnak.

Kicsit soványka a játék. Valahol az 1 és 2 között van. A 2. rész sok helyszínen játszódik, dlc-k nélkül is van felhozatal. A 3. rész pályái kissé monoton beütésüek voltak. A 4. tuchanka pályánál már fogtam a fejem.

Palaven hol van? Miért csak a holdján rohangászunk? Annyira bereklámozták , még az is lehet dlc-ben jön.

Mindenesetre kicsit soványka a játék a 2 után a csapattagok, helyszínek és a zenék szempontjából. A játékban alig van új zene: Minden az elõzõ részekbõl van szinte. Látszik hogy a zeneszerzõ is otthagyta õket.

Nem tudom hogy ez a lázongás meddig tart de szerintem a dlc-k jövõje is veszélybe került.

Ha meg nem jönnek ki akkor tuti hogy félkész marad a játék, örökre.
Mert mint tudjuk valami ilyesmik folynak mostanában a játékkészítõknél: Te Józsi, Palavent vág mán ki, majd dlc-ben kiszórjuk, hogy legyen egy kis mellékes. De ha már itt tartunk azt a fegyvert, páncélt se hagyd benne a végleges játékban!"

Lassan ott tartunk tényleg hogy be akarsz menni egy ajtón és kiírja a játék: xy DLC szükséges!

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

JethroHUN
A Cerberusos rész az azért vicces, mert kicsit igaz is. <#circling>

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Szerintem kizárt, hogy így tervezték volna, simán kifutottak az idõbõl, ez lett. Nyilván a legtutibb egy rendesen kidolgozott, epilógusokkal teli ending lett volna, rossz szájíz nélkül, és akkor korlátlan mennyiségû dlc-t lehetett volna eladni a fellelkesült rajongótábornak.
Vraaanyek
kezd az az érzésem lenni, hogy a bioware eleve így tervezte az egészet, hogy lezárul a játék, ahogy ugye lezárult (sokak szerint lezáratlanul, nekem attól még tetszik) habár arra nem számított, hogy ekkora felháborodás lesz... a lényeg, hogy szvsz jön egy kieg., ahol is shepard felriad a rémálomból a kabinban, ahogy azt tette korábban is, és jön a tényleges befejezés...fene tudja...mindegy, én elégedett vagyok így is, de jobban belegondolva, kicsit tényleg sandít a hirtelen, "homályoska" lezárás!

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Új sniper giveaway
A Rannochtól van egy tempóváltás, ez így második löketre feltûnt. Lehet, hogy csak én látok ott döccenést?
Szerintem nem a legvégére fogyott el a szufla, hanem már egy kicsit korábban.
Lvl 1-re teszi a karaktert, ad 10 N7 akármi pontot, növekszik nem tom mennyivel szingliben a war asset.
Fpocok
valaki elmondja, mit csinál a promote gomb?

Parasite Eve 2, best game EVER!

PiszkosFred
Tali eseteben uj szereplo lesz helyette, a Quarian flottabol, egeszen mas hanggal. Garrust passzolom.

edios
kérdés:

me3-ban az me2-es csapat kvázi lecserélésével elérték a fejlesztõk, hogy ne kelljen sok anyagot felvenni az adott szinkronszínészekkel, és így esetleges me2 beli haláluknál nem veszik kárba sok hanganyag.

viszont tali és garrus elvileg meghalhat me2 végén, ha jól tudom (?), de õk mégis benne vannak a csapatban.

ebben az esetben simán annyival kevesebb társ lesz, vagy me3-ban helyettesíti õket épp egy quarian és egy turian, "véletlenül" pont ugyanazzal a szinkronhanggal?

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

benőmenő
Ha jól tudom a multiról, tehát az egyetlen dolog, ami kiderült, belõle, hogy a fov-tól hányni fogsz pc-n, Shepard tud barrel roll-t és minden más a régi.
Fpocok
Tud valaki linket adni ahhoz, hogy lehessen bloomot bekapcsolni meg a cinematic mod vagy mi?

Parasite Eve 2, best game EVER!

Nekem kb 4% megy le naponta úgy, h kb 18 óránként játszok.
PiszkosFred
Ritka kivetelek egyike 😊

Ami a "szak"sajtót illeti, a GS 96%-ra, a Guru 88%-ra értékelte. Nyilván nem 8 százalékon fogunk veszekedni, mert az nevetséges lenne. Nem is ez a lényeg. Érdekesebb az hogy a tényleges hibákat pl a GS-ben nem is említették, hogy nem olyan a karakterek mimikája mint a LA Noir, az nekem kevés. Egyrészt azzal nem játszottam, másrészt nekem bõven elég volt az amit kaptam. Igaz hogy a fejfogós/gondolkodós mozdulatot kicsit gyakran sikerült elkövetni, de ez legyen a legnagyobb probléma.

A GR egyébként tuti gyorsabban csökken mint napi 1%, mert azért én naponta multizok, sztem 24 óra alatt akár 3%-ot is mehet le, ami azért még mindig nem olyan eget rengetõen nagy.
jaja 😄
csak nem derült ki belõle hogy ilyen pocsék a vége <#idiota>

Botond
ME3 esetén volt demó. 😊
De mér kellett így elkaszálni a végét komolyan addig a részig a játék számomra 100% szinte tökéletes, egyesítette az elsõ 2 rész legjobb elemeit.Az egybõl a sok érzelmi szál..stb 2bõl az irányítás meg a társak.Élnek a karakterek,pl mikor ashley-hez megyünk a korházba..stb.Egyedül azokba a külédikbe tudok belekötni amik a multis pályákhoz kapcsolódnak mert egy az egybe ugyanazok csak futkosni kell körbe-körbe.De ezt leszámítva számomra szinte tökéletes,na meg a vége.Meg talán örültem volna egy kis földi harcnak még 😊
Én úgy képzeltem el a végét hogy a reapaereket legyúrjuk az ûrbe utána meg a földön még lehetett volna pár küldetés tisztogatás..stb.
Amúgy el tudnák képzelni egy olyan játékot is ami ebbe az idõszakba játszódik hogy csak a földön kéne harcolni teszem azt városról városra...stb.Lenne mit lõni szerintem meg történetet is lenne mit kitalálni hozzá,A többi maradhat lesz egy csapatod aztán nyomulni kell 😊

Bocs az offért, de egyszerûen nem tudok semmit se megnézni errõl az oldalról. Mindig ezt a hibát dobja ki. Újraraktam flash-t, keresgéltem mindenfelé, de egyszerûen nem találok megoldást.
Ez a trollkodás volt már?

Ha igen, akkor bocs. Ja és spoiler-es. <#smile>
ja ez így van, amit tehetek azért megveszek.Pl mass effect széria az összes megvan.Az elsõ az gyémánt kiadásban a 2. és a 3. pedig ce-be.De össz-vissz 10db-nál több nincs eredetibe sztem.

PiszkosFred
Amiota nincs demo, vagy mint 20 evvel ezelott "shareware" verzio, addig muszaj ezt tenned. A gamer sajto azt ir, es olyan pontot ad, amit kernek es amiert fizetnek. A fuggetlen blogok pedig legtobbszor atesnek a "nagyon kritikus" oldalra, es azok meg lehuzzak. Ember legyen a talpan, aki meg tudja allapitani, a 10-12 ezer forintomat jol koltom e el, vagy kidobom az ablakon.

Csakhogy ami nekunk itt a balkanon negyed havi minimalber, az a fejlettebb orszagokban egy kilo alma ara, vagy egy szegenyebb borravalo egy vacsora alkalmaval. Ha nalunk is 500 Ft lenne egy uj jatek, akkor teged se erdekelne, mennek be a "kosarba" 4-5 db havonta, aztan egy majd csak bejon... 😊

Amikor peldakat hozunk fel, ne felejtsd, hogy nem a terseg par ezres kozossegenek szolnak a jatekok. Legtobbszor azt sem tudjak, kik vagyunk, mit akarunk, es 90%-ban meg csak online sem intezhetjuk a dolgokat.

lehet tapló megoldás de én úgy szoktam hogy ami érdekel leszedem warezrõl végigtolom és ha úgy gondolom megéri akkor megveszem.De tényleg csak azt ami számomra megéri.Befürödtem a medal of honorral egyszer mert az új egy kalap..-t nem ér, legalábbis a multi az nem.Aztán megvettem mikor megjelent.

xblades
Szerintem õk tényleg nem hitték el a dolgot, egyszerûen elsiklottak felette. Mert ha a te elképzelésed lenne az igaz a háttérben biztos tettek volna lépéseket.

És azért egy ilyen mese amivel elõhozakodtak csak a fõhös fejében lévõ emlékek bizonyítékként ki hinné el?

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Prince23
Azért a ME 3 jóval többet ér, mint a DA 2. tartalmilag természetesen.

Nekem a da2 se tetszett , fõleg annak a lezárása se nagyon, az originshez képest meg egy nagy kaki az egész.Unalomig ismételt helyszínek.Bírtam hogy a világ végén ahol senki se jár ilyen eldugott zugban ott egy árus hát azon csak röhögni tudtam xDDD

PiszkosFred
Az a helyzet, hogy meg azok is dalolva fognak menni a kovetkezo Mass Effect jatekert, DLC-ert vagy fizetos extra kepregenyert, akik tegnap meg tuntettek a BW szekhaz elott Kanadaban, vagy feljelentettek oket a fogyasztovedelemnel. Nem tudsz szembeszallni par hangadoval a multik ellen, ez csak maximum Erin Brokovichnak sikerult 😊

El fog minden csendesedni, a jatekosok kapnak egy hazug epilogus DLC-t, amiert fizetnek X dollart, mert kiharcoltak maguknak, es utana csend es hullaszag.

Prince23
Next-gen vásárlókat úgy sem veszítenek, sõt!!!

max a régi vágású gamerek csalódnak, mint legutóbb a DA2-n, meg most kb 60 ezer fõ a ME 3-ban. és akkor elis érkeztünk a hc gamerekhez vagy a classic gamerekhez 😊

PiszkosFred
En csak a sajatot szoktam nezni, az 50-rol indulva ment 100-ig, de azt hiszem 24 orankent kb 1%-t csokken ha nem multizol. A BSN meg ugye az ingame ertekeket mutatja, szinkronizalas utan.

Globalis map merre van?

xblades
"ha a tanács megpusztult volna akkor egybõl lett volna flotta ami egybõl visszavág"

Biztos nem, és mivel játszotál a játékkal tudod is az okát. Bár sokra akkor se mentünk volna vele lásd pl. Prothean, nagyobb és fejlettebb flotta azt mire mentek vele.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Ja hát õszintén ha így állnak hozzá leshetik hogy megvegyem.Még ezt a dlc-t se fogom szerintem.Majd leszedem warezrõl aztán jóvan.De nem az eredetire rakom rá.Letörlöm addig az eredetit meg addigra talán lesz honosítás aztán végigjátszom megint törtel, mire a végére érek addigra meg talán a dlc is le lesz fordítva.