Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azt olvastam, hogy a leszbis jelenetben a zuhanyzóban is fehérnemüben zuhanyoznak. Na az a gáz. 😄

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Sir Quno Jedi
Jaja, azon be lehet halni. Direkt az egészet végighallgattam többször is.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Legjobb mikor a "faterjával" dumál Liara. 😊

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Sir Quno Jedi
Áhhh én kis porbafingó vagyok ehhez. Ugye Liara igen magas rangban áll már csak az anyja révén is. Meg én nem mentek galaxisokat hétköznap és nem térek vissza a halálból (ahonnan kiderül hogy kb. õ hozott vissza minket, csak nem tudtunk róla, ha nem teszi amit tesz, maardtunk vón halottak). Szóval bár én magam nyilván hûséges lennék hozzá, de nem vagyunk egy súlycsoport. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

SZEG007
Bazeg hogy ti nem tudtok relék, meg citadel nélkül élni... 100-200 év, és ujraépitik a civilizáciot, felfedeznek valami uj modszert a nagy távolságok leküzdésére, vagy egyszerüen csak épitenek uj reléket, mertha Protheánoknak ment akkor másnak miért ne. Ezek után meg kezdödhet egy uj kaland a Mass Effect világába, egy uj föhössel, egy uj fögonosszal, a köztes idöt meg áthidalják pár regényel/animácios filmel stb.

Akik ennyire nyávognak a vége miatt, azok mehetnének pszichologus-hoz, mert nemigazán tudnak megválni a saját kis virtuális Shepard énjüktöl.

Fenrir
Azért az kiábrándító, hogy Ashley nem volt képes levenni a fehérnemût sem magáról, bezzeg az elsõ részben még meg tudta tenni 😊

A halál csupán a kezdet...

gondolom ez is volt már, de ez mindig feldobja a forumot

Mer? Mi hibádzik?

Fenrir
Kéne neked egy ilyen otthonra szerintem 😊

A halál csupán a kezdet...

Sir Quno Jedi
Elsõ részben olyan kis naív hamvas kislány volt még Liara, teljesen meghatódtam és rögtön beleszerettem (mármint a karakterem). Ellenben a második részben már nagyon megváltozott, nodepláne a haramdikra. Viszont ha kitartóan jársz a nyakára, újra megnyílik és látszik, hogy mégiscsak ugyanaz a romantikus, érzékeny lány aki volt, csak hétköznapra viseli a shadowbroker álarcot. Sokmindenen keresztül ment, de meg tudta tartani önmagát annak ami, ideális társ egy epic Shepard mellé egy ilyen akár ezer évet is lazán elélõ, druva biotikus poweres, életveszélyes, ámde csúcstudós/kutató asari kislány... 😄DD

Renjike
pedig vót 😄

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

edios
lol, olvasgass egy kis codexet mielõtt ilyesmit írsz

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Rendszeresen nézem a fórumot és nem találkoztam vele 😛
Renjike
vótmá

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

Az ME4 már úgy fog kezdõdni, hogy "Réges régen, egy messzi-messzi galaxisban..." 😊

Én az elsõ részt kezdtem el újra. Most megyek Liaráért. Hihetetlen mennyire más a játék minden tekintetben. Nagyon furcsa vele játszani így, hogy még viszonylag friss élmény a harmadik rész. Mintha nem is egy sorozathoz tartoznának 😄
Én most azt tervezem, hogy egy teljesen más stílusban (Vanguard volt a karakter) kezdek neki, lehet hogy nem az elsõ résztõl, mert annyira sok idõm nincs de legalább a másodiktól, mire azzal végzek úgyis lenyugodnak a kedélyek.
Ryder62
Mondjuk érthetõ a relé pusztulás, hisz a reaperek terelgettek minket. De most hogy ennek vége ideje valóban felfedezni a galaxist. Rá lesznek kényszerülve a fajok hogy egy új technológiát készítsenek. Ha ez meglesz barangolhatunk ide-oda. Gondolom egy rakás faj van még akik fejlettek de még nem jutottak el a relékig. (most már nem is fognak XD) Mekkora lenne már a ME4 egy ilyen korban játszódna: Elmagyaráznák hogy hogyan oldották meg az utazást, amivel szinte bárhova ellehet jutni. És vagy 10 új faj lenne már akik csatlakoztak a galaktikus közösséghez. Így kapnánk egy nagyobb világot, amiben már vagy 20 különbözõ faj élne és sokkal egységesebb, nagyobb lenne a bejárható galaxis.

Persze az lenne az ûber király ha nem 5-10 év múlva jönne egy ilyen ME4 hanem 2 év múlva. <#finom>

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

nyirog
majd ha kész a magyarítás akkor viszem újra végig, habár sok újdonságot nem fogok megtudni, értettem így is... szal nem tudom, nekem is életem legjobb játéka sim city 4 után, half life 2 -vel vannak fej-fej mellett 😊, de az biztos h utóbbi idõk egyik legjobban kidolgozott sci-fi története és univerzuma, és az érzés h saját hajód lehet a játékban....

nyirog
ez igaz, de anno még az elsõ mass effectben olvastam a kódexben h ha a mass effect field szabadjára kerül akkor hatalmas robbanás következik be (lásd arrival), egy hajó mass effect mezõjét sem lehet csak úgy leállítani, ki kell sütni õket (kódex ez is), nem vagyok atom fizikus de egy magfúziót sem lehet csak úgy leállítani h utána még el is viseljen egy robbanást...

Én gyógyírként nekiáltam az ME3 újra elõrõl. Addig jutottam, hogy felvettem Garrust, ami eléggé a játék eleje... valahogy nincs kedvem tovább játszani. Inkább multiztam. Azt nem akarom, hogy ennyi volt a Mass Effect mert életem legjobb játéka, és nem fogom azt mondani, hogy f** vége miatt kikukázom. Sajna akkor is elég keserû érzés újra játszani. 😞

Sir Quno Jedi
Nem azért más, mert most kaptak egy jelet, aminek hatására alkottak (vagy pusztítottak) valamit, ergó az, hogy a processz közben belepistultak egyben, az nem jelenti azt, hogy viszik magukkal a rendszereket is, ahol voltak. Mondhatni ez egy új "üzemszerû" mûködésük volt, ami nem olyan veszélyes. Szóval a Crucible nem elpusztította õket, hanem felhasználta õket egy új feladatra, aminek folytán sajnos használhatatlanná váltak.

azt hittem már, hogy csaké n vagyok ilyen elvetemült, de akkor megnyugodtam. 😄 nálam a depi bõ 1 hétig tartott <#idiota>
nyirog
mivel ennyi logikai buktató van benne én inkább azt mondanám h ez a legolcsóbb és leglustább megoldás, meg a leg idõigánytelenebb...., nem lenne rossz amit kitaláltak h jól csinálták volna meg, de egy ráhagyom a játék befejzését a játékosra (vagy nézõre, olvasóra, attól függ milyen médiumban látod) az nem azt jelenti h telepakolom a mû végét mindenféle megmagyarázhatatlan dologgal mindenféle szisztematika nélkül; persze az is igaz h így lesz bõven mit megmagyarázni.... de ez akkor se vígasz és mentség

nyirog
jah, csak nem lett elmondva miért is más (mert egy godchild pusztítja el õket? fasza! <#eljen> ) így pedig az elõzõ részek alapján lehet csak követekztetni, ez a logikus 😄, persze lehet spekulálni...

nyirog
detto ugyanez van velem is, annyi különbséggel h én most train simulator 2012-t nyomtam tegnap 😄DD, most szociális életet élek me3 után 😄

Sir Quno Jedi
De itt nem. EZ másképpen történt ugye.

Persze lehet. Lehet, hogy föltalálják az ugrást relé nélkül. Bármi lehet. Ránk van bízva, úgymond. Ez a NAGY eredmény. Képzeljük hozzá, ami tetszik. Thx Mac Walters.

nyirog
nem tudom, engem az elsõ rész óta foglalkoztatott h legyen lehetõségünk felfedezni a reléktõl túl távol esõ területeket is amit a sima ftl-vel nem tudtunk elérni, ha fejlõdik az ftl rendszer (mert rá vagyunk kényszerülve) akkor erre lesz lehetõség, plusz mindig érdekelt h próbáltak e más galaxisokkal is kapcsolatot felvenni vagy esetleg felderítõ szondákat küldeni. VISZONT, amint nagyon hinyoltam h a magellán felhõk nem szerepeltek, tudniillik õk a tejút kisebb kísérõ galaxisai van 2 lényeges van belõlük a kis és a nagy magellán felhõ; (anno azt hittem h a reaperek a 2 közül valamelyikben tanyáznak, de hát nem került megemlítésre, csak az h dark spcae ami elég tág fogalom), meg h ott is van e relé, szóval zavar h senkinek eszébe se jutott vagy meg se említették.... pedig az is a tejúthoz tartozik és van bennük pár millió csillag

Ryder62
"Sok embert meg tudok érteni akiknek rossz kedve lett a vége után, én valamikor szerda délután fejeztem be, és elég depisen teltek a napjaim, pedig van jóval nagyobb problémám is az életben, de ez teljesen földhöz vágott.. :/"

Kerek egy hete, szombat délután fejeztem be. Kb szerdáig minden szabadidõmben a véleményeket olvasgattam a fórumokban, videó kritikákat nézegettem stb. Egy biztos egy játék sem gondolkodtatott el ennyire. Ugyan nem voltam depis csak egyszerûen foglalkoztatott hogy most hogyan tovább és hogy mért csinálták ezt a ME univerzumával.

Azóta túl léptem, bár még folyamatosan követem az eseményeket a végével kapcsolatban. El is kezdtem újra a ME2-t 😄

nyirog
reaper hajtómû nem használt üzemanyagot, legalább is olyat nem mint mi ^^, akkor nem pusztították volna el a töltõállomásokat, lehet õk is csillagból táplálkoznak mint sg:u-ban 😄

De lényeg az, hogy olyan formában, amiben megismertük és megszerettük az ME univerzumot megszûnik létezni. Itt már nem arról van szó, hogy a bolygókon újra kell építeni a városokat, meg gyászolni. Vége a ME kalandozásnak! Ennyi volt. Nincs relé, nincs közlekedés.
Öszintén, az hogy mi lesz az ME univerzumban 1000 év múlva engem egyszerûen nem érdekel. Én az ME1-2-3 alatt a mostaniakért küzdöttem és harcoltam. Pont a fenttiek miatt nálam "zöld" ending szóba sem jöhet. Nem csak hogy etikátlannak tartom, de a jelenlegi fajok is megszünnek létezni olyan formában ahogy voltak.

nyirog
az felejtettem el leírni, h a reaper roncsokból kimentik a hajtómû technológiájukat, lényegében erre gondoltam

nyirog
.... pff, több értelmet is adhattak volna neki -.-

Pár száz évig???? A mi galaxisunk 100000 fényév átmérõjû. Még az Assariknak is több ezer évig kell utazniuk hazáig, akkor is ha FTL-lel mennek, de mindegy mert nem lesz üzemanyaguk, amivel eljutnának oda.

Ryder62
"de én is arra alapozok h reaperek is elérték a galaxist relé nélkül (régi módian kellett eljutniuk egy darabig), van egy rakás roncs a föld körül csak tudnak valami használhatót alkotni belõlük"

Ott a pont. Én is erre gondoltam. A ME2 végén még elég messze vannak hisz nagyon picinek tûnik a galaxis a záró videóban.

A neved mellet és semmi értelme. Csak azt mutatja mennyit játszottál már a játékkal. Minél nagyobb a szám annál nagyobb lehet az arcod, hogy mennyire tapasztalt vagy. Ezen kívül semmi értelme.

Persze, valahogy biztosan talpra tudna állni a kóceráj, pár száz év alatt akár a szülõbolygókat is el lehetne érni.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Én azon lepõdtem meg mikor a "kiskölyök" magyarázta hogy minden szintetikus kipusztul a relékkel együtt, de az organikusok tovább élnek, vagy átveszed az irányítást bla bla.. Csak a második lehetõség esetén elfelejtett szólni, hogy szintén megy a levesbe a hálózat. Én személy szerint pont ezért döntöttem az irányítás mellett, mert gondoltam akkor legalább a hálózat megmard. Mondanom sem kell elég nagyot estem pofára az animáció alatt...

Sok embert meg tudok érteni akiknek rossz kedve lett a vége után, én valamikor szerda délután fejeztem be, és elég depisen teltek a napjaim, pedig van jóval nagyobb problémám is az életben, de ez teljesen földhöz vágott.. :/
Sir Quno Jedi
Pedig egy új jövõért harcoltunk, hogy egyáltalán LEGYEN jövõnk. ÉS most van, nem arattak le minket a rájpÕrök és nem is fognak visszajönni már aratgatni... Ennek ára az, hogy a technológiát, amit csapdának használtak, azt "viszik" magukkal.

nyirog
sztem a galaxis végét azért írták mert arrival dlc-ben a relé pusztulásával egy egész rendszer odaveszett 😄

nyirog
én alapból úgy terveztem h shepnek meg kell halni a 3. rész végén, feláldoznia magát a jóért, számomra ilyen egy hõs és én így is akartam, ezért a lezárás ezen részével nincs is bajom - mondjuk kezdetben valami olyasmit gondoltam h úgy hal meg h egy reaperben tovább él vagy feltölti magát egybe és belülrõl pusztítja majd el õket, ergo így a reaper mátrixon belül találkozik harbinger valódi alakjával ami a fajának egykori formáját tükrözi vissza és ott majd beszélgethetek vele(ük)(mert úgy gondoltam h minden egyes reaper egy egész fajt tömörít magába, azaz több tudat egy reaper testen belül).

Hát nem tudom. Többektõl olvastam, hogy a galaxisnak vége. Már miért lenne, csak a mass relay-k semmisültek meg. A föld kürül pedig az "idegen" fajok flottái vannak, nem az egész népességük... Én ezkbe pont nem kötnék bele, hiszen a fantáziádra bízzák, hogy filózzál a lehetséges folytatásról.
nyirog
még ez a felállás is tetszene mint lezárás, és a negyedik rész ezt az idõszakot el mesélhetné..., de én is arra alapozok h reaperek is elérték a galaxist relé nélkül (régi módian kellett eljutniuk egy darabig), van egy rakás roncs a föld körül csak tudnak valami használhatót alkotni belõlük. ott vannak a gethek rakás számítógép most már sokkal fejlettebb kivitelben csak meg tudják gyorsítani valahogy a munkát - tényleg nem lehetetlen és még érdekes is lenne

Csak az a baj, hogy én nem egy új jövõ ígéretéért harcoltam végig 3 részt, hanem azért, hogy ezt a világot megmentsem, lehetõleg úgy ahogy van (számoltam rá, hogy szóbajöhet Shep halála és egyes fajok kipusztulása is). És elszomorít, hogy nem sikerült.
PiszkosFred
Krogan gyogyszer a tuchankan lett bevetve, nem tudni, mennyi gyogyult nosteny van a rendszerunkben.

Az, hogy a Relay megsult, attol meg lehet kozlekedni, igaz hozza kepest marha lassan, ahogy a jatekban is sajat kezuleg utaztal bolygorol bolygora, es csak a rendszerek kozott hasznaltad a Mass Relayt.

Nem olyan kicsi a Naprendszerunk, ha sikerul helyrepofozni a roncsokat, mehet a kolonizacio es/vagy vandorlas.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ryder62
Jogos, de mégis jóval élvezhetõbb lett volna a vég ha teljesen különbözõ végek lettek volna rendes záró animációkkal.

Azért a mostani egy ilyen trilógiához mint a ME röhejesen béna. <#zavart2>

A játékban valóban lehetett érzeni a döntések súlyát. De a végkimenetelben nem, és ez volt a baj. Az teljesen érthetõ, hogy egy játéknak nem lehet 100 féle véget csinálni, de amit Ryder 62 leírt az teljesen igaz.
Nálam is a relék pusztulása verte ki igazán a biztosítékot.

Õszintén szólva egy normális epilógus rengeteget dobott volna a befejezésen, hogy kivel mi történik. Mondjuk 3 másodperc/faj-szereplõ in-game jelenetben tökéletesen elég lett volna.

Például:
Quarianok
Ha csak õk maradtak meg, ahogy építrenek egy új épületet a bolygójukon. Ha csak a gethek maradtak meg akkor õk csinálják ugyanezt, ha mindkettõ megmaradt akkor összefogva csinálják. Ha Tali él láthattuk volna, hogy kinéz a háza ablakából a naplementébe.
Kroganok:
Ha meggyógyítottad a genophaget egy kis krogan rohangál Wrex vagy a tesója mellett (attól függ melyik él). Ha nem gyógyítottad meg õket akkor egy rövid jelenetben láthatnád, hogy egy halva született gyerek mellett vannak. És még lehetne folytatni.

Lehet, hogy ez így sok munka lett volna, de nem lett volna muszáj ennyire részletesen összerakni. Én még egy szöveges epilógussal is elégedett lennék, mint ami a Falloutokban volt.
Sir Quno Jedi
Mintahogy most sem pusztulnánk ki fullra egy totális atomháborútól, úgy mindig talpra lehet állni. Persze minden kezdet nehéz, de magában hordja egy új jövõ ígéretét. Nyilván a közeli csillagrendszereket gyorsan el lehet érni ezekkel a hajókkal is (ahogy a Normandynak sem kell ehhez relé), lehet kolonializálni, azután meg elkezdhetnek új meghajtási módokon agyalni és akár a relékhez hasonló rendszert kiépíteni. Párszáz évig eltarthat míg összefutnak az anyabolygók/birodalmak túlélõivel, de ez pl. egy asarinak nem is sok, ugyebár... 😄DD

A lényeg a lényeg, hogy a szövetség tovább él és a fejlett fajok (+geth) már tudják, hogy csakis a szoros összetartásuknak köszönhetik, hogy túlélték.

Az emberek amúgy is párszáz év alatt fejlõdtek sokezernyit, mikor megtalálták a technológiát, most legalább alkalmunk nyílik bizonyítani, hogy magunktól is képesek vagyunk rohamos fejlõdésre.

PiszkosFred
Hat, a SQJ altal emlitett Star Trek egyik sorozata pont erre epitett, de a BSG-t is erre a szituaciora epul, hogy egy hajo/nep kiragadva a megszokott, otthonnak hivott kornyezetbol, hogyan kepes eljutni/visszajutni oda, ahova akarna menni. Semmit sem tudunk arrol, hogy a MRelay technika milyen szinten semmisult meg. De ha meg is semmisult teljesen, akkor se emberi leptekkel kell szamolni az idot, "basszus, van 40 ev helyrehozni az egeszet, mert utana megoregszem es nyugdij".. Akar tobb szaz ev is eltelhet, mire rendezodik minden. Ha a protik epitettek egy sajat Relayt, akkor miert ne lehetne ujra megoldani azt, hogy a kovetkezo 300-400 evben kitalalni valamit, ami ujra elerhetove teszi a szulobolygokat azok szamara, akik itt ragadtak a rendszerben? Mert a MRelay halozatnak lottek, oke, de attol meg van itt a rendszerunkben kismillio bolygo, ahol le tudnak telepedni addig es koloniakat kialakitani a tulelo fajok.

Nagyon nem tudjuk, meg elkepzelni sem, hogy mi kovetkezik a kovetkezo, immaron ciklus mentes idoszakban.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”