22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Although
    Legyen ez emlék nekik :) Ilyet nagyon kevesen tudnak írni rajtuk kívül. Talán a CD Projekt és az Obsidian :)
  • Although
    Nem bántásként írtam. Ahogy én látom. Ilyet nagyon keveset írtak, ilyen trilógiát, ahol belegondolva te és a társaid az első perctől egy lehetetlen feladatot próbáltok becsülettel teljesíteni. Zseniális karakterek, mint Anderson tábornok. Végig érezhető volt, de különösen a másodiktól, ez nem egy tündér mese. Az életükért küzdenek és az esély 0,1% a győzelemre. Nem véletlen szerintem, Liara üzenete az ami a tökéletes, ne kezdj bele a reménytelen harcba és így lesz zseniális a gyerek és a mesélő a végén. Hollywood más. Ott persze tündér mese lesz. De ezt egy kanadai cég csinálta még. nem hiszem a jövőben sok ilyet fognak írni az EA egyre inkább át fogja venni az irányítást a DA3 még jó lett. De innentől lesznek majd tündér mesék. :)
  • krisztajo
    Tudtam, hogy lesz aki félreérti amit írtam.
    Mind kifejtettem nem is vártam tökéletes happy end-et, az tényleg lehetetlen.
    Miután a galaxis nagy része a végjátékra már csak egy romhalmaz épp ezért erre esély sincsen.
    Csak a játékvégi üzenettel nem értek egyet.
    Amúgy meg nem vártam, hogy bárki is egyetértsen velem.
    A játék nekem is tetszett, csak így végén ezt éreztem.

Utoljára szerkesztette: krisztajo, 2016.02.14. 18:09:31
  • Although
    Ne vedd el ezt örömet tőlünk. Van millió egy játék ahol örülhetsz a happy endnek. Ez nem az. És jó hogy van. Semmi baj érződik te is csalódott vagy nincs teljes happy end ahol legyalulod a sokszoros technikai fölénybe levő ellenséget. Persze, hogy ez olyan lenne mintha a bolha legyőzné az elefántot? Semmi probléma vele, hogy ez neked lehetséges :) Jól megírták végig érződött olyan ellenség ellen küzdesz ahol még egy egység legyőzése is a lehetetlennel ér fel. Ja, hogy ez nem számít neked se meg sokaknak? :) Semmi gond ezzel. Nekem tökéletes volt.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.02.14. 17:58:04
  • krisztajo
    Most fejeztem be én is a játékot és szeretném megosztani a véleményemet a végével kapcsolatban pár mondatban.
    Mert egyáltalán nem vagyok elégedett, sőt komoly hiányérzet maradt bennem.
    A választási lehetőségek érdekesek és elgondolkodtatóak, csak épp nem azt kaptam amire számítottam.
    Kicsit elegem van abból, hogy lassan már nem készítenek olyan rpg vagy akciójátékot aminek a végén a főhős nem hal meg, mert most ez a trend (gondolom mindenki jó pár példát tud erre).
    És nagyon zavart, hogy a lehetőségek közül szerintem egyik sem volt jó, én még a Szintézist sem tartom annak, nem hogy happy end-nek, ilyen döntést szerintem egymaga senki sem hozhat meg.
    Pedig majdnem mindenki, akár bevallja akár nem vágyik a happy endre.
    És nem rózsaszínű felhős minden csodálatos változatra gondolok.
    Persze a ME nem tündérmese, sosem volt az, de most a végén tejesen elvették a döntésszabadságot a játékostól.
    Gondoljatok csak bele, már a második részben is kinyírhattuk az egész csapatot ha nem megfelelően játszottunk, de ezzel szemben ott megadták a lehetőséget a tényleg jó befejezésre.
    Ehhez képest itt a végén kicsit úgy éreztem, hogy tétlen szemlélő vagyok, hiszen bármit csinálok ugyanazokat a lehetőségeket kapom.
    Persze választhattam, de csak látszólag, hiszen alapjában véve bárhogy jutottam el a végéig ott már nem voltam hatással semmire, pont ezért éreztem azt hogy egész addig hiába küzdöttem.
    Szerintem kellett volna egy olyan befejezés is aminek nem az az üzenete, hogy bármilyen jó (vagy gonosz) vagy, bármilyen keményen is harcolsz, bármit teszel is, nagy dolgokat csak akkor vihetsz végig ha meghalsz érte.
    Hiszen anélkül is elég sok áldozatot hoztunk meg érte.
    De ez csak az én magánvéleményem.
  • Ticsy
    Leviathán problémám, bugom az ásatás helyszínén a létrás résznél valaki tud rá megoldást ? kerestem videón de nem segített.
  • bendáj17
    Nem tér vissza a hajóra, de a bulira el lehet hívni meg lehet a partyn is beszélni meg azon kívül is vele.

A hajón lévő csapattársak száma kötött.
    Utoljára szerkesztette: bendáj17, 2016.02.10. 11:37:49
  • krisztajo
    Én szerintem akkor még nem is tudtam róla.
    Most már tudom, hogy hiba volt.
    De ha kaptam Fellegvárba visszahívós küldit mindig mentem rögtön.
    Szóval szerintem a KL-el én csak később találkoztam.
    Nem hittem hogy ennek lenne jelentősége, hát így jártam.
    Egyébként ha életben maradt volna Miranda akkor visszatért volna a hajóra mint választható csapattárs vagy csak a bulin jelent volna meg?
  • Sequoyah
    Hat az gyakori hiba, hogy keson olvassuk el a dossziet.
    Ha jol emlekszem a masodik Miranda-csevejnel (a hologrammos) mar tudni kell rola es emliteni kell. De a mellekelt linken ott van pontosan.
  • krisztajo
    Hát még most sem vagyok biztos, de talán nálam az időzítéssel volt gond.
    Ugyanis elolvastam Kai Leng dossziéját, de olyan opcióm nem volt, hogy figyelmeztessem.
    Biztos előbb beszéltem vele, mint kellett volna.
    Talán majd legközelebb. Köszönöm a segítséget.

Utoljára szerkesztette: krisztajo, 2016.02.09. 14:56:51
  • Sequoyah
    En ott "oltem" meg, amikor meg az elejen szakitottam vele.
    Ha jol tudom mind3x beszelni kell vele, es az egyiknel Kai Leng dossziejat meg elotte el kell olvasni, es ezutan lehetove valik hogy figyelmeztessuk rola.
    A lenti linken reszletesen le van irva.
  • Fenrir
    How To Save Miranda - a complete guide.
  • Although
    Ezt hívják dark sci-finek :)
    Edit: Szomorú rész volt az is. De jól megcsinálva és ez a fő :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.02.09. 09:37:22
  • krisztajo
    Köszi a válaszokat. Az a szép, hogy mindez megvolt.
    Támogattam a húga keresésében és a meggyőzés is működött.
    Nem azért hal meg, mert az Apja lelövi, Ö leengedi a fegyvert és Miranda ledobja.
    De utána összeesik és kiderül, hogy már haldoklik és pár mondat után meg is hal bármilyen opciót választok.
    Szóval nem értem.
  • bendáj17
    Miranda
    Ha a második epizódban nem tudtuk le Miranda lojalitási küldetését, akkor a Horizonon zajló utolsó küldetésben Miranda apja végez a lánnyal. De fejlesztenünk kell a diplomatikus képességeinket is, hiszen ha nem tudjuk meggyőzni az apukát, hogy tegye le a fegyvert, akkor a harc során végzetes sebet ejt lányán. És ha jól tudom támogatni kell a testvér szálat.
  • Fenrir
    Figyelmeztetni kell, majd engedni, hogy hozzáférhessen bizonyos adatokhoz. Nálam mindig túlélte.
  • krisztajo
    Nagyon cseles, hogy erre miért nem gondoltam!
    Most már csak egy kérdésem van.
    Mirandát miért nem tudom megmenteni?
    Láttam róla videókat, hogy életben marad, full paragon vagyok, de mégis meghal bármit is választok.
    Mit csinálok rosszul, vagy csak akkor lehetett volna megmenteni ha vele romantikázok különben mindenképp meghal?
  • Sequoyah
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Shepard meglatja hogy kik is jonnenek es aztan meggondolja magat:)
  • krisztajo
    Valaki kipróbálta milyen lesz a buli a Citadel végén, ha beengedjük a lifttel érkezőket?
    Gondoltam keressek róla videót, de annyira nem volt népszerű az ötlet, hogy egyet sem találtam.
    Aki tudja egy-két sorban mesélje el, köszi.
  • genndy
    ALOT. Nexuson is fönt van, asszem torrent link van hozzá. Én is seedelem a kis házi NASomról.
  • Nomad90Hun
    Én Mass Effect nexus-on láttam 1-2 modot, de ezek többnyire csak karakter skinek.

Amúgy multit zúzza még valaki? Haverral gondoltuk hogy elővesszük, és jó lenne még 1-2 társ.
  • mans
    Jóestét Tud valaki ajánlani modot amitől kicsit szebb lesz a grafika?
  • Vata111
    Kipróbálva, tökéletesen, ahogy most látom, bugmentesen müködik.
  • krisztajo
    Nem simán indítottam a játékot, hanem a Genesis 2-vel.
    Ez a képregény ami az második részhez is volt, ebben lehet meghozni a megfelelő döntéseket.
    Tehát elvileg minden jó, csak hát biztosan addig nem tudom amíg oda nem érek a történetben.
  • genndy
    Kipróbálod meglátod? Mit veszthetsz. Ha van hozzá kód jó lesz én így tudom.
  • Vata111
    Kösz, ezt kipróbálom. Az angol verziós tökéletes lesz, a magyar felirattól sikítófrászt kaptam időnként (F-Véd és társai). Az nem gond, hogy nekem ez a Tescós 1000 Ft-os kiadás van meg?
  • genndy
    Originen be lehet aktiválni a dobozos verzió kódját. Most már az első kiadású, magyarét is (csak nem azt kapsz digitálisan hanem angol nyelvűt. De rá lehet műteni a magyar fájlokat.). De a dobozoshoz is kiadták az összes patchet, én pl. nem futottam bele egybe se.
    Mentett állásokhoz van gyűjtőoldal, tölts le egy szimpatikusat: http://www.masseffectsaves.com/
  • Vata111
    Igazság szerint ME1 mentéssel kellene mennem már ME2-be is, de azt évekkel ezelőtt egy rendszerösszeomlás után elvesztettem. Ahhoz meg nincs lelkierőm, hogy az egyet újra végigtoljam, majd megzavarodtam a hülye bugjaitól anno.
    Esetleg, ha valaki tud biztatót mondani az Origin jelenleg 8 euróért árult digitalis verziójáról, akkor újra bevállalnám, de a DVD verziót ami megvan, szakadjak meg, ha újra felteszem a gépemre!
  • Evoluti0N
    Elég valószínű. Egy haverom importált mentés nélkül játszott és hát a tudjátok mi történt a spoilerben emlegetett jelenetben. Ott sokkot kapott és tudtommal azóta se folytatta a játékot. :D
  • Papa01 #22533
    Látom, közben törölve lett. Köszönöm! :)
  • Vata111
    Köszi. Ezek szerint ME2-ben Legiont nem szabad feláldozni, ahogy eddig habozás nélkül tettem. Épp tegnap inditottam egy új játékot, szóval ezt figyelembe fogom venni.
  • Vata111
    Tegnap ment info a modiknak, de formai hibát találtak benne (nem linkeltem a topicot) így nem foglalkoztak érdemben az üggyel. Ez van.
  • Papa01 #22530
    Sziasztok! A HG nem törölné ennek a retard valakinek a hozzászólásait? Eléggé zavaró... Köszi! :)
    Utoljára szerkesztette: Papa01, 2016.01.29. 07:34:48
  • Sequoyah
    Hu hat default importtal azt hiszem nem fog menni, mivel akkor nincsen Legion, raadasul Tali is szamuzve van.
    Vagy old meg az importot, vagy savegame editorral szerkezd at a mentesedet hogy megfeleljen a lentieknek.
  • krisztajo
    Köszönöm szépen, ez tényleg nagyon részletes volt.
    Csak azt nem tudom, nekem ettől függetlenül sikerülni fog-e.
    Nekem, mint írtam nem sikerült importálni a ME2-es mentést, így a Genesis 2-vel kezdtem a játékot.
    Viszont így nem tudom, hogy ezeket a döntéseket hogy veszi figyelembe a játék.
    Hát majd meglátom.
  • genndy
    Full renegadeként is megy a dolog, a legutolsó karakteremmel gond nélkül sikerült (csak persze nem hülye-renegátként kell játszani már a második részt sem, és mondjuk kidobni Legiont a hajóból, hanem karizmatikus vezető-renegátként )
  • Sequoyah
    Hogyan bekitsuk ki a Quarianokat a Gethekkel:

A leghivatalosabb leiras a hogyanrol itt talalhato a vegen:
    Priority:Rannoch

Osszefoglalva:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Eloszoris engedni kell Legionnak feltolteni a kodot (talan a masik opcioval is lehetseges, de ez a tuti). Ezutan kell meggyozni a makacs Quarianokat, hogy ne tamadjanak.

A meggyozeshez kell:
    -Nagyon magas reputacio, illetve paragon/renegade pont (legalabb 4 egysegnyirol irnak) (ha minden egyeb kuldetes megcsinaltal, akkor ez nem hiszem h gond lesz)
    -Tali es Legion jelenlete (nem pedig a helyettesuk ha barmelyikuk is elhalalozott volna)
    -'Rannoch: Geth Fighter Squadron' kuldetes teljesitese.

Ezen kivul 5 pontnyi kell a kovetkezoekbol:
    - 2 pont: Legion ME2-es huseg-kuldeteseben a szakadar Gethek elpusztitasa atprogramozas helyett
    - 2 pont: Tali ME2-es huseg-kuldeteseben meg kell vedeni Tali becsuletet. (ugye ha prezentaljuk a bizonyitekot az apjarol, akkor Talit is szamuzik, es nem lesz admiralis).
    - 1 pont: Tali es Legion ME2-es husegkuldetese utani osszeveszesukkor ki kell bekiteni oket. Utolag visszaszerezni a huseguket nem szamit.
    - 1 pont: 'Rannoch: Admiral Koris' kuldetes teljesitese.
    - 1 pont: Admiral Koris megmentese a fenti kuldetesben, az emberek felaldozasa aran.

Illetve valaki azt irja, hogy a Geth Fighter kuldetes is csak 1 pontnak szamit es nem kotelezo, viszont cserebe az Admiral Koris kuldetes teljesitese magaban nem er pontot csak az Admiralis megmentese maga.

En a fentieknek megfeleloen csinaltam, full paragonkent, azt leszamitva, hogy en a szakadarokat atprogramoztam, nem elpusztitottam. Igy sikerult a beke.
  • Sequoyah
    Oke, majd leirom vazlatosan meg ma.
  • Vata111
    Támogatom a javaslatot.
  • MrStokes
    Ezen jot derultem. :)