Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az erõsebb ellenfeleket leszámítva (Prime, Banshee, Attlas, Brute, Geth pyro, Nemesis, geth rakétás, Reveger) a Widow mindenkit leszed egybõl, fejlövéssel. A pajzsos/barrieres ellenfeleket is. A Phantom is 1 fejes, a Marrauder is, az alap lényekrõl meg nem is beszélek. Azokat még fedezékbõl is kiszedem. Viszont az érdekes bug hogy ha simán látod hogy kilóg az ellenfél feje a fedezékbõl és rálõsz, meg se sebzõdik. Máskor meg áll pl a Cannibal a fal mellett, csak a karja lóg ki, belelövök és meghal. Szóval érdekes.
Ezért érdemes elmenni a Citadellre és ott kipróbálni minden fegyót a shooting range-nél. Valamelyik smg (asszem a Tempest) tökjól néz ki értékekre, de annyira visszarúg hogy szinte használhatatlan. A Matt meg nem tûnik olyan izmosnak, de mikor rájössz hogy pontra lõ, szinte zéró a visszarúgása és elég jó átütõ ereje van akkor megtanulod becsülni.

A pisztolyoknál ha jól láttam van egy "sörétes", plussz a shotgunok között van egy golyós.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Tegnap importáltam renegát Shep-et, vele már végig nyomtam a 3-at. Poénból Scorpionnal mentem a Marsi pályára. Eva ellen majdnem beszoptam, mert poénból a kergetõzésnél ellõttem rá az összes skulót, a pálya végén üres tárra csettegettem rá. Amikor kiüti Ash-t, akkor max lõszert kapok, de a tár ugye üres. reload, fejlövés. Az erõ hátrataszítja, de ezt a játék másként értékeli, ráadásul a töltény nem robban fel rögtön. Elsõ körben négy bigyót nyomtam a fejére, aztán kivégzett. Ezt még ötször eljátszottuk, mire rájöttem hogy lehet fegyvert váltani, smg-vel leszedtem. De pl a concusive-t sem veszi figyelembe. olyan mint ha meg se sebeznéd.
yesname
Creditem az sokszorosan elég, de mindig csak a cancel opció jött fel a purchase-re kattintva. Valahogy nem nvilvánvaló, hogy még máshol is ki kell választani mit is akarok. Na majd este megnézem. Tuti én voltam nagyon vaksi.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Sir Quno Jedi
A láthatatlanság azért kell, mert jól fejlesztve ad vagy 90% bónusz sebzést. ERgó ha van egy jó sniper puskád, akkor bemész stealth-be és onnan tüzelsz. Ekkor majdnem duplát sebzel, ami már azért elég szokott lenni, de ha nem, mész vissza stealth-be megen. Másrészt ha az ellenfél meglát, elkezd mozogni/trükközni, úgy nehezebb fejbecsûrni, szal. jó az a stealth erre is.

Jó sniper pukival, páncéltörõvel, stealth-ból több ellenfelet is keresztül lövök EGY LÖVÉSBÕL. Ebbõ már sportot ûzök néha, megvárom/úgy mozgok, hogy legyen több célpont egy vonalban és BUMM, keresztül rakom rajtuk a skulót. Gyönyörûséges. 😄DDDD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

PiszkosFred
Ha van eleg Credited, akkor a recruit packtol felfel minden vasarlasnal meg kell ujra erositened, hogy mivel akarsz fizetni (ujra katt a credits-re), es ugy. Ha pedig nincs eleg Credited, gyujts hozza.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

yesname
Az miért van, hogy csak recruit packot tudok vásárolni? Mit kell teljesíteni, hogy mást is tudjak?

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Én is megkedveltem az infiltratort, a láthatatlanságot használom a legkevesebbet 😄 Volt olyan hogy 2*11 wave alatt háromszor használtam. Csak olyankor nyomom be ha valamit deaktiválni kell, meghalt a társ a pálya túl felén, vagy ha át kell verekednem magam az ellenfélen magam valamiért és baromi gyorsan. Ezekben a helyzetekben viszont egész jó. De vannak olyanok akik még a wave-ek közötti reload idõben is láthatatlanul rohangálnak 😄

Nekem egész hétvégén nem volt semmi bajom, nem laggoltam egyszer sem, nem dobott le szerverrõl, talán kétszer volt hogy nem tudtam vásárolni, egyszer újra kellett hozzá indítani a gépet és az is megoldódott.

Én azt veszem észre hogy még Bronzon is csak én használok raksit. Egy-másfél hete láttam egy srácot aki egy lövéssel leszedte az Atlas-t. Jah mondom, ilyet is lehet? Azóta én is.

Azért ha egy geth pyro közel kerül, az kellemetlen tud lenni. Engem ritkán szokott zavarni, mert krogannal simán legránátozom+heavy melee, de a csapattársakat elég jól leszedik. A Reveger-ek ellen, fõleg ha csapatba vannak akkor infernal gránát. Volt olyan hogy egytõl megfeküdtek, de kettõ tuti elég. Én mindent a gránát sebzésre nyomtam, Brute is megfekszik háromtól. A Phantomokat én is utáltam, bár szinte soha nem õk okozzák az igazi bosszúságot. Az a jó bennük hogy hallod ha célba vesznek. Plussz látod is. Az elmúlt pár napban már simán elõbb fejbe célzom õket, mint õk engem. Aztán megy a fejlövés, Widow-val ritkán kell kétszer lõni.

Bronzon 4 vip: volt olyan hogy 4 Cannibal-t kellett megölni. Vagy 4 Guardiant-t. Sima geth trooper is volt már vip párszor. Az eddigi legjobb köröm az volt, mikor a 11 wave-bõl berakot 3 vip wave-et, Cerberus ellen. A Guardianok olyan gyorsan elhullottak hogy én is csak néztem.
Sir Quno Jedi
Ami sokkal gázabb, hogy a sebzés amit a fegyóknál ír, az nem mérvadó. Mondjuk van egy faja golyós pisztolyom, meg az arc pisztoly, akkor az arc-ra többszörös sebzést mutat, valójában élesben bevetve szart sem ér a golyóssal szemben (tökmind1 milyen ellenfél). Sokat próbáltam ilyesmit és az a csík csak hozzávetõleges, néha az sem. Persze ott a fegyók átütõ ereje (+force), de azt meg nem is mutatja.

Így csak kísérletezni lehet a fegyókkal, mert a statjaik alapján fingod sincs mire képesek. Az oké, hogy leírja infóban, hogy hrmaslövõ, felcharge-olható stb., de a sebzését nem tudod megítélni, csak ha már próbáltad. Lásd. pl. Mattock, az nagyon durván átüt, mintha egy sniper lenne, ezt írja is, de csupán a sebzését nézve nehéz eldönteni egy másik fegyóról, hogy jobb-e.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Pedig marákat én szedem szépen silverbe is. energy drain, vagy overlaod és onnantól fejlövés (vagy pár) és kussol. Akkor meg már a cannibal-ok sem kapnak armort tõle és azokat is le lehet darálni. Én amúgyis általában igyekszem páncéltörõ modot rakni a fegyókra, mivel szingliben is ehhez szoktam (páncéltörõ mod és ott még páncéltörõ ammo is hozzá, az itt nem éri meg, mert elfogy), szóval engem hidegen hagy, hogy armored target, sõt ha fedezékben van (ismerni kell milyen fedezék körülbelül hány centi vastag), akkor kicsinyt megsorozom, felugrik, hogy hóhahé, mégsenem ér a fedezék és akkor bumm.

Brute azért jön kevesebb mert 2 hete volt event és mivel sikerült összesen cirka 3 milliót kiölni a rendszerbõl ezért visszább vették a brute-ok számát... 😊
JethroHUN
Nem tudom mennyire valós, de a Reaper egységekhez (multiban) erõsen hozzá nyúltak. Brute alig jön, fele annyi. De a Canibal és Marauder valami hihetetlen erõs lett cserébe. Silveren is, most mentem egy kört random csapattal. Dagger mapon, bejött 2 mara és ledaráltak mindenkit... Goldon Norgii-ékkal, pajzsot/barriert 1 lövéssel szedték le. A sentinel tech armorjat is...

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

A legerõsebb karakter a salarian infliltrator 😊

Fenrir
Nekem pl még egyetlen krogan-om sincs és a quarian engineer is hiányzik. Pedig már nem 1 és nem 2 spectre dobozt nyitottam már.

A halál csupán a kezdet...

koschwarz
az asari adept, a human vanguard és a krogan (soldier vagy sentinel, mindegy) tûnnek számomra a legtáposabb karakternek.
asari adeptem még nekem sincs, de drellem igen, és írtam, hogy a geth-ek ellen kicsit gyengusz, de organikusok ellen über a reave alapból is, pull és reave meg még jobb.
a human vanguard-dal meg nagyon ment. a krogan meg egyértelmûen ütõs, bár engem a combat roll hiánya kicsit zavart.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Asari adeptben pont az a jó hogy mindenre van válasza. Pyro ellen warp -> pár lövés -> throw. Az ME2vel ellentétben itt a warp mindenre rárakja a debuffot, tehát shieldes/barrieres targetre is lehet kombózni. Healthre throw spam. Stasis bubble nagyon hasznos, fõleg phantomok ellen.

Sir Quno Jedi
Gondolom pajzsos genyák ellen nem jó. De arra viszel magaddal egy shuriken smg-t tárnövelõvel, csõhosszabbítóval (felfejleszteni is könnyû 5-ösre azt a fegyót mert asszem az alap recruit pack-ból gyakran esik). Namost ez a buta smg úgy szedi le a pajzsot, mintha nyalnák. Én is meglepõdtem, de igen hasznos segédeszköz pont egy adeptnek. Célozni azt NEM lehet vele, kicsit lejjeb tartod, oszt jól felránt a rövid sorozata végére, de így pont leibesoroztad az ellent és mivel a pajzsa mindenhol van, tök mind1 hol lövöd meg, lényeg, hogy eltaláld és zsupsz, ugrott is a pajzsa. Tûzsebesség meg brutális.

nekem beadta hál istennek 😄
20-as adept stasis-el faszán megy, csak nem minden ellen jó,pl lángszóros gethet nem lehet stasis-be rakni.

Sir Quno Jedi
Naja de istennek sem ad asari-t unlockba (elsõsorban adept kéne, vanguard nekem nem stílusom, nem szeretek közelharcba bocsátkozni), így nem tudok stasis-t rakni senkire, a singularity meg pfüst.

A trutyit kell lõni?xDDDD
Amúgy Phantomok ellen a legjobb az a stasis azán a többiek leszedik ha te nem tudod.

koschwarz
a ravagerek ellen meg nem tudom észrevettétek-e, de ha kilövöd a legnagyaobb zsákját, kifolyik a trutyi a földre és AZT lövöd, akkor többet sebzõdik a rohadék.

Fenrir
Jah, csak vigyázni kell mert a kivégzésével rögtön megöl, tegnap sikerült kinyíratnom magamat így egy Atlas-szal.

koschwarz
a banshee ellen meg nagyon hatékonyak a biotikus robbantások, elég gyorsan leamortizálja a védelmét. ha szar a helyzet, beszorít vagy ilyesmi, akkor megvárom míg abbahagyja a teleportálást és a közelünkbe ér, majd a kislábujja körmét kilövöm egy rakétával.

Sir Quno Jedi
Áhhh, fantomoknak megy a maxos overload, vagy a maxos energy drain és bumm heccsát (vagy incinerate, bármi). Azoknak csak a pajzsa jó, tizesével lehet õket kaszálni, mert hp-jük alig.

Jakuza001
En shotgunnal egy lovesbol szoktam kinyitni oket, nem is viszek magammal mast egy snipergun-t es egy shotgunt.

én a rakétás majmokat utálom mert átlõ a fedezéken is meg bemegyek a sarok mögé és utánam jön oda is a rakéta.A másik meg a cerberus kardos csajszi amit még utálni tudok,meg a geth álcázott shotgunos szar.

Fenrir
Én a phantom-ot jobban gyûlölöm, a banshee-kbõl 1 hullámban rendszerint csak egy van, de tegnap volt olyan amikor 3 phantom is volt bent. Rohadt kis férgek, elugrálnak a lövések elöl, rejtõzködnek és baromi nagyot sebeznek.

Vraaanyek
A legparább a "sötét ûrbázisos" pályán (sorry, most nem tudom a nevét,mert nem volt idõm egy hete játszani 😛), amikor a sötétben a távolból hallani a sikolyát 😄

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

yesname
Én összes közül a Bansheet utálom a legjobban, de mégis az tetszik a leginkább a sikolyaival és A Kör féle hirtelen felém teleportjaival 😊

Csak tudni kell játszani, a benshee nem nehéz csak akkor macera ha millió másik szar is jön mellette, amúgy el lehet lõdözni elég ha hátrálsz és nem ér útól.

Sir Quno Jedi
Namost random silverbe letoltunk 4 prime-ot 1xrre és raketták nélkül, csak jó csapat kell hozzá és ördögi szerencse. Igazándiból azt kell megtanulni, hogyan lehet raketták nélkül letolni a durva ellenfelet. Mindegyik megfektethetõ valahogy gyorsba, ha használunk jó kombókat, gránátokat, megfelelõ fegyókat és jó az összmunka.

A banshee az egyetlen amit nem nagyon hat meg semmi sem, még a fejlövések sem. Az egy nagyon gecó ellenfél. Ugyanakkor ki lehet dodgeolni a lövéseit, szal. mégsenem.

Fenrir
A geth a leggyengébb mert nincs elit egységük, mint a banshee vagy a phantom. Ráadásul a quarian infiltrator-ok végig sabotage-ban tudnak tartani bármelyik geth egységet, múltkor azt játszottuk, hogy egy prime-al lövöldöztettük le a saját társait.

Egy reaper különítmény már baromi kemény silver-en is, banshee-brute-ravager combo sokszor megoldhatatlan ha nincs rakéta.

LOL
mi a véleményetek?Ettõl az fps nézettõl sírva fakadtam volna.

Random és gold felejtõs, az esetek 90%-ba csak szívás van vele, volt hogy nem szólt másról mint 10mp-ként újra kellett éleszteni valakit.De egyébként goldot is meglehet az is lehet könnyû ha jó csapatba vagy.Volt hogy ledaráltuk a getheket mint a rongyot.

PiszkosFred
Meg merem kockaztatni, hogy a legtobb jatekos "csak" sejti, hogy egyes esetekben mi a cel, mi a teendo, de pontosan, reszleteiben nem tudja. Ilyen esetben jol jonne valami egyszeru chat, amelyben fel lehetne hivni a jatekos figyelmet arra, hogy mit is kellene csinalni. Silverre meg nem minden esetben sajat szandekbol megy az ember, lehet a random rakja be. Hozzateszem, en a random helyett bronze-t valasztom ki mindaddig, amig ugy latom, eselytelen vagyok magasabb szinten, foleg randommal. Ismerosokkel beprobalunk mindent, max nem sikerul, de szivni ismerosokkel nem idegesito legalabb 😊

Fenrir
Én voltam olyan játékban amikor a többiek is használtak rakétát amikor szorított az idõ. Szépen be is fejeztük a silver-t, tény, hogy az ilyen random party viszont ritka.

Kedvencem a tegnapi eset volt, amikor a 11-es hullámban az egyik csávó nem jött vissza a kivonási pontra hanem jó messze tõle lõtték le. Odamentem, felélesztettem, de nem jött velem hanem kicsit arrébb kempelt megint. Megint lelõtték, de akkor már otthagytuk. Aki hülye, haljon meg.

Az is vicc, hogy mennyire nem figyelnek az emberek, a 10-es hullám után mindig a kivonás jön, fix helyekrõl. Nem ám odaindulna mindenki, hanem az ellenség spawnolásánál kapnak észbe, hogy most csak ki kell bírni azt a 2 percet amíg jön a sikló. Akkor aztán van szaladgálás, meg esés-kelés.

koschwarz
oké, nyilván ha nincs rakettyája a játékosoknak, akkor nem fog lõni 😄DDD

de akkor mi a bánatnak kezd bele silverbe? tele van a tököm azzal, hogy a 10. menetben ki kell iktatni a 4 vip-et, és lejár az idõ a 2. vagy 3. vipnél. már ha addig eljutunk. legutóbb pl. gethek ellen 3 prime volt egymás után a vip, elsõt leszedtem a maradék rakétámmal, 2.-at nagy nehezen együtt, de addigra már annyira sokan körbevettek bennünket, hogy épphogy életben maradtunk, és a jön a 3. prime is 😄D. reménytelen ilyenkor rakéta nélkül, fõleg ha az épületbelsõs pálya.

koschwarz
aki megvette a játékot, annak nem kell külön online pass, benne van alapból.

PiszkosFred
Konzolosoknak talan.

Sehogy. Ha van elég reputation-öd és idõben közbeavatkozol paragon/renegade opcióval, csak annyit variálhatsz, hogy TIM lelövi-e vagy sem, de így is úgy is meghal.
Anthrax
Randommal én se használok se rakétát se medigelt, felesleges

Vraaanyek
Egyébként mi a péló ez az online pass??? kinek kell ilyet vennie egyáltalán??? nem jár minden verzióhoz a multi alapból?? (kivétel a wirágbolti persze 😄 )

Sir Quno Jedi
Megnyugtatlak ÉN sem, sõt már medigelt sem sokszor. Ennek 1xû okai vannak, konkrétan fullra kifogytam a rakétából. ZÉRÓ darabbal rendelkezem. A medigelem is kifogyott teljesen, most próbálgatok feltankolni belõle és így nem használmo, csak végsõ esetben, vagy akkor sem. 😄

Szóval ha az ember meccsenként eltol 2 rakettát, akkor NEM lesz rakettája elég, ez csak idõ kérdése.

koschwarz
most hétvégén katasztrófa volt az online játék. minden belépésnél kiírta hogy online pass kell a multihoz, de aztán természetesen beengedett. a lagokról ne is beszéljünk, sokszor nem is értettem, miért haltam meg.

és a playerek többsége azóta sem használ rakétát silveren. 😄

Sir Quno Jedi
Nekem volt, hogy egy szál mesterlövéspuska volt nálam és az ellenfél a lag miatt össze-vissza telrportálgatott. Az vicces. SÕt ha éppen nem mozog és fejbecsûröd, akkor sem biztos, hogy még ott volt, ahol te láttad, így ugyan te simán fejbelövöd, de a játék szerver/host oldala szerint nem, így kb. meg is halsz, mire bármit tudnál csinálni, mert ledarálnak (úgy hogy nem is látod, kik és honnan és miért). 😄DD

Így azé izgisebb... 😞((

sziasztok,
tegnap este felmentem 2 korre,
iszonyatosan laggos (killek abilitik 1 teljes masodpercet kestek, celozni szinte nem lehetett) volt
,
eddig ilyet soha nem tapasztaltam mindig minden game tukorsima volt

: (

anti hero

koschwarz
felhúztam most egy drell adeptet. a reave szuperjó képesség (csökkenti az ellen életerejét, megakadályozza a regenerálódását, míg nekem sebzésvédelmet ad), és a másik biotikus képesség (pull) után elsütve ráadásul biotikus robbanást lehet elõidézni.

csak egy szívás van vele, hogy geth-ek ellen gyengusz a karakter, még a pull elmegy ellenük, de a reave nem túl sok vizet zavar, bár sima trooperek ellen még összejön a gyors biorobbantás.

gerey
Tegnap vanguardal fennragadtam a pálya fölött 2 méterrel, alig tudtam mozogni, lõni, ha kilõttek ugyan úgy visszarakott a pálya fölé, még szerencse, hogy az utolsó kör környékén.

Sir Quno Jedi
Multiból nem kilépegetnek az emberek, ahnem leszakdnak, az más. Tegnap is panaszkodtak, hogy szétkapcsol az origin. Így gyakran ketten maradunk a végére. Elvileg vissza lehet menni, ha megvan az új/aktuális host barátlistán és csatlakozol újra a játékához. Idegenekkel ugye ezt bukták, mert mire jönnének vissza, már van bent helyettük valaki, de amúgy sem tudják ki volt a host, így nincs kihez csatizni.

Sir Quno Jedi
Namost elsõ dolgom volt megnézni az info-ban, hogy mék outfit mit ad és aszerint váalsztottam ki. Mi ebben a nehézség????? Csak figyelni kell picit.

Vraaanyek
Hogy a pékbe lehet megmenteni Andersont a végén???