2864
Kérdések és tapasztalatok
A topikban linkelt vagy ajánlott programokért sem a linkelők, sem a fórum nem vállal felelősséget.
Használatuk csakis saját felelősségre történik.
-
#1064 Angry Birdst akartam felrakni,de nem találom a marketben,csak a Seasonst.Miért lehet ez?Elvileg a sima Angry Birds is ingyenes szóval meg kéne jelennie. -
#1063 oké -
#1062 Most vettem pénteken hozták,a RAM fel van oldva.(414 mega összesen az erőforrásoknál)A ROM meg más kérdés,összesen 200 megát írnak szabadon felhasználhatónak a T-mobile,és nekem 170 van most,ez kb. reális. -
#1061 Hmm.. Biztos fel van neked oldva akkor a ram? nekem rendszerrel együtt 250-300 terjed a Free -
#1060 De nem,tudom hogy mennyi helynek kéne lennie,0 feltelepített appal is csak 80 mega!Most gyári beállításokat visszaraktam(nem zippel,telefon saját visszaállítójával) és most 171mbot ír! -
#1059 *Ha van közük egymáshoz, ha nincs, és főleg akkor, ha a smoke test a teljes használhatatlanságot hivatott kiiktatni. Én két Blade-en is teszteltem a romokat, csak hogy mindkét esetben ugyanazt tapasztaljam. -
#1058 Igen ez így korrekt, és bár sok új információt nem tartalmazott (számomra legalábbis), azért kösz.
A nightly build viszont -csodák csodája- meg sem közelíti még az RC1 minőségét sem, smoke test ide vagy oda.
Én sem vagyok átlag felhasználó, csak furcsának találom, hogy ha két egymástól alapjaiban szinte semmiben sem különböző különböző build kronológiailag néhány órával egymás után jön ki akár tesztelésre, akár valamilyen hivatalos scene release formájában, hogyan lehet a nightly build funkcionalitásában az azt megelőző, RC verzió mögött.
-
#1057 a2sd hiánya:P -
#1056 Alkalmazásoknál egyiknél sem ír nagy méretet,teljes mértékben indokolatlan ez a kevés hely.Mindent amit feltelepítettem töröltem róla,de így is csak 81 mega szabad helyet ír.Mi lehet ez? -
Pio #1055 Kicsit jobban kifejtem, hogy tisztázódjanak a fogalmak:
Az RC (Release Candidate) az egy kiadásra megjelölt változat, amit a fejlesztők a tesztelések eredményei alapján megjelenésre alkalmasnak jelöltek, de persze még lehetnek benne hibák és nem biztos, hogy tényleg megjelenik (sok programnál akár több RC build is lehet megjelenés előtt, nincs erre semmilyen szabály). Ezt általában szélesebb körű tesztelésre bocsájtják.
A nigthly build pedig csak egy akár a verziókezelő által teljesen automatikusan készített build, mely lehetőség szerint akkor készül, amikor egyetlen a projektben résztvevő se dolgozik a kódon (innen ered a neve) és azért készül, hogy "reggel" ellenőrizzék, végigfutott-e egyáltalán a compile és a linkelés és ha igen, akkor a módosítások okoztak-e funkcionalitásbeli problémát. Ezen a builden általában csak egy úgynevezett "smoke test" fut le, ami egy automatizált teszt bizonyos kulcsfontosságú hibák kiszűrésére, sokszor még a belsős tesztelők se feltétlenül dolgoznak rajta, hisz ahogy a programozók "este" félbehagyták az adott funkció implementálását, úgy marad benne és nem feltétlenül van értelme ilyen állapotban tesztelni.
Az, hogy egy fejlesztőcsapat úgy dönt, hogy a nightly buildeket publikussá teszi (sok ilyen van amúgy, például a Google Chrome-hoz egy nap akár 10 különböző build is kijön) egy lehetőség arra, hogy aki akar tesztelgessen, nézegesse az aktuális feature-öket, de ennek az "rc"hez semmi köze nincs.
"Full teszteletlenül meg mi értelme kiadni akármilyen buildet is?"
Egy ilyen build nyilván nem az átlagfelhasználóknak szól elsősorban, sőt, valójában egyáltalán nem.
Persze ha már volt egy RC build, akkor jó eséllyel nem lehet olyan szörnyű ez a nightly se és a smoke test általában elegendő arra, hogy a teljes használhatatlanságot kiszűrje, de ez még nem jelent semmit.
És persze az is lehet, hogy a cyanogenmod fejlesztői más rendszer szerint dolgoznak, verziókezelnek, én csak a szoftvertechnológiai konvenciót írtam le, a fejlesztőcsapatok nagyon jelentős részénél ez így működik. -
#1054 Letöltöttem az Angry Birds Seasont marketről,de letöltés után nem kezdte el telepíteni,erre marketben rámentem hogy cancel,majd újra a letöltésre,de erre kiírta hogy a letöltés megszakadt,és felrakta az angry birdst,viszont a 2. letöltést is megcsinálta,és felrakta.Szóval gyakorlatilag 30 megát foglalt el a 15 mega helyett,gondoltam valami bug,újraindítottam a telefont,és a 95 mega szabad hely helyett most 46 megát ír!Találkozott már valaki hasonlóval? -
#1053 A hivatalos rc is csak az aktuális állapot teszteletlenül, ha kicsit rosszmájú akarok lenni
Full teszteletlenül meg mi értelme kiadni akármilyen buildet is?
József Attila is ezt kérdezné.
@1050
Örülök hogy eddig nincs ronyó, de azért nem árt kivárni a végét. V7-el 1-2 óráig nekem sem volt komolyabb gondom, utána jött minden, csőstöl.
-
#1052 nekem tökéletesen müxik eddig.. a gapps-ot az fel kell tolni hozzá recoveryből! -
Pio #1051 Pislants oda, mielőtt kritizálsz, ez nightly build, szóval nem hivatalos kiadás, csak az aktuális állapot, teszteletlenül. -
#1050 Van valami changelog hozzá? Én már nem teszek fel újra Cyanogen-t amíg ki nem javítják az összes komolyabb hibát. Ha meg nem javították, akkor nemtom mi értelme naponta új "rc" verziókat kidobálni... -
#1049 á úgy felraknám ezeket, de nincs kedvem szarozni az installal, recoveryvel meg hogy beállítsam a különböző t-mobil eléréseket stb :C -
#1048 http://download.cyanogenmod.com/?device=blade
kijött a frissítés -
#1047 Igen nekem sem volt hálózat, sőt wifi sem! restore R8, eddig ez a leg stabilabb! -
#1046 Hát én felraktam, de még a gsm hálózatra sem csatlakozott utána a telefon.
A képernyő meg tök sötét volt, és nem lehetett feljebb tolni a fényerőt. Felraktam az r8-at. Amíg nem lesz normálisan működő Cyanogen, addig tökéletes lesz az is. -
#1045 ok a 0.6 recoveryvel felment! -
#1044 szasztok a mai cyonagen 7-et vaklaki próbálta már? Nekem az új recovery-vel sem akar felmenni ez sem..
-
#1043 Nekem is alpha5 volt fent ezelőtt két hónapig, Dashes-féle.
Jelly nem jött be annyira, nem éreztem annyira stabilnak mint az alpha romokat. Tuningolni meg nem nagyon tuningolok. -
Pio #1042 Én még mindig Paul-féle alpha5-öt használok és nincsenek vele ilyen gondjaim. :)
Elég sokan ragadtak meg amúgy alpha5nél, jól sikerült darab.
Szerintem csak hivatalosra fogok cserélni, kivéve persze ha előbb jön ki bugmentes Cyanogen. :) -
#1041 Te meg biztos nyelvtan OKTV-t nyertél középiskolában, igazi innovátor vagy a magyar nyelv megújításának területén.
Egyébként meg az utolsó kb. 25 hozzászólás lol meg lol habbal, szerintem törölhető is.
Más: Valaki próbálta már felrakni a Kelzsoca-féle új recovery-t fent lévő recovery-ből? Nekem nem sikerült. Fastboot alól felment de zip-ből nem. Egyébként meg ma már jöhetne vagy a V7 vagy a Zsoca-féle Cyanogen, mert kurvajó a rom, csak egyre idegesítőbb a rengeteg ronyó. Az érintőképernyő is rendszeresen megfagy. -
#1040 ja én leszarom, nekem aztán mindegy
most hogy van-e kolbász a seggedben vagy nincs az se érdekel, felőlem beszélhetsz arról is -
#1039 :DDD
Én csak közvetítek a mobilarena és az sg között. Amúgy, nem teljesen mindegy, hogy van e ilyen mobilom vagy nincs? :) -
#1038 így van trollkodik mindenki, úgyhogy disztingváljon már aki tud, mert egy fostenger elébe nézünk -
#1037 egyébként fehércsoki nevét akartam írni a tiéd helyett csak benéztem, úgyhogy ne trollkodj, fiam :P -
#1036 hát a faszom szónokolsz itt már mióta telefonról mikor nincs is neked ilyenekd az egyetelndolog amire alapozod az állításaidat vagy a fantáziád szüleménye vagy pedig olvastad valahol, a kezedbe nem fogtál még ilyen telefont, szóval nagyon gyorsan befogod a kicsi szád, ennyi -
#1035 Itt most épp te vagy, ha nem vennéd észre. :) -
#1034 az egyetlen troll itt Máté, aki egyből jön a betanult önigazolásszöveggel a nyílvánvaló trollkodásra.
-
#1033 ^^ -
#1032 -
#1031 Látszik, hogy troll:)
Nem kell vele foglalkozni. :) -
#1030 Ár érték arányban messze veri a Blade az összes iphonet. -
#1029 micsoda gagyi telefon ez. féresikerült apple utánzat gagyi műanyag! Nekem iphonom4 van az sokal jobb nem ilyen gagyi műanyag hanem fém meg törhetetlen koszolhatatlan üveg meg sokkal gyorsabb, hiszen az apple egy minőségi gyártó és Steve Jobs egy zseni a számitásteknika forradalmi megujitoja! -
#1028 Köszi! 414,78 mega pontosan,így már biztos hogy fel van oldva. -
immposible #1027 1 hónapja vettem a telefont bemész menübe ott van hogy feladatkezelő,rákattintasz erőforrások fülre és a Teljes Rendszermemóriának:414,18M-nak kell lennie! Na most nekem 213mat írt ugyanúgy ahogy neked,bevittem tmobilba 15perc alatt megcsinálták egyébként 512van benne csak a szoftver kevesebbnek észleli,de mondom 15p alatt megcsinálják ingyenesen t-mobilban! Mindent törlődik a telódról azt tudnod kell!
Live Wallpaper: Desktopon bárhol rákattolsz élőháttérképek menü és ott lesz az az élőháttérkép amit telepítettél! -
#1026 Köszi szépen a segítséget!Megy minden!Tetszik ez a telefon,de főleg az,hogy ilyen gyorsan és egyszerűen lehet netről mindenfélét letölteni rá. -
Pio #1025 Tartsd nyomva a kezed bárhol a "desktopon" és a felugró menüben alul lehet wallpapert cserélni.
Live wallpapert nem tudom, hogy így kell-e kezelni, mert sose használtam.