129
-
sanyicks #89 nem, nem egy példányban tárolják... raidben nyomják tükrözve, + időnként minden adatot archiválva... mint minden komolyabb adatközpontban.
Egyébként a dropbox pont ez a kiválaszott mappák szinkronizálódnak a gép és a szerver között. -
Justil #88 itt nem erről van szó, sajnos kvára nem érted. a dolog lényege az, hogy abból indultunk ki, van -e linux alatt megfelelő alternativa a photoshopnak (és mellette tonnányi egyéb programnak). van? nincs. akkor mirőlbeszélsz? -
#87 Miért, talán a szolgáltatók talán nem vinyón és egy példányban tárolják a feltöltők adatait? Ha a googlenél elszáll a soktízezer vinyóból egy, akkor mi van, semmi, ha valaki ezért reklamálna, akkor azt mondják hogy a szolgáltatás ingyen volt, és ajándék lónak ... ugyebár. Csak az a biztos amit legalább két példányban tárol az ember, az egyik lehet egy távoli szerver is (pl google docs), de a legfontosabb dokumentumokat nem árt lementeni róla a gépre is. -
sanyicks #86 nemkell megsülni annak a vinyónak, ma már egy olyan magas szintre jutottak el a gyártók, hogy sütés nélkül el tud tűnni róla egy rakás adat, vagy szó szerint beKATTANNI és többé el nem indulni :)
hát igeb mint írtam a vinyó= időzített bomba, csak az időzítőt soha sem láthatjuk. Sokkal biztonságosabb cloudban tárolni, lehet titkosítani. -
sanyicks #85 hát pedig az a ps userek 99,9%-nál... sőt 80%-nak még az irfanview is elég :DD -
Rotyoka #84 Én ezt tudom, de ez már nem az Op rendszer hibája, hanem a szolgáltatóké, de majd fog ez változni.
keysersoze: Eléggé el vagy tévedve. Senki nem fogja a te kis szarjaidat figyelni, mivel kurvára nem érdekli őket és rohadtul nem érnek el vele semmit. Amit meg meg akarnak tudni rólad azt már azóta meg tudják bármikor nézni amióta létezik internet, mert tudod nem véletlen a katonaság fejlesztette ki.. -
#83 Nem látom a linket, ahol mérvadó vélemények állítják hogy a Gimp egyenrangú a PS-el. (nehogy nekiállj itt fórumtrollokra hivatkozni)
Ennek hiányában pedig mit is akarsz te itt harmadik napja bizonyítani? Hogy nem egyenrangúak? Ki mondja? Arrakistor?
A PS egy ~1000$-os szoftver, a GIMP meg ingyen van. És b+, nem egyenrangúak? Nemmondod! -
Justil #82 nem az. -
#81 Melléduma. -
keysersoze #80 Ja, kurvára... Amikor csak egy ismeretlen úgy gondolja hogy már ne használd az x programodat, onnantól kezdve nem használhatod. Mások mondják meg neked mit csinálhatsz. Mint a sitten. Ez neked lehet hogy a jövő, de nekünk nem. -
#79 Most nem arról van szó, hogy biztonságosabb-e vagy sem! Lehet, hogy adattárolás szempontjából sokkal biztonságosabb, ha az ő lemezeiken tároljuk redundánsan, mint ha a sajátunkon, ami megfő. A titkosítás sem kérdés: egy hozzáértő cég jobban tudja védeni az adatainkat a tolvajok ellen, mint Micike, a titkárnő. Ebben szvsz nincs is vita.
A baj ott kezdődik, hogy nincs a világon egyetlen olyan internetszolgáltató, aki neked garantálja, hogy az adataidhoz bármikor hozzáférsz.
• "Átépítünk, gyere vissza 2 óra múlva."
• "Nemzeti Ünnep miatt a szolgáltatás szünetel. Kérjük szíves megértésüket."
• "Az Első Magyar Szabadon Választott Diktatúra Cenzúrája nemkívánatosnak minősítette a tartalmat, így sajnos azt nem áll módunkban a rendelkezésére bocsátani."
• "Ön pedofil képeket töltött fel a szerverünkre, amellyel kimerítette az × és × paragrafus × és × cikkelyében foglalt × bűncselekményt; ezért a képek hozzáférését blokkoljuk, Önre pedig már egy hattagú kommandós különítmény készül rátörni az ajtót, hogy ártalmatlanná tegyék. (A börtönben pedig 6 db 150 kilós, kigyúrt, kopasz, hurkás tarkójú állat várja, hogy üvegszilánkos, csilis vazelinnel se99bekukit játsszon Önnel.)"
• "Ön tegnap a kuruc.infót olvasta, továbbá zsidózott az sg fórumán, ezért már mennek is önért a pandúrok, továbbá az internetelérését határozatlan időre felfüggesztjük."
• "Megfigyeléseink szerint Ön a MacGyver című film Hogyan készítsünk lisztből bombát c. epizódját nézte tegnap, következtetésképpen Ön terrorista, és a terror-elhárítóbrigád hamarosan bekopog Önhöz. Addig is a hozzáférését megtagadjuk."
• "Az internetelérés átmenetileg előre nem látható időtartamig szünetel, mert vasárnap ebédidőben egy megélhetési bűnöző kivágta a fő gerincvezetéket, ezzel megbénítva a fél ország internetelérését. Nézzen vissza egy hét múlva."
Az utóbbi menüpont annyira nem fikció, hogy tavaly történt. Továbbá az idén nyáron volt olyan vihar, hogy falvak maradtak áram nélkül hetekig. Nos, ha az elektromos művek nem tudja az áramellátás folyamatosságát záros időn belül garantálni, akkor miért várnánk, hogy XY ISP majd hamarabb és jobb munkát fog végezni? Mert még áram nélkül csak lehet számítógépezni (van 25 db feltöltött pótakksim, a szobakerékpárra meg dinamót szereltem és egyfolytában töltöm a lemerülteket...) addig internetkapcsolat nélkül teljesen meg van lőve az ember ilyen gépen.
Ha nagy ritkán elmegy az internetkapcsolat, csak akkor döbben rá az ember, hogy mennyire is nem tudja nélkülözni. Pedig a programjaihoz és a fájljaihoz azért hozzáfér. De ha semmihez nem férünk hozzá, mit csinálunk egy csupasz Chrome OS-sel? Még egy nyomi Passziánsz sincsen rajta, hogy elüssük az időt, amíg kijavítja a szolgáltató a hibát.
És mi lesz a mobilinternet szolgáltatókkal? Így is brutális áron adnak nevetségesen kicsi csomagokat. 9000-ért 6 GB/hó. Véletlenül (szándékosan) van fenn nekem egy forgalomszámláló. Csak az érdekesség kedvéért: egy nap simán össze lehet YouTube-ozni, meg fórumozni, videocsetelni 3 Gigát. És ha mindent minden egyes alkalommal újra és újra le kell tölteni, mert a gépben merevlemez sem lesz? Mi van a mobil internetesekkel? Vannak olyan helyek az országban, ahol nincs más opció. Nekik ki fogja eladni a Chrome-terminált?
Hülyék lennének megvenni. -
Rotyoka #78 Pont hogy ez a jövő mivel 100x biztonságosabb mint a mostani forma -
keysersoze #77 "a cloud alapú gépek jelentik a jövőt"
Pont hogy nem. Valami távoli fingfelhőben keringő adat meg program az nem tuti. Tuti az ami a kezedben van. Azt mindig eléred, Nem függsz a netszolgáltatódtól, a fingfelhőt bármikor lekapcsoló kft-ktől. Ezért bukott meg úgy 10 éve a netpc is. Ez is csak egy újabb hype. -
Justil #76 Ne az alapján ítéljük már meg, hogy kik használják, hanem a tudása alapján, jó?
A 15 éves pistikés-re már reagáltam, nyilván enyhe képzavar volt, de a dolog alapjaiban igaz. A Gimp jó, de közel sem tud annyit, mint a Photoshop. Mivel a PS sokkal többet tud, és népszerűbb is, nyilván a sok lama is azt fogja használni a glitteres képfelirataikhoz...ennyi.
Azon a szent napon, amikor a Gimp megközelíti a Photoshop tudását valszeg váltani is fogok rá...addig meg jobbára minden grafikus, és a cégek is maradnak az Adobe megoldásánál. Akár bloatware akár nem. -
Komolytalan #75 Ebben ne legyél annyira biztos. Milyen proci van a MACben? Milyen videozsuga? Milyen memória? Ki gyártja hozzá a chipsetet?
A MAC mint hardware ugyanott van, mint egy brand PC. Ami kb ugyanott van, mint egy szerencsésen összerakott noname PC. Nekünk szervertermekben csak alkatrészből összerakott, ergo noname PCink vannak, és van amelyik uptime-ja már 1000+ nap. Jellemzően addig mennek ezek a gépek, amíg a ventilátorok bírják. Ennyit a stabilitásról. Persze ehhez azért kell szaktudás, de a Brand PChez nem kell több, mint a Machez, szóval maradjunk azoknál.
Oprendszer. Hát igen, Macen végül is egy un*x fut, az meg nem túl fagyogatós. De desktop célra a Win XP óta már bőven elég, ha a stabilitást nézzük, a Win7 meg elvileg ebben is csak javult. Fagy az XPd? Brand géped van? Vidd vissza, és gariban cserélik, ahogy a Macet is. Ja, hogy noname, hozzá nem értő kezében lévő vasat hasonlítasz Machez? Hiba...
Ha fotóbolttal dolgozol akkor tök ugyanazt a felületet látod MACen és PCn is, vagyis a sebesség döntő. Ott meg a mac kb a legdrágább, azonos sebességű PCk sebességével tud csak konkurálni árban. Ha árlistában a mac proci, mem, videozsugával egyező 4. legdrágább PCt kinézed magadnak, akkor marad annyi pénzed, hogy vagy erősebb procit, vagy dupla memóriát, vagy +1 disket beletegyél. És rögtön van egy macnél gyorsabb, atomstabil géped.
Most kérdezheted, hogy miért használnak a grafikusok mégis Macet. Mert az alma marketingje usákoknál nagyon jó, így ott a M$-t kivéve szinte minden komoly cégnél Mac van. Mert az a minőség, és nem is (sokkal) drágább mint egy Brand PC (ami mégiscsak PC, és ki tudja hogy a Dell, HP, vagy tökömtudja mi ott a jó), noname PC-t meg csak a niggák használnak. Így az Adobe-nál is az elsődleges platform a Mac, mert azon fejlesztik az Adobe szoftvereket. Nyilván egy port nem lehet hibátlanabb, mint az eredeti, legjobb esetben is csak ugyanolyan jó (azért tizensok verzió alatt megtanultak ám PCre portolni Adobe-ék). Ez motiválja a grafikusokat a Mac használatára.
Egyébként a kütyü-faktort sem kell ám lebecsülni olyanoknál, akik egész nap géppel dolgoznak. Nekem is van teljesen normálisnak látszó ismerősöm, aki rendszergazda létére macbook pro-t vett. Kurva jól megy rajta a putty, az mondjuk igaz... -
#74 Mivel a krómos alapja is a linux, itt még a szokásos "menjetek máshova a linuxotokkal"-nyavajgás se tudna megállni. :) Illetve, tudod, a linux annyira nem pálya desktopon, annyira törpe minoritás (ésígytovább) hogy a windows-hívők épp második napja rugóznak rajta, csak hogy bizonyítsák. -
evetke007 #73 OFF
Azért csipázom az ilyen híreket -->> fórumtémákat, mert nagyon gyorsan előkerül a linux.... és egy rakás jó tippet/infót kapok a megszállottaktól. (THNX!)
/OFF -
#72 "GIMP nem jatszik, az max ilyen 15eves pistikeknek jo funpicet gyartani"
Nézz már rá pl. akármelyik közösségi szájtra, hányan használják a PS-t ugyanerre. Mennyibe is jön az most? Olyan 150-200e.- alsóhangon? Ez tényleg kell minden embernek? Nyilván mind megvették, a privi.hu-s hülyepicsától az iwiwes wannabe-ig.
Mondjak valami érdekeset? Az emberek 99%-a annyit használ a PS tudásából amennyit a Gimp is nevetve teljesít. A fennmaradó egy százalék a "digital artist" meg nyomdai előkészítő meg kiadványszerkesztő szakember. -
#71 Ha tudna annyit, szerinted ki venné a PS-t?
"ezt csak a vérfanok hirdetik" -linket! LINKET!
Amellet, Cinepaint mond valamit? -
Rotyoka #70 Nem a divatról szól, hanem arról hogy sokkal megbízhatóbb, jobban kezelhetőbb és gyorsabb a MAC mint a Pc - Ablak páros -
Justil #69 Ja, de tudni sem tud annyit. Az dícséretes, ha a fejlesztői nem akarják másolni, nem is velük van a gond, hanem a userekkel, akik azt állítják, hogy a Gimp mégis konkurencia, pedig nem az... -
Justil #68 Ja, csak annak teljesen más okai vannak.
Minden, amit meg lehet csinálni almán, meg lehet csinálni windowson is, max bizonyos körökben nem divat. A linux viszont egyes területeken ténylegesen nem tudja ugyanazt nyújtani. Ez nagy különbség, de már le lett írva... -
#67 szerintem ebben minden le van írva, és ezzel mindenki egyet is ért. -
sanyicks #66 Ezt a gimp készítői is írják, hogy nem fotosopot szeretnének másolni. Ez látszik is, mert a gimp nem egy olyan bloatware mint a ps :) -
Rotyoka #65 Hát de komolyabb grafikai szinten a Windows sem konkurenciája a MAC-nek. Mert minden komoly grafikus MAC-et használ -
Justil #64 Pont ezt akartam irni, amit Komolytalan úr megtett az előbb: a GIMP valóban jó, és persze én is túloztam, amikor azt írtam h csak 15 éves vérpistikéknek való. De akármennyire jó, egy Photoshop számára NEM konkurencia, ezt csak a vérfanok hirdetik, de nem így van. -
Komolytalan #63 Ha már a chrome téma Windows vs Linux vitává fajult, szeretnék valamit kérdezni a linuxot teljes értékű munkaeszközüknek tekintőktől, hátha tudnak segíteni. Régebben - kb 15 éve - 2 kiadványszerkesztőről volt 1 összehasonlítás talán Chip magazinban, amely úgy zajlott, hogy mindkét program készítői közül a legprofibb csóka kapott 1-1 kinyomtatott újságoldalt, és hajrá, reprodukáld. Mértek időt, utána meg mértek pontosságot - előre rögzített metódusok alapján.
Namost 2010-ben van-e valami ilyesmi mondjuk fotóbolt vs gimp viszonylatban? Netán a gimp nem annyira produktív mint a PS, azért nincs?
A gimp tudásában kb 5-el ezelőtti fotóbolt szintjén van. Ami persze nem szar mindenkinek, mert nekem mondjuk egy Paint Shop Pro 6 is megfelel mindenre, és attól biztos többet tud. Sőt a felhasználók 99%-ának elég a gimp/PSP6/fotóbolt aktuális-5. De akinek jó a gimp, az rakjon fel XP-t, meg 5-el ezelőtti fotóboltot/PSP6-ot és az is ugyanolyan gyors lesz, és ugyanolyan kevés memóriát fog fogyasztani.
Akinek viszont nem elég ez a szint az nem tud az aktuálisnál 5-el későbbi verziójú gimpet felrakni - nekik marad a win+fotóbolt.
Ugyanez megfigyelhet mindenféle ingyenes soft termén, pedig k.rva egyszerű a képlet: egy mysql/pgsql nem szar, de csak annyit tud, mint az oracle 5-10 éve. Akinek ez elég - pl nekem - az nem vesz oraclet. Akinek meg nem, az vesz. És ezért nem kell egymás torkának esni, meg egymásnak bizonyítani, hogy de ez szar, de ez jó - mindkettő jó, csak másra.
Egyébként van-e valami linuxos program, amivel FlashCS5-ből mentett fla-t meg tudok nyitni, tudok editálni, és utána tudok belőle swf-et fordítani? Wine nem ér, csak natív linuxos megoldás, mert attól hogy Wine alatt futtatom, még ugyanúgy meg kell vennem a fizetőst Flash-t ugyebár. És most nem kell azzal jönni, hogy de a flash szar, mert az egy másik flame. Ugyanígy fel lehet sorolni még kismillió más feladatot, amit szintén nem lehet natív linuxos programmal megoldani. Ahogy az első ilyenbe belefut az ember, választhat hogy tovább hajtja a szopórollert, vagy áttér Windowsra. -
#62 wine egy kicsit félmegoldás komoly erőforrás igényes programokat nem érdemes szerintem. nekem ami kell elindítottam de van egy régi autó szereléshez 2000 ben kiadott program azzal nem is hülyéskedek érdemesebb virtualboxba berakni az Isot és virtuális xpn kiböngészni úgyis ritkán kell meg csak belenézni.
winetricks nekem sokat segített bizonyos programjaim elindításában. winehq egész jó leírások vannak milyen csomag kell és akkor nem kell dll eket töltögetni meg hackelgetni. az sem árt ha nem a legújabb cs nem tudom hanyast teszed fel főleg ha nincs is olyan új funkciója amit használnál :D -
Rotyoka #61 CS3 tökéletesen fut Ubuntu alatt, ill. ott van alternatívának a Gimp is -
#60 Nekem már a telepítője sem indul el, hibát írt ki (windowsos ablak, a telepítő hibát észlelt... nem megfelelő környezet... stb.), egyik adobenak sem, pedig 2 tutoralt is próbáltam, letöltöttem a szükséges dll-eket is.
Játékok közül csak 2D-seket tudtam elindítani eddig. -
#59 Ez a photoshop és az ae nem megy el wine alatt? -
#58 Az -
#57 Ez is megoldható, csupán annyi a kritérium, hogy 2 évente olyan szinten legyen minőségi ugrás a terméked verziói között, hogy nekem ténylegesen megérje megvenni.
HW terén detto. Ha nem hangyaf@sznyi különbségek vannak, és VALÓBAN szükséged van a teljesítményre, akkor meg fogod venni az erősebbet. De per pill úgy van, -fixme ha nem- hogy minden egyes fejlesztést le akarnak nyomni az ember torkán. Hülye gémer meg veszi a legújabb SLI kártyacsodát, mert az két egész FPS-el többet ad a kedvenc játékához, mint az előző SLI kártya csoda. -
Major #56 Máshogy közelítem meg, saját példámon keresztül. Szakmabeliként nekem nem kifizetődő, ha te csak 10 évente vásárolod meg a szoftverem, hanem az ha legalább kétévente.
A hardver gyártók szemszögéből, ha téged nem ösztönözne semmi, hogy vegyél minél erősebb és újabb hardvert, akkor a fejükre húzhatnák a vizes lepedőt, mert a kutya se venne semmit, ha egy komplett gépen elfutna 10-15 évig minden szoftver.
Az, hogy te nem dolgozol itt, lehet hogy nem látod át. De, ha tőlem nem vásárolnak akkor a vállalkozásom csődbe megy, ilyen egyszerű. -
#55 meg ha már ubuntu :D
https://one.ubuntu.com/ -
sanyicks #54 Jaja, mint írták az átlagfelhasználó olyan hülye hogy fácséra felölti az adatait...
probb felhasználó meg mondjuk dropboxra (mert ugye biztonságosabb mint egy időzített bomba vinyó...), ha kényes adat akkor kódolja, amit lehet fejtegetni, ha valaki nagyon unatkozik...
Egyébként ki akarná ellopni? :D
Már megint nagyon hiszel a konteokban :) hoppá hoppá mik vannak. -
sanyicks #53 úgy is lesz hozzá normálisan telepíthető programos lehetőség... mert lesz rá igény, és ezt a guglinál is tudják, csak még steve jobskodnak kicsit. -
Rotyoka #52 Ez sokkal biztonságosabb mint a kis windows od most. -
#51 nem átlagfelhasználó feltölti facebookra az adatait :D
ugyanmár egy bankszámlát nem nyitsz meg személyi nélkül milyen adatot akarsz te védeni?
nagyvállalatnak meg emígy is van pénze zárt rendszerre. -
Ferrer #50 Dehogy ez a jövő! Gondolkozzatok már. Azért az átlagfelhasználó se annyira hülye, hogy másnál tartsa az adatait.