2864
\'ZTE

Kérdések és tapasztalatok

A topikban linkelt vagy ajánlott programokért sem a linkelők, sem a fórum nem vállal felelősséget.
Használatuk csakis saját felelősségre történik.
  • RAZOR27
    dejólenne :D
  • Csibusz
    Nem célzok én semmire ;)
  • Klemice
    jahogy nem a ZTE-re ment a válasz, ezer bocsánat, azt hittem a zte képességeiről van szó, magammal nem kerülök ellentmondásba ha erre célzol
  • Csibusz
    Hmm,nem hinném, hogy egy Galaxy S verné...
    Meg ugye te is azt írtad lejjebb, amikor szóba hoztam a másik okostelefont, hogy akkor már galaxy S-t vennél =)

Viszont a Gt540 én is gondolkoztam, de ez jobb választás. Már azért is, mert ugye a ZTE nem nyomásérzékelős, ami azért milyen jó már, kivéve így télvíz idején xP
  • Klemice
    optimust meg a galaxy 3mat is alázza ez a teló, remélem választ adtam a kérdéseidre
  • Skynet85
    Leginkább egy desktop pc :D egyébként hw 3d gyorsítással közép kategoriás gamok zökkenés nélkül futnak, persze top gamek már ezzel sem, arra sajna galaxy típusú telók kellenek, a másik telóval nincs tapasztalatom.
  • Super Saiyan
    Sziasztok. Játékra melyik a jobb, ez vagy a Gt540? köszi
  • sanyicks
    Ellopták a buckalakók a gps műholdakat is magyarország felől :D vagy a másik banda megszorított ezért lekapcsoltatták :DDD
  • RAZOR27
    ma nekem is ezvolt, most először, egy istenverte nyílt placcon voltam, a legközelebbi házak, fák is 200m-re voltak, mégse találta meg o.O
  • szitya01
    Teljesen gyári minden
  • Pio
    Gyári ROM van fent?
    Sajnos a 2.2-eseknél elő szokott fordulni ez a hiba, főleg a korai verzióknál.
  • szitya01
    Sziasztok!

Frankón működött eddig a teló. A GPS-is de egy ideje nem talál jelet. Se vonaton se kocsiba se akkor ha kimegyek az udvarra, sem az ablakól 10 perc alatt sem. Máskor meg 10-15 sec alatt jött a jel. AGPS nincs bekapcsolva. Mi lehet a hiba?
  • Büdös Bohóc
    elég érdekesen néz ki, nem láttam még ilyet. Lehet elbaszódott, vidd vissza garanciába.
  • lac0215
    mindegy...
  • lac0215
    a képek nem jelennek meg...

itt vannak:

tesztkép

szellemkép
  • lac0215
    szellemképes lett a Blade-em...

ezt a képet:

így jeleníti meg:

ROM-tól független, minegyikkel ilyen.

Volt valakinek hasonló hiba?
  • RAZOR27
    webshopra ne alapozz. Még decemberbe amikor vettem akkoris kivolt rakva egy ideje, hogy nincs, aztán egyik tpontba beszaladtam megkérdezni, volt nekik kettő is, ráis raboltam gyorsan.
  • xridergabo
    Pont most került le az elfogyott felírat:D Nem csoda, hogy emelik szerintem nem számítottak rá, hogy ennyire kapós lesz egy eddig ismeretlen márka:)
  • Pio
    Pár napja még volt.
    Amúgy nem semmi, milyen kapós a készülék, a megjelenés óta már vagy négyszer emelték az árát és még így is hiánycikk.
  • xridergabo
    Úgy látom a t-mobile-nak nincs már készleten(legalábbis webshopban nem lehet jelenleg kapni)tudja valaki, hogy mióta díszeleg ott a"Jelenleg nincs raktáron, hamarosan érkezik" felírat?:)vagy már nem érdemes rá várni?
  • Pio
    Ja boccs, az "elhalkult" rész nem tűnt fel elsőre, annak aztán tényleg sok értelme van. :)
  • Pio
    Az miért szar zenelejátszó? A telefonon van hangszóró, teljesen normális dolog, hogy fülhallgató nélkül is szólhat a zenelejátszó.
  • takysoft
    egyetértek tökéletesen

egyedül arra kell ügyelni, hogy milyen programok futnak a háttérben
    egyszer feltettem valami szar zenelejátszót, ami működött azután is, hogy kihúztam a jacket... csak elhalkult, de játszotta a számokat tovább... hát nem csoda ha fél nap alatt lemerült.
  • heady
    Én meg vagyok elégedve az akksival. Ma másfél órát neteztem wifivel, kb 15-20%-os fényerőn, és 78%-on volt utána. Ha meg nem baszogatom, akkor tisztességgel elmegy jópár napot is.
  • Pio
    Az, hogy meddig bírja a ZTE nagyon függ a használat milyenségétől is.
    Nagyon sokat lehet takarékoskodni a fényerő csökkentésével.

Részemről nem is tudok mit mondani, mert egyik nap filmezek a tömegközlekedésen, másik nap olvasok, harmadik nap zenét hallgatok, negyedik nap hol ezt, hol azt csinálom és mindig más a fogyasztás.
    Az biztos, hogy ~2 órát jelent ez és napközben is szoktam rajta úgy negyed-fél órát netezni wifin és mire hazaérek azért még van benne tartalék, de még egy napra nem vinném magammal túl magabiztosan töltés nélkül. Szóval erre is igaz az okostelefonos ökölszabály: ha használod, érdemes minden nap tölteni.
    Viszont ünnepek alatt nem használtam semmire, csak telefonáltam vele napi 2-3 percet, így 4 nap után is bőven 70% felett volt, szóval a készenlétet jól bírja. Vagy csak pontatlan a kijelző, telefonoknál ez elég gyakori gond.
    Játékkal/filmmel olyan 4, max 5 órát lehet kihozni belőle maximum, ha mellette nem megy semmi (wifi főleg nem) és visszafogjuk a fényerőt is amennyire lehet.
    Olyan átlagos, talán picit átlagon aluli állóképessége van.
  • Pio
    Lítium ionosok aksikról pár tudnivaló:

1. az aksinak a legjobb, ha se nem túl tele, se nem túl üres állapotban van. Mondjuk olyan 50-75% között. Ha huzamosabb ideig nem használsz egy ilyen aksis készüléket, akkor ilyen töltöttségre lődd be előtte.
    2. minél hidegebb környezetben van az aksi annál jobb (persze a manualban feltüntetett minimum felett). Ha hosszabb ideig nem használod, nyugodtan berakhatod hűtőbe az aksit.
    3. teljesen lemerülve/feltöltve semmiképp ne hagyd állni 1-2 hónapnál tovább, mert az az aksi életébe kerülhet. Ez ugye főleg folyton otthon tartott laptopoknál veszélyes.
    4. minél többet használod az aksit, annál hamarabb fárad el, DE egyrészt ez a jelenség nem annyira folyamatos, mint inkább egyszer majd, pár év múlva hirtelen pár töltés alatt megadja magát, másrészt a másik véglet se jó, mert kikristályosodhat a benne levő szmötyi. Arra ügyeljünk, hogy ha lehet legalább havonta 100%nyi merülést produkáljon a készülék összesen. Másik irányra nem szükséges odafigyelni, legfeljebb arra, hogy ha lehet minél ritkábban merítsük teljesen le az akkumulátort.
    5. ezeket az aksikat nem kell, sőt nem is nagyon szabad "kisütni" és hasonló régről megszokott trükkökkel ügyeskedni. Viszont ajánlott olyan negyedévente egyszer kalibrálni őket, ez pontosítja a töltöttség kijelzését.
    +1. alapvetően egy mobiltelefon átlagos használata többé-kevésbé megfelelő az akkumulátor számára is, így igazából semmire nem kell odafigyelni.

Kalibráció:
    1. kössük töltőre a telefont, töltsük tele, hagyjuk ~1-2 órát töltőn. Közben be- és kikapcsolt állatpotban is lehet a készülék.
    2. húzzuk le a töltőről majd lehetőleg minél intenzívebb használattal merítsük le egyhuzamban addig, amíg ki nem kapcsol
    3. hagyjuk kikapcsolva és lemerülve a készüléket legalább 5 órán át
    4. Kössük töltőre a készüléket és egyhuzamban töltsük tele. Közben nyugodtan bekapcsolhatjuk.

További androidos trükk, amit elég sokfelé leírnak. Állítólag csökkentheti az aksi élettartamát, cserébe bónusz kapacitást kapunk.
    A lényege, hogy az android rendszere felülbírálja az aksi elektronikáját és némileg kevésbé engedi feltöltődni/lemerülni az aksit.
    Ennek kijátszása úgy történik, hogy egyszer lemerítjük a telefont, majd addig kapcsoljuk vissza és merítjük le újra, amíg nem lesz hajlandó bekapcsolni. Ilyenkor a nyomógombra rezegni fog csak.
    Teljesen feltöltött állapotban pedig azt csináljuk, hogy feltöltjük, lehúzzuk a töltőről, kikapcsoljuk, töltőre kötjük, ami újra tölteni fogja és ezt eljátsszuk, ahányszor lehet.
    Pontosabb leírást keressetek, ha gondoljátok, ezt csak emlékezetből írom.
  • Klemice
    kurvajó...
  • Büdös Bohóc
    már megkérdeztem t-mobiltól, azt írták, amit bemásoltam már egyszer ide pár napja: 2011 első negyedévében lesz ROM.
  • Klemice
    hol lehet megkérdezni mikor lesz 2.2-es froyo?
  • Klemice
    azok ilyen kombókat írnak
    kis ütés, nagy ütés, kis rúgás, nagy rúgás, gyakorlatilag a titkos mortal kombat kombó-appjával találkoztál ennyiről van szó

amúgy nekem is azt írja hogy kisütés, gondolom azt érti alatta, hogy nincs töltés alatt, ennyi
  • Büdös Bohóc
    nincs egy hónapos, továbbá minden nap töltöm, ami a lítium-ionos aksinak teljesen ok
  • Metalmilitiakid
    az hogyráférne egy kisütés mert gondolom nincs épp jó állapotban de csak tipp :D
  • Büdös Bohóc
    az derék, nekem soha nem bírta 2 napnál tovább... :D

jut eszembe, belenéztem pár napja az állapot menübe és az áll az aksinál állapotnak, hogy "kisütés", na az meg wtf?
  • Metalmilitiakid
    nekem full gyári rommal, úgy hogy nem ezen hallgatok zenét és csak néha netezek vele olyan 3-4 napot
  • Büdös Bohóc
    1-1,5 nap

nem vicc, vasárnap este 6-ra feltöltődött az enyém, hazautazás közben neteztem egy fél órát, másnap csesztettem még kicsit meg telefonáltam 5 percet kb, ment 4-5 SMS és ma reggel lemerülve volt mikor felébredtem (munkahelyen otthagytam a töltőt és ezért hagytam lemerülni csak).
  • xridergabo
    átlagos használat mellet kb mennyit bír a telefon aksija?
  • Klemice
    akkor már galaxy S
  • Pio
    Ez nyilván jóval drágább lesz (lásd norvég ár), ilyen szempontból nem egy ligában indul a Blade-del.
    Szerintem ár/teljesítmény tekintetében legkorábban a karácsonyi szezonban lesz a Blade-et leköröző készülék (talán ugyan úgy egy ZTE :) ).
  • Máté94
    Norvégiában 95e Ft...
  • Csibusz
    Más: Itt van a másik telo ami elgondolkoztathatja majd a ZTE tulajdonosokat, hogy majd MONDOM MAJD egyszer cseréljenek:)

[URL=http://www.engadget.com/2011/01/06/huawei-ideos-x5-hands-on/]^^[/URL]