22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
ricsa008 #22522 Valaki kitenné innen valakit ? -
Although #22521 Neked megvan minden kereked, vagy elszórtál párat út közben? -
krisztajo #22520 Engem is érdekelne, írtam privit is.
Ha lehet kérnék egy kis összefoglalót. -
Vata111 #22518 Köszi. Utánanézek amint lesz egy kis időm. -
Sequoyah #22517 A neten talalsz leirast, hogy hogy lehet kibekiteni oket, azaz mit kell tenni hogy aktiv legyen a vegso paragon/renegade erv hogy ne tamadjanak.
Ha az angol gondot okoz, akkor szolj es osszefoglalom neked. -
Vata111 #22516 Szóról szóra így gondolom én is. Egy totális világpusztító háborúnak lett vége, bárhogy is dönt Shepard, örüljön aki életben maradt..
Ami eddig nekem nem jött össze, az a geth-quarián konfliktus békés rendezése, ha van ilyen. Eddig 3 alkalommal játszottam végig a sztorit, hol a gethekre a quariánokra mondtam ki az ítéletet. Egy alkalommal úgy hagyam kipusztulni a quariánokat, hogy az ME2-ben Tali volt a csajom, szóval ez szemét dolog volt az igazat megvallva...
-
krisztajo #22514 Köszi szépen az infókat megint.
Természetesen gondolkodva szeretek játszani, de mindig jó szoktam lenni.
Meglátom mire jutok majd. -
Sequoyah #22513 Pl en az ME2-ben nem robbantottam fel a szakadar Geth-eket, es ez azt hiszem a jofiu dontes. Viszont ez eppen hogy csokkenti a Quarian-Geth megegyezes eselyet. Plusz egy masik egy ember haljon vagy sok ember haljon dontes is visszajara fordulhat konnyen.
Szoval logikusan, naiv jofiukent gondolkozva nem biztos hogy sikerul. Viszont mechanikusan mindig a jobbfelsot valasztva azt hiszem nincs gond:)
Ha mernok modjara keresed a jo dontest akkor nezd meg a linkelt pontrendszert elore, ha jatszani es gondolkozni szeretnel akkor pedig vidd erzesre es viseld a kovetkezmenyeket ha netan tevednel:) -
bendáj17 #22512 Nem olyan vészes a war asset meglesz simán szerintem, mondjuk én mindig importáltam a mentést. Igen vannak olyan karakterek akik mindenképp meghalnak, de nem írom le melyik van olyan is hogy meg lehet menteni hogy ne haljon meg. Nem tudom milyen a Genesis 2 de biztos volt olyan hogy a csapat társak loyality küldetését megcsináltad. Eléggé fontos a későbbiekben. A dlc-kel együtt simán meglesz a wa ami kell. A Reaper pusztítás csak az egyik befejezés a 4-ből. De majd te is meglátod.
Ez az oldal elég jó küldetések le vannak írva, mikortól elérhető mi a feltétele, plusz a jutalmak: Mass Effect 3 wiki
Vagy ez az oldalon is sok mindent megtalálhatsz: IGN
Utoljára szerkesztette: bendáj17, 2016.01.20. 10:59:32 -
krisztajo #22511 Ok, ez tiszta sor, egyébként én is ezt gondoltam, csak elbizonytalanodtam kicsit.
Viszont miután felhívtátok a figyelmemet a WA-kra kicsit utána néztem a neten.
Pontosabban néztem volna, mert egy katyvasz az egész.
Persze tudom, hogy ez abból adódik, hogy sok oldalon még a régi adatok vannak és nem a dlc-k és az új befejezés utániak.
Csak ez sokszor egyáltalán nem egyértelmű.
Azt is olvastam, hogy semmiképp sem lehet megmenteni minden társunkat.
Illetve vannak olyanok, akiket csak akkor, ha a második részben megcsináltuk a lojalitás küldijüket.
Ezzel nekem csak az a bajom, hogy mindkét előbbi részt végigjátszottam többször is, de jelenleg már nincsenek fent a gépemen.
ME 2-es mentéseim vannak, de valamiért nem fogadta el a játék, így karaktert nem tudtam importálni.
Persze így a Genesis 2-vel kezdtem, ami nagyon részletes, de azért mindenre nem tér ki.
Akkor ezeket a társakat már mindenképp buktam, nem tudom így hogy veszi ezeket az előzményeket a játék?
Egyáltalán ha így kezdtem játékot, akkor mi mindent bukok el még tutira (erről nem találtam infót sehol)?
Illetve azt is olvastam, hogy Shepard csak úgy marad életben, ha kiírtjuk a Reaper-eket, viszont úgy meg Joker és EDI hal meg.
Esetleg tudtok olyan oldalt, amin az összes megjelent tartalomhoz képest vannak fent a WA infók? -
#22510 Lesz rá lehetőség, nem kell izgulni. Csak ha az előző részek is erősen befolyásolják a dolgot (ha mondjuk kidobtad Legiont vagy odaadtad a Cerberusnak, nyilván nem sok jóra számíthatsz majd a gethektől). De ha végig rendes voltál akkor nem lesz gond (a legjobb egyébként ilyenre vagy a full paragon, vagy a full renegát, mert vagy barátkozással vagy erőszakkal meg lehet oldani mindent. Tutyimutyiskodni meg másra várni hogy megoldja a dolgokat nem jó, Shepard vezető típus, mindenki ezt várja tőle.) -
krisztajo #22509 Ez most nem értem pontosan.
Én mindig jó beállítottságú vagyok és megpróbálok mindent a lehető legjobban megoldani és minden konfliktust rendezni.
Erre itt nincs lehetőség vagy mit értesz az alatt hogy nem triviális?
Milyen előzményre gondolsz ami kihat erre?
Talán ha valamelyikül mellé állok a másik fél mindenképp elutasít vagy másról van szó? -
Sequoyah #22508 A Reapereknek igazuk van, es csak a ciklus folytatasa vagy a szintezis a jo megoldas:D
Stephen Hawking szerint önmagát irthatja ki az emberiség -
Sequoyah #22507 Szerintem komolyan csak a geth-quarian konfliktussal lehet elrontani, mert ott az egyik fel elvesztese nagyon sokat arthat a WA-nak; es ez az egy, aminek a megoldasa nem trivialis, hanem komolyan kihatnak ra az elozmenyek.
A penz mind3 reszben ilyen. Elejen amig 100-assaval, 1000-essevel esik tenyleg lassan gyulik, de aztan mar a legutolso elejtett tarcabol is tobbezer credit kerul elo:) A vege-fele mar ugy ereztem mindig is spectre fegyverem volt. -
krisztajo #22506 Köszönöm, én maximalista vagyok és minden szeretnék megcsinálni, úgyhogy remélem tényleg elég lesz.
Igazából most még annyira horrornak tűnt nekem az ára a Fantom fegyvereknek, hogy nem is gondoltam, hogy lesz annyi pénzem.
Majd meglátom, azért a többi között is van pár finomság.
-
Evoluti0N #22505 Jah. Emlékszem a Mass Effect 1-ben minden végigjátszásom alatt a játék felénél, háromnegyedénél a maximális pénzem szokott lenni. Valami 999999 (nem tudom, hogy pontosan hány kilences). :D -
Sequoyah #22504 Azt hiszem az Etended Cut DLC-vel ~3100 a kovetelmeny a "legjobb" befejezeshez (megfelelo egyeb valasztasok mellett), nekem azt hiszem olyan 3500 kornyeke volt multi nelkul es igy nem volt problema mar. A neten van egy eleg hosszu tablazat rola, hogy hogyan valtozik a vege a war assetek szama szerint.
Persze a "jo vegkifejlet" fogalma kerdeses, mindenhol van egy "de", szoval mindenkinel mas szamit jonak:) Mondjuk ugy, hogy ennyi kell hogy minden opcio rendelkezesre alljon. Sokak szerint pont a legtobb war assetet igenylo opciok a rosszak:)
Ezt szerintem konnyu elerni, ha a legfobb kerdeses asseteket (krogan, geth es quraian) mind megszerzed, es a DLC-ket is megcsinalod, talan meg ezek kozul se kell mind. Hogy kifejezetten rossz gyozelmet kapjunk szerintem direkt arra kell jatszani, mint az ME2-nel ha Shepard halalat akarjuk:)
A penzert ne aggodj, az eleje szukos, de a kozepe/vege fele mar mindent meg lehet venni. En tokeletesen elvoltam a talalt cuccokkal, az elejetol kezdve a Spectre/Fantom fegyverre gyujtogettem, aztan a maradekot pedig alacsony kamatozasu kotvenyekbe fektettem, mert mindenem megvolt:)
(most ujra ME1-ezek, ott mar ugy is zsakokban all a penz, hogy nem is gyujtogetek kulonosebben:D) -
krisztajo #22503 Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
A fegyverekkel akkor majd elszöszölök.
A követelmény csökkentés viszont nagyon jó hír, már előre aggódtam, hogy nincs rá esélyem. -
#22502 A fegyvereknél nem tudok típust írni, de ott vannak a sávok, megnézed melyik erősebb, mennyivel, meg tudod-e venni stb. Nyilván minél erősebb annál jobb, de az is számíthat hogy neked mi a fontos: legyen pontatlan golyószóró, pontos egyeslövő, rövid sorozatos, ... van mindre fegyó. Ha valamelyik tetszik akkor érdemes annál maradni és V. szintig felfejleszteni. Mindet úgy se tudod megvenni, nem lesz annyi pénzed (még NG+-ban sem biztos, mert ott meg X. szintig mennek).
A befejezéshez elég lesz a pont multi nélkül is, csökkentették a követelményt és a DLC-k csomó plusz pontot adnak. Nekem a vége valami 6500 lett 50%-al, a követelmény meg talán 4500. -
Evoluti0N #22501 Elég rég játszottam a játékot, így már nem tudok minden kérdésedre válaszolni, mert sok mindenre nem emlékszem, de arra tudok, hogy vagy valamelyik patch-csel, vagy A Citadel DLC-vel lecsökkentették a szükséges pontokat a jó befejezéshez, hogy azok is megkaphassák, akik nem akarnak multizni. -
krisztajo #22500 Két újabb kérdésem lenne.
Elérhetővé vált a Fellegvári ellátmány a boltban.
Ez rengeteg fegyvert jelent, amik nem olcsók (a Fantom cuccokról nem is beszélve) és én még eléggé csóró vagyok.
Mit érdemes megvenni, melyikek a legjobbak?
Ha lehet írjatok külön mindegyikre tippet (pisztoly, géppisztoly, stb.)
Illetve a másik kérdésem az lenne, hogy én utálom multizni, így most sem fogok.
Viszont anélkül egyáltalán van esély arra, hogy elég támogatás összeszedjek, hogy a jó végkifejletet kapjam, vagy mindenképpen meghal a főhős és a csapat?
Bocs, hogy spoiler nélkül teszem fel ezt a kérdést, de gondolom már nem jelent újdonságot senkinek. -
JumaJuice #22499 Nem tudom hogy mi igaz és mennyit képzelek be ezekből, de érdekelne a véleményetek: a prológus és a Megváltó ostroma jelenetek között nekem úgy tűnt hogy sok hasonlóság van, mint pl amikor feléd lő a kaszás, a páncél viselete, a harc közben szóló zene, Anderson szavai és útvonala (megjegyzi hogy milyen mocsok van, utal azokra a dolgokra ahogy a játék végén a fellegvárban), a célpont szintén a fellegvár, illetve mielőtt elhagynád a földet találkozol két fickóval akik közül a sérültet a játék végén a sugár felé bicegve ugyanúgy megtalálod immár elhalálozva. Hogy van ebben szándékosság az ítélje meg mindenki maga.
http://www.kephost.com/image/SXHG
http://www.kephost.com/image/SXHM
http://www.kephost.com/image/SXHq
A leviatanokra mint sulykolókra meg fura mód senki sem tekint ferde szemmel, mikor a kék mindig az ő szimbolikus színe volt és nekik leginkább az érdekük a reaperek irányítása, szerintem illusive man az ő bábjuk nem a reapereké.
Ui: a multiplayerrel kapcsolatban még érdekelne, hogy amikor előlépteted a karakteredet és növeli egy számmal az N7HQ honlapján a war assets menüpontnál a rangodat, annak mi haszna van? Ezzel mit kéne kezdenem azon kívül hogy new game-nel rendesen feltápolja a karakteret védelmét és ellenállását... -
krisztajo #22498 Köszönöm szépen, sokat segítettél. -
#22497 From Ashes rögtön amint elérhető lesz ha mindenhová magaddal akarod vinni az új csapattagot, Omega és Leviathan valamikor az első Citadel-es látogatás után lesz csinálható, Citadel-t én az utolsó nagy csata előttre tartogattam. A főszálban Tsutchankára figyelj, azelőtt érdemes mindent megcsinálni ami addig összegyűlt, mert azután már sok rendszerbe nem mehetsz vissza (meg önmagában is hosszú küldetés). -
krisztajo #22496 Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Nekiállnék minden DLC-vel végigjátszani a játékot és ezekkel kapcsolatban lennének kérdéseim.
Hol és hogyan kezdődnek el a történet kiegek. a From Ashes, a Leviathan, az Omega és a Citadel?
Illetve van-e valami tanács arra vonatkozólag, hogy ezeket a játék alatt mikor és milyen sorrendben érdemes végigvinni?
Előre köszi a válaszokat! -
Although #22495 Nem vagy egyedül a véleményeddel.
És vannak akik olvassák még. -
Sequoyah #22494 Na befejeztem en is a jatekot. Nem csinalok spolier taget mert mar regi jatek, de azert meg SPOILER, ha valaki nem ismerne a veget. Bar valoszinu hogy mar senki sem olvassa ezt a topicot es csak magamban beszelek:D
Szoval felkeszultem ra hogy szar a vege mert mindenki szidja, de erre nem szamitottam. Lehet, hogy en vagyok a degeneralt, de en imadtam a veget, olyan erzelmeket mozgatott meg bennem, amit csak a legjobb dramai sztorik szoktak (pl a Babylon 5, ami meg mindig etalon a temaban, az ME is oket vette alapul a befejezesnel is).
Persze sok minden koszonheto az Extended Cutnak is (ha jol olvasom akkor plusz videok is jarnak vele, nem csak a par uj parbeszed), anelkul valoban foghijas, de sokan meg a DLC-vel egyutt is szidjak...
Szoval nem ertem mi a baj, talan az, hogy nem egy nagy, millio HP-s foboss-t kell legyozni a vegen mint minden mas jatekban, hanem a dramara fokuszal a vege? Vagy hogy nem mindent elsopro happy end a vege, mint a Dragon Ballban ahol meg az aldozatok is ujraelednek?:)(a Gyuruk Ura giccses veget mar ne is emlitsuk) Hat oke, lehet, de a Mass Effect sosem volt tundermese, aki erre vart mar az elso Ashley vs Kaiden dontesnel abba kellett volna hagynia. Egyebkent pedig happy end van, csak aldozatokkal. That's life.
Najo a szellemgyerek es a haromagu jarda valoban eleg irrealisan nez ki, de az elmem tulsalgosan el volt foglalva a fo sztorival es a filozofiajaval, hogy komolyan erdekeljen.
Sok helyen olvasom, hogy szerintuk a vege keresztulhuzott mindent amit eddig felepitettek, amit viszont abszolut nem ertek. Maximalisan a korabbiakra epul az osszes vegkifejlet, azoknak a kicsucsosodasa.
Destroy the Reaper a hagyomanyos, konzervativ befejezes. Faek egyszerusegu. Egesz jatekban kuzdunk, hogy osszealljon a flotta, es hogy megepuljon a Cruicible. Oesszeall a flotta, megepul a Cruicible, a vegen hasznaljuk es a segitsegukkel gyozunk, a Reaperek elpusztulnak. Mit huz keresztul es hol?
Control the Reaper ugyanaz mint az elozo, plusz hozzakapcsolodik minden ami az Illusive Mannel kapcsolatban tortent, hiszen ez volt az o celja (csak o egesz mashogy kepzelte). Meg inkabb a korabbi sztorira epul.
Synthesis szinten nagyban epit a sztorira, csak annak mas aspektusaira. A Quarian-Geth war, valamint EDI szalak a sztori legfontosabb mellekszalai koze tartoznak (+szamtalan egyeb utalas), es pontosan ezen temat fejti ki, szoval ez is meg van alapozva. (bar ez a leggyengebb szal, es talan a legvitathatobb, pl honnan a fenebol jon ez a szintezis-technologia es miert nem hasznaltak korabban, ha a Reapereknek is ez a legjobb megoldas?)
Az egesz "kik a Reaperek" kerdes is folyamatosan epult fol logikusan eddig a vegkifejletig, foleg a Leviathanban derult ki sok minden roluk ami megmagyarazza oket, de a folyamatos jelenkori ember-gep konfliktusok is alatamasztjak. Semmi komoly ellentmondas.
Mindegyik befejezes alapveto, es egymastol meroben eltero filozofiai kerdest fejteget, amin el lehet gondolkozni. Mind a 4 valasztast kiprobaltam, es mind a 4 utan a hatasa ala kerultem (mas es maskepp), es elgondolkoztam, fantazialtam vagy fel orat. (meg utana egyutt meg sokat) A legtobb sorozat 1 ilyen befejezest nem tud produkalni amibol mi rogton 4-et is kapunk, szoval oriasi taps a BioWare-nek, meg ha DLC-ben is kellett kiadniuk a veget:)
Amit nagyon jol csinaltak a keszitok, es egyaltalan nem egyszeru feladat, hogy a torteneseknek valoban sulya van az elejetol a legeslegvegeig. Az, hogy haboru van, es 1000-ek halnak meg minden percben mikozben mi a Citadellan sorozunk nem csak egy eligazitas soran hangzik el, hanem az agyunkba eg, amikor pl Garrus felmutat a bolygojara, hogy melyik epp langokban allo varosban szuletett, es hozzateszi, hogy elso nap 2 millio halott volt.
A vege dramai, erezzuk hogy ezrek pusztulnak odakinnt, a csataban, es egy meg annal is meghatarozobb dontes elott allunk. Sok ertek elpusztul, koztuk a Citadella es a Mass Relayek is komolyan serulnek, de hat milyen sorsdonto haboru az ahol nincs komoly aldozat? Par evszazadig nem lesz gigaurallomas es galaxison beluli utazgatas, nabumm, ennyit igazan megert a gyozelem. A civilizacio nagy resze elveszett es szetszorodott, de lehetoseget kapott idovel ujjaepulni. Nehany pontjan a sztorinak en mar azzal is kiegyeztem volna ha pusztul minden jelenkori civilizacio a Reaparekkel egyutt, de legalabb a kovetkezo cycle-nek 50ezer ev mulva mar lesz eselye, na annal ez sokkal pozitivabb befejezes:) (vagyis a 4. befejezes vegulis valami ilyesmi)
Emlekezzunk a Babylon 5-re ismet, ahol a jovoben a komplett Fold bolygot a kozepkorba bombazzak vissza es a 3 nyomasos gazdalkodastol indul ujra az emberiseg, de par100 ev alatt ujjaepult es jobb lett:D
Szoval van min elgondolkozni a vege utan, es ezt csak a legjobbak tudjak elerni.
Na megyek, kezdem elolrol renegade Sheppel:) Nameg elolvasom a forumot az elejetol, gondolom mindez mar ki lett targyalva, szoval vegyetek ugy mint koltoi kerdes:)
UI.:Rola fogom elnevezni a gyerekemet: Shepard:D -
JumaJuice #22493 Sziasztok,
a kérdésem az lenne hogy tudok valahol működő origin kódot szerezni az ME3-hoz? A sajátom érvénytelen, pár éves megvolt. Vagy generálni egy újat valahogy, csak működjön a multi. Köszönöm, ha segítesz. -
Sequoyah #22492 Mimasz segitsegevel sikerult tovabblendulnom a bugos helyszinen (koszi erte). A DLC-s problema amirol beszelsz az viszont jogos, volt egy aprobb kulonbseg kettonk DLC-jei kozott, ami miatt nem engedte betolteni a mentest. Viszont a save game editorral eltavolitva a kerdeses DLC-t a mentesbol, mar gond nelkul betoltodott. -
Sequoyah #22491 Kuldtem PM-et. Ha az emlitett esetleges DLC kulonbozoseg miatt nem mukodik a mentes, hat akkor igy jartam, de egy probat meger mert jobb otletem nincs. A probalkozasert is halas vagyok:) -
#22490 Akkor azzal egészíteném ki, hogy az összes dlc-m megvan. -
#22489 Ezzel az a baj, hogy a másiknak pontosan ugyanazoknak a DLC-knek kell meglennie mint neked, különben nem engedi betölteni a mentést. Ha meg neki több van mint neked, akkor te nem fogod tudni betölteni a visszaküldöttet. -
#22488 Töltsd fel valahova a mentésed, megnézem mit tehetek. :) -
Sequoyah #22487 Kis segitsegre lenne szuksegem. A Leviathan DLC-t szeretnem elkezdeni, de belefutottam egy bugba, amikor is a legeslegelejen Dr Bryson laborjanak betoltesekor megfagy a jatek. A forumok szerint Windows 10 alatt jelentkezik sokaknal a problema, es nem letezik ra megoldas egyelore. Csak Win10 all rendelkezesemre, szoval nem tudom megnezni milyen regebbi Windows alatt.
Valaki oriasit tudna segiteni, ha betoltene az en legutobbi mentesemet, megcsinalna a laboros reszt ahol fagy, es akkor en onnan tudnam folytatni. Tudnatok ebben nekem segiteni? -
Anonymusxx #22486 Ti hogy oldottátok meg a dlc-ket? Mármint elég sokba kerül, kb 13.000 ft lenne ha megvenném a dlc-ket, ennyit meg egyértelmű hogy nem adok érte..
Azt meg lehet oldani hogy eredeti origin alapjáték, és warez dlc-ék?
Utoljára szerkesztette: Anonymusxx, 2015.12.25. 23:10:15 -
Steve Q #22485 Az. -
horthy #22484 Aequitas bolygon nem lehet leszálni és a küldetés aktiv mit csináljak ? Ez egy bug ?? -
#22483 Igen, én föltettem, tökéletesen felment csak jó hosszú amíg először végigcsekkolja a tömörítményeket, aztán meg a telepítés. Magyarítással is megy, csak akkor a DLC-pakkokban egy pár fegyver marad alapon, mert valahogy egybe vannak csomagolva a textúrák a szövegekkel. Magyarítást utolsónak kell föltenni, különben az ALOT sem megy fel. Sokkal szebb lett, főleg a közeliknél a páncélok. Gondolom a betöltési idő is hosszabb ilyenkor, ezt annyira nem érzékeltem, mert SSD-re pakoltam. -
Madi92 #22482 Nem, mert 12 órán keresztül nem volt képes befejezni 1 textúra készlet telepítését a 6ból.
Lehet megint én basztam el valamit, de az volt a legkisebb méretű is ráadásul, szóval esélytelen, hogy én újra nekiálljak. Most már inkább a játékra koncentrálók és elviselem a hanyagságot. -
NiGhTM4R3 #22481 és megéri használni a módot?