22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
Darun #17760 Az élmény nyilván lehet más. Én is sajnáltam Mordint, de az ő karakterének a jellemfejlődésében benne volt az hogy "megbánja" a génfaló vírus létrehozását és a végén az élete árán is megpróbálja meggyógyítani a kroganokat. És ha jól emlékszem, ő az első áldozat a játékban. Itt érezteti a játék hogy bizony néha a áldozatot kell hozni a cél eléréséhez. Ahogy Thane halála is ilyen volt (tudom hogy a betegsége ölte meg, de akkor is súlyosan megsebesült a Kay Leng elleni küzdelemben) Számomra ezért nem volt meglepő a játék végén hogy Shepnek is meg kellett hoznia a maga áldozatát.
Nekem is fájt a szívem mikor Grunt berohant a Ravager-ek közé. És baromira megkönnyebbültem mikor szutykosan előmászott.
Igen, a Bioware-nek talán ez az erőssége. A BG-ben is ez tetszett hogy tényleg éreztem a társak karaktereit, személyiségét. Hogy nemcsak egy mellém csapott adathalmaz volt aki jól harcol/tud spelleket, hanem tényleg törődtél vele, aggódtál érte, féltetted vagy éppen vele örültél. -
Darun #17759 Pont ennek szólt a "WTF?" A husk a leggyengébb ellenfél, még is van páncélja. Sztem ez abszolút nem logikus. Még a 3-ban sincs nekik, pedig ott is tudnak valami trugyit magukra kenni, de nem vettem észre hogy nehezebb lenne őket megölni. (az is igaz hogy a heavy melee sebez annyit hogy a Cannibal/Trooperek is simán belehalnak. -
Negritis #17758 én hasonlóan beleszerettem az univerzumba és pl mikor a 3ba Mordin aki az egyik kedvencem meghal kumva szar volt mert annyira átéltem a játékot és magával ragadott a varázs h hihetetlen
vagy előtte mikor Grunt túlélte kb megkönnyebültem
és rengeteg ilyen volt az 1ben és a 2ben is (volt 1 mentés amin 1 hét alatt ME1->ME3 és akkor még ext cut szóba se került)
raptor szerint 250 órám van a játékban :D ehhez jön tesóm legalább 100 órával és akkor nem mondom azt h mennyit dob rajta az élvezetfaktor
hatalmasat dobott a bioware és csak a havidíj miatt nem tolom az swtor-ral valamint még annó crackelt verzióba teszteltem a DA2-t és hát az bukta volt
zseniális univerzumokat építettek fel remélem az EA beolvasztása nem teszi őket tönkre -
off: sima Husk-oknak ME2-ben van csak páncéljuk, nagyobb nehézségi szinteken. -
Darun #17756 Nekem se volt még olyan Shepem aki Kaident választotta volna. Sokan nem kedvelik Ash-t, nekem abszolút bejött a karaktere.
EvolutiON: én nem is vontam párhuzamot hogy Bioware. Emlékeztem hogy anno az újságok szuperlatívuszokban írtak róla, magas értékelést kapott. Aztán az egyik számhoz ez járt mellékletként. Kb egy éve játszottam az első résszel először és nagyon bejött! Pár hónapra rá megvettem a 2.-t is, talán 2k-t kóstált és járt hozzá a Cerberus kód. Ennyit simán megért. A harmadik részt már előrendeltem (életem első rendelése/előrendelése/CE-je) És összességében nem csalódtam ebben sem. Biztos vagyok benne hogy a játékmenetbe sok helyen bele lehet kötni mindhárom részben, de akik igazi ME rajongók vagyunk, leszarjuk, mert minket a történet/világ érdekel. Lehet hogy logikai baki is sok van benne, de esténként amikor leültem játszani, tényleg Shepar parancsnok voltam, akin a Galaxis jövője múlt. Ezt az érzést nem sok játék tudja biztosítani. Pl most kezdtem el folytatni egy ME2-s Shepet és az első reakcióm amikor megláttam a Husk-okat az volt: "WTF? Armour?" Nem emlékeztem rá hogy a sima huskoknak is volt páncéljuk. Mert ez egy huszadrangú dolog. Viszont emlékszem a hajtóműház alatti zugban történt beszélgetésekre Jack-el, Tali tárgyalására, vagy amikor először megtudtam hogy Arkangyal Garrus... Ezek olyan élmények amiket nem lehet leírni. Aki átélte, az tudja csak hogy miről beszélek. -
Evoluti0N #17755 Én azért kezdtem el az első játékot játszani, mert már előtte is nagy Bioware fanboy voltam és tudtam, h a Mass Effect se lehet rossz. Pontosítanék: úgy vártam, mint a messiást és nem is csalódtam :D
Ami a 3. részt illeti: Vannak olyan dolgok, amik számomra csalódást okoztak, de ennek ellenére tetszik a játék. Úgy megszerettem a Mass Effect univerzumát és a karaktereket, h nálam sehogy se tudtak volna melléfogni a 3. részt illetően. Ráadásul ott van még a multi, amit még mai napig is tolok. Mondhatnám úgy is, h ha árulnának egy darab szart, amire ráírnák, h Mass Effect vagy, h Bioware, akkor azt is megvenném. :D Ne értsetek félre, ez nem azt jelenti, h a Mass Effect szar, csak egy fajta hasonlat volt :D Nem rég megvettem a könyveket is. El is kezdtem olvasni. Mass Effect fanoknak kötelező. :)
Hát elég sok mindent összehordtam a hozzászólásomban, de ezt így mind le akartam írni :D -
igen. én annak idején az első résszel csak azért kezdtem el játszani egyáltalán, mert néztem egy-két videót a youtube-on, és nagyon megtetszettek a különböző válaszlehetőséges párbeszédek.
mellesleg: én vagyok az egyetlen aki kaidan alenkót már az első részben veszni hagyta? nekem már akkor sem volt szimpi, én inkább a csajt mentettem :D
-
meg még annyit hozzátennék, h első rész baromira karakter- és dialógus-központú volt, ami nekem valami elképesztően bejött. másodikra ez erősen alábbhagyott (12 csapattárs és 2 év fejlesztési idő kombináció ugyebár), harmadik részre meg... ehh. csomó csapattárs egydimenziós (James kemény, Kaidan rinyál, stb), de ami a legjobban bánt: eltűnt a kibaszott renegát válasz. mindkét részt végigseggfejkedte kicsi Shep-em, és amikor történetileg legjobban lehetne... akkor eltüntetik, sőt, ami még rosszabb: a "renegát" válaszok módszeresen átmentek kibaszott katonai "verbális maszturbációba". -
El kell fogadni, hogy a 3 játék 3 stílust képvisel. Minden szinte csiszoltak, változtattak, alakítottak rajta - szemben a COD-dal és más sorozat címmel, ahol minden ugyan az marad.
Az 1 ütős sztori és friss, új világ. Vibráló színek és utópisztikus atmoszféra. Sok rejtéllyel és érdekes cselekménnyel.
A 2 a "csináljunk jobbat, ütősebbet, sötétebb és pergősebb folytatást" hibába eset -ennek ellenére számomra talán a kedvenc rész. Arcade szintű játékmenet, de élettel telibb helyszínek és cuccok. Szépia árnyalat film-noir beütéssel. Sötétebb és rémisztőbb jövőkép. Összeesküvők jobbról, balról
A 3 a háborús finálé szindróma és legyen kicsit az első rész stílus. Sajnos kárát látja a szabadság és az RPG elemek az új hullámú akció-roll-cover rendszer. A színek sötétetek és mattak, kevés az érdekes helyszín, nincs semmi rejtély. A sztori meg megállíthatatlanul halad egy síkon a fináléig, ami totál új szintre (akarja) emelni az ME univerzumot. -
Negritis #17751 igazából az univerzum egyezik a 2 játékban csak
szal ez olyan mintha a kotort és a jedi academyt hasonlítanád össze
a 2-3 összehasonlítható nyílván, de az 1-2/3 kevésbé
az 1 egy rpg-shooter volt
a 2-3 egy shooter néhány rpg elemmel
mind2ben a történet pöpec de nekem a 3 pl a legjobb, kinek mi -
az első részben az volt a legjobb, hogy egy teljesen új univerzumot lehetett felfedezni, egy nagyon jó történeti felütéssel...ehhez képest számomra a játékhoz kitalált játékmenet igencsak másodlagos volt. a második részben leginkább ez utóbbin akartak "csiszolni" (ami bizonyos dolgokban inkább csak egyszerűsítést jelentett, bár van ahol célszerűbb lett), a kifejezetten érdekfeszítő, jól összerakott történet és az új felfedezni valók bevezetése viszont háttérbe szorult.
(a harmadik részt igazából még nem is vittem végig...én mindig megvártam/megvárom az összes "új küldetés" dlc-t...) -
+1
minden hibája/csiszolatlansága ellenére az első rész volt a trilógia legjobbja. -
Evoluti0N #17748 Nálam még mindig az első az etalon. Az ismétlődő mellékküldis helyszínek és a kicsit gyengébb harcrendszer ellenére is. -
Végig toltam a szabi alatt - kb fele olyan jó se lett mint a 2.
A vége extended cuttal is szar - bár menet közben is lett pár hülyeség. (geth vs kvári). Rengeteg volt a visszatérő, csontig lerágott dolog cserébe bokáig álltunk az ellentmondásokban.
Az asari karakterem elő se veszem. -
nincs meg a 2 :( hát jobban jártam volna ha meghagyom :D -
Én inkább egy ME2 DLC-t vettem volna. Persze, ha csak nincs meg mind. Vagy már csak 560 pont kellet volna a Leviathan-hoz. -
na sikerült megoldani a DLC problémámat maradt 240 bw pontom, gondoltam veszek belőle egy pspt erre mit ad ammo IV -.-" xDD -
RAMyMamy #17743 :DDDDDDDDDDD -
Nem lehet, hogy egy promóciós Nomad féle Nano-suithoz jutottál? -
Darun #17741 Ezek szerint van :D -
van olyan bug a multiba hogy villám gyorsan lehet mozogni?azért kérdem mert tegnap 5 percig villám gyors voltam -
Darun #17739 Így a nyár vége felé talán megint többen játszanak. Az n7 előtti multi DLC-t sztem elég hamar megunták az emberek, mert nem sok újdonságot adott a játékhoz, ráadásul az új karakterek is úgy voltak hogy a képességeik csak egyetlen ponton különböztek. Az N7 kasztok viszont sok újdonságot hoztak a játékba.
Én amikor olvastam a f@szbúkon hogy mik lesznek a követelmények a hétvégére, már akkor tudtam hogy teljesíthetetlen. Ha jól emlékszem, nem is olyan régen volt egy olyan hogy 300k extraction. És az se sikerült. Ez teljesen irreális elvárás. Igaz hogy most csak a 10. wave volt a cél, de nem hinném hogy ez komolyan befolyásolná az eredményt.
A legutóbbi egyébként nem azért volt sikeres mert annyian játszották, hanem mert nevetségesen könnyű volt. Egy sima bronz pályával is meg lehetett csinálni.
Egyébként igen, ha csak az egyik goal sikerül, az azért járó packot megkapjuk. -
Evoluti0N #17738 Nagyon sok ez a 200, 175, meg 70k. Elég szépen elszámolták magukat. Logikus, h már közel se nem játszanak annyian multit, mint a megjelenés idején. Az Earth dlc megjelenése előtti operation is sikertelen volt. A legutóbbi is azért volt sikeres, mert ez earth miatt sok inaktív játékos visszatért egy kicsit játszani. Csökkenteni kéne reális szintre a követelményeket. -
Evoluti0N #17737 Ha nem sikerül teljesíteni az Alliance goal-t a hétvégén és failed lesz az Operation, attól még ugye a commendation pack jár a Squad Goal teljesítéséért? -
Darun #17736 Bár az imént viccelődtem vele, tényleg bepromóztam az összes karimat. 0.5 millát elvertem a boltban és nem dobott egyetlen karaktert sem, szóval kezdhetem lvl 1-ről. A sentinel nem is volt gond, simán első lettem.
Palavan, lvl 1 krogan soldier. Csatlakozott a játékhoz egy 20-as Shadow. A 7. wave-ben tudott csak lekörözni pontban, akkor is úgy hogy ellőtt 2 rakétát, az egyik a tömegbe ment, a másik egy Banshee-t kapott el. Én ugye bronzon elvből nem használok rakétát. A végén 2000 pont lemaradásal lettem második. Egyébként nyomatta ő is a slash-t, a harmadik kör után gondoltam is rá hogy ezek után kidobom az összes Shadow-t/Slayer-t, mert nem lehet tőlük célozni.
Egyébként nem tudom milyen játékosok azok akik a bronzra a 20-as karinak equipet raknak be. Ennyire sok van nekik vagy ekkora lúzerek hogy még bronzon se elég nekik a maxos kari és kell mindenféle bónusz. És persze így is meghalnak vagy az első három körben vagy minden körben támaszthatja őket az ember. Érdekes dolgok ezek. -
Darun #17735 [URL=http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?p=7259206&fb_source=message#post7259206]Ha jól értettem akkor "házi" készítés.[/URL] -
Ez de kurva jó!!!
Saját készítésű? vagy lehet valahol rendelni ? -
Darun #17733 Arra gondoltam hogy holnap, amikor már biztos vége lesz az eventnek, betolok egy viccet, de minek várjak vele...
HÍREK:
Az Operation Olympus a következő eredményekkel zárult:
50.000 gold extraction
95.000 silver extraction
1 bronz extraction
Szerkesztőségünk utána járt hogy az egyetlen bronz küldetést egy magát megnevezni nem akaró, de 2500+ N7 lvl-el rendelkező játékos érte el. Megkérdeztük, hogy sikerült neki ezt összehozni.
-Hát izé... Éppen bepromóztam az adept class-t és gondoltam nyomok egy privát szolót bronzon, úgy is ki akartam próbálni az új pisztolyom. Aztán a 7. wave-nél még mindig csak a pajzsomat tudták leszedni, gondoltam ha már eddig eljutottam, most már csak végig csinálom. És hát sikerült. -
Negritis #17732 én toltam egyet bronzen
majd ha kint van a levi dlc akkor tolom megint sztem
addig meg próbálom farmolni a casht dio3ba :D -
A silver, gold statot megértem, de a bronze...
Megyek már segítek még egy kicsit. -
Darun #17730 Operation: OLYMPUS status report - These numbers are through Saturday. We're falling behind, but there's still time to push toward the finish line! To arms, soldiers!
A) The objective has been met 72,272 times in bronze (36% of the way to goal)
B) The objective has been met 55,463 times in silver (31.7% of the way to goal)
C) The objective has been met 21,742 times in gold (31.1% of the way to goal) -
Darun #17729 Nekem még mindig a hideg futkos a hátamon ettől, hogy egy billentyű csinál mindent. mert persze amikor fedezékbe szeretnék ugrani, akkor tuti hogy csak félrevetődik. Ha el akarok futni, akkor meg fedezékbe vetődik. Már jó sokszor meghaltam azért mert futás helyett szorosan odasimult a falhoz. Az ellenfél meg nem tudott körbelőni. -
Pontosabban péntek este 7-től van. A BSN oldalán ott a számláló. -
Darun #17727 Ma? Ez tegnap óta van minimum. Inkább ma fog véget érni.
Londonban kell full extraction-t elérni, meg kell x Gold, y Silver és Z Bronz nehézségen 10 wave-t megcsinálni. Ez az eheti feladat. -
Ma lépet hatályba egy új hadművelet. Nem tudjátok hogy mit kell csinálni? Én valami túlélést olvastam, meg sikeres extarction-kivonulást a Londoni bázisról... -
Az ME3 már csak ilyen, van a magic hotkey buton és azt kell verni, mint állat -> (Spacebar).
-
Az N7 slayer ugyanezt csinálja -
Darun #17723 Azt azért megjegyezném hogy ehhez assist is kell! Én szintén az előbb nyomtam Shadow-al egy silver London-t cerberus ellen. Ha szembe jön veled egy Guardian akkor hiába nyomod neki a slash-t, simán lelő. A szemét engi-k meg telerakták a pályát turret-ekkel. Bár én a Shadow Strike-ot legalább annyit használtam mint a slash-t. De engem is folyton támasztani kellett. Goldon ez meg hatványozottan igaz. Ha nem véditek be több oldalról, a Shadow nem sokat tud csinálni. -
Evoluti0N #17722 Omg. Ez a Shadow nagyon OP. Kellene valamit csinálniuk vele. Most játszottam egy goldot és az egyik játékos Shadow-val volt. A végén 140k pontja lett, míg a többieknek mindenkinek 100k körül. Nem csinált semmi mást, csak állt egy helyben vhol az ellenség közelében és nyomkodta az a karddal csapós, mindenen átmenő skilljét. Semmi taktika, semmi skill (értsd: nem volt vmi pro). Ez abban is megmutatkozott, h a 7. körtől egyfolytában halt. Ennek ellenére első lett úgy, h csak azt az egyik rohadt skillt csinálta. Nyomkodta folyamatosan a nem tudom melyik szám billentyűt a billentyűzetén és ennyi. Ne értsetek félre! Ha valaki nagyon pro és úgy húz el mindenkitől, akkor azt értékelem. De így, h mindenféle tehetség nélkül, mindenféle taktika nélkül első legyen egyetlen egy rohadt billentyű folyamatos nyomkodásával, hát ez nagyon gáz. -
Milkoma #17721 Szép darab, ha még működne is a fegyver, talán :D Nekem inkább Normandy kellene