129
  • Komolytalan
    Csak te nem veszed figyelembe, hogy ez a cég az alatt az 1 hét alatt bukott kb 5 milát, a 10 db office meg belekerült 500ezerbe. Ez a nem mind1.
    Egy már bevált, működő, és nem utolsósorban olcsó szoftvert senki se fog leváltani, ha a váltás költsége nem kevesebb, mint a váltás hozadéka. A váltás hozadéka lehet az, hogy a szoftver olcsóbb (ingyenes) - ennyit tudnak jelenleg az open szoftverek. Illetve lehet az, hogy a munka az új szoftverrel hatékonyabb - na ezt konkrétan 1 általam ismert se tudja. Ha ismersz ilyet járjál vele cégvezetőkhöz, hitesd el velük, és többet fogsz tanácsadóként keresni mint amit jelenleg kapsz a munkádért, az tuti. Persze munkaeszközökről beszélünk, mert ha 1 kmplayerrel mész házalni hogy "tessék ezt megvenni, mert a munkatársak csomó vicces videot le tudnak vele játszani munkaidőben", akkor azt lehet nem sokan fogják megvenni.

Én azért váltottam open SQL szerverre a fizetősről, mert az a pár hét amíg hánytam tőle hogy mekkora egy buta, fapados szar, vagyis míg visszaszoktam a BMWből a trabantba nem került nekem 1.5MFt-ba, processzormagonként. De ehhez nagyon drága fizetős szoftver kellett, és tényleg csak annyi különbség, amit mondjuk +5-10% melóval át lehet hidalni.
  • zola2000
    Mondjuk régebben OOt használtam én is ha pl önéletrajzot kellett írnom, vagy humoros ppst megnyitnom, de most nincs fenn, és lustaságból nem rakom fel, ha valami office alkalmazás kell (kb kéthetente egyszer) arra ott a google docs ^^
  • sanyicks
    persze hogy kínlódtak, mert a userek olyanok hogy ha valami kicsit máshogy van már "kurvaanyját"... gondolom ugyanúgy kínlódtak az új ofisz felülettel is...
    Azt kell ilyenkor mondani, hogy nem lesz más. Aztán egy idő után "JÉÉÉÉ"!
    Tudom mindig ez megy, a 2. itthoni gépen is xp volt, elegem lett, felraktam egy ubuntut. Anyám apám 2 hétig hőbörgött hogy de vindóz kell persze hogy miért azt nem tudták megmondani. 1 hónap múlva "jééé ezt nem is hittem volna hogy ilyen jó", és egy rakás ilyen példa van...
    Az 1bites usernek MINDEN szar és használhatatlan elsőre ha valami változik, és ez a valóéletben is igaz, a legtöbben utálnak bármilyen változást.

pölö jboss hol is van lemaradva a fizetősöktől? Használtam, és valahogy rohadtul azt vettem észre, hogy a súlyos pénzekbe kerülő ibm szarok (amik egyébként jboss alapúak), kb 2-4 éves lemaradásban vannak.

De más ingyenesek is: virtualbox szép lassan mindegyik virtuális környezetnél jobbá vált (bár m$-énél nem volt nehéz). Android, erről ugye semmit nem kell írnom, wireshark, foobar2k, msn alternatívák, dosbox, mpc-hc, kmplayer és még lehetne órákig sorolni azokat az ingyenes cuccokat amik durván verik mindegyik fizetős alternatívájukat, ha egyáltalán van ilyen...

Tudod itt a vér istván te vagy, aki az emberek közismert természetét előtérbe állítva próbálja védeni a kedvenceit, miközben valótlan állításokkal ledegradálni minden ingyenes programot.

"nekem az számít, hogy a megrendelő kifizet érte annyi pénzt, amit te még álmodban se láttál"
    "mivel ismerem mindkét fejlesztő eszközt így én tudok választani. "

hohoho az a gáz hogy semmit sem tudsz rólam ezekkel kapcsolatban :)
    De annyit mondok hogy benne vagyok a témában, a flasht leszámítva (amivel direkt nem foglalkozom).
  • Komolytalan
    Nem tudom hogy jön ide a flash meg a java. UI-t elsősorban flashben készítek, és leszarom hogy a hozzád hasonló vér istván fórumtrollok mit gondolnak erről. Nekem az számít, hogy a megrendelő kifizet érte annyi pénzt, amit te még álmodban se láttál, és utána jön a következő megrendeléssel.
    Javat szerver oldalon használom minden olyan projectben ahol 2 irányú kommunikációra van szükség. Flasht, javat, phpt - mindent arra használok amire való - mivel ismerem mindkét fejlesztő eszközt így én tudok választani. Nálad ez persze nem áll fenn.
    De abszolúte nem ez volt a téma.
  • Komolytalan
    Egyátalán nem szar minden ami open. 2000 óta kizárólag open vagy saját fejlesztésű cuccokat használok szervereken (SQL, webszerver, stb). Együtt élek azzal, hogy 5 évvel le van technológiailag maradva mind a fizetős konkurenciához képest, mivel az hogy ingyenesek ezt kompenzálja. Mivel egy épkézláb SQL szervert akkoriban processzormagonként vagy userenként kellett megvenni, és ha nem hycomat verziót vett az ember ütötte a milliót az ára. Így megtanultam együtt élni azzal, hogy mysqlben nincs tranzakció kezelés (tudom, azóta már lett közel 10 év lemaradással Sybase-hez képest, de akkor még nem volt) - használtam postgrest, mert abban volt. Igaz az meg replikálni nem tudott, de még mindig olcsóbb volt kézzel megírnom egy replikációt, mint kifizetni másfél misit egy Sybase szerverért, ami akkoriban a legolcsóbb, fizetős alternatíva lett volna.

Viszont asztali szoftverek tekintetében nincsenek ilyen árak, és itt 3-5 év lemaradás - ami kb minden ingyenes/profi fizetős szoftvernél megfizethető - az nem pár 10, esetleg pár 100eFt-t jelentene nekem. Konkrétan ha 5 évvel ezelőtti színvonalú szoftverekkel dolgoznék akkor éhen halnék. Én nem tudom azt megtenni, hogy ha küld a média ügynökség a látványtervet, akkor elkezdek nekik sírni, hogy de mentsétek már el valami openfaszom formátumban, ahol igaz szanaszéjjel fog minden esni, de hát nekem nincsen pénzem tisztességes eszközökre. Másik megbízást már tuti nem kapnék tőlük.

Megjegyzem rendszergazda haverom lecserélte a cégénél a (warez) M$ Officet OpenOfficera, 1 hétig kínlódtak vele a felhasználók, utána a cégvezető adott neki pénzt, hogy menjél fiam a boltba, és vegyél rá olyat ami volt, mert ez a szar csődbe viszi a céget.
  • gothmog
    tehát nincs válasz. Akkor ezt buktad.
  • sanyicks
    jaa várj már értem! az oo szerinted ugye azért szar mert "fosszar java alapú 10 perc amíg elindul, 10 perc amíg számol" (tény hogy volt ilyen 2001 környékén a java), bezzeg a flash jó, nem lassú fantasztikusan bánik az erőforrásokkal, ja és a net sem lassú és véletlenül sem indul úgy mint 10 éve a java :))
  • sanyicks
    neked szar volt, mert neked minden az ami open. De ettől még a felhasználók 99%-nak igényeit bőven túlteljesíti.
    Egyébként szerintem az m$ office is egy rakás szar, egy instabil bloatware. De mivel nem vagyok hivatásos bullshitter, elég a jegyzettömb is :) szerencsére utoljára a suli miatt kellett ofiszt használni, de aztán lenyomtam a tanárok torkán a pdf-et amit oo-val készítettem, szerencsére az óta már nem kell ilyen szépen kinéző bullshithalmazokkal foglalkoznom, csak tiszta érdemi információval ;)
    De a lényeg hogy a userek 99%-nál lecserélnénk az ofiszt oo-ra észre sem vennék, 50% azért mert nem is használja 40% azért mert kb a felsorolás,dőltbetű,félkövér, más betűtípus a felhasználási szintje, 10% azt látná hogy az ami itt volt most másik menüben van...
  • Justil
    :) és még én hisztizek. a mellébeszélés magasiskoláját kijártad, az tuti. felírlak a troll listára, így tudni fogom a jövőben, h veled nem érdemes kezdeni. szép estét!
  • gothmog
    Látod? Ezért mondtam, hogy amit csinálsz az csak hiszti. Tudod mit? Szerintem nemhogy a gimphez, de a pshez sincs egy szemernyi közöd sem. Csak nyomod a betanult mantrát. Még mindig az bizonygatod, hogy a PS jobb mint a Gimp? Mutass már rá, hol állítottam az ellenkezőjét!
    Olvasás megy?
    Nem én állítom hogy a gimp jobb, te rugózol azon hogy a "vérpistikék szerint a gimp ugyanolyan jó"(kértem erre referenciát, kikerülted) és aztán a saját felvetésedet cáfolod, miszerint nem is.
  • Justil
    nem, mert itt most rohadtul nem rolam van szo.

ha szerinted a photoshop tudasanak az a resze, amit tenylegesen hasznalnak, megvan a gimpben is, a nagy resze meg felesleges, akkor a cegeknel miert nem gimp van? miert ne erne meg nekik ingyenes OS-t adni egy ingyenes kepmanipulalo progival a dolgozok segge ala? ok, a valtas sokba kerul, mert ott az esetleges atkepzesi koltseg, a gimpet is meg kell tanulni hasznalni, es ha vki megtanulja rendesen, egesz jokat tud vele csinalni. nade ezt leszamitva utana tobbszorosen megterulne, hiszen a tovabbiakban a rendszer ingyen van, az esetleges updatekkel egyutt, az idok vegezeteig.
    de akkor miert nem valtanak ra? biztos hulye, mind.
  • Komolytalan
    Open Office a Sun felvásárlása előtt is szar volt az M$ Officehoz képest. Most akkora bazi nagy jelentőséget tulajdonítotok ennek a felvásárlás, jaj nem támogatnak, szakítunk dolognak... Régen se volt jó, ezután se lesz jó.
  • Komolytalan
    Nyilván rajtad kívül senki se dolgozik az országban, mindenki csak ppt-t nézeget. Abból van az ország GDPje hogy te trollkodsz.
    Tudod a feleségem pl tegnap 750milliós hitel szerződését írta meg ezen a "csak megszokásból használt" Officen. És tudod az ő ideje - csak fél % nyereséget számolj - drágább annál, hogy szarakodjon mindenféle Open nyomoréksággal, ha az akár 1 ezrelékben is eltér a megszokottól. Nincs ideje arra hogy ikonokat keresgéljen, meg idióta menüelnevezésekkel barchobázzon. Annyival drágább az ideje, hogy az épületben ahol dolgozik nem tartalék gép van, hanem van egy tartalék szoba kb 40 géppel, ahová ha valamelyik részlegen valami gebasz van akkor át lehet vonulni, beloginolni, és folytatni ott a munkáját ahol abbahagyta. Az ott lévő gépeket hetente 1x portörlik, és az informatikus végigmegy rajtuk, hogy bebootolnak-e, egyébként rendszeresen senki se használja. Mindegyikre meg van véve az M$ Office és minden más amivel dolgoznak - ilyen szinten leszarják hogy pénzbe kerül-e vagy sem. Mert egy munkahely ilyen, ott az idő a legdrágább, és kurvára nem érdekel senkit se hogy 2-3 évente ki kell-e fizetni 50-100-200eFt-t munkaeszközre, ha a B opció az valami kiforratlan izével való próbálkozás volna.
  • Komolytalan
    Mert amíg az Oracle mögöttük volt (aki a SUNt megvásárolta, és így kapta nyakába az OpenOffice-t) addig ki volt nekik adva, hogy csak szart szabad csinálni? Ezt nem is tudtam. A 3 hónappal ezelőtti verzió - hátfordítás előtti - se volt M$ office szintjén, az a nagy büdös harci helyzet. Most meg hogy már pénz sincsen, mert nem áll mögöttük multi cég biztos sokkal jobban fog menni a fejlesztés.
  • gothmog
    Na! És akkor elmeséled, hogy a photoshopot te milyen komoly munkára használod?
  • Justil
    ha 1 picit visszaolvasol, rájössz majd, hogy senki nem mondta, h a linux alkalmatlan egy átlag háztartásba desktop rendszernek (bár az sem igaz, hogy alkalmasabb egy windowsnál). azt vontuk páran itt kétségbe, hogy komoly munkára alkalmas -e vajon?
    úgyhogy már megint mellébeszélsz, de úgy látom ez a kedvenc tevékenységed
  • gothmog
    Illetve ugye az alapvetés az lenne, hogy "szaralinugz mer' nincsfotosopp" és ebből egyenesen vezetik le azt, hogy a desktoplinux nem jó semmire.
    Aztán eljutottunk oda, hogy a gimp meg azért szar, mert nincs benne nyomdai színrebontás. Mert az gyakran kell a háztartásokban. (nemmellesleg van benne)
  • gothmog
    Nade ezaz, hogy az okos megmondta, hogy a "gimp nem játszik".
  • zola2000
    "Windowsra van alternatívája a Photoshopnak? Ingyen? "

igen a gimp for windows ^^
  • manoszey
    Én azért remélem, hogy magához tér és siker lesz, mert nagyon elkelne már a Microsoft mellé egy igazi versenytárs az operációs rendszerek területén, ha már az Apple az irreális ára miatt nem alternatíva az esetek nagy részében. Úgyhogy csak nyernénk vele, ha jönne - bár gondolom Bill Gates és barátai sem nagyon örvendeznek miatta, nem lepne meg, ha a háttérben ők is próbálnák meggyőzni a gyártókat, hogy ne nagyon lelkesedjenek a projekt iránt.
    Pedig milyen jó lenne, ha két átlagemberek által is használható oprendszer versenyezne egymással
  • sanyicks
    jah és persze az openoffice vagy hasonlóak még sehol sem voltak, amikor már bizonyos vállalatokat, és felhasználásokat látva mondtam: "ide mi a fasznak kell office vagy egyáltalán vindóz??"
    Munkahelyemen is xp volt, holott ibm nem x86 alapú szerverre fejlesztettünk, full multiplatform eszközökkel. Sőt kialakítottak egy virtuális desktop rendszert jövőbeli költségmegtakarítás címén és még azokon is, a vmware virtuális gépek is winxp-t futtattak, pedig ott már a driverproblémákra sem lehet hivatkozni, mert virtuális gépen ilyen nincs.
  • sanyicks
    "addig ment az a szekér is amíg a SUN tolta (bele a pénzt, számolatlanul),"

jáj ezt most látom. persze te megmondod hogy megy a szekér, 2 hónappal a sun felvásárlása után, és azt is megmondod hogy mennyi pénzt küldtek bele...
    vagy inkább csak kitalálod :)

Na meg úgy írod mintha az m$ nem tenne még a programfejlesztéseken kívül milliárdokat bizonyos zsebekbe az erőszakos népszerűsítés céljából (lásd legutóbb az winmobile esetén ahol vagy elfogadja a telefongyártó a zsebpénzt, és gyárt winmo-s telefont, vagy pert kap a nyakába) :)
  • sanyicks
    ja arról nem is beszélve hogy ezek nagy részét nem is használod ps-ben sem, csak hallottad valahol hogy ezeket kell mondani a gimpre.
  • sanyicks
    fotóboltból sokat adnak el?

Hát nem hinném, mivel elég ritka a felhasználhatósága, a normáli irodákban általában nem kell...

Ofisz LOL az kéne, mert az a megszokás. Bár komolytalan azt állítani hogy KELL, mert az irodák nagy részében tényleg megszokásból van, semmi értelmesre nem használják, már ha egyáltalán használják, pl a munkahelyemen is mindenkinek volt... (bank fejlesztési részleg) az ott dolgozók által nagyrészt évente 1-2x lett elindítva olyan hivatalos célokra amire a wordpad is elég, nem hogy az openoffice.

Ezen kívül a fő használata a vicces ppt-k megnyitása...
    És ez általános dolog, nem csak magyarországon, a világon is.

Tehát az offisz megvétele értelmetlen a cégek 99,9999%-nál, nem véletlenül mozognak egyre többen az openoffice felé (bár mint írtam a notepad is elég lenne az esetek többségében :)) ).

Teljesen egyértelmű hogy az office licenszek 99%-a a dilettantizmusnak, tudatlanságnak, és egyszerű nemtörődömségnek köszönhető, miközben a vállalatok sírnak hogy váááááálsááág, leépítenek, de közben nem látják mennyit spórolhatnának egy kis ésszel, és akkor nem kéne sírni meg leépíteni :)

De magyarázhatom ezt egy élből opensource/ingyenes/linux gyűlölőnek...

"de a komoly, munkára is alkalmas felhasználói programok nem ezt a kategóriát képviselik fejlesztési igényben."

színtiszta marhaság: ibm toolok és fejleszőkörnyezetek mindegyike elérhető... oracle is, szerverszolgáltatások, stb... ezek egy vállalat alapjai nem a szaros offiszok...

És persze megint egy 0,001%-os piacot akarsz mindenben számítóra beállítani, ugyanis ekkora piacnak kell ténylegesen a ps, és az ofisz plusz funkciói.
  • gothmog
    Jav:
    Kicsit utána számolva nincs az két hónap, max erős egy.
  • gothmog
    Haggyadazt, ezt a mantrát tanulták, ennyi az egész. Amellett B0nFire-nek nem nagytudású gimp kell, hanem ingyenes Photoshop. Amit meg azért nem értek, mert a blogjára rápillantva az jön le mintha profi ps-es lenne, amiből feltételezném, hogy van neki legális ps-licensze. Szóval nem igazán értem, mit akar a gimptől.
    Justil meg csak játssza a hisztit.
  • gothmog
    "OpenOffice-ból csinála M$ Office verő eszközt...hát szegényeknek az első megy ... amíg a SUN tolta bele a pénzt"
    Nagyjából kettő hónapja fordított hátat a közösség az Oracle-nek. És -nahát- azóta nem sikerült ezeknek egy MSOffice verő rendszert összerakni az addigi OOo-ból. Hát tényleg, micsoda egy lúzer banda.
  • sanyicks
    "A Gimpből hiányzik a teljes CMYK támogatás. Hiányoznak belőle a Pen kivételével a vektorgrafikus rajzolóeszközök. Hiányzik nagyon a Liqufy, a Vanishing Point. Hiányzik a Healing Brush, a Patch Tool. Sosem tudtam rájönni, hogy lehet vele egyedi gradientet létrehozni."

Évek óta ugyan azt a faszságot szajkózod :)

Egyérszt jó rég óta van cmyk támogatás ezt én személy szerint 5x lineltem neked az utóbbi 2 év során és 10x más.
    Eredetileg pluginként volt, most már benne van.
    FAIL

A többi is benne van, a healing pl már akkor benne volt alapon amikor először próbáltam, és nem mostanában.

"Sosem tudtam rájönni, hogy lehet vele egyedi gradientet létrehozni."

Ez csak téged minősít, minden rajzeszköznél ott a gradientes pipa, na az első 3 az pont a manuális gradient :).

Rétegstílus? shadowok meg emboss?? EMBER ezek effektek! A réteghez max annyi köze van hogy lehet a rétegben ilyen...

adjustment rétegekről nem tudok nyilatkozni, nem néztem utána nem is érdekel, tök értelmetlen feature, a kép szétbarmolása ellen undo-val vagy biztonsági mentéssel védekezem ;)

"Végül az egyáltalán nem mellékes körülmény: Photoshophoz 10 000 000+ tutorialt találsz. Gimphez úgy kell vadászni rá. Eleve a megtanulása nehézségekbe ütközik, mert nincs annyi tananyag hozzá. "

Hazudsz hazudsz folyamatosan hazudsz. Beírok a gugliba bármilyen dolgot amit szeretnék megcsinálni gimpben, és száz számra jönnek a youtube-os videok.

legutóbb pl fényképről háttér eltűntetés csináltam meg ilyen tutoriallal, amiben a lényeg az volt hogy sértetlen maradjon a kép, még a hajszálak közt átlátszó háttért is eltűntetve.

Egy szó mint száz, itt is mint minden témában hordod össze a tévhiteket, leszarva azt hogy 500x megcáfoltak téged, igen bizony ha visszakeresel a témák közt minden hasonlóban eljátszod ezt a nincs cmyk témát például.

Ezt is le fogod szarni, egy hét múlva megint be fogod írni a következő témába a cmyk marhaságot.
  • Komolytalan
    Nézz már utána légyszi, hogy milyen felhasználói programokat használnak az emberek, mondjuk munkára (mert azért esetleg fizetnek is, otthoniért úgyse fizet kb senki se). A fotóboltnál csak az office az, amiből többet adnak el, és kifejezetten munkára szánt, felhasználói program. Az a nagy büdös helyzet, hogy ha a linuxos közösség képes lenne rá, akkor első körben az OpenOffice-ból (vagy tököm tudja most mi a neve) csinála M$ Office verő eszközt, utána meg a Gimpből csinálna PS verőt. De hát szegényeknek az első se megy, addig ment az a szekér is amíg a SUN tolta (bele a pénzt, számolatlanul), a Gimpnek meg sose volt akkora hátszele.

Persze ettől az igaz, hogy pl video lejátszás már van linuxon, meg képet is lehet nézegetni, meg van csomó apró, ügyes kis alkalmazás, de a komoly, munkára is alkalmas felhasználói programok nem ezt a kategóriát képviselik fejlesztési igényben.
  • Komolytalan
    Ha 10000 raid5-ben lévő vinyóból elszáll 1, akkor észre se veszed, mert megy a technikus kirántja a rossz vinyót, beletol 1 ugyanolyan formázatlant, és még a gépet se kapcsolta le hozzá. A raid vezérlő meg majd megoldja a többit.
  • Komolytalan
    Chrome OSnek már most is van offline módja, amikor cacheből dolgozik a böngésző. Mondjuk ez PCn is így van. Szóval pasziánszozni tudsz net nélkül, feltéve ha nem felhő alapú kártyakeverést alkalmaz a program (aminek túl nagy realitása nincs).
    A felhőnek ott van inkább lényege, hogy ha te heti 2 órát akarsz olyan teljesítményt használni, amit a Crysis 8 követel, akkor nem túl effektív otthon egy atomerőművet tartanod, és azzal fűtened mondjuk böngészés közben, hanem "vásárolsz" 2 óra gépidőt egy 80ezer processzoros nagygépen, aminek ha azt mondja a Crysis 8 hogy faszikám, ide nekem a 27millió polygonból álló renderelést 120 FPSen de izibe, akkor az azt mondja, hogy: nesze bazmeg, most felmegy a CPU terhelésem 0.2%-ra, legközelebb kérjél valami komolyabbat a pénzedért.
  • B0nFire
    Hagyjuk már ezt a Photoshop kontra Gimp témát, mert annyira lerágott csont, hogy borzasztó. Igen. Vannak ballaszt programok, amik tele vannak tömve mindennel, hogy ha már megvetted, ne legyen szükséged más programra. Ilyen a Ps. Ezeregy funkció és plugin van benne, amikkel szinte mindent meg lehet oldani. Amit hivatalosan nem, azt egy kis okoskodással igen.

A Gimpből hiányzik a teljes CMYK támogatás. Hiányoznak belőle a Pen kivételével a vektorgrafikus rajzolóeszközök. Hiányzik nagyon a Liqufy, a Vanishing Point. Hiányzik a Healing Brush, a Patch Tool. Sosem tudtam rájönni, hogy lehet vele egyedi gradientet létrehozni. Dolgoztam már pár képszerkesztővel, CorelDraw, CorelPhotoPaint, Photoshop, PaintShop Pro... ezek mind átlátható és logikus felépítésűek. Aztán odaül az ember a Gimp elé, és csak pislog, mint aki még sosem látott képszerkesztőt és gyakorlatilag semmit nem talál a helyén. A Gimp szövegkezelése gyalázatos. Nem tudja az elválasztást. A kitöltött opció széthányja a szöveget. Alapértelmezésben miért pixelre van állítva a betűméret, amikor minden programban a pontot használjuk?

Valaki árulja már el, hogy a picsába vannak a Gimpben a rétegstílusok, mert feltúrtam már érte az egész programot milliószor és sehol nem találom őket! Gy.k. Drop Shadow, Inner Shadow, Outer Glow, Bevel and Emboss, Overlay, Gradient Overlay, Pattern Ovelay, Stroke... Hol vannak az Adjustment rétegek, amivel anélkül manipuláljuk a képet, hogy szétbarmolnánk a pixeleket? A rugalmasan és visszavonhatóan állítható maszk?

Végül az egyáltalán nem mellékes körülmény: Photoshophoz 10 000 000+ tutorialt találsz. Gimphez úgy kell vadászni rá. Eleve a megtanulása nehézségekbe ütközik, mert nincs annyi tananyag hozzá. A töredéke sem. Van 3 Gimp fórum az országban. Photoshop fórum meg 1000+ Photoshop kérdésben majdnem minden második ember tud segíteni, ha elakadsz. Gimpben nem.

Akkor már ezerszer egy buta Artweaver, mint egy "okos" Gimp. Annak legalább tisztában van az ember a korlátaival. De a Gimp ki van kiáltva mindentudónak, és a legalapvetőbb képszerkesztési műveletekre sem képes.

Szálljunk már le egyszer s mindenkorra a témáról. Demagóg.
  • Justil
    tényeket, jah :) na szép estét...
  • Justil
    csak 1 kérdés: Gimp tud már normálisan CMYK-t? ha nem, akkor inkább ne folytassuk ezt a vitát...
  • gothmog
    Azt meg szabad kérdezni, hogy te mire használod a PS-t egyébként?
  • gothmog
    Windowsra van alternatívája a Photoshopnak? Ingyen?
    Akkor mirőlbeszélsz?
  • sanyicks
    igen tényeket mondok, általában 3 programon rugózik az összes aminek felhaszálása a 0%-hoz konvergál, a többire meg van más csak a guglit nehéz használni :))
  • Justil
    ja, mert te az mondod. na ne fárassz.
  • zola2000
    Pontosabban a photoshopnak van egy kisebb tudású de ingyenes alternatívája a gimp, de ami a gimpből hiányzik de a photoshopban megvan azt a photoshop felhasználók kevesebb mint 10%a használja, viszont a nagyobb játékokon kívül ez a fő ok a linux ellen (összefoglalva az eddigieket).
  • sanyicks
    De van, úgy kb 10 programnak nincs alternatívája (amire a usererek 0.01%-nak van szüksége), a többinek csak más a neve :))