22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Béluska74
    Hát ez ma sem akar menni. Ablakos módban eljutok a főmenüig,de onnan semerre semmi. Nem reagál csak Ctrl+Alt+Del kombóra. Szépen fut a háttérben,látszólag semmi baj sincs csak éppen játszani nem tudok vele. De ha az origines buli nem jön be akkor áttérek egy sokkal népszerűbb kliens használatára. (BITTORENT )
  • Béluska74
    Megpróbáltam minden billentyűt tegnap este még a türelem rózsáját szagolgattam a játékkal és az originnel kapcsolatban. Végignyomkodtam az összes gombot,kihúztam a kontrollereket,driver frissítés is megvolt. A legfurcsább a sztoriban,hogy kb két hónapja ugyanez a gépem volt és akkor játszottam is vele sokat. Nem telepítettem újra a win-t sem és a játék is fent volt eddig. Csak a vírusirtót cseréltem re. (Avastról AVG-re) Tegnap rám jött a játszhatnék és erre ez fogad.
  • ldavid
    nem próbáltad másik portra dugni a billentyűt? vezetékes vagy mentes? egérre sem reagál?

bármelyik bill nekem sem működik amúgy. enter,szóköz,kattintás stb működik
  • Negritis
    nem tudom mi lehet a gond, a kontroller néha okoz ilyen anomáliát
    esetleg driverek
  • Evoluti0N
    Gamepad nem kéne, hogy gondot jelentsen. Nálam is be van mindig dugva, meg emígy se támogatja.
  • Béluska74
    Kihúztam azt is,de előtte próbáltam nyomni-húzni-tolni sajna kevés eredménnyel. Azóta újratelepítettem az origin klienst is és most ismét arra várok,hogy a Mass Effect 3 letöltődjön.
  • Negritis
    kontroller van csatlakoztatva?
  • Béluska74
    Ha valakinek volna bármi ötlete akkor ne tartsa magában.
  • Béluska74
    Sziasztok! Megvettem a Mass Effect 3 játékot. Feltelepítem az originen keresztül. Fel is telepedik szépen,el is indul szépen,lefut az a gyönyörű intró videó és kellene egy gombot nyomnom a folytatáshoz akkor bizony baszik reagálni bármire is. Felfúrtam a net legrejtettebb zugait is,de konkrét megoldást nem találtam. Kaptam annyi tippet mint állat és mindet ki is próbálgattam szépen sorban ám megoldást egyik sem nyújtott és ott vagyok,hogy ha megkérne valaki arra,hogy rajzoljam le a mass effec 3 intróját akkor megtenném mert annyiszor láttam már.
  • Negritis
    még csak találgatások vannak és koncepció szintjén felmerült hogy egy mellékszála legyen a Reaper háborúnak

bár nekem az nem annyira jönne be
  • Banderas1990
    Ha jól emlékszem valamikor elhangzott, hogy talán a trilógia idejében fog játszódni, de új területek lesznek.
  • ldavid
    azt tudom, de a legvégén amikor a gyereknek mesélnek, akkor Shepard már legenda, ebből gondolom hogy az univerzum marad, meg úgy rémlik, E3-n mondták hogy visszatérnek fajok is.
    szóval tuni fognak valamennyit az itt történtekről, és akkor az eltérő döntésekkel kezdeni kellett valamit
    Utoljára szerkesztette: ldavid, 2014.11.05. 00:10:45
  • MerlinW
    A következő nem folytatás lesz. Új terület, új karakterek, új korszak.
  • ldavid
    akkor extended cut
    elsőre (synthesis volt) a táblás jelenetnél már nem tudtam tartani magam :D
    tényleg sokkal jobb így az összes vég.

viszont nem tudom a következőben mi lesz a storyval, mentés import szerintem felejtős, túl nagy meló lenne az eltérő befejezések miatt (destroy, wtf!!), az meg elég béna lenne ha egybegyúrnák őket.
    bár ha a mesélős jelenet nagyon-nagyon sokkal később játszódik, akkor talán meg tudnak minket etetni valamivel.

jövőre még végigtolok egy über renegade vonalat, a lehető legkevesebb túlélőt hagyva a végére, arra kíváncsi vagyok hogy milyen.
    Utoljára szerkesztette: ldavid, 2014.11.03. 18:58:06
  • RAMyMamy
    igen
  • ldavid
    így legalább nem maradok le egyikről sem.
    viszont láttam olyan videót amiben nem aktiválták a crucible-t, az csak az extendednél lehetséges?
  • Evoluti0N
    Pénz és EA.
  • Banderas1990
    Az Extended Cut, a From the Ashes és a Leviathan DLC-t mindenképpen ajánlatos feltenni, ugyanis ezek mind komoly sztori elemeket tesznek hozzá a történethez. Nem is értem, hogy legalább az első napos From the Ashes, miért nem került bele az alapjátékba.
  • Evoluti0N
    Alapból az Extended Cuttal kellett volna kezdened szvsz. :)
  • Negritis
    az extended cut-tal letisztultabb lett volna a végevideó mást nem ad hozzá
  • ldavid
    vége. most kicsit szomorú vagyok

még az extended cut meg a DLC-k kimaradtak úgyhogy egy korábbi mentéssel újra befejezem a napokban
  • horpeti
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jah, de jó volt egyszer full renegát vonalon véginyomni, amit végülis xblades is nyomott. Ha azon indulsz el, akkor az egész ME3 teljesen más hangvételű és tényleg olyan ok-okozati szál van, hogy egyértelmű mit kell tenni és nem is lehetne (=értelmetlen) máshogy csinálni. De ehhez már egy megfelelő ME2 mentés kell, mert alapjaiban határozza meg a dolgokat.

Erős spoiler
    Renegátban a legjobb az volt, hogy Mordinnak nem kellett meghalnia. :) És vicces, hogy nem is éreztem bűntudatot a többi haláleset miatt (pl.Krogan átverés), hiszen Wrex nélkül tényleg gázak lettek volna.
    Ha meg Wrex él, akkor eszedbe sem jut átverni őket, hiszen bizosit róla a Kroga csajszi, hogy Wrexszel másképp lesz.
    Ki van ez találva. :)

És ugyanez van a Rachni királynővel is. Ha már szintetikus, akkor kit érdekel, amig meg él és tutira tudnak segiteni, akkor meg minek ölném meg.

Utoljára szerkesztette: horpeti, 2014.10.20. 20:15:17
  • Ticsy
    Helo mindenkinek a me3 explorer használatában valaki tud segíteni hogy hogyan tudom a módokat azzal be tenni sajnos az angol nem negy erősségem még :(
  • RAMyMamy
    vagy van save editor
  • ldavid
    le lehet tölteni sokféle ME2 mentést, én akkor azokat használtam volna
  • Evoluti0N
    Kár, hogy elvesztek a mentéseid. Importált játékkal azért kicsit másképp alakulnak a dolgok. Az egyik az, hogy
    ki tudod békíteni a getheket és a quarianokat, a másik pedig, hogy a kroganokhoz is azért máshogy viszonyulsz, ha Wrex életben van és ő a vezetőjük és békét akar. Stb.
  • Calver
    pont ezt mondom én is :)
  • xblades
    Sajna most jutottam el hogy végig játsszam úgy hogy értem is a történetet, mert az első résztől azért szeretem meg ezt az univerzumot.
    Így a végén azt kell mondjam számomra megfelelő befejezéssel zártam ezt a játékot. Itt is sikerült történetileg elég komplex világot alkotni olyan témákat boncolgatva amit a történelmünk és lehetséges jövőnk tartogat. Nem hitem volna hogy a végére olyan információkkal látnak el ami a kezdeti döntésemet megváltoztatta az utolsó választásnál. Sok rációt láttam abban amit felhoztak és valóban más más szemmel lehet nézni a dolgokat benne.
    Kissé bosszantott hogy meg kellett alkudni és elviselni néhány szituációt hogy elérjem céljaimat, de ez is hozzátartozik ehhez hogy nem minden történik úgy ahogy szeretnénk.
    Új gépre átállási sajnálatos hiba miatt a régi mentéseim elvesztek. Így azért elég szívás volt mert bizony kevés lehetőségem akadt a jó befejezésekre hiába jeleztem az elején hogy mit hogyan csináltam mert elég kevés infót vett fel a játék.
    Mindegy is mert nem élheti mindenki túl egy ilyen méretű háborút szerencsére a főhős sem:)
    A lényeg én a rekniket újra másvilágra küldtem nem kell egy újabb invázió, a Krogan-nak hazudtam a gyógymódról hisz ők is megmondták a háború után ismét a Tanács népei ellen vonulnak.
    Mivel békét nem tudtam teremteni Kvarián és Geth között akik konfliktusa indította be a mostani ciklus véget. Így elsőnek Geth győzelmet segítettem elő majd a végén elintéztem őket mint mesterséges életformát. Talit hagytam a "száraz tómederbe" fejest ugrani mert nem akartam hallgatni hogy én vagyok népe kiirtója. Miranda is kaput lett és Legion, Jack és Wrex fel sem tűnt.
    Jó hogy volt némi hatása a döntéseimnek de azért néha nagyon belepiszkáltak, Kai Leng feltűnései.
    Javik egy érdekes szemlélet és látásmódot adott az egészbe de mint csapattag pocsék volt.
    Néha sok volt a lelki vívódás és érzelmi fokozónak szánt jelenet, amiben az volt a jó ha átlehetett pörgethetni, ha nem akkor addig kimehettem inni egyet.
  • Negritis
    idegesítő azzal egyetértek, de nem azért mert meleg hanem mert nyafog
    a 2 nem függ össze (2014et írunk)
  • Calver
    igazából azzal a karakterrel nem az volt a gond, hogy a tegnapi levest kavargatja, hanem hogy egynek elképesztően unszimpatikus (pedig olyanokkal verseng, mint James Vega, akinél egy fehérrépa nagyobb személyiséggel rendelkezik!) és rinyál mint egy fürdőskurva... és ezt *nem tudod elkerülni*. ha a játék alatt egyszer sem szólsz hozzá, akkor is hallgathatod a férje miatti sírását, ahányszor elmész mellette, és valami rohadtul idegesítő.

női karakterrel nyomultam, szóval fingom sem volt róla hogy mit és hogyan akarna megkavarni amíg az arcomba nem vágta, de így is baszta a csőrömet a jelenléte már előtte, miután belekezdett a saját kis hisztijébe meg végképp... második körben direkt nagy ívben elkerültem, hozzá se szóltam egész játék alatt, és baszdmeg így is ott óbégatott a történet egy pontján ugyanúgy. bah.

tl;dr: nem minden meleg ami fénylik, szimplán csak egy átkozottul idegesítő karakter
  • cylonflatus
    Tévedés, a ciki az, és az a buta aki ennek lépten-nyomon hangot ad. Amúgy ilyenkor felmerül a kérdés, hogy miért, érdemes megvizsgálni mi lehet az oka, ha valaki kapásból, szinte kényszeresen kezd pfujolni a melegekre, próbálja görcsösen mutatni, bizonyítva, hogy ő biza nem az, amikor szembekerül ezzel a témával? Nos, számodra ez lehet, hogy megrázó lesz: a hangos, harcos homofóbokról nem kis számban derült ki végül, hogy látens melegek, tudat alatt mindennél jobban vágynak a férfiszerelemre, egy hatalmas fallosz nyújtotta élvezetre. Az ez miatt érzett bűntudat miatt undorodnak, gyűlölik magukat, és ezt a megvetést vetítik rá a meleg emberekre. Mindez tudat alatt zajlik, és a tudatosság azon szintjén amin általában működsz, amit éber állapotnak hívunk, és az agyadra kötött elektroenkefalográf 18-25hz körüli béta agyhullámot mérne, nos ezen a szinten nem vagy tudatában annak, hogy bizony bizony odabent, mélyen olyan reflexek működnek, amit így kezelsz le a felszínen.
    Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2014.10.18. 15:23:42
  • MerlinW
    Csak tudnám mi a francért írtam a kisregényt, ha még a fáradságot sem veszed hogy elolvasd. Persze hülyeségeket könnyebb irkálni.

Inkább lapozzunk.
  • MrAndree
    Ne aggódj, értelmes emberek körében mindig is te voltál a ciki és buta...
  • TokraFan
    "A fentiek alapján, a Mass Effect-ben, ha barátkozik veled egy férfi karakter, a játék minden lehetőséget megad, hogy kezeld a helyzetet."

Igen? Beverhetem a pofáját? Kár, hogy eddig nem jutottam el.
    Azért az agymosás megteszi a hatását. Ma már az a ciki és az a buta, aki hányingert kap a buziktól..Hehe, szép új világ...
    Mindegy, lényeg, hogy a játék ezt leszámítva jó!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2014.10.17. 00:29:56
  • ldavid
    háá, mekkora jóság volt Wrex, Liara, Garrus szövegelése a Salarian bolygón :D
  • Evoluti0N
    Inkább maradtál volna csöndben.
  • MerlinW
    Kis törióra, mert fáj a butaság:

A buzik az affektáló riherongyok, akikről 1 km-ről megmondod mi a nemi hovatartozásuk. A játékban nincs buzulás, csupán kapcsol atok azonos nemű karakterekel. Mi az oka? Hogy a meleg identitású népek is örömüket leljék a játékban, ennyi. Értelemszerűen, aki hetero az nem foglalkozik a dologgal. Ahogy az életben. Körülbelül 60 millió homoszexuális él a világon (19 millió Amerikában).

Az egész modern meleg-propaganda egyébként Amerikáből indult, ezzel újra hozzászoktatva az embereket a jelenséghez. Hiszen az emberiség mindig teljesen "természetesnek" vette a melegek jelenlétét, csak hát volt 200 év, mikor ez éppen tabu volt. A ~70-es években ismét ledőltek a falak, az előző 8 generáció meg úgy nőtt fel, hogy sokan nem tudtak még a létezésükről sem, máshogy nevelkedtek, más világban. A média meg segíti az összecsiszolódást, hiszen az embert nem a nemi hovatartozása határozza meg - legalábbis nem teljesen:).

Az egyetlen baki a dologban, hogy sokan rosszul értelmezik ezt az egészet és tüntetnek, harsognak, affektálnak, kényelmetlen helyzetbe hozzák a normális embereket (legyen az hetero vagy homo). Ők azok akik miatt elítéljük a jelenséget, őket nevezzük buziknak. A homoszexuálisok vagy melegek ugyanolyan emberek mint te, még az is lehet, hogy vannak az ismerőseid között, csak egyszerűen nem tudsz róla, hiszen semmi közöd hozzá, ahogy mások nemi életéhez sem.

A fentiek alapján, a Mass Effect-ben, ha barátkozik veled egy férfi karakter, a játék minden lehetőséget megad, hogy kezeld a helyzetet. elküldheted a francba, lehetsz diplomatikus, vagy rákacsintasz. Szerintem semmi gond nincs ezzel.

PS: Mielőtt túlgondolnád, boldogan élek a barátnőmmel:)
  • Fenrir
    Nem kötelező senkivel sem romantikus kapcsolatot kezdeni, még ellenkező neművel sem. Nem értem minek ez a kiakadás, Shepard olyan lesz amilyenné TE formálod.
  • BoneDragon
    Fu neked biztos van valami rossz élményed a buzikkal.... :D Mivel a bioware az összes játékába belerakja, ezért a me4-be is várható.
  • RAMyMamy